Jump to content

Super liga Srbije


Drug Crni

Recommended Posts

Šta znam, ova prva situacija bi mogla da se okarakteriše kao prekršaj ali za ovo igranje rukom prilikom uklizavanja mislim da se ne svira kazneni udarac. Barem je ranije tako bilo. Nije digao ruku i zaustavio loptu nego ga je ista, da tako kažem, pogodila, odnosno nije uticao na situaciju. To se tolerisalo ranije a verujem da je i sada tako. 

 

U prvoj situaciji se može reći da postoji namera kod Pavlovića da zakači protivničkog igrača i da je hteo mogao je da ga izbegne. Prilično grubo je ušao u kontakt. Da li je za penal? Verovatno. Kretao se u suprotnom pravcu od protivničkog igrača i svojom kretnjom ga zaustavio i oborio. Ne vidi se pozicija sudije na snimku, ali ni njemu nije lako jer da je svirnuo još jedan posle onog za koji se ispostavilo da nije bio pojeli bi ga na terenu.

Link to comment
Share on other sites

Lepo bi bilo da nam neko pojasni. Nije sporno da može da sačeka da vidi gde će otići lopta i ko će je osvojiti i u kojoj poziciji. Međutim, ovo je bukvalno davanje druge šanse. Do njih došla lopta, šutnuo normalno, sudija sačekao da vidi da li će ući u gol pa tek onda svirao. Van pameti mi je to.

 

@Knipex sad sam video, hvala ti. 

 

Vidiš, ja mislim obrnuto. Pavlović jeste ušao grublje ali mislim da nije išao na udarac u glavu, nego da se to desilo kad je ovaj krenuo u drugom pravcu. Ima sto takvih duela po meču.

 

Ovo drugo mislim da mnogi sviraju jer iako ga je pogodila tako je uticao na situaciju, presekao je put ka unutrašnjosti 16 m.

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, dali_man said:

Lakat u glavu je lakat u glavu. Nema tu sta mnogo da se analizira. Hipoteticki, da nije svirao prvi, verujem da bi svirao ovaj. Zar nije sviran faul Stojkovicu, u derbiju, za mnogo manji i bezazleniji kontakt?

Jeste kad tako napišeš. U stvarnosti je ispružena ruka krenula od dole na gore. Više ga je udario unutrašnjom stranom lakta. Ne tvrdim, neko bi i svirao jer jeste bilo kontakta. Nisam siguran da je bilo i namere ili da je baš tako žestok bio start.

6 hours ago, Valensija said:

@34Barkley nadjoh ovo.

Prednost
• dopušta razvoj igre kada ekipa protiv koje je učinjen prekršaj može da iskoristi prednost i ima korist, i kažnjava izvorni prekršaj ako se očekivana prednost ne ostvari u tom momentu ili za nekoliko sekundi

To kažem i ja, ostvarili su prednost odmah, stigli su do lopte prvi i imali kontrolu nad njom. Za to se i pušta prednost. E sad, lik je promašio gol sa par metara (doduše iskosa), a to ne može da bude opravdanje za kasnije sviranje penala. Ajde, možda i grešim, ali sve prednosti koje sam video su upravo zavisile od toga da li je nastavljena akcija ili ne, a ovde jeste nastavljena.

Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, 34Barkley said:

Jeste kad tako napišeš. U stvarnosti je ispružena ruka krenula od dole na gore. Više ga je udario unutrašnjom stranom lakta. Ne tvrdim, neko bi i svirao jer jeste bilo kontakta. Nisam siguran da je bilo i namere ili da je baš tako žestok bio start.

Namere verovatno nije bio, desava se. Sto se intenziteta tice, to igrac vozdovca najbolje zna. Sto se mene tice ja bi fudbalerima uveo obavezan rukometni trening, sa zivim rukometasima, bar jednom mesecno :default_coffee:

Link to comment
Share on other sites

Video sam poslednjih pola sata Zvezdine utakmice i sudija jeste ozbiljno navlačio za Zvezdu. I penal i sitni faulovi i korneri, klasično navlačenje. Tačno je da Zvezda nije dala gol iz penala i da je postigla potpuno regularan gol. I tačno je da je za ono udaranje Bena morao da ide i penal i crveni, nadam se da postoji način da ovaj iz Napretka bude naknadno kažnjen za taj džukački potez. Sve je to tačno i tačno je i da je Zvezda bila mnogo bolja i imala milion šansi, ali to i dalje ne menja činjenicu da je sudija u poslednjih dvadesetak minuta ozbiljno navlačio za Zvezdu, prosto jedno ne isključuje drugo.

 

Partizan nisam gledao, videh sporne situacije. Na prvo gledanje stvarno nisam provalio da nije bilo kontakta između Stojkovića i igrača Napretka kod dosuđenog penala. Ajde da kažemo da je moglo da se desi da ni sudija ne vidi. Oko toga da li je u redu da pusti akciju, pa ako nije gol da svira penal, nisam siguran. Pokušavam da se setim sličnog primera, znam da sudije često puste prednost da vide da li će ekipa koja ima napad nastaviti posed, pa ako ne - onda sviraju faul. Ali da puste akciju do kraja i da vide da li će biti gol, pa ako nije onda da sviraju penal, prosto ne mogu da se setim sličnog slučaja. I ovo pravilo koje je Valensija okačio gore, ne znam kako bih primenio na ovu situaciju. Tako da je sudija tu imao praktično dve vezane odluke od kojih mu je jedna bila velika greška, a druga za situaciju u sivoj zoni koju je presudio u korist Voždovca.

 

Još dve situacije za koje je mogao da bude suđen penal za Voždovac, kod prve igrač Voždovca teatralno pada posle kontakta  sa Pavlovićem, ali je po meni to suviše blag kontakt da bi se svirao faul, a ovo drugo, kad je igrač Partizana igrao rukom, tu bih svirao penal, jer lopta koja je išla na zicer protivničkom igraču pogađa u ruku odbrambenog i mislim da to jeste penal.

 

Da li FK Partizan i njegovi navijači imaju razloga da se bune? Imaju. Već nekoliko sezona se dešavaju neke stvari. Ja sam u početku isto mislio da je to preterivanje, način pravdanja loših rezultata, pravljenje slona od muve i slično, pa sam onda početkom prošle sezone počeo malo da vodim evidenciju sudijskih grešaka u korist Zvezde/protiv Partizana i Boga mi nakupilo se materijala. Ja volim da kad u nešto nisam siguran pozovem matematiku u pomoć i ovde je matematika bila prilično jasna. Kad je prvenstvo bilo rešeno, a brzo je bilo rešeno, prestao sam da vodim evidenciju pa se možda nešto i ispeglalo u međuvremenu. A o čitavoj atmosferi oko "večitih", "duha nad Marakanom" i sličnim stvarima neću ni da počinjem.

 

Da li FK Partizan i njegovi navijači imaju prava da se bune? Pa, ima argumenata za odgovor "ne". Klub koji je od svog osnivanja, zajedno sa Zvezdom i finansijski i na mnoge druge načine bio u povlašćenom položaju u odnosu na druge. Klub u čijoj su upravi kriminalci različitog spektra. Klub koji je već nekoliko godina na terenu značajno slabiji od Zvezde i velika je verovatnoća da bi odnos u titulama bio isti i bez sudijske pomoći Zvezdi. I tako dalje, razumem kada neko kaže "pokrijte se ušima".

 

Ipak, sve to ne znači da se ovo o čemu pričamo ne dešava. U Utopiji ili El Doradu bismo zajedno skakali na nepravdu, lopovluk i na loše stvari koje se dešavaju, ne bismo čekali da prođe naš red za jahanje ponija pa da posle postanemo borci za pravdu. A pošto smo tu gde jesmo, jebi ga.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Arsenije Pesic said:

 

Nisam gledao meč Partizana, pa ne mogu nešto pametno da kažem, video sam spornu situaciju kod penala i smatram da je sudija pogrešio.

 

Što se tiče Zvezde. Da se razumemo, suđenje jako loše, na stranu i propusti kod penala i sumnjiv ofsajd, ono što je sudija juče dopustio, a to je standarno prebijanje igrača Zvezde, je ono što je glavni problem. Ono u dobrom delu meča nije bila utakmica nego hrkljuš, i neverovatno je da sudija ranije nije počeo da vadi kartone. I onda stvarno postaje smešno kada neko kaže da je navlačio za Zvezdu. Napredak nije imao ni neku želju da napadne, sem u par situacija na kraju kada je Zvezda krenula na sve ili ništa i sve se svodilo na bunker i prebijanje. Da je zaista sudija zaista imao nameru da navlači za Zvezdu, Napredak ne bi završio meč sa 11 igrača. Pri kraju je bilo grešaka (jedna kod kornera), ali ništa šta je značajno uticalo na rezultat., tako da povike kako je Zvezda progurana i slično, zaista ne drže vodu. 

Svi znamo ko je Terzić i jasno je to i navijačima Zvezde. Sa druge strane, ono što se dešava sa druge strane brda, počevši od onog vašeg advokata ili šta je god,  je velika mrlja na klub, pošto je to generator svega što se dešavalo u zadnjih par nedelja ili duže. Nikada nismo imali primer od SFRJ na ovamo, da jedan domaći klub pred UEFA-om ogovara drugi domaći klub. To je bilo nezamislivo, pa opet taj isti čovek u odbrani Partizana, pred UEFA-om, pušta snimke sa meča Zvezda-Keln i pokazuje "rasističke" povike navijača Zvezde. Kaži mi da je to normlano? Opet, niko od uprave do igrača Zvezde nije komentarisao ništa vezano za mečeve Partizana, opet taj stručnjak za pravo, pokušava da provocira posle meča Bajern-Zvezda, na tviteru, i to naravno objave svi mediji. 

O ponitenom golu na derbiju nećemo ni da pričamo. Čak sam pročitao, valjda u Danasu, "objektivnu" analizu, gde je naslov "Sudija pogrešio, Zvezda nije oštećena".

Ali, da ne dužimo priču, ima još klubova u Srbiji, pored Zvezde i Partizana, možda i oni imaju nešto da kažu.

Link to comment
Share on other sites

Sve je to lepo, ali naučili smo da od 1993. u Srbiji nije dovoljno biti najboljima bi se osvojilo prvenstvo.

Zvezda dok nije dovela ova 2 super prevaranta Terzića i Čovića bila je zaista u podredjenom položaju. Kukanje , saopštenje, pa opet kukanje i kmečanje nepravda, nepravda.

Zato potpuno razumem mlade Zvezdaše što sa velikim zadovoljstvom posmatraju trenutni odnos snaga. Samo neka što duže potraje.

 

Edited by pavijan2
Link to comment
Share on other sites

Kad smo vec kod sudija, bilo je i onih koji su se penzionisali nakon odluka.

 

Nakon nepriznatog gola Crvene zvezde, kada su crveno-beli bili nadomak potpunog preokreta, ne nazire se kraj. Pomoćni sudija, Bogdan Milisavljević, koji je signalizirao ofsajd i podigao zastavicu, u obraćanju javnosti, odlučio je da se izvini Crvenoj zvezdi i ostavi suđenje:

"Poštovani,

Osećam potrebu da ovim putem izrazim duboko žaljenje i javno izvinjenje FK Crvena zvezda, rukovodstvu i navijačima kluba što sam kao pomoćni sudija na polufinalnoj utakmici LAV Kupa Srbije svojom pogrešnom odlukom uticao na rezultat utakmice, direktno Vas oštetivši.

Iako su i sudijske greške deo fudbalske igre, ja za sebe ne tražim nikakvo opravdanje, ali želim da Vas uverim da ona nije posledica bilo kakve nečasne radnje, već isključivo nenamerne greška koju sam najmanje ja želeo. Molim Vas da Vašu gorčinu zbog nanete nepravde ne usmeravate na sudijski odbor, komisiju za delegiranje ili moje kolege sa utakmice Spasića i Radojčića, koji su svoj posao obavili besprekorno, jer sam isključivi krivac ja i odgovornost je samo moja.

Kao moralan i odgovoran čovek, koji je na listi saveznog takmičenja proveo punih osam godina, sa više od dve stotine odsuđenih utakmica, bez ijedne mrlje u sudijskoj karijeri i sa puno stečenih prijatelja osećam potrebu da se posle ovoga povučem iz suđenja i završim svoju sudijsku karijeru", stoji u pismu Bogdana Milisavljevića.

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Starešina said:

^ Da, to je tek horor sa Milisavljevicem sta su mu uradili, vise puta sam postavljao ovde.

Zato i ne mogu skroz da krivim sudije zbog penala na 18 metara i ovih budalesanja od juce.Strah od mafije je veliki.

 

Taj strah i jeste jedan od najvećih razloga za sve ovo što se dešava u posledenje vreme. Juče su obojica sudija napravili grube greške na štetu i Zvezde i Partizana (pogotovo u slučaju Zvezde jer je situacija bila očiglednija) i toga su verovatno postali svesni ako ne pre onda sigurno u toku poluvremena. U drugom poluvremenu kreće da se dešava ono što ne bi smelo a to je pokušaj da jednu grešku ispraviš nekim novim ali to nije ispravljanje, to su samo nove greške koje dodatno produbljuju problem.

 

Sudije trpe pritisak jer se svaka odluka posebno analizira, sagledava iz raznih uglova (a sve to oni nemaju mogućnost u trenutku i na terenu) i onda se ukoliko su u proceni i pogrešili razapinju na stub srama, prave se razni performansi, posećuju se noću i sl. I to je samo ono što mi vidimo i znamo a ko zna kakve sve pritiske trpe a da mi nismo ni svesni toga. Pa juče je pomoćni sudija na Partizanovoj utakmici pogođen bakljom u glavu. Jel mislite da je glavni sudija smeo da prekine utakmicu?

 

Greške koje su se dešavale u drugim poluvremenima jučerašnjih utakmica su ništa više do posledica velikog pritiska i slobodno mogu reći straha koji ti ljudi osećaju. Fudbalska komisija i FSS moraju da reaguju, da zaštite te ljude, omoguće im da oni bez straha i pritisaka obavljaju svoj posao inače će ovo stvarno otići u krajnost i izgubiće svaki smisao.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Kakav VAR kakvi bakrači, mi nemamo fudbalsku infrastrukturu. Pre svega treba se uložiti u terene, da ljudi mogu normalno da igraju fudbal. Veliki broj ekipa koje nemaju adekvatnu infrastrukturu, a najveći problem je svakako travnata podloga. Mora se postaviti određeni standard ako želimo da nam fudbal napreduje, ne može se dozvoliti igranje utakmica po raznoraznim livadama.

 

Uvođenje VAR-a će pomoći, ali to ne može iskoreniti "sklanjalice" i "bunkere od starta", pola ekipa uopšte nema nameru da igra fudbal. Ako bude želje da se eki meč namesti onda će se pronaći način, ako ne može preko sudija, može na drugi način.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, DonJuan said:

Nisam gledao meč Partizana, pa ne mogu nešto pametno da kažem, video sam spornu situaciju kod penala i smatram da je sudija pogrešio.

 

Što se tiče Zvezde. Da se razumemo, suđenje jako loše, na stranu i propusti kod penala i sumnjiv ofsajd, ono što je sudija juče dopustio, a to je standarno prebijanje igrača Zvezde, je ono što je glavni problem. Ono u dobrom delu meča nije bila utakmica nego hrkljuš, i neverovatno je da sudija ranije nije počeo da vadi kartone. I onda stvarno postaje smešno kada neko kaže da je navlačio za Zvezdu. Napredak nije imao ni neku želju da napadne, sem u par situacija na kraju kada je Zvezda krenula na sve ili ništa i sve se svodilo na bunker i prebijanje. Da je zaista sudija zaista imao nameru da navlači za Zvezdu, Napredak ne bi završio meč sa 11 igrača. Pri kraju je bilo grešaka (jedna kod kornera), ali ništa šta je značajno uticalo na rezultat., tako da povike kako je Zvezda progurana i slično, zaista ne drže vodu. 

Svi znamo ko je Terzić i jasno je to i navijačima Zvezde. Sa druge strane, ono što se dešava sa druge strane brda, počevši od onog vašeg advokata ili šta je god,  je velika mrlja na klub, pošto je to generator svega što se dešavalo u zadnjih par nedelja ili duže. Nikada nismo imali primer od SFRJ na ovamo, da jedan domaći klub pred UEFA-om ogovara drugi domaći klub. To je bilo nezamislivo, pa opet taj isti čovek u odbrani Partizana, pred UEFA-om, pušta snimke sa meča Zvezda-Keln i pokazuje "rasističke" povike navijača Zvezde. Kaži mi da je to normlano? Opet, niko od uprave do igrača Zvezde nije komentarisao ništa vezano za mečeve Partizana, opet taj stručnjak za pravo, pokušava da provocira posle meča Bajern-Zvezda, na tviteru, i to naravno objave svi mediji. 

O ponitenom golu na derbiju nećemo ni da pričamo. Čak sam pročitao, valjda u Danasu, "objektivnu" analizu, gde je naslov "Sudija pogrešio, Zvezda nije oštećena".

Ali, da ne dužimo priču, ima još klubova u Srbiji, pored Zvezde i Partizana, možda i oni imaju nešto da kažu.

 

Ponavljam, gledao sam poslednjih pola sata. Za to vreme napravljeno je nešto tipa 5-6 faulova, od toga jedan oštriji, nad Marinom. I sudija je podelio dva žuta za te faulove. Tako da ne znam o kakvom prebijanju pričaš i na koji način je to sudija dozvoljavao.

Link to comment
Share on other sites

Evo šta Raka kaže

 

Quote

U razgovoru za HotSport naš sudijski ekspert Raka Đurović analizirao je sporne situacije iz Kruševca i Humske oko kojih se podigla ogromna prašina.

 

Ponovo se podigla velika prašina zbog odluka sudija u dva meča 11. kola šampionata Srbije, a bivši arbitar Raka Đurović je analizirao sporne odluke u Kruševcu i Beogradu.

 

 

– Nema elemenata da se dosudi penal za Zvezdu, pošto je El Fardu Ben izgubio kontrolu nad loptom i spotakao se o igrača Milovanovića. Situacija sa početka meča je potpuno jasna i vidi se da je Ben u šesnestercu namerno udaren, zbog čega sledi penal i crveni karton za igrača Napretka. Ne znam kako sudija to nije video, iako je bio blizu – kaže Đurović za HotSport.

Primedbe ima i Partizan posle megdana sa Voždovcem u Humskoj.

– Nije bilo kontakta između Vladimir Stojkovića i Aleksandra Stanisavljevića, a igrač Voždovca je uspešno iscenirao prekršaj i “prevario” sudiju.

U finišu je bilo dosta bure, a zatim su “zmajevi” postigli pobedonosni pogodak.

– Situacija kod gola Devića je čista posle greške protivničkog igrača, ali je sumljiva situacija u šesnestercu gostiju posle igranja rukom i na suprotnoj strani, kada je uklizao Natho mogla je da se dosudi najstroža kazna – poručio je na kraju Đurović.

http://fudbal.hotsport.rs/2019/10/07/djurovic-za-hs-drugi-penal-nad-benom-nije-bio-ali-jeste-u-prvom-delu-crveni-za-napredak-stanisavljevic-je-prevario-sudiju/

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Knipex said:

Pa jbg pogledaj celu utakmicu, posebno prvo poluvreme pa onda donesi konačan zaključak a ne ovako paušalno.

 

Ja sam od starta komentarisao samo poslednjih pola sata, i dobio odgovor da tu nije bilo navlačenja nego puštanja prebijanja Zvezdinih igrača. I za taj deo sam i odgovorio. Nijednog trenutka nisam komentarisao deo utakmice koji nisam gledao.

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Arsenije Pesic said:

 

Ja sam od starta komentarisao samo poslednjih pola sata, i dobio odgovor da tu nije bilo navlačenja nego puštanja prebijanja Zvezdinih igrača. I za taj deo sam i odgovorio. Nijednog trenutka nisam komentarisao deo utakmice koji nisam gledao.

Jbg Čiča, da bi se stekao pravi utisak potrebna je cela slika a ne deo izvučen iz konteksta. Utakmica traje 90+ minuta a ne pola sata.

Edited by Knipex
Link to comment
Share on other sites

Baš me zanima da li su slali samo isečke koji njima odgovaraju ili su poslali snimak poništenog gola Zvezde i snimak nokautiranja Bena iz prvog poluvremena. 

 

Quote

U Partizanu smatraju da je Superliga Srbije neregularno takmičenje i traže pomoć iz Evrope u borbi za titulu.

 

Srpski fudbal je ponovo u ‘blatu’ posle novih čarki na relaciji Partizan-Crvena zvezda, nakon što su crveno-beli golom Marina u 97. minutu pobedili Napredak, a crno-beli u dubokoj nadoknadi vremena poraženi od Voždovca.

 

 

Kako saznaje ‘Telegraf’, crno-beli su jutros načinili konkretne korake, poslali su dopis u Nion, zahtevajući da nezavisni organi hitno umešaju u ovdašnje takmičenje, koje smatraju neregularnim!

Nije samo dopis poslat Sudijskoj komisiji UEFA, već i video materijal i mečeva iz Kruševca i iz Humske, gde su apostrofirane sudijske greške, previdi, koji su direktno uticali na epilog obe utakmice.

Želja Partizana je takođe da se angažuju tri nezavisna arbitra iz Evropske unije koja će ubuduće pratiti utakmice u borbi za titulu. Tako bi mogla da se dobije kompletna slika stanja u domaćem fudbalu koji iz kola u kolo potresaju skandali.

Dok se zemlja trese, FS Srbije na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom ćuti i ne oglašava se, a neke stvari su očigledno otišle predaleko.

http://fudbal.hotsport.rs/2019/10/07/partizan-trazi-pomoc-uefa-i-evropske-unije-snimci-iz-krusevca-i-humske-poslati-u-nion/

Link to comment
Share on other sites

  • Baros locked this topic
  • Baros unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...