Jump to content

KK Crvena Zvezda 19/20 - "Sa Jadrana Köln se vidi"


Mairosu

Recommended Posts

Na Tavaresu je napravljen prvi jaci faul u 38.minutu. i tek tad su se setili da ga posalju da sutira bacanja.

 

Enough said. A to je samo jedan od nekoliko ozbiljnih propusta autopilota na klupi.

 

Al nije on kriv, kriv je predsednik, cija sujeta ima nenormalne razmere.

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Koja je funkcija Nenadica, talenat od 25 god ili ne smeta puno sincicu?

Ubio nam je kvantitet timsku hemiju. Imamo Oja i Jovanovica kao 3 i 4 centra, tri ciste cetvorke i jos toliko igraca koji mogu da pokrivaju cetvorku, Lazic i Covic visak, Deda i Dobric se naizmenicno ne skidaju, a samo je na pleju ostavljena promaja da se debeli rekreira..

Sklepani smo kao najgori Frankenstajn. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Cavani said:

'Neigranje Filipa Covica je oslabilo nasu spoljnu liniju, onemogucilo nas da igramo agresivno.' Poltroncino mutava.

Jaoj, nije valjda to rekao. Pa odrobijacu koliko god treba. Samo da tog sto kad prenese loptu teskom mukom i zauzme mesto korner zastavice, ne gledam nikada vise u nasem dresu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bas los govor tela igraca danas, sem Bilija. Nemanja, sine, dobijes priliku posle sto godina i izadjes na teren sa stavom, a sto bas ja? Djenkine prve dve cigle po ulasku u igru kao najava da ni sa klupe danas nema poena. Generalno sve je bilo mlako kako na terenu tako i oko terena. Idemo dalje, sledecu dobijamo stoka razlike.

Link to comment
Share on other sites

Uzasno vodjenje meca od strane pomocnog trenera.

 

Ovako ce izgledati svaki mec kada protivnicke ekipe dodju da grizu, da ne gube lopte, ne uzimaju teske suteve i da igraju odbranu. Nema vise otvorenih trojki za Barona i Perperogloua kao protiv Himkija, za svaki poen smo morali da se namucimo.

 

Nadam se da je ovom utakmicom stavljena tacka na besmislene komentare "treba nam prvi plej, Lorenzo eventualno moze da bude drugi". Nama trebaju dva igraca tipa Lorenzo, ne slicna po igri nego slicna po kvalitetu. Covic bot druzina uporno pokusava da poturi da nama treba jedan plej od 30+ minuta, da se od njega ocekuju cuda i da drugog pleja moze da igra i Rajko Petrov Nogo. Videli ste svi koje su to besmislice.

 

Nenadic je bek koji moze da igra i krilo, on nema nikakve veze sa pozicijom plejmejkera. Nije on kriv sto na 2 i 3 imamo i Barona i Jenkinsa i Stratosa i Dobrica, Davidovca i Lazica, a na 1 samo Browna i Nebojsinog sina. Takodje, nije on kriv sto do sada nije ni ulazio u igru i sto je simbol lutanja KKCZ i drzanja igraca od po 25-26 godina na tribinama kao cetvrte opcije na svojim pozicijama.

 

Perperoglou se raspao na ovom mecu. Nista nije pogodio i mislim da je ovde falio Davidovac, da imamo drugaciji tip igraca.

 

Jenkins, standardna nula u napadu, ali on ima svoju ulogu i omogucava odlicnu odbranu i igru u tranziciji kojom smo unistili Khimki i zamalo Barcu, ali je Real dosao da ovaj mec dobije.

 

Baron se vraca, to je zaista lepo videti. Ipak, nije mogao skoro sam i niko mu nije pomagao u napadu.

 

Gist, Faye, obojica roviti i daleko od svog maksimuma. Slicno je i sa Kuzmicem.

 

Kao sto je neko napisao, ovo je odlican tim, prepun odlicnih igraca koji vrede na trzistu i nikad veci budzet cirkusu koji su nam priredile tri individue mi se nalazimo u losoj situaciji, ocajnicki pokusavajuci da se nekako drzimo na nizbrdici, a sve je teze i teze.

 

image.thumb.png.0e9a7cb9bbeb7067c8e66849e77b8115.png

 

Sleva na desno: F.Covic, M.Tomic, N.Covic

Edited by goldberg
  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Par utisaka iz prvog reda partera...opet po jačini utiska...

 

1. LB! Suva elegancija. Čovek je igrao 37 minuta, nisam video znake umora. Ono kucanje i još par izolacija posle pik sviča, svaki put se nešto dobro desilo. Koš, otvoren šut ili penali, nebitno! Nije sad da mi se dopada takav način igre generalno, ali za 4/4 je ok. Ovom timu očajnički treba plej koji igra odbranu i može da zavrti pik da bi prodisale petice. Tvrdim da bi se sa jednim Pefijem i li Jovketom borili za F4! Trener pride naravno.

Još jedna stvar, nula izgubljenih lopti sinoć, mada je par puta bio na granici, zna da se zapetlja! Neverovatan osećaj za tranziciju, mislim da je imao prostora još par puta da zalomi odbranu i ide na koš, mada je Real vrhunski branio tranziciju, u tim nekim detaljima se vidi koliko su ozbiljan tim! Sve u svemu KLASA...ona nežna, elegantna, ali klasa. Videćemo koliko u njemu ima pobedničkog duha kad se bude lomila sezona, s obzirom da je igrao lige bez briga, ali ja sam zadovoljan za sada!

 

2. Atmosfera u dvorani. Savršena, na nivou kao protiv Budiveljnika i Uniksa u EC pre koju godinu, iako ne toliko brojčana publika. Svidelo mi se i što su igrači pozdravljeni na kraju. Zaslužili su i nije mi žao ni kad izgubimo kad se ovako pošibamo! To je uostalom ono što smo hteli, da smo kompetitivni i da možemo sa svima da se pošibamo!

 

3. Lepo je kad dođeš 20 min pred meč i čeka te mesto, a još lepše kad shvatiš da nema FČ u rotaciji i prosto ne veruješ, nego tražiš potvrdu na semaforu! . Mislim, znao sam da će Nenadića pojesti Realovi defanzivci, dečko prosto nije plej, ali sa njim bar može da se igra odbrana. Malo se i uplašio, videlo se to  i tokom izvođenja penala po govoru tela, bio sam tu na 15 m.

 

4. Pablo Laso vs Gavra! Često osporavani Španac je sinoć ličio na Grega Popovića. Savršeno vođenje ekipe u svakom trenutku, čak i kad smo sve pogađali u trećoj. Savršeno raspoređena minutaža. Sa druge strane izgubljeni Gavra. Kako sam sa male razdaljine bukvalno gledao u face naših u prvom poluvremenu, video sam svaku mimiku, sve! Totalna bezidejnost, mnogo situacija gde igrači ne znaju šta da igraju, spoljni sležu ramenima, visoki ne prilaze da ze ismisli neki pik, ma opšti haos! Kašnjenje u rotaciji, Tavarez uništava Gista, ovaj kasni sa Kuzmićem, a onda kasni da ubaci Gista baš ta 2 minuta kad je igrao Mickey...ili minijature, Beron dobija četvrtu ličnu na 2 min pred kraj, ovaj ga vadi da ga sačuva od penala....sam Bili gleda semafor i ništa mu nije jasno.

 

5. Pristup Reala! Davno nisam video ovakav pristup jedne gostujuće ekipe ovde! Mislim od njih se uvek očekuju pobede, nisam očekivao da kao Himki spuste gaće, ali oni su ovde došli energetski kao da igraju F4. Verovatno tome kumuje malo slabiji start u EL od očekivanog, kao i to da smo ih poslednji put očukali u Madridu!

 

6. Ljulj i Fernandez. Koliko god bili antipatični, jednostavno KLASA i uživanje je gledati ih. Nije kao da prvi put rešavaju ovako i pogađaju teške trojke preko ruke, uradili su to bar jedno 300 puta do sada!

 

 

 

 

Edited by Ljuba82
  • Like 14
Link to comment
Share on other sites

Lazicevi minuti su skandal i to jos od pre dve sezone ali i dalje uzima minute Dobricu ali i raspadnutom Dzenkinsu. Dzenkins je ajde solidan u nekim partijama ali mora mnogo bolje kod nas, posebno sto je starosedeoc. Trener je kriv za Nenadica. Covek nije plej i prve minute u celoj sezoni on njega proba protiv Reala 😂 da se vidi koliko je drugi plej bolji od treceg ''pleja''. Mene ne cudi sto je Tomic pobegao, uslovi u kojima rade su verovatno u najmanju ruku cudni. Gist isto previse divlja sa svojim potezima, uzima suteve sa 5-6 metara kad nema nikog ispod kosa.Takodje pokusava neke ulaze, vuce kontre..

 

Beron je juce pokazao ono u gacama, izasao  je na teren, ali nije bilo moguce da on ih on sam pobedi. Jednostavno da pobedis Reala, mora da iskoci bar 4-5-6 igraca. Kuzmic je takodje sa svojim pijanstvom sjebao pocetak sezone, ne treba ni to zabraviti. Izgleda bolje od Odza, ali to i dalje deluje slabo i tesko se krece po terenu, bukvalno sve deluje komplikovano.

 

Treba nam neki scorer plejer koji zna da udeli i pas, napadacki orjentisan. Nepotrebni su Lazic, Nenadic, Filip i Odzo  za prvih 12. Neko bi rekao perjanice FMP-a. Stvarno je malo falilo da ovaj tim bude bas ozbiljan. Jedan plej i trezan Kuzmic.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Gist "divlja" jer nema igre koja bi mu omogućila da bude efikasan, vidi se da je frustriran.  Ni za Kuzmića nema dobrih lopti, daju mu na 5 metara da zida, a to nije njegova igra. Ovde bi i Bobi izgledao smešno. Jedino bi nam Jokić pomogao pošto bi preuzeo ulogu pleja.

Edited by Haggard
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, Pavaroti said:

Trener je kriv za Nenadica. Covek nije plej i prve minute u celoj sezoni on njega proba protiv Reala 😂 da se vidi koliko je drugi plej bolji od treceg ''pleja''.

 

Jedini razlog za ovo je da bi neki burek novinar i trener mogao da kaže "Falio je Filip Čović i njegova agresivnost."

  • Like 5
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Ne znam cemu pljuvanje po Stratosu. Takav je igrac, ako ga krene, moze sam da okrene mec, ako ga ne ide... jbg, na klupu. Samo jos da imamo normalnog trenera koji bi mu ukazao da moze nekad i da prosledi loptu

 

Sto se tice sezone, cenim da je vec izgubljena, tako da razmisljam vec o sledecoj ukoliko se ne raskanta sve u medjuvremenu

 

Braun, Uskokovic

Beron, Djenka, Dobric

Stratos, Davidovac, Radanov

Simanic, Faje, Braun/Rit? 

Gist, Kuzma

 

Takav neki tim bih zeleo da vidim

 

Uz normalnog trenera... jer je ocigledno da Cova nece dovesti nikog ove godine

Edited by vepar
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, losmi17 said:

Na Tavaresu je napravljen prvi jaci faul u 38.minutu. i tek tad su se setili da ga posalju da sutira bacanja.

 

Enough said. A to je samo jedan od nekoliko ozbiljnih propusta autopilota na klupi.

 

Al nije on kriv, kriv je predsednik, cija sujeta ima nenormalne razmere.

 

Kako to lepo zvuči u teoriji.

 

A onda pogledaš statse i vidiš da je čovek šutao 3 bacanja na 6 tekmi, pre ove sa vama. Na prvih 5 nije šutnuo nijedno bacanje. Prošle cele sezone 2 bacanja po meču.

Izgleda se niko nije setio ovoga ranije 🙄

 

Kod njega se lopta zadržava minimalno, hvata lobove, završava iz of skoka , bez spuštanja ruku i direktno na obruču. Nije on neki uguzivač kojeg možeš da fauliraš kada hoćeš.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, realno *w said:

 

Kako to lepo zvuči u teoriji.

 

A onda pogledaš statse i vidiš da je čovek šutao 3 bacanja na 6 tekmi, pre ove sa vama. Na prvih 5 nije šutnuo nijedno bacanje. Prošle cele sezone 2 bacanja po meču.

Izgleda se niko nije setio ovoga ranije 🙄

 

Kod njega se lopta zadržava minimalno, hvata lobove, završava iz of skoka , bez spuštanja ruku i direktno na obruču. Nije on neki uguzivač kojeg možeš da fauliraš kada hoćeš.

Slazem se u principu. Al sinoc je bilo situacija za to, ipak.

 

Ma ajde to sa Tavaresom, al kraj prve cetvrtine, 4 sek do kraja, nismo u bonusu i pustamo Ljulja na ulaz. Kad se nisam slogirao.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Ljuba82 said:

Kašnjenje u rotaciji, Tavarez uništava Gista, ovaj kasni sa Kuzmićem, a onda kasni da ubaci Gista baš ta 2 minuta kad je igrao Mickey

 

Bravo za ovaj detalj... ovo je početak četvrte, mada je bilo mislim i u drugoj...  

jbte uništava Tavares Gista, unakazi ga, jer je MORAO Kuzmić da odmori, koji se držao baš onako pravo košarkaško fajterski u reketu I uz pomoć saigrača, taj skok ličio na nešto, bar defanzivni, pa tako i prelomljen rezultat u 3/4 i onda se dešava situacija da Laso vadi Tavaresa Uništitelja, ulazi Garuba  i ti umesto da ostaviš gista na Garubi, da ga probaš tu dal nešto može sa njim da odbrani... ti vraćaš polumrtvog Kuzmića da se juri sa ovim umesto da ga čuvaš za Tavaresa koji se u tim trenutcima odmara na klupi.

Gavrilo Gavrilo  srce uzavrilo....

  • Like 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Stondisha said:

 

Bravo za ovaj detalj... ovo je početak četvrte, mada je bilo mislim i u drugoj...  

jbte uništava Tavares Gista, unakazi ga, jer je MORAO Kuzmić da odmori, koji se držao baš onako pravo košarkaško fajterski u reketu I uz pomoć saigrača, taj skok ličio na nešto, bar defanzivni, pa tako i prelomljen rezultat u 3/4 i onda se dešava situacija da Laso vadi Tavaresa Uništitelja, ulazi Garuba  i ti umesto da ostaviš gista na Garubi, da ga probaš tu dal nešto može sa njim da odbrani... ti vraćaš polumrtvog Kuzmića da se juri sa ovim umesto da ga čuvaš za Tavaresa koji se u tim trenutcima odmara na klupi.

Gavrilo Gavrilo  srce uzavrilo....

 

Celu tekmu je tako bilo, ovo konkretno u 4/4. Videlo se da Kuzma ne može da diše više, probao je sa Gistom, ali je morao da vrati Kuza ubrzo, a onda nije prepoznao trenutak kad je ušao Mickey u 4/4 da rastereti Kuza i razigra Gista. Verujem da bi i Odžo mogao da odradi posao par minuta na gorostasu, bar u zagrađivanju, ali bi verovatno odbrana rola iz pika bila još tragičnija...ili varijanta da se centar u odbrani povlači stalno prema košu i zonira, jer Tavarez ne šutira uopšte. Mada takvu priliku ne bi propustili Ljulj i Kampaco sa short jumperima posle pika...da ne pričam kako bi nas uništili sa odbranom ispod bloka...kako god da okreneš, nemaš rešenje, onda je bar morao da prepozna rotaciju!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, Sector said:

Ima li nekih novosti za Gnoma?

 

Mogao bi jedan derbi specijal da padne.

Mogao bi @Laki21 da ostane bez materijala do kraja sezone, a on da konačno pojača neki Zadar/Cibonu/Igokeu...

 

E sad, hoce li se konačno desiti čudo da dobijemo trenera i pleja, videćemo

Deluje neverovatno, ali, ko zna

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...