Jump to content

EVROPSKA UNIJA


McCarthy

Recommended Posts

B92: Dan tri: Ko kome radi iza leđa, Plenković protiv Merkel i "šta je dovraga dogovor iz Osake?"

 

Sastanak EU 28 zakazan je za 11 časova u zgradi Evropskog saveta u Briselu. Najavljeno je i da će, ukoliko bude bilo potrebe, razgovori biti produženi i tokom radnog ručka.

 

Pred sastanak EU 28 odvojeno su se sastali lideri Višegradske červorke (Mađarska, Češka, Slovačka i Poljska) koji su se juče otvoreno usprotivili izboru holanskog socijaliste Fransa Timermansa na mesto predsednika Evropske komisije.

 

Dolazeći na današnju rundu razgovora premijer Češke Andrej Babiš ponovio je da za Višegradsku grupu Frans Timermans nije prihvatljivo rešenje. "Želimo predsednika Komiisje sa kojim naš region može da komunicira i koji nema negativan pogled na naš region. Za nas je problem samo to jedno ime", poručio je Babiš.

 

Posle dva dana samita i više od 20 sati pregovora EU lideri ocenjuju da je nemogućnost dogovora oko imenovanja top pozicija EU institucija doveo u pitanje kredibilitet EU.

 

S druge strane, hrvatski portal euractiv.jutarnji.hr navodi da ima pouzdanu informaciju da je EPP spremna da uništi celokupan sastav vodećih kandidata samo da bi dobila mesto predsednika Evropske komisije. U toj se konstelaciji u opciju vraća Mišel Barnije kao mogući kandidat, navodi taj portal.

 

"Na sastanku parlamentarne grupe EPP-a u Evropskom parlamentu zastupnici su se složili da Frans Timermans nikako ne sme da postane predsednik EK iako je Angela Merkel postigla dogovor s čelnicima socijalista i liberala o paketu prema kojem bi Timermans preuzeo tu poziciju, a kandidat EPP-a, Manfred Veber bi postao predsednik Evropskog parlamenta u punom mandatu, pet godina", piše euractiv.jutarnji.hr.

 

Ali, navodi se dalje, sve je puklo, u nedelju poslepodne, a u sve je umešan i hrvatski premijer Andrej Plenković, koji nastupa u ime EPP. Oni su raspravu počeli s tezom da je Veber predsednik EK i da treba dogovoriti ostale pozicije. Ostali su ga, navodno, pogledali u čudu i pitali: "Vi, dakle, ne znate šta je dogovoreno u Osaki?".

 

Predstavnici EPP nisu znali da su Veber i Merkelova već dogovorili da se odustaje od Vebera kao predsednika EK i da on preuzima Parlament. Plenković i litvanski premijer otišli su besni na satanak predstavnika EPP i optužili ih da se dogovori prave iza leđa nekih članica. Njima se pridružio i bugarski premijer Bojko Borisov, pa su svi postavili pitanje direktno Angeli Merkel: Šta je dovraga dogovor iz Osake?

 

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019&mm=07&dd=02&nav_category=78&nav_id=1561208

 

Ili da sumiram profesorku koja mi je na prvoj predavala mikroekonomiju "EU sve vise podseca na Jugoslaviju". 

Edited by McCarthy
Link to comment
Share on other sites

D-fF29iWwAAwnx4.jpg:large

 

D-fF7UqXUAEEfAS.jpg

 

D-fGALZWkAE_sBu.jpg

 

D-fGEOWXkAAM7U5.jpg

 

Za poslednjeg Politico pravi interesantnu obzervaciju, jer kako Spanija ne priznaje Kosovo, on bi kao bivsi spanski ministar spoljnih poslova prakticno nasledio Federiku Morgerini i vodio pregovore Beograda i Pristine.

 

Anyways, quite interesting, Lagard je svakako dobar izbor.

Link to comment
Share on other sites

...

 

Od ovih likova samo je Josep bez nausnica / brkova.

Ovo troje su komicni.

 

Btw, Ursula je 'gynaecologist', a bilo je i nekih optuzbi 

 

>> ... As the VroniPlag wiki shows, 43,5% of the thesis'pages contained plagiarism, and in 23 cases citations were used to sources that did not contain the claimed content. ... <<

 

sto joj nije smetalo da postane 'ministarka odbrane' Nemacke.

 

Valjda se sada EU vise posreci?

:classic_dry:

 

...

Link to comment
Share on other sites

Jeste, 2015. je optuzena da je plagirala doktorsku disertaciju, pa je (tek) 2016. univerzitet na kom je branila negirao da je plagijat u pitanju.

Na 27 od 62 strane su postojali elementi plagijata.

Edited by McCarthy
Link to comment
Share on other sites

Kakorkoli, zgodilo se je, da so "mali" preprečili fosiloma Merkelici in Macronu, da vsilijo Evropski uniji svojo izbiro vodilnih kadrov.

To se mi zdi pomemben dosežek, čeprav je njegova žrtva Timermans. Sicer pa med Webrom in Timermansom itak sploh ni velike razlike.

Macronove grožnje, da ne bo dovolil širitve Evropske unije, ni treba jemati resno, saj ta tip niti v Franciji več ne uživa nobene podpore.

V Sloveniji pa smo se oddahnili; časopisi pravijo, da je naš predsednik vlade Šarec preprečil hrvaškemu Plenkoviću, da bi postal vodja evropske Komisije. Kar dokazuje, da tudi Slovenci nismo brez humorja. Na lasten račun.

Edited by RAMZES
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

 

Na izborima u Grckoj pobedila je Nova Demokratija, uzevsi cak 39%. Ovi izbori predstavljaju vracanje na dvostranacki sistem (ili dvoipostranacki), posle nekoliko godina i izbora u kojima je vise partija imalo solidan broj glasova.

 

Siriza je uzela 31% i presla u opoziciju. Treceplasirani Pokret za promene (rebrendirani PASOK) uzeo je 8%, a u parlament su usli neunistivi Komunisti, ekstremno desna partija Grcko resenje i Varufakisov pokret MeRa25.

 

U parlamentu nece biti neonacisticke Zlatne Zore koja je izgubila 100 hiljada glasova u odnosu na evropske izbore pre samo mesec dana. Velika vecina tih biraca glasalo je za ND. Zlatnoj zori je trebalo jos samo oko 4000 glasova da se nadju u parlamentu, slicna situcija kao i ona u kojoj se nasao pokret Hard Line Rasmusa Paludana u Danskoj. Jedina razlika je sto Paludan prelazi prag na sledecim izborima, a ZZ se vraca na 0,5%.

 

On 6/27/2019 at 12:05 AM, A sad said:

 

Ali zato u Barseloni "neprincipijelna" koalicija. 🙂 

 

Kazem ja da je Katalonija poseban slucaj.

 

U Spaniji ima problema u desnom savezu, a razlog je sto se narandzasti deo saveza pretvara da savez ne postoji. Kao u komediji u kojoj treca osoba prenosi sta jedna drugoj ima da kazu dve osobe koje ne razgovaraju, do sada je PP obezbedjivao posebno podrsku partija VOX i C's.

 

E to se smucilo VOXovcima i trazili su razgovor sa Ciudadanosima, na sta su im ovi odgovorili da nema sta sa njima da razgovaraju. Usledile su serije uvreda na racun Rivere i gradjana na twitter stranici VOXa i epilog svega je da se ne zna sta ce biti sa Mursijom i Madridom (gde je Almeida iz PP izabran glasovima odbornika iz svoje partije, C's i VOX).

 

Na levom kraju spektra Sanchez hoce podrsku Podemosa, ali odbija da im da ministarska mesta, a Iglesias insistira na koalicionoj vladi.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nekadasnji zamjenik Margaret Thatcher, Michael Heseltine:

 

Our loyalty to our country in opposing Brexit runs far deeper than party divides

They are proud of the 74 years of peace they have masterminded.

They are proud to belong to a community of parliamentary democracies.

The Communists have gone.

The Fascists in Spain and Portugal have gone.

The Colonels in Greece have gone.

Europe's leaders have united their continent where disagreement is resolved by patient, if tedious, negotiation. They have replaced the brutal and tragic recourse to war. Who can fail to admire a modern Europe where the battles are fought with words, not swords.

Europe, now is so much more than a fusion of economic markets. It is about recognising the reality of the new world growing around us. A world of superpowers with resources beyond the reach of any European nation state.

A world of global challenges to our environment, to our defence, to our safety, intelligence services, global capitalism, pollution, terrorism and disease.

A world which demands more global cooperation and partnership - not less.

 

https://www.theneweuropean.co.uk/top-stories/michael-heseltine-speech-at-people-s-vote-rally-derby-1-6170913

 

Garant je i on komunista, lefticar, voli druga Tita, partiju i bratstvo-jedinstvo. :classic_smile:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

...

 

Kada su danci i francuzi odbacili 'jedinstven' stav, komesarcici u Lisabonu su preko toga presli kao da se to nikada nije dogodilo.

Toliko o 'demokraticnosti'.

 

Ostalo - to je samo bla-bla, truc-truc Hazeltajnovo blebetanje.

 

...

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Jeremy Corbyn has said Labour needs to “educate” itself on antisemitism

 

Labour launches webpage in effort to drive out antisemitism

Corbyn says educational materials will help members and supporters to confront bigotry

 

“Over the coming months, the party will produce educational materials on a number of specific forms of racism and bigotry. Our first materials are on antisemitism, recognising that anti-Jewish bigotry has reared its head in our movement. Hatred towards Jewish people is rising in many parts of the world. Our party is not immune from that poison – and we must drive it out from our movement.”

 

He said the party must face up to the unsettling truth that “a small number of Labour members hold antisemitic views and a larger number don’t recognise antisemitic stereotypes and conspiracy theories”.

Corbyn said: “The evidence is clear enough. The worst cases of antisemitism in our party have included Holocaust denial, crude Jewish-banker stereotypes, conspiracy theories blaming Israel for 9/11 or every war on the Rothschild family, and even one member who appeared to believe that Hitler had been misunderstood.

“So please engage with the materials we are producing, which will be placed on a page on our website, along with other resources, so our movement can be the strongest anti-racist force in our country.”

It comes before a challenging week for the leadership in which the shadow cabinet will meet to discuss antisemitism before Corbyn faces MPs at the parliamentary Labour party.

The release of the webpage comes after Labour’s main Jewish group, the Jewish Labour Movement, wrote to every member of the shadow cabinet urging them to show “real resolve” to end what it claims is institutional racism against Jews in the party.

 

...sigurno lazna vest, nije moguce da se tek sada edukuju

 

 

https://www.theguardian.com/politics/2019/jul/21/jeremy-corbyn-apologises-hurt-jewish-people-labour-antisemitism

Link to comment
Share on other sites

Ne znam što se uopće bavite ovim komedijašem Boris-paša Johnsonom ili zlikovcem Corbynom. Jednako tako možete pisati o izboru premijera Bangladesha ili Vanuatua.

Ovo je tema o EU i tu se ima štošta reći, npr kako je većina ingerencija, kako i treba, prenesena na Europski parlament.

UK, to više nije EU. Gotovo; Fini; Genug!

Link to comment
Share on other sites

Ne znam što se uopće bavite ovim komedijašem Boris-paša Johnsonom ili zlikovcem Corbynom. Jednako tako možete pisati o izboru premijera Bangladesha ili Vanuatua.

Ovo je tema o EU i tu se ima štošta reći, npr kako je većina ingerencija, kako i treba, prenesena na Europski parlament.

UK, to više nije EU. Gotovo; Fini; Genug!

 

Čuj, “komedijaš” je onaj koji je postao premijer UK i koji je imao rasističke / islamofobične komentare a onaj koji zastupa i dalje legitimnu političku opciju u toj zemlji i koji nema ni približno takav politički uticaj kao BJ - zlikovac.

Samo kada nisu zlikovci Trumpovi beli suprematisti, Lega Nord, orbanovci i njima slični. Oni su samo “izraz nezadovoljstva naroda i nametnute PC”.

Link to comment
Share on other sites

Boris-paša jest lunatik koji neće jako dugo preživjeti kao #10. Jeremy Corbyn je zlikovac koji podržava Hamas i Hezbollah, otvoreni antisemit kojem je mjesto u tamnici a ne u 'državnoj politici'.

Trumpom se ne bavim, on je issue američkih birača.

Lega Nord, Orban, FN i njima slični su europsko zlo i korov. Nije da ih nemate i vi u Norge. Zato postoje izbori, pa će ili ostati uticajni ili neće. To je demokracija.

A da je PC smrad, koji je upravo omogućio politički uticaj kojekakvih smradova, kako pobrojanih, tako još više i onih s ljevice, raznih antifa terorista kojima se sve tolerira - i to je istina.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Boris-paša jest lunatik koji neće jako dugo preživjeti kao #10. Jeremy Corbyn je zlikovac koji podržava Hamas i Hezbollah, otvoreni antisemit kojem je mjesto u tamnici a ne u 'državnoj politici'.

Trumpom se ne bavim, on je issue američkih birača.

Lega Nord, Orban, FN i njima slični su europsko zlo i korov. Nije da ih nemate i vi u Norge. Zato postoje izbori, pa će ili ostati uticajni ili neće. To je demokracija.

A da je PC smrad, koji je upravo omogućio politički uticaj kojekakvih smradova, kako pobrojanih, tako još više i onih s ljevice, raznih antifa terorista kojima se sve tolerira - i to je istina.

 

A čekaj, kako je to legitimno biti premijer svih građana a istovremeno vređati mnoge od njih na nacionalnoj, rasnoj i verskoj osnovi?

Za mene je isto zlo to da neko podržava islamske teroriste i to da nahuškava neislamski opredeljene građane na one islamske veroispovesti. Moguće da grešim u proceni da je tebi BJ kao premijer samo budalica čije stavove zagovara samo 90.000 članova Konzervativne partije (a tek glasača biće zanimljivo videti na izborima) a ovaj opozicionar (kojem mnogi ovde ne vide nikakvu političku perspektivu) nekakvo ultimativno zlo.

Link to comment
Share on other sites

42 minutes ago, ironside said:

Jeremy Corbyn je zlikovac koji podržava Hamas i Hezbollah, otvoreni antisemit kojem je mjesto u tamnici a ne u 'državnoj politici'.

 

 

video si da je JC tek pre neki dan shvatio da je antisemitizam nesto neprihvatljivo

sada se on i njegova stranka edukuju o tome...a to sto podrzava hamas i hezboalah pa i to je iz neznanja :lol_2:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Mama_mia said:

 

video si da je JC tek pre neki dan shvatio da je antisemitizam nesto neprihvatljivo

sada se on i njegova stranka edukuju o tome...a to sto podrzava hamas i hezboalah pa i to je iz neznanja :lol_2:

 

Moras priznati da je dobro sto se covek i dalje edukuje i uci nove stvari u tim godina. Ima vremena i nade za njega, valjda ce brzo stici i do lekcija o pogubnosti trockistickog i marksistickog ucenja. U svakom slucaju veliki plus za.njega, eto covek nije znao ko su Hamas i Hizbala i da to sto ih podrzava nije u redu. Operosticemo mu to, ipak je on predstavnik jedne legitimne politicke opcije za razliku od svih ostalih. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

I jeste legitimna, iako se britansko zakonodavstvo ne bavi trockizmom i staljinizmom kao neki selektivni politički cenzori. Ako se zagovara pravo na slobodu izražavanja BDL- a, UKIP- a i sl. ideja koji idu na poklonjenje Putinu i njegovim nacošima, zašto ne bi bila legitimna i Corbynova opcija?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Prvo glasanje o poverenju Sanchezu u Spaniji nije donelo izbor novog predsednika vlade. Za Pedra Sancheza glasali su samo poslanici njegovog PSOE i jedan poslanik regionalista iz Kantabrije. Protiv su prekjuce glasali svi ostali poslanici - iz PP, Cs, Vox, ali iz Unidos Podemos i raznih regionalnih nacionalistickih i separatistickih stranaka. Danas su Unidos Podemos i ERC bili uzdrzani, ali je Sanchez ipak izgubio glasanje sa 155-124. 

 

Vlada mora da se izabere do 23. septembra, inace slede novi izbori u novembru. Problem je sto se i na novim izborima ocekuje slicna situacija. Unidos Podemos i PSOE ne mogu da nadju zajednicki jezik i od pet bitnih partija (UP, PSOE, Cs, PP i VOX) moguca je saradnja samo izmedju PP i Cs.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

...

 

Opet 'korbinovska vriska' uz elementarno lupetanje RFE.
Da mozda briselski komesari ne uvedu UK 'sankcije / blokadu', zabrane uvoz / izvoz?

:ajme:


>> ... Procurio poverljiv dokument: Britaniju čeka totalni haos
Procurio poverljivi dokument vlade u Londonu koji predviđa pogubne posledice haotičnog napuštanja Unije, piše Radio slobodna Evropa.
Izvor: Beta, utorak, 20.08.2019.

 

Među protivnicima izlaska bez dogovora u Velikoj Britaniji ne postoji saglasnost kako se može sprečiti takav ishod, pišu svetski mediji.

Sve izgledniji Bregzit bez dogovora mogao bi da razori britansku privredu, infrastrukturu i društvo, navela je britanska vlada u poverljivom dokumentu koji je procurio u medije, piše Vašington post.

 

U izveštaju se navodi da će troškovi hrane i socijalne nege porasti i da bi moglo da dođe do poremećaja u snabdevanju lekovima. Zastoji na granicama bi mogli ometati snabdevanja gorivom, a luke bi se posle ozbiljnih poremećaja delimično oporavile posle tri meseca, sa smanjenjem saobraćaja za 50 do 70 odsto, prenosi Radio slobodna Evropa.

Predstavnici britanske vlade tvrde da je dokument zastareo i da je vlada poslednjih nedelja pojačala pripreme za izlazak bez dogovora, ukazuje Vašington post i podseća na upozorenje kritičara Bregzita da bi izlazak iz EU bez dogovora oštetio britansku privredu, devalvirao funtu i stvorio nestabilnost ...
...
Lider opozicionih laburista Džeremi Korbin rekao je juče da će uraditi sve što je neophodno da spreči Bregzit bez dogovora i da su neophodni parlamentarni izbori, prenosi BBC. ... 
... <<

...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...