Jump to content

KK Crvena Zvezda 19/20 - "Sa Jadrana Köln se vidi"


Mairosu

Recommended Posts

Jednostavno nismo imali sansu ove sezone, prvo smo se upucali u oba kolena sa Fickom, i tu ne mislim na gole brojke i nezapamceno demaskiranje jednog laznog igraca na svim EL tekmama, vec ono sto je bilo jos pogubnije za ovaj tim, nemogucnost da se ekipa utegne i natera do svojih limita a da se u isto vreme ostavi 15-20 minuta za jednog tako inferiornog beka .

Znaci u startu se mogla otpisati neka fanaticna posvecenost stranaca koje ipak treba ozbiljno inspirisati da deru kolena, a imajuci u vidu da to nisu mladi lavovi zeljni krvi vec veterani u laganom fade out-u.

Propali pokusaj treceg Dzenkinsovog vaskrsenja doveo nas je u situaciju da veceras osim Browna i delimicno Berona nije bilo igraca koji sme da spusti loptu na parket, za ekipu sa ovako neizdefinisanim i jalovim pozicionim napadom to je ogroman nedostatak i tek se sa izostankom Stratosa taj problem vidi u potpunosti.

Onda sve sto se desilo sa Kuzom koji je i bez te nesrece bio dugo bez basketa , kocka sa D Brownom gde smo ocigledno izgubili, Gist koji se nakon pocetnog entuzijazma potpuno izduvao i izbledeo u prevelikoj minutazi i ulozi za ovu fazu karijere.

 

 

  • Like 17
Link to comment
Share on other sites

Covici najebem vam se mile ...
Ogadise mi kk, evo, izgubili smo veceras na neverovatan nacin, a nisam oznerviran zbog tga vec zvog sranja koje Covic radi u KK. Glupi kreten je sjebao potencijalno dobar tim sa svojim glupostima. Ma bolje i SNS govna nego on, ovi ce bar da plate normalnog trenera, a ne da pisaju uz vetar i teraju neki inat. Ovibsu doslibda izgubw, nas jadni trener je uspeo i to da izgubi, sacuvaj me boze njegovih rotacija, pa ja sam pored tv-a video da gresi...
Covicu kupi prnje i mrs iz Zvezde, pa u FMP-u teraj cirkus.

Link to comment
Share on other sites



 
e upravo ovo.
 
da ti na 16 sekundi do kraja, na neresenom rezultatu izaberes da izvodis loptu u polju napada, mislim da je do sada nevidjeno u ozbiljnoj kosarci.
 
 


To je to! Ejjj pa moje dete od 6 godina, kad bi ga pitali hoće napad.do kraja ili da im ostavi 2 sec za napad bi reklo "nema sanse, pun napad"!
I pazi k..ca u slamnatom šeširu...baš toliko nam je zafalilo vremena da DeDi priznaju poene... Volina...neopevana VOLINA...


eeeej... 16 sekundi do kraja on uzima napad na njihovoj polovini i čovek 10 sek taba loptu na centru... užas užas užas...

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Golijat said:

 

Sta je uradio,ne kontam?

 

Krenuli standardno ka Delijama i onda je jedan deo publike krenuo da zviždi, a on je prstom pokazao ka svlačionici i svi su otišli.

Kao ne sme njima da se zviždi, a on ih sta? Kao štiti? 😝

Krajnje odvratan potez. 

Edited by propolis
  • Tuzno 2
Link to comment
Share on other sites

Svaki nas napad je isto, Lorenzo vrti pik, pa da Baronu da vrti pik, pa mu ovaj vrati. Mucno, ne moze da se gleda. Narocito kada igras protiv dobre odbrane kao sto je Asvel, Baron i onako nije neki bajan pnr igrac na ovom nivou, daleko od toga, a Zou se smanjaju opcije kada ne upada sut. Jedna stvar za forumskog Nesu Ilica i ostale, ako ih ima, koji misle da Lorenzo nije razigravac i da nema osecaj za pas - to je glupost, ne znam koju kosarku onda gledate. Juce je Asvel branio Zoa tako da brani dodavanja, vecina njegovih suteva je bila otvorena, nije pogodio. Nisu hteli da mu daju da razigra ekipu i rizikovali su sa sutem, isplatilo se. Covek je pass first plej, juce se nasutirao jer mu je odbrana dala i ako je, da nije napad bi izgledao jos jaloviji.

Nama treba jos neko ko ce da spusti loptu na parket. To je u teoriji Djenka, ali on je trenutno u kanalu, a ni mi mu ne pomazemo da se izvuce iz njega (ovo postaje uobicajeno ove sezone). Protiv Igokee je morao vise da igra, da malo povrati samopouzdanje, ali ne, morao je Baron da igra 30 minuta i da dobijemo 40 razlike. U principu nama ne treba Djenka vec trener, svaka prica o igri i taktici je suvisna u ovom trenutku jer deluje da se vise na ovom forumu razmislja kako da se poboljsa igra nego sto se to cini u klubu i u strucnom stabu.

Edited by Del Piero
  • Like 12
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Mislis li da postoji mogućnost da je probao da dobije posao kao glavni trener, ali da ljudi koji više poznaju košarku od tebe i mene su zaključili, da najviše što će dobaciti kao glavni trener je da trenira sledeću generaciju Covica u pionirski kategorijama.
Stvarno nemam nista protiv čoveka, ali je i više nego jasno da on prvi trener posle ovoga neće biti u seniorskoj košarci. I da, nije on glavni krivac, kofa govana na starijeg Covica prvo, pa na mlađeg, jer samo da je potpuni imbecil, pa da misli da ima kvalitet za ovaj nivo i na kraju za onu arogantnu sisu Tomica, što je onako otišao. Dabogda ona govna iz Pireja propala, pre nego što dodjes na red.

Izvinjavam se zbog mog rečnika, ali ja ne pamtim veće sranje od igre mog kluba, a pratim dosta godina...

Sent from my SM-T830 using Tapatalk

Ne pamtis dalje od 2011.
Trenutno mi je Nebojša najomraženija ličnost pa ne bih dalje, da ne ispadne da ga nešto branim.
Nije Gavrilović kriv, bačen je u vatru (lavovima), rečeno mu je da premosti da se naslutiti iz svake njegove izjave. On ni u ovoj situaciji apsolutno nema ambiciju za nešto više. Nebojša je kriv skoro kao Tomić, jer nema plan b, nema nekog iz rukava, ne može da nađe trenera, skupi su mu treneri a nije nešto drugo. Drugo, ti kao predsednik moraš da znaš mentalni sklop trenera i da li je moguće da te ostavi na cedilu. Ako to ne znaš onda bar moraš imati neki rezervni plan.
Link to comment
Share on other sites

Asvel je jedina ekipa do sada u EL koja je došla da se "bije" 40(45) minuta. Ne 10 ili 20 kao većina (za neke je i to bilo dovoljno da dobiju), već ceo meč i koliko god treba produžetaka. Dakle, po prvi put nismo mogli da iskoristimo fizičku slabost ili energetski pad protivnika u nekom delu meča i isti prelomimo. Našu ogromnu boljku oličenu u postojanju jednog jedinog pravog ball handlera, apostrofiranu mnogo puta od početka sezone, oni su eksploatisali kao svoj primarni taktički cilj tokom celog meča i na kraju, uz dozu (ne)sreće slavili.

 

Ako gledamo neke neuralgične momente, a bilo ih je dva - krajem regularnog dela i na kraju produžetka, oba posle TO, videćemo da nismo imali igrača koji rešava takve situacije. Davidovac nije trebao da igra ISO, već je plan bio drugačiji, a klizanje Lorenza (kao onomad Jovića protiv CSKA) nas je sprečilo da vidimo koji plan je bio za taj drugi put. Falio je Perper da uđe i na jednoj nozi ako treba reši tih dva puta po 15-20 sekundi. A i generalno, njegovo prisustvo na ovom meču je bilo ključno, jer šta je bolje u meču gde se izmišljaju poeni na obe strane, od igrača kome je to primarna opcija, na stranu iskustvo i respekt kod sudija. Bili i Zo istrošeni, umorni, prebijeni - svaki napad su počeli na 10 metara od koša i dobar deo istih tu i proveli. Vreme napada nam je bilo skraćeno sa 24 na 10  sekundi, a nisu pomagali ni visoki blokovi, delom zbog toga što kretnjama naših centara posle takvog tipa picka ne pravimo nikakav problem protivniku, a delom zbog toga što nije bilo kretnji (po čeonoj npr. kao protiv Igokee) ili "nuđenja" drugih vrsta sa slabije strane.

 

Ako gledamo meč kao celinu, naša bezazlenost u šutu za tri je presudila. Ne samo zato što smo promašili bar tri izuzetno bitne trojke, kada se gleda momentum meča, već više zbog nemogućnosti da se odbrana Asvela raširi i da se time dobije više opcija u napadu. Jedna od tih opcija je bila i spuštanje na centre po SVAKU CENU, ako ništa onda da se optereti faulovima njihov ključni skakač, rim & paint protector i generalno glavna figura meča Jekiri. Sva tri naša centra su pokazala, kao i protiv Tavaresa, da za to nisu sposobni, ali ovde odgovornost moraju da podele sa ostatkom ekipe, odnosno trenerom i skauting timom. Možda se Ojo i najbolje nosio u toj ulozi, dok se Kuzmić i dalje vraća posle povrede, kao i Gist. Na žalost, Simanić nije uspeo ništa da uradi na obe strane terena, Faye vrlo malo, što je dodatno naglasilo problem neigranja Perpera, ali i skoro zaboravljenog D. Brauna.

 

Ono što mene čudi je velika minutaža Lazića (22+ minuta), na uštrb Dženkinsa (4 ipo minuta). Iako je kapiten bio četvrti strelac tima sa minutažom startera, moralo se naći više prostora za Đenku. Videli smo Davidovca na pleju gde nije zadovoljio, a Asvel je bio poslednje ekipa, gledajući kompoziciju rostera i filozofiju igre, protiv koje ga treba probati na ovoj poziciji po prvi put u sezoni. Izostalo je taktičko spuštanje Davidovca na niski post, vrlo prosta akcija iz igre dva na dva sa bilo koijm našim bekom, gde bi mogao da naškodi Asvelu, dolazilo do preuzimanja ili ne. Ne smemo rabiti Lorenza na ovakav način u ovom delu sezone. Koliko god on bio fizički spreman, ne sme igrati 35+ minuta jer njegova rešenja u petom i trideset petom minutu nisu ista. Zato mislim da je u konkretnoj situaciji Đenka morao dobiti više minuta sa loptom u rukama.

 

Dolaze polako na naplatu u EL sve greške (i nesrećne okolnosti) kod formiranja rostera. Asvel jeste atipična ekipa i činjenica je da nećemo igrati mnogo ovako energetski zahtevnih mečeva kod kuće, ali neke stvari su teško nadoknadive, u košarkaškom smislu. Da se mi polako okrećemo ka ABA ligi gde kaskamo za liderima, a za dva dana nas čeka derbi. Rekuperacija na maksimumumu, pre svega, a onda da se skupimo i dobijemo to kako znamo i umemo. Na žalost, kouč Mitrović je plastično objasnio kolegi Trinkijeriju (ne kažem da to ovaj nije znao i pre) kako eksploatisati naša nedostake i generalno gledano kako igrati 40 minuta protiv Zvezde. Partizan ima takvu ekipu koja može i hoće da se bije i juri po terenu naše bekove do iznemoglosti, pa nas čeka još jedan sličan meč. Istina, oni ni približno nemaju pretnji pod košem kao Asvel, dakle možemo da razvijemo određenu kontraigru, ali je veliko pitanje kako ćemo energetski i mentalno odigrati derbi posle vrlo neprijatnog poraza.

  • Like 20
Link to comment
Share on other sites

Da, Perperoglu je juce mnogo falio... Mozda bi bio u kontraritmu, ali je neko ko bi nas juce u par navrata mogao dovuci do pobede. Nece igrati ni protiv komsija 😞

Da, Perperoglu je juce mnogo falio... Mozda bi bio u kontraritmu, ali je neko ko bi nas juce u par navrata mogao dovuci do pobede. Nece igrati ni protiv komsija 😞

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, ИEsA IlIC said:

 

i sta cemo sad? kako je odigrao lorenco? 

ja zivim u svetu realnosti i istine, jedini koji zivite u svom svetu ste vi.

 

 

da kao sto smo gubili protiv makabija, himkija, barse. oh wait? lorenzo u igri 12-9 protiv himkija, filip u igri 36-19. 

 

 

e vala bas se isprdao. napad na +2 u poslednjem minutu davio loptu 20 sec i uvalio biliju da sutira. poslednji u produzetku isto, pa se i sapleo i zavrsio baz upucenog suta. definicija prodate tekme, uzeo dva puta da resava tekmu i oba puta zasrao.

da ne pricam da je imao 7 to. da je filip ovo uradio pa ne znam...

i ne secam se da je zavrteo i jedan pnr. 16 suteva uzeo, od toga 12 u prvom. dvanaest suteva i jedna jedina asistencija. jel to nama treba? joe je za njega bog pnr, asistencija i genralnog uticaja na igru tima.  

on je ok igrac, ima odlicnu kontrolu lopte i dobru odbranu ali nije ono sto nam treba. plus nema sut i sklon je prelako izgubljenim loptama (25 u 8 tekmi el, a ako ne racunamo tekmu sa makabijem kad se povredio to je cele 4 po tekmi). 

 

 

tacno, samo kad to isto uradi filip a ostatak spoljne linije za koje ja pricam da se raspadaju ucini isto kriv je naravno masni vepar.

mi smo danas igrali bez ucinka djenke i stratosa, pa i dobric je falio spolja. 6/25 trojke? o cemu pricamo? a da vepar je kriv. jeste on je kriv i sto nemamo saradnju sa centrima, sto kuz i gist celu tekmu nisu dobili jednu jedinu valjanu asistenciju.

kao sto je i gavrilo kriv sto gista dva puta uzastopno lik blokira na ziceru + promasuje dva vezana bacanja? 
 

 

naravno da nije kraj, ima jos 26 tekmi. kakav crni kraj. ali sta ocekivati od vecito pesimisticnih navijaca kk cz. svake sezone sve isto, kukumavcanje, crne slutnje, osvojiti nista necemo, itd.

kao sto sam vec rekao na veprovom topiku, stici ce nas ta karma vec jednom, ima nade. nije prosle ni prethodnih 5 godina ali polako, tek je kraj el. u nedelju mozda i aba lige. 

 

 

 

ovaj ako nisi obavesten mi smo imali trenera. trenera koji je i selektirao ovu ekipu. sujetno govno nebojsa mu je pruzio priliku da napravi skup tim i on je jednostavno dolucio da ode. 

po meni to je kljucno pitanje svih pitanja? zasto je milan tomic uradio ono sto je uradio na to protiv krke i zasto je naprasno otisao iz kluba, te ostavio ekipu koju je selektirao? sve to posle dve titule i prilike da prvi put samostalno vodi el tim?!

to je pitanje svih pitanja i srz problema. 

da li je u pitanju filip? nebojsa ga je terao da ima minutazu pa ovom dopizdilo? jedino bi mi to bilo realno za ovakvu potpuno nerazumnu i nelogicnu odluku, ali kad se setim njegovih izjava o sinerdziju tesko da je to razlog. oly ga zove i obecava mu nesto? onda je stvarno ispao jadan i ostavio je klub na cedilu. 

sto se tice ispunjavanja zelja, nebojsa je nama ispunio sve sto smo zeleli. kkcz nikad u svojoj istoriji nije bila jaca na svim poljima, nikad nije imala bolje rezultate, vise trofeja. ja ne znam sta jos to sujetno govedo treba da uradi, da osvoji el? 

nego neki toga nisu ni dostojni i ne zasluzju uopste da uzivaju u tim uspesima.  

 

 

kako znas da nije nacrtao? prisustvujes to-a? covek za celu tekmu i 38 min nije zavrteo nijedan pnr, u dva navrata kad je imao posede da dobije tekmu davio loptu 20 sec. sta treba da mu nacrta za poslednji napad gde igra jedan na jedan?

 

 

brate gavrilo vec tri tekme drzi filipa na klupi. jbt.

kad smo kod djenke njega je i magareca glava trosila na pleju. tad to nije bio problem i mogao je da pregura.

 

 

to je to. tu je osnova svih problema. tim je izgubio onu hemiju iz prosle seozne, ove smo je jos trazili i onda neko ko ih je sve sastavio i trebao opet da stvori to jednostavno i naprasno ode. igrajte sta hocete?!

naravno da smo u problemu, timska hemija i samopouzdanje su pola uspeha.

mi trenutno nista nemamo + svaki novi trener koji dodje ce biti u problemu jer nije selektirao tim. 

 

 

slabiji u pozicionoj igri? pa sto smo ga onda i dovodili? jel nama trebao pass first plej i vodja tima ili dobar up tempo plej bez suta? 

 

 

treba nam prvi plej jebeni. 

Samo pitanje druze, kako mislis u tih 26 kola da se ukljucis u borbu za nesto kad gubis i kuci i na strani, sledi Berlin i Kaunas u dva dana, na domacim mecevima vise neces imati publiku, potpuno isto kao Buducnost prosle sezone, ne ucimo ni iz svojih ni iz tudjih gresaka .

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, berti said:

Laza se brzim koracima kvalifikuje za SNS aktivistu. Ako ovako.nastavi, preskocice mnoge stepenike u njihovoj hijerarhiji.

Nažalost on to već jeste, deo je kamanje za Beograd na vodi. 

Svaka čast za neke prethodne sezone, ali on prošle godine nije bio na nivou EC/ABA lige, i samo je tako nastavio. Ali koliko vidim on ima pristojan ugovor, verovatno stan u Bgd na vodi, tako da njemu odlično u životu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Del Piero said:

Svaki nas napad je isto, Lorenzo vrti pik, pa da Baronu da vrti pik, pa mu ovaj vrati. Mucno, ne moze da se gleda. Narocito kada igras protiv dobre odbrane kao sto je Asvel, Baron i onako nije neki bajan pnr igrac na ovom nivou, daleko od toga, a Zou se smanjaju opcije kada ne upada sut. Jedna stvar za forumskog Nesu Ilica i ostale, ako ih ima, koji misle da Lorenzo nije razigravac i da nema osecaj za pas - to je glupost, ne znam koju kosarku onda gledate. Juce je Asvel branio Zoa tako da brani dodavanja, vecina njegovih suteva je bila otvorena, nije pogodio. Nisu hteli da mu daju da razigra ekipu i rizikovali su sa sutem, isplatilo se. Covek je pass first plej, juce se nasutirao jer mu je odbrana dala i ako je, da nije napad bi izgledao jos jaloviji.

Nama treba jos neko ko ce da spusti loptu na parket. To je u teoriji Djenka, ali on je trenutno u kanalu, a ni mi mu ne pomazemo da se izvuce iz njega (ovo postaje uobicajeno ove sezone). Protiv Igokee je morao vise da igra, da malo povrati samopouzdanje, ali ne, morao je Baron da igra 30 minuta i da dobijemo 40 razlike. U principu nama ne treba Djenka vec trener, svaka prica o igri i taktici je suvisna u ovom trenutku jer deluje da se vise na ovom forumu razmislja kako da se poboljsa igra nego sto se to cini u klubu i u strucnom stabu.

Beron je odlican igrac,ali ekipa mora da ima trenera koji ce da vrti min 10 akcija,i jos jednog pleja pored Brown-a.Nazalost akcije za njega su jako citljive,te nas ekipe lao provale i on ne dolazi do izrazaja.Lazic ne jednostavno visak,a mi nemamo trenera.Kopilot ne vozi avion,sto ne umanjuje znacaj kopilota ali je on jednostavno kopilot.Anestesteziolog nije kardiovaskularni hirurg plasticno objasnjeno.Beron bi legao mnogim rosterima u EL,ovde ga arcimo kao nekog prisiljenog kombo beka umesto da covek radi ono sto treba.da sutira kao sto to radi kerol u Realu.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, placebo said:

Beron je odlican igrac,ali ekipa mora da ima trenera koji ce da vrti min 10 akcija,i jos jednog pleja pored Brown-a.Nazalost akcije za njega su jako citljive,te nas ekipe lao provale i on ne dolazi do izrazaja.Lazic ne jednostavno visak,a mi nemamo trenera.Kopilot ne vozi avion,sto ne umanjuje znacaj kopilota ali je on jednostavno kopilot.Anestesteziolog nije kardiovaskularni hirurg plasticno objasnjeno.Beron bi legao mnogim rosterima u EL,ovde ga arcimo kao nekog prisiljenog kombo beka umesto da covek radi ono sto treba.da sutira kao sto to radi kerol u Realu.

Baron igra super, bolje nego sto sam ocekivao, narocito sto je opet, kao u prosloj sezoni, stavljen u ulogu koja nije njegova i sto mora da radi i ono u cemu nije najbolji iako nam je roster krcat. Ja sam samo rekao da pnr nije njegova jaca strana, a on je nama druga opcija za vrtenje istog i to radi suvise cesto, sto opet kazem nije njegova greska.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

55 minutes ago, madafaka73 said:

Asvel je jedina ekipa do sada u EL koja je došla da se "bije" 40(45) minuta. Ne 10 ili 20 kao većina (za neke je i to bilo dovoljno da dobiju), već ceo meč i koliko god treba produžetaka. Dakle, po prvi put nismo mogli da iskoristimo fizičku slabost ili energetski pad protivnika u nekom delu meča i isti prelomimo. Našu ogromnu boljku oličenu u postojanju jednog jedinog pravog ball handlera, apostrofiranu mnogo puta od početka sezone, oni su eksploatisali kao svoj primarni taktički cilj tokom celog meča i na kraju, uz dozu (ne)sreće slavili.

 

Ako gledamo neke neuralgične momente, a bilo ih je dva - krajem regularnog dela i na kraju produžetka, oba posle TO, videćemo da nismo imali igrača koji rešava takve situacije. Davidovac nije trebao da igra ISO, već je plan bio drugačiji, a klizanje Lorenza (kao onomad Jovića protiv CSKA) nas je sprečilo da vidimo koji plan je bio za taj drugi put. Falio je Perper da uđe i na jednoj nozi ako treba reši tih dva puta po 15-20 sekundi. A i generalno, njegovo prisustvo na ovom meču je bilo ključno, jer šta je bolje u meču gde se izmišljaju poeni na obe strane, od igrača kome je to primarna opcija, na stranu iskustvo i respekt kod sudija. Bili i Zo istrošeni, umorni, prebijeni - svaki napad su počeli na 10 metara od koša i dobar deo istih tu i proveli. Vreme napada nam je bilo skraćeno sa 24 na 10  sekundi, a nisu pomagali ni visoki blokovi, delom zbog toga što kretnjama naših centara posle takvog tipa picka ne pravimo nikakav problem protivniku, a delom zbog toga što nije bilo kretnji (po čeonoj npr. kao protiv Igokee) ili "nuđenja" drugih vrsta sa slabije strane.

 

Ako gledamo meč kao celinu, naša bezazlenost u šutu za tri je presudila. Ne samo zato što smo promašili bar tri izuzetno bitne trojke, kada se gleda momentum meča, već više zbog nemogućnosti da se odbrana Asvela raširi i da se time dobije više opcija u napadu. Jedna od tih opcija je bila i spuštanje na centre po SVAKU CENU, ako ništa onda da se optereti faulovima njihov ključni skakač, rim & paint protector i generalno glavna figura meča Jekiri. Sva tri naša centra su pokazala, kao i protiv Tavaresa, da za to nisu sposobni, ali ovde odgovornost moraju da podele sa ostatkom ekipe, odnosno trenerom i skauting timom. Možda se Ojo i najbolje nosio u toj ulozi, dok se Kuzmić i dalje vraća posle povrede, kao i Gist. Na žalost, Simanić nije uspeo ništa da uradi na obe strane terena, Faye vrlo malo, što je dodatno naglasilo problem neigranja Perpera, ali i skoro zaboravljenog D. Brauna.

 

Ono što mene čudi je velika minutaža Lazića (22+ minuta), na uštrb Dženkinsa (4 ipo minuta). Iako je kapiten bio četvrti strelac tima sa minutažom startera, moralo se naći više prostora za Đenku. Videli smo Davidovca na pleju gde nije zadovoljio, a Asvel je bio poslednje ekipa, gledajući kompoziciju rostera i filozofiju igre, protiv koje ga treba probati na ovoj poziciji po prvi put u sezoni. Izostalo je taktičko spuštanje Davidovca na niski post, vrlo prosta akcija iz igre dva na dva sa bilo koijm našim bekom, gde bi mogao da naškodi Asvelu, dolazilo do preuzimanja ili ne. Ne smemo rabiti Lorenza na ovakav način u ovom delu sezone. Koliko god on bio fizički spreman, ne sme igrati 35+ minuta jer njegova rešenja u petom i trideset petom minutu nisu ista. Zato mislim da je u konkretnoj situaciji Đenka morao dobiti više minuta sa loptom u rukama.

 

Dolaze polako na naplatu u EL sve greške (i nesrećne okolnosti) kod formiranja rostera. Asvel jeste atipična ekipa i činjenica je da nećemo igrati mnogo ovako energetski zahtevnih mečeva kod kuće, ali neke stvari su teško nadoknadive, u košarkaškom smislu. Da se mi polako okrećemo ka ABA ligi gde kaskamo za liderima, a za dva dana nas čeka derbi. Rekuperacija na maksimumumu, pre svega, a onda da se skupimo i dobijemo to kako znamo i umemo. Na žalost, kouč Mitrović je plastično objasnio kolegi Trinkijeriju (ne kažem da to ovaj nije znao i pre) kako eksploatisati naša nedostake i generalno gledano kako igrati 40 minuta protiv Zvezde. Partizan ima takvu ekipu koja može i hoće da se bije i juri po terenu naše bekove do iznemoglosti, pa nas čeka još jedan sličan meč. Istina, oni ni približno nemaju pretnji pod košem kao Asvel, dakle možemo da razvijemo određenu kontraigru, ali je veliko pitanje kako ćemo energetski i mentalno odigrati derbi posle vrlo neprijatnog poraza.

 

Došao je Real da se pošiba 40 minuta, samo što se Asvel nije nadao da može da uradi nešto. 22. izgubljene lopte i 10 poseda manje od nas uz vrlo prosečan šut! Čak iskontrolisan off skok kasnije! A mi izgubili! Klasičan primer antikošarke! Verujem da oni danas ne znaju kako su dobili...

 

Ne zameram ja Gavrilu na tom ISO playu na kraju, bilo je iznuđeno, DD je znao da rešava mismatchove te vrste ranije, zameram mu kriminalno vođenje i rotaciju, neverovatno je KOLIKO NEMA OSEĆAJA! Minutaža Đenka/Laza i sam momenat izmena, totalni kontraritam!

 

Slažem se za šut za 3, to je odlučilo! Pri tome, bilo je mnogo potpuno otvorenih situacija! Paradoksalno, sinoć 24% naspram 39% protiv Reala, a imali smo mnogo otvorenije šuteve sinoć. S tim što smo sinoć mi imali 10 poseda više, a Real je imao 12, 13 poseda više od nas! Razlika je što smo mi sinoć imali 10 poseda više zbog njihovih izgubljenih lopti (mi 13, oni 22), a protiv Reala je njihova unutrašnja linija uradila svoje! Retko koja ekipa će da se ponudi kao Asvel ove godine. Ko nas J kad smo trokirali...

 

Btw onaj mali plavi sudija nas je unakazio, što ne opravdava onakvu igru sinoć!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kao da smo mi zaboravili kakav je Alimpije bio nemac pojma u najvaznijim utakmicama, a koliko je Tomic to dobro spremio.

 

A roster da je duplo slabiji imao Alimpije i nije. Feldin EL igrac, Beron nije, Rochesti EL igrac, Regland nije, Pero (K)Antic EL sampion ( : , Faje anonimus. Jeste, imao je Perperoglua, ali sam trener je zasluzan za njegovu formu. Jos Cirbes vs Omic.

 

A da ne govorimo o rosteru koji je izborio EL, bez nekoliko standardnih igraca.

 

I ono sto je najvaznije, Alimpijevic nije imao Covica u tim utakmicama. Svako ko osvoji trofej sa Filipom je mnogo bolji trener od onog koji ne osvoji bez njega : D

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...