Jump to content

KK Crvena Zvezda 19/20 - "Sa Jadrana Köln se vidi"


Mairosu

Recommended Posts

1 minute ago, propolis said:

Meni je drago da smo posle sinocne utakmice dobili Lorenca. Najbolji utisak od sinoć. 

 

Mi bi trebalo uskoro da dobijemo neko strucno lice na klupi. Ovaj ako hoce da bude prvi trener, nek se uci na drugom mestu.

On pored terena je nivo Filipa na terenu .  Pleja cemo nekako krpiti dok se ne ukaze prilika za doselekciju. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

45 minutes ago, Sector said:

Ima li nekih novosti za Gnoma?

 

Mogao bi jedan derbi specijal da padne.

Filip Čović nije bio u rotaciji protiv Reala zbog toga što je na treningu pred meč istegao prednje ukrštene ligamente. 

 

Filip Čović je igrama u polufinalu i finalu Jadranske lige prošle sezone kupio poštovanje navijača Zvezde i tu nema spora. Evroligaška lestvica je ipak previsoka za njega i zbog toga najviše pati Braun, a onda Beron i Dženkins.

 

https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/zvezda-da-odluci-sta-zeli-lorenzu-hitno-treba-pomoc-i-ko-ce-biti-novi-kvinsi-miler/341919

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Kao i cele godine, previše driblinga u našoj igri...

A i kada napadamo pick, mora play što više po dubini, kako bi inicirao rotaciju odbrane i otvorio što više spot up šuteva...

Situacija, trojka Boriše iz kornera na 40:45 ✔️

Generalno, moramo mnogo mnogo više da se krećemo u napadu.

 

Čudna utakmica sinoć.

Energetski loši.

Napad očaj.

A opet sa pametnijim/srećnijim otvaranjem 4. četvrtine mogao si da dobiješ.

Lorenco sve bolji i bolji.

Da je DeDa sinoć bio uz njega, dobili bi ovo!!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ali ovo smeće od Mocarta i ova jebena sendvičarčina....Kao kažu da EL nije za Čoa...u jbt, eno moj pokojni deda iz groba javlja isto...a onda

 

Quote

Crvena zvezda ne može da napreduje jer njeni plejmejkeri ne pokazuju da zajedno imaju potreban kapacitet. Oni su u uzajmnoj vezi i nominalno treba da dopunjuju jedan drugog na beskrajnoj skali košarkaških atributa.  Kao što su to Markus Vilijams i Stefan Jović radili u prvoj "tripla kruna" sezoni. Ili Stefan Jović i Nejt Volters pre odlaska Dejana Radonjića...

 

PA SVE TI JEBEM ZA OVO :ranting:

 

"Plejmejkeri ne pokazuj da zajedno imaju potreban kapacitet" :frusty:

 

Kako Lorenco da doppuni Filipa na beskrajnoj skali košarkaških atributa?

 

Eventualno da mu dopuni pripejd ako Nebojša neće da se otvori za postpejd ili da mu dopuni tanjir kad Vesna služi sarme. 

 

Jedan veliki OPA SADA od teksta koji služi da ništa ne kaže. 

Edited by Stondisha
q
  • Like 9
  • Thanks 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Fun fact:

Sinoc petorka sa Braunom, Beronom, Dobricem(Stratos 3min), Simanicem(Faje 7 min) i Kuzmicem(Gist 5min) za 18min 56s je razvalila Real sa +21 razlike(51:30). Ostale petorke su izgubile 36 razlike za 21min 4s 🙂

Za 47% vremena na parketu su ubacili 85% nasih poena 🙂

 

Lepo sam ja rekao da nama ne treba bolji igrac od Lorenca. Treba nam jos jedan takav. Moze cak i nesto losiji.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, ivan9 said:

Fun fact:

Sinoc petorka sa Braunom, Beronom, Dobricem(Stratos 3min), Simanicem(Faje 7 min) i Kuzmicem(Gist 5min) za 18min 56s je razvalila Real sa +21 razlike(51:30). Ostale petorke su izgubile 36 razlike za 21min 4s 🙂

Za 47% vremena na parketu su ubacili 85% nasih poena 🙂

 

Lepo sam ja rekao da nama ne treba bolji igrac od Lorenca. Treba nam jos jedan takav. Moze cak i nesto losiji.

 

bravo za ovo, sjajan podatak. i na golo oko je bilo vidljivo da ova petorka pegla,  kako su oni odlazili na klupu, tako smo padali.

on the bright side, cini mi se da se polako profilise neki osnovni kostur tima. juce je u rotaciji bilo 9 igraca. tih 9 treba i dalje forsirati + novi plej i davidovac. to je onda neka normalna rotacija od 11 ljudi.

covic i odzo out, lazica sto manje.

Edited by Haggard
Link to comment
Share on other sites

Iako smo izgubili, izgubili smo od mnogo ozbiljne ekipe. Ja i dalje verujem da kad je Real na optimumu, niko im se ne pita u Evropi. Nije po mom mišljenju ni Laso savršeno rotirao, očigledno je bilo da nemamo rešenja za Decka koji je igrao vrlo malo, da je Randolph van forme i nespreman da uđe u fajt već da se zadovoljava šutevima za 3 itd. Ali to je njihova stvar. Igrali smo protiv izuzetno moćne ekipe koja je ostvarila dominaciju pod košem pre svega preko sinoć maestralnog Tavaresa (centarska defanzivna klinika, u napadu brzo oslobađanje lopte, bukvalno nas je razneo), ali i Garube koji je bio vrlo agresivan na skoku i predstavlja ozbiljno atletsko prisustvo.

 

Naš trener je mogao dosta toga da preduzme drugačije. Koji kurac čuvamo Garubu blizu, tu četvorka treba da mu se odmakne 2, 3 metra i da uvek bude spremna za ispomoć. Billy i Zo su jednostavno presisali jer su sinoć bili jedini ofanzivno potentni igrači. Savki mogući napad smo igrali na Barona, on je isporučio ali nije on Kawhi ili Steph Curry da samostalno dobije protivnika ovakvog nivoa. Svaka akcija je počinjala uručenjem lopte njemu i on se lavovski borio protiv nezgodnih i agresivnih bekova Reala koji su jasno dosta toga bacili na njega. Brown je odigrao imho fantastičnu partiju za takvu potrošnju (37 minuta punog intenziteta gde mnogo toga zavisi od njega na obe strane parketa), bio je dovoljno agresivan bez da forsira, daleko je od sebičnog igrača, skoro svaku odluku je ispravno doneo. Ipak, dva igrača na ovakav Real je jednostavno premalo, čim smo ostali bez gasa, pregazili su nas, bilo je samo pitanje vremena kad će njihovi bekovi ispogađati u serijama nešto jer im je Tavares omogućio komociju i gomilu sekundarnih prilika. Dakle, utakmicu smo izgubili pod košem tj. u reketu.

 

Lazić je apsolutno nepotreban ovom timu. Mi smo sinoć igrali vrlo pristojnu odbranu i sa njegova svega 3 minuta. Bez problema to Đenka (u ovom momentu naš najbolji defanzivac), Zo i Dobrić (koji je zujalica i blagi matador Jaka Blažič style, ali ipak igra sa ogromnom energijom) mogu da pokriju. Ovakvi protivnici kao što je Real jednostavno ne trpe da imaš igrača manje u napadu. Đenka nam treba ofanzivno, bojim se da sve dublje tone u onu napadački pasivnu zonu, jeste u ozbiljnoj šuterskoj krizi ali mora da se vadi iz nje kako zna i ume, pre svega kroz ABA ligu. Stratos kad ne pogađa iz izolacija je apsolutno štetan po tim, to je jasno. Nažalost, stone cold veče za njega, al biće onih kad je vruć. Ipak nam je potreban u situacijama kad se ostali kriju od lopte. Gist je bio vrlo loš, ali vidi se da gori od želje. Nadigrao je Tavares i njega i Kuzmaru pošteno, nije to sramota. Ipak, njegova uloga mora da se profiliše i da se njegova disciplina poveća što ne znam da li je moguće kod trenera bez pedigrea i autoriteta uz već naširoko poznati problem nepotizma. Nenadić nije za Zvezdu, previše je ovo za njega. On pre svega nije PG, a imamo bar dve klase bolje SG igrače. Tu je verovatno da bi Filip izgledao kao proper PG pored njega. Ne krivim ga ni za šta, jednostavno je kvalitativno nedorastao za ovo, a posebno što prethodno ne dobija ni minut protiv njemu adekvatnih protivnika. Fiću bi sinoć pojeli bekovi Reala, ne bih uopšte u bilo kakvom kontekstu ni razmatrao da bi nam on sinoć nešto doneo. Ne bi imao prostora ni da prdne. Nismo igrali protiv Albe pa da kažeš da je nedostajao ipak kakav-takav nominalno pravi PG.

 

Treba nam Derrick Brown baš za ovakve mečeve. Naravno, mnogo je veća verovatnoća da apsolutno ništa ne bi bilo drugačije na kraju, ali on je igrač koji ti i ovakav makar teoretski pruža neku šansu da se zapali i izmisli poene.

 

Mene najviše, i pored poraza, raduje što smo bili dosta čvrsti defanzivno i što je i Real sa takvim obiljem napadačkih opcija morao dosta da se muči da dođe do koša, osim u jednom delu treće četvrtine kad se igralo "koš za koš". Sa Filipom je to apsolutno nemoguće na ovom nivou.

 

Za kraj moram da pomenem ugođaj u Areni. Možda nekom više prija halabuka, grotlo Pionira, do pojasa goli mandrili, sedenje na stepenicama ili na glavama drugih ljudi i slično, ja sam brate sinoć baš uživao. Jedan ugođaj baš svetskih razmera, može da se diše, može da se dođe 15 minuta pred tekmu jer te tvoje mesto čeka, može i da se arlauče ako je baš to toga, grmelo je u par navrata fino, šteta što su dirigenti diktirali mahom rodoljubive pesme umesto navijačkih al to je druga tema. Jednostavno, izgledalo je svetski i civilizovano. Biće i pobeda.

Edited by Chaos Is Me
  • Like 38
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

24 minutes ago, ivan9 said:

 

Lepo sam ja rekao da nama ne treba bolji igrac od Lorenca. Treba nam jos jedan takav. Moze cak i nesto losiji.

 

Ja kao papagaj :lol_2:

 

NA ovakvu kompoziciju tima, nama je potreban drugaciji tip pg-a od Lorenca... Rocesti/MWill tips pg-a:whistling:

 

I naravno trener.... 

Link to comment
Share on other sites

Lazic presao put od igraca od kojeg se svojevremno Hines odbijao kao od stene, do kosarkasa kojeg sinoc Lull ostavlja na parketu i zabija dvicu uz zvuk sirene. :classic_sad: 

Real mi je vec tradicionalnotm odvratna ekipa..stalno nesto prigovaraju,iscudjavaju se,protestuju na svaku drugu odluku..sa igracima poput Rudyja ili Reyesa koje nikad nisam gotivio. Sad su to onim shabanskim frizurama jos nadogradili Tavares i Deck. Ocito posecuju istog frizera..bukvalno za zatvor :classic_ninja::classic_biggrin: (Fender mode on)
Ipak,na znanju&umecu im se moram pokloniti. Odigrali su odlicnu,angazovanu partiju gotovo svih 40.minuta.

Da ne ponavljam vec ispisane utiske..ozbiljan trener nam vec ozbiljno kasni. 
 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Vredni mrav said:

a pričamo da nemamo za trenera i bek ap pleja.

 

ovo jednostavno nije tačno.

Priča se da nema kvalitetnih, a nama dostupnih domaćih rešenja.   Niko pare ne sme da pomene  jer je Aca pre neki dan malko uši zavrtao klubovima i tako to.

Edited by Stondisha
znakovi interpunkcije
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, propolis said:

Tavaresa je morao Gist da izvede napolje iz reketa sutem za 3. Na zagrevanju je lepo pogadjao, mekši sut od Borise ima.

:krstipd4: Gist ima mekši šut od Boriše? E šta sve čovek neće pričitati ovde. Gist ne baca cigle nego blokove jbt :lol_2:

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Ljuba82 said:

Par utisaka iz prvog reda partera...opet po jačini utiska...

 

1. LB! Suva elegancija. Čovek je igrao 37 minuta, nisam video znake umora. Ono kucanje i još par izolacija posle pik sviča, svaki put se nešto dobro desilo. Koš, otvoren šut ili penali, nebitno! Nije sad da mi se dopada takav način igre generalno, ali za 4/4 je ok. Ovom timu očajnički treba plej koji igra odbranu i može da zavrti pik da bi prodisale petice. Tvrdim da bi se sa jednim Pefijem i li Jovketom borili za F4! Trener pride naravno.

Još jedna stvar, nula izgubljenih lopti sinoć, mada je par puta bio na granici, zna da se zapetlja! Neverovatan osećaj za tranziciju, mislim da je imao prostora još par puta da zalomi odbranu i ide na koš, mada je Real vrhunski branio tranziciju, u tim nekim detaljima se vidi koliko su ozbiljan tim! Sve u svemu KLASA...ona nežna, elegantna, ali klasa. Videćemo koliko u njemu ima pobedničkog duha kad se bude lomila sezona, s obzirom da je igrao lige bez briga, ali ja sam zadovoljan za sada!

 

2. Atmosfera u dvorani. Savršena, na nivou kao protiv Budiveljnika i Uniksa u EC pre koju godinu, iako ne toliko brojčana publika. Svidelo mi se i što su igrači pozdravljeni na kraju. Zaslužili su i nije mi žao ni kad izgubimo kad se ovako pošibamo! To je uostalom ono što smo hteli, da smo kompetitivni i da možemo sa svima da se pošibamo!

 

3. Lepo je kad dođeš 20 min pred meč i čeka te mesto, a još lepše kad shvatiš da nema FČ u rotaciji i prosto ne veruješ, nego tražiš potvrdu na semaforu! . Mislim, znao sam da će Nenadića pojesti Realovi defanzivci, dečko prosto nije plej, ali sa njim bar može da se igra odbrana. Malo se i uplašio, videlo se to  i tokom izvođenja penala po govoru tela, bio sam tu na 15 m.

 

4. Pablo Laso vs Gavra! Često osporavani Španac je sinoć ličio na Grega Popovića. Savršeno vođenje ekipe u svakom trenutku, čak i kad smo sve pogađali u trećoj. Savršeno raspoređena minutaža. Sa druge strane izgubljeni Gavra. Kako sam sa male razdaljine bukvalno gledao u face naših u prvom poluvremenu, video sam svaku mimiku, sve! Totalna bezidejnost, mnogo situacija gde igrači ne znaju šta da igraju, spoljni sležu ramenima, visoki ne prilaze da ze ismisli neki pik, ma opšti haos! Kašnjenje u rotaciji, Tavarez uništava Gista, ovaj kasni sa Kuzmićem, a onda kasni da ubaci Gista baš ta 2 minuta kad je igrao Mickey...ili minijature, Beron dobija četvrtu ličnu na 2 min pred kraj, ovaj ga vadi da ga sačuva od penala....sam Bili gleda semafor i ništa mu nije jasno.

 

5. Pristup Reala! Davno nisam video ovakav pristup jedne gostujuće ekipe ovde! Mislim od njih se uvek očekuju pobede, nisam očekivao da kao Himki spuste gaće, ali oni su ovde došli energetski kao da igraju F4. Verovatno tome kumuje malo slabiji start u EL od očekivanog, kao i to da smo ih poslednji put očukali u Madridu!

 

6. Ljulj i Fernandez. Koliko god bili antipatični, jednostavno KLASA i uživanje je gledati ih. Nije kao da prvi put rešavaju ovako i pogađaju teške trojke preko ruke, uradili su to bar jedno 300 puta do sada!

 

 

 

 

Pridružujem se dobroj analizi, iz perspektive sektora/nivoa 200.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sad sam odgledao snimak i mi smo baš imali momentum na kraju 3/4. 4/4 smo krenuli sa Perperom i Gistom i oni su nesrećno završili prva 3 napada ofanzivno (gist 2 i perper 1) a Perperov čovek je dao 2 trojke dok je on bio daleko od tih šuteva (Rudi i Kozer u onom ključnom napadu sa njihova 4 off skoka). Mislim da je tu već bilo gotovo jer mi 2x očigledno ne možemo da stignemo nečije vođstvo (1x smo već stigli makabi, efes i real ali posle toga ide kanal i zanimljivo -15 smo izgubili od svih).

 

Stoji da je ogroman problem plej koji će da sa Lorenzom deli minute + trener ali mislim da postoje i drugi problemi jer su Gist, Perperoglu i Kuzmić juče bili baš loši a Dženkins je u napadu nivo Lazića.

Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, propolis said:

 

Pogledaj sut jednog I drugog na zagrevanju 😉

Pa i ja ću na zagrevanju pogoditi 3/10, a na utakmici bih verovatno šutirao 0/10. Simanićeva tehnika šuta je daleko bolja od Gistove, koja je izuzetno spora, Gista bi uvek puštali da šutira, i posle dve promašene bi prestao, jer on jednostavno nije šuter. Simanić je precizniji, a i opasniji kada napada licem na koš od Gista. Niko ne treba da radi ono u čemu nije dobar, tačno se zna šta Gist donosi, i za to ga treba koristiti.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Green23 said:

Pa i ja ću na zagrevanju pogoditi 3/10, a na utakmici bih verovatno šutirao 0/10. Simanićeva tehnika šuta je daleko bolja od Gistove, koja je izuzetno spora, Gista bi uvek puštali da šutira, i posle dve promašene bi prestao, jer on jednostavno nije šuter. Simanić je precizniji, a i opasniji kada napada licem na koš od Gista. Niko ne treba da radi ono u čemu nije dobar, tačno se zna šta Gist donosi, i za to ga treba koristiti.

 

Pricamo kako je trebalo Taveresa neutralisati, jedini način je bio da se proba sa Gistom sa trojkama koje može da gadja u proseku 1 od 3, a ko zna mozda ga krene pa da ima 3 od 5 recimo I tada Taveres ne bi bio u igri 28 minuta nego 15.

Zbog njega su Stratosove iso na niskom postu bile neutralisane kao i Djenkini prodori, inače da je jedan od njih dvojice sinoc nesto odigrao imali bi egal tekmu do zadnje lopte. 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...