Jump to content

KK Crvena Zvezda 19/20 - "Sa Jadrana Köln se vidi"


Mairosu

Recommended Posts

32 minutes ago, Kankkunen said:

Doveli su neke Amere koji su tu već duži niz godina da to podignu na nivo EL ... to je ozbiljna priča, kod njih nema mnogo improvizacija.

 

 

Nisam to nasao nigde ranije, sto ne znaci da nije tacno. Imaju oni uvek gomili USA Amera  ali svojih domacih koji dolaze iz NCAA u tonama svake godine. Uglavnom iz bednih univerziteta ali nisam cuo to da dolaze da podignu organizaciju. Oni imaju skroz bolesna pravila. Imaju dve titule, prva je posle regularnog dela sampiona, a druga je kroz PO. Koji se igra na kos razliku u dva duela ili nesto slicno, dosta menjaju. Cak ne znam, ni da li se ispada iz lige, vec godinama unazad isti klubovi tu igraju. Sta vse sad igraju neki liga kup i ne pokusavam da saznam sta rade sad..i liga im stoji. Stvarno su ludi kao struja 🙂 Mogu oni naci solidne domace igrace+ stranci ali ti sto rade rade lose onda. Zamrsili su sve to boze sacuvaj. Proslih godina sam to pratio, ove slabije dosta.

5 minutes ago, Godzo said:

Kada ste već otišli u of sa pričom o Englezima i njihovom basketu...Drugarica moja već skoro deset godina živi u Glazgovu ( da znam da to nije u Engleskoj emoji23.png ) otišla tamo na doktorske i naravno ostala. Ona je licencirani fibin delegat, i radi po celoj UK. Istina je da svi oni sve više ulažu u basket, da Englezi dovode Ruse, Litvance, Amerikance koji rade sa klincima. Oni sistemski ulažu u više klubova i to im je cilj jer jedan klub sam ne može ništa da donese. Ali kaže jako je daleko njihova seniorska košarka i dalje od EC i EL i da to ne može da se promeni skoro, tek možda za nekih 5 godina, sa velikim možda.
Pa nije ni njima cilj da imaju klub koji će da gubi u proseku dvadesetak razlike u EL.

Glasgow Rock, solidan tim i solidna hala. Mislim da ima 6.5k mesta, ali da imaju i neku od 20k i da su i tu igrali par meceva. Inace tu igra i igrali su Achara i  Geret Marej koji su reprezentativci UK ali i Skotske. Negde igraju kao UK, a negde posebno, npr na igrama Komonvelta. Mogu oni napraviti ako se potrude, imaju oni dosta igraca koji salju u USA na skolovanje, ali se izgube negde. Njihove te mladje kategorije su uvek fizicki premocne.  Klinci su puni para, hbe im se za kosarke..dok prodje fudbal, ragbi itd..malo tu sta ostane..ali fizicki potencijal imaju..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...