Jump to content

KK Crvena Zvezda 19/20 - "Sa Jadrana Köln se vidi"


Mairosu

Recommended Posts

Kad Simanic na terenu bude pokazivao 50% energije koju ima brat Mo, nek se striko i caca mu jave putem tvitera ko sto su umeli da kukaju kako Doncic igra a Borisa jadan greje klupu. Kad ne bude izgledao kao letargicni ortak koga su skinuli sa sonija jeR im je trebao jedan za basket onda mi ga mozda bude zao sto je klupiran. 

 

Kao prosle godine kad je KC Rivers proglasavan Dzordanom i kako su minuti Dobrica na ustrub KC zlocin protiv kosarke. A onda amerikanac ima sut 2 od 12 i ne postoji u bitnim tekmama. 

 

Ko je bolji i doprinosi vise nek igra pa makar on bio senegalac od 40god na ustrub domaceg vecitog talenta ili radilica vecito sesti igrac na ustrub nekada velikog imena kosarke koji je samo cascavao prisustvom. 

Edited by Tamburinjo
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

58 minutes ago, L' Imperatore said:

 

 

Meni taj govor tela nije toliko problematičan. Nemože on da isfejkuje neki hype, kad jednostavno nije takav. Kod takvog igrača vidiš dali mu je stalo il nije kod zalaganja u odbrani. A po mom mišljenju na toj strani terena je bio sasvim ok.

 

Evo postavi sebi pitanje recimo da li se zaleteo svom snagom na koš u kontri kada je popio banančugu.

 

Dakle, čovek njegovih atletskih predizspozicija i mogućnosti. Imao je čitavu polovinu terena ispred sebe, svi ostali su kasnili makar dva metra u startu.

 

8wJQaBS.jpg

 

 

 

Ovo bukvalno bode oči.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, vepar said:

Ono sto je svima bilo jasno tokom prelaznog roka je da ovom timu fali samo vrhunski plej i to neki koji razigrava ostale pre svega

 

Braun, kontrola - super, odbrana ok, ima jak i ulaz, sut los, ali kreacija 0 i meni se ne dopada uopste kao igrac. Ok, sigurno bolje delujemo u napadu nego kad je Filip u igri ali bukvalno ne zna da stvori visak, nikakav pregled igre, znaci sve ono sto moze da radi i Djenka koji nije plej... da prevede loptu i doda je najblizem do sebe

 

Filipa ne bih komentarisao, ajde da nam je bekap neki krsten igrac ili bar neki defanzicac, ovako smo sa Filipom rupa na obe strane terena, a sa Braunom smo ok ali samo ok

 

Na stranu sto je i Tomic kurtoncina od trenera koji nije sposoban da nacrta jednu akciju tako da nam se igra svodi na 1 na 1 i neke individualne pokusaje, u prevodu silovanje u napadu

 

Pa Radonja je bio cist defanzivni trener ali je bar imao neki smisao za napad i igrali smo neke akcije... iako nismo imali ni priblizno ovako kvalitetan napadacki roster

 

Tako da ovde nema spasa dok je Tomic na klupi, samo srljamo u propast, a raspad ce sa usledi kad je najbitnije... naravno, guranje Filipa je isto uvreda za sve ljubitelje kosarke

 

 

A kada je to najbitnije u ovoj sezoni? Sta nam je prioritet? Posto se prosle sezone pokazalo da je realno skromnija ekipa od ove sa dva povredjena kljucna igraca odigrala najbolje kad je zaista bilo najbitnije.Ima tu nesto i do trenera, slazes se? Ono sto odvaja tim iz Radonjine ere od Tomiceve, je prisustvo vrhunskih plejmejkera, sto solidan tim cini dobrim timom.Radonjic je imao jednog ili cak dva odlicna pleja, jer su Markus, Jovic Wolters pa i Micic pojam za ovu dvojicu koje sad imamo na pleju, ili u kombinaciji Ragland-Covic od prosle godine, gde smo imali odbrambenu crnu rupu na pleju svih 40 minuta.Opet sa Lorencom treba strpljenja, a mi nemamo alternativu i to je glavni problem.Ono sto mi daje umereni optimizam, je cinjenica da i pored haosa u napadu, mi bivamo konkurentni na gostovanjima, sto nismo bili ni u vecem delu Radonjinog mandata, a to mi govori da ocigledno peglamo sasvim solidnu timsku odbranu, dakle voljni faktor nije sporan. Napad je stvar uigranosti i samopouzdanja, i verujem da ce doci, kad se smanje rotacije, i prestane sa nestrpljenjem kad se ceka brzi ucinak igraca

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Steta je sto nismo ubjedljivo izgubili jer bi se onda suocili sa problemima koje imamo u timu. Ovako, kad se kaze da smo promasili sut za pobjedu ispada da smo nesto i odigrali pa se zamaskira i odlaze neizbjezno.  Sto prije se suocimo sa realnim problemima to bolje. Da smo imalo smislenije odigrali sada bi imali 3:0 u EL.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Derrick je bio sjajan protiv Fenera. Energetski, odbrambeno, i statsi dobri. 7 poena, 8 skokova, sve u prvom poluvremenu. I sta je dobio kao nagradu? Klupu, odigrao je citavih 13 minuta. Jeste Faye bio super, ali Brown je u drugom poluvremenu odigrao nesto preko minut. Igrac hvata ritam, raspolozen je, izlazi iz kanala, grebe po povrsini a onda Tomic dodje i izgazi mu prste.

 

Tesko je kontrolisati ovoliku rotaciju i za bolje trenere, za Tomica je to izgleda naucna fantastika.

  • Like 13
Link to comment
Share on other sites

Ova ekipa mora pod hitno da se presabere. Posebno Brauni. Da vidimo da li su za nas ili nisu. Vreme curi. Došli su na vreme, i nisu male pare da se zajebavamo sa njima. Odžo definitivno ne može ovaj nivo da igra. Neka proba Jovanović. Filip je ok za trećeg pleja, ali ne mogu Đenka i Bili da se troše na prenosu lopte. Laza ozbiljan problem. Deda, Ogi, Boriša, Jovanović moraju da dobijaju više minuta.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Laki21 said:

 

Evo postavi sebi pitanje recimo da li se zaleteo svom snagom na koš u kontri kada je popio banančugu.

 

Dakle, čovek njegovih atletskih predizspozicija i mogućnosti. Imao je čitavu polovinu terena ispred sebe, svi ostali su kasnili makar dva metra u startu.

 

8wJQaBS.jpg

 

 

 

Ovo bukvalno bode oči.

 

Meni ovo izgledaju koraci u startu.

Link to comment
Share on other sites

Zna se veoma dobro sta mislim o FC3, ali je sa one dve trojke vratio utakmicu u egal zajedno sa hustlerom Dobricem. Jeste sve prosuo u produzetku (ocekivano), ali nismo izgubili zbog njega (produzetak smo i zgubili kad je Bili promasio trojku, jer je jasno bilo da nemamo municije vise i da ce energija da se resetuje na onu koju smo imali 35 minuta).

 

Lorenco je bas los bio, neki ulazi u koje ni on sam ne veruje, nikakav doprinos u kreaciji, bas jedna velika 0 od partije. Meni se on generalno svidja, volim takav tip igraca, ali mora da bude konstantniji.  Za razliku od nekih prethodnih meceva, trpeo ga je Tomic sasvim dovoljno sinoc.

 

Djenka i Bili nisu u formi, realno bi dobili mec da su bilo sta od otvorenih suteva ubacili, ali nerealno je kakvu Djenka igra odbranu, a jasno je kao dan da ce Bili da bude pravi kad bude trebalo.

 

Ne znam koja je ideja sa Lazicem, uvek kad smo ga produzavali sam bio za to, ali on nema doslovno nikakvu ulogu. Nit je vise dobar defanzivac kao u  svom peaku, nit je u stanju da pogodi bilo sta. Bukvalno prazne minute ima. I ok, cinjenica je da bi mozda i on bolje igrao da je tu Radonja, ali on meni deluje poprilicno sporije nego pre 2,3 godine, a i nespremnije, a njemu je 95 posto svega da bude spreman kao pit. 

 

Dobric mora da igra, videlo se sinoc zbog cega. Neatraktivan igrac, zujalica, ali moze da ubaci 10 poena iz drugog plana i uopsteno moze da bude efikasan bez lopte u rukama, sto nam u ovakvom timu punom igraca koji znaju sa loptom i treba. Ja gotivim Davidovca dosta, ali objektivno na ovaj tim daleko vise ide Dobric. 

 

Perper znaci pa znaci. Covek je neverovatan skorer i blasfemija je da se mi odricemo takvog igraca, bez obzira na to sto je privatnik, sto ima godina i slicno. Faje takodje, bas mi je bilo drago kada je ostao, jeftin igrac, dobar lik, iskusan, tesko da ce celu sezonu na ovoliko obrtaja da igra, ali nemerljiv znacaj ima na hemiju i energiju.

 

Ne znam sta se sa Braunom desava, nema Tomic previse strpljenja za njega, ali objektivno nema lik neki voljni momenat i objektivno i mogu da razumem. Strasno je da Borisa nema minute, bas nedopustivo. 

 

Gist je klasa, ali fali Kuz u pizdu materinu. Em zbog cinjenice da je Ojo bas nedorastao ovom nivou, em zbog odbrane i def skoka. Mislim da cemo sa njim, ukoliko bude u stanju da isporuci ono standardno, biti bar 30 posto bolji u odbrani.

 

Ojo bas katastrofa, nemojte prizivati Jovanovica koji je jos gori igrac. Bolje da igramo small-ballove sa Gistom i Momom na petici, a da Derik i Borisa igraju na 4, nego da se izmislja topla voda sa Jovanovicem.

 

Sto se Tomica tice, meni se ne cini da on previse napreduje. Pokazao je iskorak prosle sezone u plej-ofovima, ali sam ocekivao da ce taj neki nivo i sad da zadrzi. Meni ovo izgleda preslikano kao i  prosle sezone, samo imamo jaci tim, mislim, sto se tice njegove pripreme utakmice. Jedino ga za sad vadi ovaj Fener gde smo bas fenomenalni bili, ali obicno ako mu ne prodje plan A, to je to. Ne pamtim kad smo gubili, pa okrenuli u takmicu ili bilo sta promenili u toku same tekme.

 

Ipak, o tom potom, ne bih voleo da imamo previse silbovanja. Nek se gura sa ovim do nove godine, forma ume da varira i moguce je da ce neko da proigra do tad. 

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, L' Imperatore said:

@Laki21

 

Ja iskreno ne vidim tu neku nonšalanciju. Kad je preuzo posed je povukao kako treba, pa usporio u dvokoraku, što je dosta česta pojava. Meni više izgleda kao da nije verovao da ga ovi mogu uhvatiti. Neverovatan play Acy-a.

 

Jednostavno da se zaleteo iz sve snage na obruč mogli bi samo da mu pljunu pod prozor. Nema šanse da bi ga stigli. On je baš nonšalantno krenuo.

Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, Green23 said:

Šteta, baš šteta. Bez Gista i oba Brauna smo se vratili, i Beron imao penal za pobedu, na izuzetno teškom gostovanju, njih je Real u Madridu trojkom 2 sekunde pre kraja pobedio prošle nedelje. 

 

ma sta ti pricas to nije istina, makabi je teski raspad i samo zahvaljujuci dunsteru i poltroncini odvratnoj nismo dobili te indijance.

 

16 hours ago, Kastel said:

Gubili smo 8 razlike (ne secam se tacno koliko) ubacuje Dobrica kada nam nista ne ide i mi pravimo direktno zavaljujuci njemu preokret. Tako je bilo i danas.

 

dozvoli, 44-54, i ubacuje stoktona i zahvaljujuci njemu pravimo prekoret te sad laki moze da uziva u asistencijama iza ledja i sl.

gejmcejndzer, zna trinki!

 

16 hours ago, Laki21 said:

Jbt Đenka i Bili šut 1/16. Neverovatno jbt. Jebeno neverovatno.

 

16 hours ago, Dropkick Murphys said:

Bili, Djenka, Lorenzo zbirno 1/23 sut iz igre. Sa Davidovcem 1/26.

 

Mnogo je kume. 

 

za sve je kriva odvratna antipaticna poltroncina koja nema nijednu akciju. 

 

16 hours ago, Laki21 said:

Tomićev Pulen je ipak skupio -18, vodeći u čitavom timu, čisto da ne izneveri.

 

15 hours ago, mister-no said:
16 hours ago, Laki21 said:
Ne mogu da se setim kad sam se zadnji put ovoliko iznervirao. Ne zbog poraza. Ne mogu čak tačno ni da definišem razlog.
 
Otprilike kao da me neko mentalno silovao dva sata.

Razlog je što su se nudili, isto kao i Pao.. A mi nismo bili spremni da uzmemo ponuđeno.

 

bili smo, ali nije bili.

 

inace jel postoji ovde moderacija? kakve splacine se ovde pisu, poogotovo na lajvu.

nekim forumasima kao sto su recimo zizu i milan33 99% postova je o vepru i oni nekoga prozivaju da je bot? oni bi da dele banove zato sto se, pazi boga ti, neko usudio da pohvali odvratnu masnu veprinu? 

uopste ceo forum je bolesno opterecen veprom i vepar je jedino o cemu pisu.

laki kako te nije sramota da postavis tu statistiku kao 24-42, posle tekme u kojoj nas je gmaz sa dve trojke vratio potpuno u mec i jos markusovskom asistencijom namestio najboljem suteru otvoren sut za pobedu? 

u produzetku se ceo tim raspao, taj bili nije smeo da uzme otvoren sut, ali samo masnom cemo racunati neke minuse. ajde izbaci statistiku za bilija veceras. 

jeste vepar je kriv i kad gist prospe tri vezana napada protiv fenera pa se oni vrate, samo njemu cemo racunati minus. i nije 18-25 vec 23, dva bacanja su vec bila za fener kad je on usao. 

ta statistika je djubre i moze da se izvuce za bilo kojeg igraca koji je na parketu kad nam protivnik pravi seriju. evo ja tvrdi da u drugom poluvremenu protiv fenera nismo jedan jednini poen primili preko filipa. a ni juce od kako je usao do produzetka. 

a doneo nam je povratak u mec i sut za pobedu. 

i onda neko vadi statistike kao 18-25 i 24-42, kao eto govno nas ubija i unakazuje. 

u atini je bio ocajan, jbg prva tekma u el.

 

da ne ide dalje od opanaka i bice od njega nesto i u el. znaci samo razigravanje ekipe, to treba da mu bude prvi cilj. u svakom jebenom napadu. da vrti pnr sa centrima, da hrani sutere. ulazi stop, osim ako mu ne naprave livadu. otvorene trojke da pogadja i to je to. 

 

kuzmic nam nepisivo fali. kao sigurna opcija na centru, kao neko ko ce da garantuje skok, neko ko zna da se odmota, ko moze i ledjima protiv raznih hantera i ostalih azdaja u el. 

i beli stokton ce puno dobiti njegovim povratkom. 

 

  • Like 4
  • Ha-ha 1
  • Tuzno 2
Link to comment
Share on other sites

@šoneilić
Ne zna se ko je dosadniji i gori po forum ovi pro ili kontra Filipa.
I pre produžetka je bio čunj u odbrani kao i inače. Nekad na početku mu se Volters obradovao i odmah mu sprašio trojku kad je ovaj valjda svestan svojih limita krenuo na neko alibi preuzimanje a ustvari ostavio dva metra normalnom pleju za šut. Posle ga je obišao kao da ne postoji za lagano polaganje. Produžetak ne vredi ni komentarisati. No nije on najveći problem, ja rekoh da su Lorenzo i DB na pristojnom nivou sve bi bilo drugačije a i njegova uloga bi bila efemernija.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, ИEsA IlIC said:

Filip ovo, Filip ono

 

Dosadan si i krsis vise pravila foruma upornim provociranjem i pisanjem istih postova unedogled. Da, nije zabranjeno kritikovati Filipa Covica, kao i bilo kog drugog igraca, nije zabranjeno cak i vredjati, jedino je zabranjeno prelaziti granicu.

Ono sto je svakako zabranjeno, zabranjeno je prozivanje i vredjanje forumasa koji se ne slazu sa tobom, a to je ono sto ti radis vec duze vreme.

 

Ako ti se neki post o Covicu ili bilo kome ne svidja, ako te iritira, ako mislis da je protiv pravila foruma, prijavi ga moderaciji. To je resenje u skladu sa pravilima, nije resenje da izigravas serifa ovde i stalno komentarises kad neko pomene Filipa Covica.

 

Stvarno te je iritantno citati, svaki drugi post ti je o forumasima koji nemaju blage veze sa kosarkom jer im smeta Covic junior u timu.

  • Like 3
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Tamburinjo said:

Kad Simanic na terenu bude pokazivao 50% energije koju ima brat Mo, nek se striko i caca mu jave putem tvitera ko sto su umeli da kukaju kako Doncic igra a Borisa jadan greje klupu. Kad ne bude izgledao kao letargicni ortak koga su skinuli sa sonija jeR im je trebao jedan za basket onda mi ga mozda bude zao sto je klupiran. 

 

Kao prosle godine kad je KC Rivers proglasavan Dzordanom i kako su minuti Dobrica na ustrub KC zlocin protiv kosarke. A onda amerikanac ima sut 2 od 12 i ne postoji u bitnim tekmama. 

 

Ko je bolji i doprinosi vise nek igra pa makar on bio senegalac od 40god na ustrub domaceg vecitog talenta ili radilica vecito sesti igrac na ustrub nekada velikog imena kosarke koji je samo cascavao prisustvom. 

Po meni je bolje da gledamo Simanu koji je u Bolecu nego DB-a. Sve sto si napisao za Simanu vazi i za njega. Od Lorenca nemamo boljeg pa njega i da trpim, ali od Derika je bolji Mo, a ni Simana nije losiji plus je tu Gist kad se vrati Kuzmic, a i gomila njih koji to mogu da krpe

Edited by Milos 3.14
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Djenka je bio krs u napadu zato sto covek jednostavno nije plej, videli smo to u prethodnim mandatima. Najtuznije je sto smo sa njim kao non faktorom u napadu delovali najstabilnije.

Umesto odlicnog beka dobili smo ispodprosecnog pleja, samo zato sto Vesnin mali mora da upisuje minute na nekoj bekap poziciji iako je i njemu i svima jasno da ne moze. Vazno da kaplje lova, lik ce ladno u karijeri zaraditi preko pola miliona eura od kosarke. Slika i prilika kako funkcionise nase drustvo.

 

  • Like 9
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...