Jump to content

KK Crvena Zvezda 19/20 - "Sa Jadrana Köln se vidi"


Mairosu

Recommended Posts

Just now, Milijaš #10 said:

 

On je odabrao Filipa, i najgore od svega, otisao sredinom oktobra.

Sumnjam da imas budzet 8-9m  i da za back up-a odaberes Filipa Covica. Siguran sam da on to nije hteo. Svakako to nema veze sa tim da je back up mesto plejmejkera kljucno pitanje. Svi cute i prave se ludi. Svakom pleju treba pomoc. Mi bukvalno u tim minutima ne izgledamo kao tim, imas igraca manje na parketu.

 

Neznam da li si igrao kosarku nekada, basket. Znao bi da kad imas rupu u timu, drugi ako nista, vide bar sansu za pobedu. Sa ovolikim budzetom mi to ne smemo da dozvolimo. Izgubili smo iod Krke, Primorske i Buducnosti. O EL da ne pricam. Ovo je jako ozbiljan tim i ovo je katastrofalan start.

 

Tomic kao trener jeste krivac, ali je zbog losih igara dao otkaz. On je svoju gresku priznao i otisao je. Koliko vidim nije jos potpisao za Olimpijakos.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Laki21 said:

Malo sveže statistike;

 

Protiv Efesa

Čović na parketu; 14-21 za 11 minuta

Čović na klupi;: 56-64 za 29 minuta

 

Indeks -2 (jedini negativni i naravno najgori u timu)

 

 

Mislim da je ovome sada mesto na temi posvecenoj doticnom. 

 

Dosadili ste vise. 

 

Ako hocete da bacite statistiku celog tima i generalno analizu utakmice dajte pa da bacimo pogled i da prodiskutujemo...ovo je vrtenje pokvarene ploce, a ne verujem da smo svi mazohisti da stalno slusamo losu muziku samo radi konstatacije da je ona losa. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, Laki21 said:

Malo sveže statistike;

 

Protiv Efesa

Čović na parketu; 14-21 za 11 minuta

Čović na klupi;: 56-64 za 29 minuta

 

Indeks -2 (jedini negativni i naravno najgori u timu)

 

 

5 EL utakmica

Na parketu: 72min, Zvezdin skor 96-147 (-51), prosek na 40 minuta: 53-82

Na klupi: 133min, Zvezdin skor 258-238 (+20), prosek na 40 minuta: 78-72

Statistika po meču: 14 MIN / 1.2 PTS / 1.4 SK / 1.8 AST / 0.0 UL / 2.4 IL / šut iz igre 13%

 

4 ABA utakmice

Na parketu: 73min, Zvezdin skor 147-149 (-2), prosek na 40 minuta: 80-81

Na klupi: 87min, Zvezdin skor 189-153 (+36), prosek na 40 minuta: 87-71

Statistika po meču: 18 MIN / 2.5 PTS / 2.0 SK / 4.8 AST / 0.5 UL / 2.5 IL / šut iz igre 27%

 

5 EL + 4 ABA utakmice

 

Na parketu: 145min, Zvezdin skor 243-296 (-53), prosek na 40 minuta: 67-81

Na klupi: 220min, Zvezdin skor 447-391 (+56), prosek na 40 minuta: 81-71

Statistika po meču: 16 MIN / 1.8 PTS / 1.7 SK / 3.1 AST / 0.2 UL / 2.4 IL / šut iz igre 19%

Uzas je preblaga rec.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, mmajstor said:

 

Pa nije to sem, nego veliki problem. 

A jos je veci problem sto na 4 pozicije imas po 3 igraca zednih minuta, a na pleju samo 2. Nije problem Covic da je tu jos jedan plej, a ne da imamo po tri beka, tri krila i tri u stvari cetiri centra (ume li neko od ta cetiri da pogodi spolja sem nesto Gist?). 

16 igraca u rosteru... cemu to sluzi a uz to i ne radi? Cemu sluzi Derik Brown, a jasno je receno da je to Tomiceva odluka umesto Marka Simonovica? Koliko to kosta? Zasto Dobric nije nikad imao minute? Ne da ima jedna, nego sijaset gresaka u selekciji. 

Derik je bio nas najbolji igrac u pripremama. Imamo previse igraca, ne treba nam tri pleja, vec dva. Ima svakako par pomocnh. 

 

Visak je na cetiri i pet. Tu se slazem sa tobom. Ocigledno visak para nam je odario u glavu. Dzenkins i Beron se guse, Lazic i Dobric. Dole je problem  sta raditi i gde staviti Davidovca, Derik i Simanic, sta raditi kad se vrati Kuzmic? 

 

Nemamo prvi i drugi tim i to je veliki problem. Razlike su male i tesko je razigrati nekog igraca tako kroz sezonu.

 

Treba kvalitetan trener da ovo sve presece i napravi TIM!!!

1 minute ago, mmajstor said:

 

A gde je on to priznao svoju gresku? Nije nigde, pokupio se i otisao bez objasnjenja. To nije priznavanje greske, to je izvlacenje guzice iz govana koje su njegov rezultat. 

Kojih to mmmajstore? Tek je pocetak sezone i ne vidim razlog da se bezi zbog rezultata. On je prosle godine uzeo dve bitne titule sa povredjenim nosiocima. Tempirao je formu naspram nekih drugih trenera koji to bas i ne znaju.

 

Nema on sta da govori posle. Otkaz je rekao sve. 

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Pavaroti said:

Tek je pocetak sezone i ne vidim razlog da se bezi zbog rezultata. 

 

3 minutes ago, Pavaroti said:

Nema on sta da govori posle. Otkaz je rekao sve. 

 

Kako da se protumace ove tvoje dve kontradiktorne recenice? Sta je otkaz rekao, mozda sam ja malo priglup pa ne razumem? 

Link to comment
Share on other sites

Prvi put posle nekoliko godina sam propustio jednu nasu utakmicu a da se zbog toga nisam potresao. Cak i u Alimpije sezoni sam sa nekim pozitivnim nemirom iscekivao dane nasih utakmica. Ovaj pocetak sezone me je do te mere ubio u pojam, da do dovodjenja trenera i ne-Filipa, nemam ama bas nikakva ocekivanja - a utakmicu ako pogledam, pogledam.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, mmajstor said:

 

 

Kako da se protumace ove tvoje dve kontradiktorne recenice? Sta je otkaz rekao, mozda sam ja malo priglup pa ne razumem? 

Pa nije pobegao zbog rezultata, pobegao je zbog neceg drugog. Svakako da je on i za to kriv i covek je dao otkaz. Ako hoces, mozemo ga staviti na lomacu?

Covek je dao otkaz zbog svojih greski, ne zbog rezultata, koji spadaju u to ali su samo deo nezadovoljstva.

Link to comment
Share on other sites

Neigranje Filipa u drugom poluvremenu mi daje neku nadu da je i Nebojša ukapirao da ne može više ovako. Sigurno nije bila odluka ovog večitog pomoćnika da ne igra ni minut, a da Lonzo igra bez izmene. Verujem da je to bila odluka Čovića, bradatog ili matarog, nebitno. Filip i kad je igrao, to je ponovo bio živi očaj i blamiranje. Promašen zicer je bila kap koja je prelila čašu. Cela ekipa je u kanalu zbog toga, igrački a naročito psihološki. Najgore je to što na sve 4 utakmice koje smo izgubili protivnik nije igrao ništa posebno, pa smo možda delovali i manje očajno nego što zaista jesmo. Razbijena vojska je blaga reč za ono kako Zvezda trenutno izgleda... 

 

Ne verujem da je Nebojša glup i da će sve da prospe zbog sina i lične sujete. Tolike godine rada i mnogo dobrih stvari. Jasno mu je sigurno da Filip ne može i da je hitno potrebno dovesti pleja, uz trenera naravno. Ako mu je u interesu da nabija gnev navijača dok mu se sin blamira na terenu, onda ok. Sam pao sam se ubio. 

 

Ne vidim ničiju korist od toga. Ni porodice Čović a naročito ne Zvezde kao institucije. Mislim da će se neke stvari ipak rešiti u narednom periodu... 

 

Link to comment
Share on other sites

Ima ovde do trenera, ali vala ima i do igraca. Lorenco je neozbiljan lik, nema glavu da bude prvi plej i stvarno nije cudno sto nikad nije igrao ozbiljan basket. Ne sumnjam ja da bi bolje igrao uz dobrog trenera, ali je njegov odnos ka igri, saigracima i ekipi, krajnje sramotan.

 

Ne znam kolko uopste strpljenja treba da imamo za likove koji nemaju glavu za pobednicki basket. O Fici se zna sta mislim, pa da ne bude da sad spinujem nesto. On prvi treba da izleti iz ekipe i tu se valjda svi slazemo, ali je i ovo sto Lorenco igra, bas bas bas neozbiljno i nivo neke rekreativne EC ekipe, nekog Mornara.

 

Meni se ni drugi Braun ne dojmi previse, al kod njega mislim da je slucaj da mu je proslo vreme i da nema sta da ponudi na ovom nivou.

 

Trener nam naravno treba kao hleb nasusni, kao i isutiravanje Filipa iz tima, ali licno mi ne bi bilo zao ni da silbujemo jos neke koji misle da su dosli u KK Rekreativo. 

Link to comment
Share on other sites

Mene ne brine ovaj poraz, a i za u četvrtak sam se pomirio. Nama je na početku trke vozač napustio auto, suvozač gleda neke mape i ne zna šta da radi, a i motor nam se gasi na svakih 10 minuta. Ne brinu me porazi, brine me svaki sat, ne dan, bez dobrog trenera i pleja. Sa Fićom i Gavrilovićem mi ni ne možemo ništa. A tek u ovako gustom rasporedu uhodati i novog pleja i trenera... Ovaj eksperiment sa sinčićem u EL možda bude najskuplji do sad. 

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Ova sezona bi mogla biti najgora u zadnjih 6-7 sezona.U evroligi smo vreca za udaranje,izivljava se na nama ko stigne.Sto je najgore u ABA ligi vec imamo broj poraza koliko smo imali za celu proslu sezonu.

 

Igra od pocetka sezone ne lici ni na sta,nijedna normalna akcija,sve sutevi u zadnjim sekundama iz nemogucih pozicija.Igraci su toliko bezvoljni,kao da ih je neko puskom naterao da igraju.

 

Pod hitno nam trebaju trener,plej i centar.Ali mislim da nijedno od ta tri nece doci,siguran sam da ce Nebojsa Covic ostaviti Gavrilovica na mestu trenera a para nema za nove igrace.Sve u svemu ovu sezonu smo propali i nema sanse da ovakvi osvojimo ABA ligu.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Mi smo i u ovom stanju sposobni da dobijemo Himki na Pionir, jer ne verujem da Himki može da se vrati kao Barsa. No, onaj samo čeka tako nešto da nam proda muda za bubrege tj. Andriju i Fiću. Pa ne znam uopšte koliko je to dugoročno dobro. S druge strane ukoliko izgubimo, i on je svestan da bi Andriji Alimpijevih 11 pobeda izgledalo kao neosvojiva planina, bez obzira na veći broj utakmica.
Znači tamni vilajet, kajaćemo se ako pobedimo, kajaćemo se ako izgubimo. Nadam se da grešim.

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Pavaroti said:

Pa nije pobegao zbog rezultata, pobegao je zbog neceg drugog. 

 

Covek je dao otkaz zbog svojih greski, ne zbog rezultata, koji spadaju u to ali su samo deo nezadovoljstva.

 

E pa to i jeste problem. 

 

Trebalo je javno da kaze koje su to greske, da bi njegov naslednik mogao da ih popravi a da javnost tj navijaci budu kontrolori da su te promene sprovedene kako valja. Ovako ostaju necista posla... ko kaze da ce se te greske uopste i popravljati kada se ne zna koje su i kada ih trener nije obelodanio? Mozda jedino Nebojsa zna, mada ko kaze da ih on i percepira kao gresku?

Osnovna stvar jeste da ako radis na nekom projektu koji prati milionski auditorijum, da se obratis tim ljudima i kazes koji je razlog zbog cega projekat ne ide po planu i zasto ga napustas. Nije se videla cak ni volja kod njega da to popravi, nego u fazonu daj ja da "sacuvam svoj rezultat" pa da pobegnem dok je vreme i dok ne bude veceg sranja. 

 

Link to comment
Share on other sites

Tomićeve greške su klupiranje Simanića, Dobrićev nejasan status, Lazićeva minutaža i dovođenje D. Brauna umesto Simonovića. Kompromis sa gazdom oko Filipovih minuta bi bio mandatory za svakog trenera pred početak ove sezone. Sada više nije i to je dobar početak. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Dzistrou said:

Tomićeve greške su klupiranje Simanića, Dobrićev nejasan status, Lazićeva minutaža i dovođenje D. Brauna umesto Simonovića. Kompromis sa gazdom oko Filipovih minuta bi bio mandatory za svakog trenera pred početak ove sezone. Sada više nije i to je dobar početak. 

 

Za ovaj kompromis se jedino ne bih slozio. Kakav to trener pravi kompromise ovog tipa? Onaj ko to uradi je kriv sto je ziv. 

 

1 minute ago, MetalHead said:

Oprostite ako je bilo:

 

image.thumb.png.8295ed55174bde60a9b360b9fccaa8f7.png

 

Nista sa leve strane napada nismo pogodili!

 

Dobric je levoruk, voli on odatle da sutne... al jebiga. 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...