Jump to content

KK Crvena Zvezda 19/20 - "Sa Jadrana Köln se vidi"


Mairosu

Recommended Posts

8 minutes ago, pepe sancez said:

Tesko ce prolaziti Beronovo napadanje 1 na 1 i 2 na 2. Ok, Fener se i spremao za njega i nezgodni su jer ga umjesto Slukasa preuzme Veseli/Vilijams pa umjesto mismeca dobije tezi zadatak. Fora je sto Fener nije jedina ekipa koja moze da napravi takav svic. Zapravo, dosta ekipa moze to da uradi. 

 

No bez obzira, Beron je zlata vrijedan igrac, jer moze da bude opasan i iz punog trka i malo prostora ekipa treba da mu obezbjedi da bi bio ucinkovit. Raditi vise na kvalitetu kretnje, blokova, pa ce i on biti efikasniji.

Tesko ce prolaziti, Baron ima prosecan dribling za EL beka i protiv igraca kao sto je Jan ne moze puno. Nisu svi u EL Jan, ali ne verujem da ce se Billy naigrati u tim mismatchevima. Ono sto je dobro je sto moze da iznudi ta preuzimanja, a onda lopta moze pod kos gde ce se lakse koristiti prednost. To je juce funkcionisalo korektno, udvajanja su pravovremeno resavana, solidno je isla lopta.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Beronovo samo prisustvo na terenu, dok god je on sam aktivan i dok god kruzi lopta, je korisno.

 

Njegova utrcavanja/istrcavanja su pretnja na koja protivnicka odbrana mora da racuna i za koju mora da se priprema, sto ostavlja vise prostora ostatku tima da realizuje napad.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Draga gospodo cigani, utakmica sinoć je dobijena vašom dobrom odbranom koja je bila uspešna upravo zbog toga što je Fener trenutno preslab pod košem i nisu uspeli ništa da uguraju dole, što će reći da su kružili spolja i prečesto uzimali teške šuteve koje su pogađali u slabijem procentu, što je u takvoj situaciji i očekivano. Čim ste se vi stabilizovali i prestali da pravite gluposti, prednost je rasla.

 

Mislim da ste jako dobra ekipa i da ćete se vucarati tu oko sredine tabele, što se kaže. Sve najbolje, jedva čekam derbi, mislim da u obe ekipe ima daleko više kvaliteta nego prošle godine što mora da donese odličan basket

 

P.S. U Gista nisam sumnjao ni jedne sekunde, čovek je jedno ogromno srce i boriće se svake sekunde i što se mene tiče na derbiju može da dobije samo ogroman aplauz. Jeste undersized i malo će mu biti problem da brani neke jače igrače (Monro npr) ali za te je tu Odžo. Ponavljam, jako ste dobro skockana ekipa (ok, tu jeste taj problem drugog pleja, ali to su neki drugi razlozi)

  • Like 16
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, Del Piero said:

Za Barona je bilo blokova juce, ali je Fener skoro sve preuzimao u odbrani, a na njemu su uvek preuzimali kako ne bi imao ni trunku prostora. Do poena je mogao da dodje iskljucivo napadanjem mismatcha, ali nije bio bas odlucan u tim momentima. Ta lopta je verovatno morala da ide pod kos na drugi mismatch. Tu prednost smo koristili odlicno citavu utakmicu.

 

Odlično zapažanje.

 

27 minutes ago, Sector said:

 

:yawn2:

 

Svario sendvič, pa navratio.

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Dzep said:

(ok, tu jeste taj problem drugog pleja, ali to su neki drugi razlozi)

 

Ma ne postoji ni problem drugog pleja, drugi plej je Dzenkins, treci Davidovac, cetvrti Beron. Problem je sto peti plej uzima sve minute drugom, trecem i cetvrtom, a bogami ukrade malo i od prvog. Ali u pravu si, to su neki drugi razlozi, i mi tu nista ne mozemo.

  • Like 2
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Dzep said:

E da, ako već nećete da koristite Borišu, dajte ga nama, našli bismo mu mesta, bez problema... 😎

 

htedoh da napišem sinoć, pa reko ajde euforija pobeda i svašta nešto i na kraju zaboravih...


Elem šta je s Borišom?  Osim onih par minuta protiv Primorske... nema ga.  AKO je povreda da znamo valjlo bi, tj bilo bi lepo, ovako ostaje prostor za špekulacije i zakulsne radnje prema igraču koji bi trebao da bude nosilac reprezentacije u nekim budućim akcijama.

Link to comment
Share on other sites

Ocekivao do sad @Princeton i @Chaos Is Me ili tako neki chaos like post sa utiscima sa meca pa da samo udarim jedan plus. Ovako da bacim par utisaka.

- ako izuzmemo one utakmice sa Partizanom i Buducnoscu mislim da je ovo najbolje spremljena Milanova utakmica. Neprepoznatljivo za njegove standarde i u pripremi i u vodjenju meca. Jasno je da dosta igraca Fenera nije u formi, ali opet nisu svi. Isjecena je saradnja unutrasnje i spoljne linije i uopste mi smo unistili njihovu unutrasnju liniju. Braun je odlicno otvorio, a onda je Mo takoreci ugasio svjetlo. Derik Vilijams bez ikakvog uticaja na igru, ne samo poenterski. Gist igra u odlicnoj formi, ali je i Odzo bio vrhunski spremljen, kao i napad preko njega. Nije puno puta poentirao, ali smo ostvarili dosta viskova trazeci pas za njega nakon njegovog izuzetnog pozicioniranja. Duverioglu i Stimac nisu postojali ni defabzivno ni ofanzivno. 

- kada je rijec o igri u napadu treba priznati da je Fener izuzetno branio nase bekove, isjekao je i Berona i Dzenkinsa. Zato bih pohvalio Derika Brauna koji je uspio da iskoristi prostor u prvoj cetvrtini da napravimo balans u napadu. Lorenzo je ocigledno za njih bio iznenadjenje, a gradjom, brzinom i tehnikom je nezgodan za cuvanje ako nema posebne pripreme. 

Ako se ide u kritiku Ficka ja bih rekao da je sinoc veci problem sa njim bio napad, a ne odbrana. I njegova igra je sinoc bila puno bolja nego u Atini, pravio je prodore, ali ne i da napravi cist visak ili da poentira. Zato je vazno sto smo imali diskretnih heroja kad je trebalo: Fist, DeDa, Mo i Perper. Ali sve je to proizaslo iz izuzetne defanzive, napojili smo se samopouzdanjem i onda nije bilo u glavi da mora da upadne nego ako upadne slomili smo ih. Sto se i desilo. Fener se prosto slomio na kraju, a to je bas rijedak slucaj.

  • Like 13
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Knipex said:

Pa barem na četvorci ste lepo skockani. Imate jednog od najboljih igrača u ligi na toj poziciji.

 

našlo bi se mesta, ionako novica s vremena na vreme ide u frižider, pa dok se odmrzne, dok šta... 😀

Link to comment
Share on other sites

Ovaj tim (Krmak excluded) zaista ima ogroman potencijal, konačno se to videlo sinoć kada su svi igrači bili maksimalno motivisani i naprženi.

 

Odbrana maltene pa savršena, dok u napadu nismo preterano puno pokazali, veliki deo koševa je porođen i iskopan kroz individualni kvalitet. Naravno, sa Krmkom na parketu to je bilo posebno uočljivo jer je nestajala svaka naznaka flow-a.

 

Lorenco očito ima kvalitet, koji još (normalno) nije uklopljen u potpunosti u tim, vreme će učiniti svoje pa će to i bolje izgledati, naravno, ako mu stav®™ ostane kakav je sinoć bio (a delom i u Atini).

 

Ipak utisak večeri je Brat Mo. Na završetku prošel sezone rekoh da bih prvo njega produžio, pa onda bilo kog drugog. Takvo srce se ne kupuje. Kada te pronađe, učiniš sve što možeš da ga zadržiš uz sebe.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Knipex said:

Tako ste našli mesta i za Pecarskog pa ga sad spremamo za naš prvi tim :59:

 

Sa srećom, želim vam da uspete i da ga spremite, in a long run svi bismo mogli da imamo koristi od toga... 💰:lala2:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, pepe sancez said:

Ne slazem se, a ponavlja se vec. Ne kazem da trebaju dva klasicna pleja, ali Jaramaz nista vise nije plej od Djenke i Berona, pri tome mu je kontrola lopte losija od ove dvojice. U tom smislu od "domacih" opcija svakako bi bili pozeljniji i Gordic i Ivanovic (zdrav) za tu ulogu. Ali dobro, glupo se ponavljati.

 

 

Treba mozda uzeti u obzir da Jaramaza ne bi baš obilazili u odbrani kao žardinjeru. 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, Stondisha said:

 

htedoh da napišem sinoć, pa reko ajde euforija pobeda i svašta nešto i na kraju zaboravih...


Elem šta je s Borišom?  Osim onih par minuta protiv Primorske... nema ga.  AKO je povreda da znamo valjlo bi, tj bilo bi lepo, ovako ostaje prostor za špekulacije i zakulsne radnje prema igraču koji bi trebao da bude nosilac reprezentacije u nekim budućim akcijama.

Trenerova odluka, ima 80 i plus utakmica, prednost imaju Braun i Faje videlo se sinoc i zasto.

Link to comment
Share on other sites

Ali kad neko napiše a koju biste vi domaću opciju na mesto bekap pleja a da je nama finansijski dostupna. Da se kolektivno ubijeno svi ako je F.Čović najbolje što domaća liga ima. Pa daj tog Pota majku mu, ako ništa drugo ima visinu. Šalim se malo, ali i ovaj klinac Uskoković bi bio bolji od malog patuljka. 1.90m i 86 kg mišića VS debeljanovih 1.68m i 86 kg masti.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Prenatrpani smo kvalitetom unutra, na sve ovo, još i Kuzmić fali, ne postoji centarska linija koju ne možemo da zatvorimo, nema mnogo jačih parova na 4 i 5 od Derika i Veselog. 

 

Besprekorno spremljena utakmica od strane Tomića, svaki nedostatak Fenera smo maksimalno koristili, najviše mi se svideo odgovor sa Stratosom na 3 protiv tri beka Fenera, Stratos je suvo zlato za takve situacije. Njegova selekcija koja je urađena prošle godine, i ove se isplaćuje, veliko bravo. 

 

Lorenzo baš iznenadio, ima osećaju za igru, zna kada treba da probije, u jednom momentu kada su nas stigli, odmah je prepoznao i bukvalno se prošetao do koša. 

 

I opet ovakva pobeda i pored gotovo nikakvog ofanzivnog učinka Berona i Đenke. Koliko god Beron ne dobijao otvore pozicije, samo njego trčanje i konstatno probijanje blokova, odvlači pažnju odbrane, gde nekada postoji mogućnost da neko drugi ostane sam, samo njegovo prisustvo znači dosta.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, K.Dot said:

Ali kad neko napiše a koju biste vi domaću opciju na mesto bekap pleja a da je nama finansijski dostupna. Da se kolektivno ubijeno svi ako je F.Čović najbolje što domaća liga ima. Pa daj tog Pota majku mu, ako ništa drugo ima visinu. Šalim se malo, ali i ovaj klinac Uskoković bi bio bolji od malog patuljka. 1.90m i 86 kg mišića VS debeljanovih 1.68m i 86 kg masti.

 

Uskokovic sigurno pegla bolju odbranu, a cenim da ume da prenese nekako loptu preko pola. Samim tim je vec 17x bolji igrac od Fice

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...