Jump to content

O PDFu - Predlozi, pitanja, kritike...


Recommended Posts

39 minutes ago, uini said:

 

ajde sramoti se još malo pa će neka dobra duša da obriše tvoje postove i kao nema veze 

 

45 minutes ago, uini said:

 

ti si meni interesantno glup, pa cu nastaviti 

 

43 minutes ago, medobrundo said:

 

Samo neka prestanu da glupostima truju ovu temu.

 

Čovek koji izjavi kako bi bilo odlično izgubiti na SP je provokator i ne navija za ovaj tim.

 

59 minutes ago, medobrundo said:

 

Ajd drogiraj se na nekoj drugoj temi.

Imali smo odredjenu diskusiju na ovu temu jos pre nekoliko dana izmedju moderatora kosarke. Ne znam kako tacno dolazimo do odredjenog jaza izmedju kritike i pohvale, ali ovo nije resenje da se taj problem prevazidje. Reci nesto sto se ne dopada jednoj grupi postera jednostavno nije razlog za vredjanje ili proganjanje po temama. I tu treba da se stane, voleo bih sada i voleo bih odmah. Sve sto ode u flejmovanje ili klasicno provociranje ce naravno biti sankcionisano, ali pre toga valja napraviti granicu onoga sta u to spada i sta je dobar odgovor na to. Kada se vidi upis koji je sporan i koji moze da se okarakterise kao flejmovanje ili trolovanje teme, postoji odredjena opcija koja ce (ukoliko je report opravdan), najmanje skloniti sporni post sa teme. 

Vec duzi period se ovakvi upisi ponavljaju, pa je red bio i da se skrene malo paznja na njih. Bez obzira na sve ljude ovde, koji bezmerno cene upise Mede i uinija, jednostavno ovo nije resenje, a pogotovo ne nesto sto doprinosi bilo kakvom stisavanju tenzija (a vec smo ih imali dosta). Vidim, ima i predloga da se podelimo u tabore, pa ko podrzava i ko zeli da kaze nesto sto se ne uklapa u taj sablon i ja se duboko ne slazem sa tim. Ovo nisu fan teme. Treba reci kad nije nesto na mestu, kao sto ne mora uvek da bude. Isto tako treba pohvaliti kad jeste. 

S obzirom na to da ovo postaje ucestala pojava, zaista bih zamolio da se ovo SP isprati bez daljih ispada. Svima nama je cilj da ucestvujemo u diskusiji, bez deljenja i uzivamo u dobroj kosarci tokom trajanja ovog spektakla.

 

Za sada, ovo se zavrsava na warnu i zabrani postovanja u duzini od 24 sata gde bi se eventualno sa moderacijom raspravili o spornim postovima i onome sto ih uzrokuje. Pozdrav!

  • Like 6
  • Ha-ha 4
Link to comment
Share on other sites

Ne može moderator da ostavlja onakve postove, neka napiše tačno ko su ti trolovi koji njega smaraju. Moderator ne bi smeo da nekoga naziva trolom i smaračem, zato što želi/sanja pobedu nad Amerima u finalu, i još da napiše na temi NAŠE reprezentacije da ne bi bilo loše da izgubi zbog njih.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dva prvenstva od kako sam na forumu sam samo posmatrao sa strane i citao, nisam postovao, cisto da bih video kako ce to sve funkcionisati bez mene i mojih "provokatorskih" upisa.

 

Funkcionisalo je isto, jer ce "islednici" naci drugog "provokatora" da mu se nakace. Problem nisu te provokacije kojih zapravo i nema, vec reakcije na lazne provokacije koje treba cesce da se kaznjavaju, pa ce ih biti manje.

 

No, nesto drugo je interesantno ovde. Teza da treba da na live temi reprezentacije Srbije pisu samo oni koji navijaju za nju, valjda po uzoru na KKP i KKCZV teme. Nadam se da shvatate da to neminovno dovodi do tog famoznog isledjivanja ko je "pravi navijac", a ko nije. Dodatno, stvarno sam propustio kad smo proglasili ovaj forum za navijacki poput RSBa i Juznog Fronta, gde ne sme nista da se kaze protiv "nase stvari" i "politike grupe".

 

I neka taj predlog o fan temi prodje, da vidimo kako ce tehnicki biti zabranjeno i kome da na toj temi postuje, i kako ce moderacija odrediti sta sme a sta ne sme da se radi. A onda taj kriterijum primeniti i na klupske teme.

 

Jer, ako neko kritikuje Djordjevica, ovaj, Tomica, on nije pravi navijac Srbije odnosno Crvene zvezde i treba da se banuje.

 

Da ne pricamo o onima koji kritikuju igru Raduljice, ovaj Gagica, oni svakako nisu navijaci reprezentacije, pardon, Partizana, i treba da budu trajno odstranjeni sa foruma.

 

Razmislite malo kako guranje neke glupe agende poput te koja vam naizgled odgovara moze da vam se zestoko obije o glavu pre nego sto pocnete coporativno da agitujete za istu.

Edited by McLeod
  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Tvojom logikom je sasvim ok da sad odem na temu FKCZ i napišem da bi bilo dobro d'izgube od YB iz nekog već razloga.

 

Nije u pitanju to da li neko navija za Srbiju ili ne nego šta se piše. Ako neko napiše da bi bilo dobro da Srbija izgubi da bi joj se smanjile šanse da uđe u finale, samo zato da bi on dokazao da ne možemo dobiti Amere, to ja ne znam kako da nazovem.

 

Drugo. Kritika. To što npr. ti već godinama na toj temi pišeš nema veze sa argumentovanom kritikom. Tačka.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

To je tvoje misljenje, ali imas problem sa argumentacijom. Po obicaju. Tacka (zamisli da ja ovako nastupam haha koje bi to upisavanje bilo).

 

Prvo. Ocigledno niste razumeli procitano, a on je objasnio potom i na drugoj temi - izgubiti utakmicu u grupi kako bi se spustili malo na zemlju i bolje prosli na prvenstvu, bolje nego da taj poraz dodje u cetvrtfinalu. Moze biti diskutabilno, ali je skroz legitimno da to neko misli. I nema nikakvog razloga za onakvim upisima.

 

Mojom logikom je u redu da svako pise na bilo kojoj temi na forumu, sve dok je to u skladu sa forumskim pravilima. Tako da bi ti mogao da odes i napises to na FKCZV temi, ukoliko bi mogao to da argumentujes. Problem je sto to ne moze da se argumentuje osim recimo onda bi Milojevic mozda dobio otkaz, a to bi bilo dobro za Zvezdu jer ....

 

Ali je pitanje da li je to dovoljno veliki benefit naspram plasmana u LS. Isto kao sto bi tesko bilo argumentovati na taj nacin eventualni poraz u cetvrtfinalu Srbije, ali Sky nije to ni rekao, nego je pomenuo utakmicu u grupi, tako da poredis babe i zabe, odnosno your argument is invalid again.

 

Sto se same te koncepcije tice, apsolutno ne bi bilo problema ni sa cim, da ovde navijaci ne pokusavaju da kroje pravila i da ih primenjuju kako njima odgovara. Za takve stvari covek prvo treba da bude objektivan i hladne glave da izvlaci zakljucke, ako to nije, sve pada u vodu.

 

A ja bih najvise na svetu voleo da me sada neko ubedi da gresim, ali kako stoje stvari, tesko.

Edited by McLeod
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, pepe sancez said:

Pa zar ti i nemas najvise izrecenih stavova koji su direktno demantovani na terenu.

 

Koji su to stavovi?

 

Da Djordjevic pravi ocajnu selekciju tri meseca pre prvenstva? Da cemo na prvenstvu zavrsiti sa 8 igraca koje ce on znati/moci da koristi? Da je Raduljica rekreativac?

 

Sve netacno :lol_2:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Inace, hajde da se poigramo i zamislimo suprotnu situaciju.

 

Recimo, da ja kao veliki i dokazani navijac Srbije dodjem i trazim da se za sve one koji navijaju za selektora Djordjevica i Miroslava Raduljicu, a ne za reprezentaciju, otvori posebna fan tema gde mogu da pisu, a da mi ostali koji navijamo za reprezentaciju pisemo bez smetnji na temi na kojoj je to i predvidjeno.

 

Kako to zvuci? Samo sto ja nisam toliko bezobrazan kao ti pojedinci da tako nesto pokusavam da proguram.

 

Na stranu to sto ovo mnogo realnije opisuje situaciju na forumu u poslednje vreme - imamo navijace reprezentacije, i fan klub Djordjevic-Raduljica, koji generise probleme.

 

Ali to meni zaista ne smeta ni najmanje. Neka svako voli koga hoce, ljubav je slepa ali lepa, kazu stari.

  • Like 3
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Just now, pepe sancez said:

O svemu, ne samo o reprezentaciji. Pa to je tvoj manir, da nesto tvrdis bez egzaktne podloge. Tipa jedna od neki dan - Simon je te sezone bio u top 10 centara u Evropi. Ta je cak i realna kakve znas ispucati.

 

Da je igrao za Zvezdu/Partizan bio bi top 5. Pepe, evo ovako direktno, cak i ako nekad navijacki preterujem i to mogu da priznam, nije korektno to prebacivati drugome, pogotovo ako je neko i sam tom preterivanju sklon.

 

Meni je to sve zabavno, tako da i ne hajem (kao sto mozda znas), ali misljenje neobjektivnih ljudi koji ukazuju na tudju neobjektivnost jednostavno nije validno.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Ne kazem ja da nisi u pravu sto ne zelis splitovanje teme. Stavljam zamjerku sto Barkliju zamjeras ono sto radis cesce od drugih. 

A cijela halabuka je oko toga sto zabadanje prsta u oko kad su glave vruce ne moze proci bez guzve. A to su reprezentacija i navijaci. Plodno tlo za svadju, i sad kad ti krenes u kontru npr. kao ja sam nevinasce, nisam nista uradio. Pa i da nisi, frka je tu.

 

Edit. Evo ovo da je u Zvezdi i Partizanu bio bi u pet. I sad bih ja trebao da glodjem ovu kosku pored xy drugih bitnijih stvari ako bih se s tobom raspravljao. To je tvoj modus operandi.

Edited by pepe sancez
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Just now, pepe sancez said:

Ne kazem ja da nisi u pravu sto ne zelis splitovanje teme. Stavljam zamjerku sto Barkliju zamjeras ono sto radis cesce od drugih. 

A cijela halabuka je oko toga sto zabadanje prsta u oko kad su glave vruce ne moze proci bez guzve. A to su reprezentacija i navijaci. Plodno tlo za svadju, i sad kad ti krenes u kontru npr. kao ja sam nevinasce, nisam nista uradio. Pa i da nisi, frka je tu.

 

Ne, ja ne zameram Barkliju to. Ja zameram Barkliju, tebi i drugima sto ne citate ono sto se pise hladne glave i zameram reakciju na tudje pisanje. Kada vidim reakciju na tudje pisanje, a nedostatak reakcije na pisanje nekog drugog, ja mogu vrlo lako da izvucem odredjene zakljucke i ako zelim delujem u skladu sa tim.

 

Znaci, ne mozes da trazis postovanje pravila ako neka druga namerno rusis. Ne mozes da izigravas velikog pravednika, ako radis isto sto i taj kojeg napadas. Pa ma koliku masu plusica imao iza sebe, ne mozes.

 

E to je problem. Drugi problem je nedostatak diskusije. Evo Barkli gore dodje i kaze to sto ti radis nije argumentovana kritika tacka. Deset pluseva, aplauz, al mu ga sukno bravo.

 

Vucic je dobio 53% glasova na predsednickim izborima, ko si ti da ga kritikujes?! Kako ti to zvuci? Jer je bukvalno isto.

 

A takve stvari ljudi imaju problem da utuve u glavu. Ja mogu da za sebe mislim da sam genije, najpametniji na svetu, da sam uvek u pravu. To nema nikakve veze sa tim kako treba da se odvija forumska diskusija, jer svaki takav ego ball ne vodi nikuda.

Link to comment
Share on other sites

40 minutes ago, 34Barkley said:

Tvojom logikom je sasvim ok da sad odem na temu FKCZ i napišem da bi bilo dobro d'izgube od YB iz nekog već razloga.

 

Nije u pitanju to da li neko navija za Srbiju ili ne nego šta se piše. Ako neko napiše da bi bilo dobro da Srbija izgubi da bi joj se smanjile šanse da uđe u finale, samo zato da bi on dokazao da ne možemo dobiti Amere, to ja ne znam kako da nazovem.

 

Drugo. Kritika. To što npr. ti već godinama na toj temi pišeš nema veze sa argumentovanom kritikom. Tačka.

Pa pisalo se da na fkcz temi da nas stigla Karma i da ce da nas izbaci KOpenhagen. 
 

Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, pepe sancez said:

 

 

Edit. Evo ovo da je u Zvezdi i Partizanu bio bi u pet. I sad bih ja trebao da glodjem ovu kosku pored xy drugih bitnijih stvari ako bih se s tobom raspravljao. To je tvoj modus operandi.

 

Ne, samo sam hteo da ti ilustrujem kako bi se pisalo o njemu da je odigrao takvu sezonu u Zvezdi i Partizanu. Jer je ovde u najbolje vreme bilo 3 navijaca Radnickog u vrh glave, a navijaci ova dva kluba se mere stotinama. Sigurno niko ne bi pisao takve stvari i svi bi ih napali da su neobjektivni, ali juce.

 

A ovako kad Mek prica o tome da je majstorica Zvezda - Radnicki koju je gledao iz drugog reda potpuno neregularna sa sudijskog stanovista, da je Sajmon pogodjen nekom motkom, da su sudije ili imale nalog ili su se toliko usrale da su morale da puste da Zvezda pobedi, onda je to laprdanje navijaca Radnickog, a gepekovanje i trojka iz auta i trokoraci u poslednjim sekundama te isteklo vreme sve suve navijacke istine, e onda jebi ga, ne mozes mene da ismejavas (mozes, zabole me godinama i boli me sve vise).

 

E o tome se radi, dragi moj Pepe. To naravno nema veze sa mnom, vec sa NAVIJACKOM OSTRASCENOSCU I NEOBJEKTIVNOSCU.

 

Ali naravno, niko nece da prizna to sebi, jer bi onda bili objektivni, i tu upadamo u taj klasicni Karnoov ciklus koji se nikada nece zavrsiti.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Død said:

Bez obzira na sve ljude ovde, koji bezmerno cene upise Mede i uinija,  

.....

Za sada, ovo se zavrsava na warnu i zabrani postovanja u duzini od 24 sata gde bi se eventualno sa moderacijom raspravili o spornim postovima i onome sto ih uzrokuje. Pozdrav!

 

Naravno da je samo "warn", jer, jelte, citirani dvojac nema dokumentovanu "istoriju uvreda i banova"!? A i kako da je ima, kada po drugarskoj liniji umjesto sankcionisanja, zbog direktnih uvreda, po ko zna koji put citamo ova pateticna objasnjenja moderacije, kojima se pokusavaju opravdati pojedini forumasi. Uzimajuci situacije sa starog foruma, ja zaista vise ne znam koji je ovo put da Medobrundo direktno vrijedja druge ljude i da neki Zumbul, neki Lavrnja i slicni, nakon "vijecanja i sjednice zatvorenog tipa", bave se, fol, smirivanjem situacije i slicnim sarlatanskim djelovanjem, umjesto da rade svoj posao bez subjektivnog tumacenja. I Medobrundo i Uini i te kako imaju poduzi (nesankcionisani) niz uvreda koji se preliva jos sa starog foruma, s tim da je Uini vec neko vrijeme sa suptilnog podjebavanja drugih forumasa presao da poprilicno konkretne uvrede, jer i on sam, cak i u ovom slucaju, vidi da mu to prolazi. Da je ovakve upise ostavio npr. Abraham, ovih par moderatora koji jedva cekaju da ga banuju istog trenutka bi ga odstranili, uz obrazlozenje da ima "istoriju". Normalno da ima "istoriju" kad odredjena grupa moderatora veoma svjesno zaje*ava druge forumase ovakvim djelovanjem, a boldovani dio najbolje pokazuje koliko je to spusteno na nivo parodije.

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, x|o said:

 

Naravno da je samo "warn", jer, jelte, citirani dvojac nema dokumentovanu "istoriju uvreda i banova"!? A i kako da je ima, kada po drugarskoj liniji umjesto sankcionisanja, zbog direktnih uvreda, po ko zna koji put citamo ova pateticna objasnjenja moderacije, kojima se pokusavaju opravdati pojedini forumasi. Uzimajuci situacije sa starog foruma, ja zaista vise ne znam koji je ovo put da Medobrundo direktno vrijedja druge ljude i da neki Zumbul, neki Lavrnja i slicni, nakon "vijecanja i sjednice zatvorenog tipa", bave se, fol, smirivanjem situacije i slicnim sarlatanskim djelovanjem, umjesto da rade svoj posao bez subjektivnog tumacenja. I Medobrundo i Uini i te kako imaju poduzi (nesankcionisani) niz uvreda koji se preliva jos sa starog foruma, s tim da je Uini vec neko vrijeme sa suptilnog podjebavanja drugih forumasa presao da poprilicno konkretne uvrede, jer i on sam, cak i u ovom slucaju, vidi da mu to prolazi. Da je ovakve upise ostavio npr. Abraham, ovih par moderatora koji jedva cekaju da ga banuju istog trenutka bi ga odstranili, uz obrazlozenje da ima "istoriju". Normalno da ima "istoriju" kad odredjena grupa moderatora veoma svjesno zaje*ava druge forumase ovakvim djelovanjem, a boldovani dio najbolje pokazuje koliko je to spusteno na nivo parodije.

 

Uini uopste nije zasluzio ban, vreme je bilo da neko ko, kao sto ti rece, "nema istoriju" spusti roletnu McLeodu i njegovom sistematskom, besomucnom trolovanju svih mogucih tema. Za sada se izvlacio nekim navodnim privatnim razlozima i time da ga ljudi mrze, nadam se da ce posle Uinijeve intervencije postici malo visi stepen introspekcije. Uzaludna nada, znam, ali nada poslednja umire.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Na reprezentativnom topiku od kako je izasao prvi spisak je krenulo svrstavanje u tabore, za i protiv Saleta, za i protiv Raduljice, za i protiv Bobija, napadani su i ismevani i oni koji su kritikovali odstranjivanje Kaline i Nedovica i odnos prema njima, pravdali su se ti potezi i cega sve nije bilo. Najcesci argument je otprilike 'Sale je osvojio 3 medalje, neka bira koga hoce ako su tu rezultati' a bilo je i podbadanja tipa 'Kako ce Sale da se popisa po kriticarima kad uzme medalju'. Naravno i druga strana je umela da pretera i da troluje i dodjemo do nezdrave situacije na temi. 

Za sve to vreme reporta nije ni bilo nego se na sporne postove odgovaralo vredjanjem i daljim provokacijama i onda kad se moderacija pojavi jedino sto moze je sve da pobrise. 

Jel smo mi društvo koje treba da neguje kult ličnosti, da pojedine zaslužne gradjane izoluje od kritike, da gušimo svako suprotno mišljenje? 

Meni je neshvatljivo da ljudi toliko emotivno reaguju na odredjene stvari kada je u pitanju reprezentacija. 

Na Zvezdinon topiku se konstantno kritikuje Milojević, Tomić je isto bio polivan, Radonjić da ne pričam, Partizanovi treneri slično. 

Zašto se onda svaka kritika Saleta predstavlja kao hejt prema reprezentaciji i traži neka fan tema. Zašto ljudi koji kritikuju nisu navijači Srbije? 

Razumem da nam je svima udarila vrućina u glavu, ali opustite se ljudi malo, zakopajte ratne sekire i poštujte jedni druge. 

I report ako je nečije pisanje u suprotnosti sa pravilima a ne prepucavanje sa istima, mnogo će biti čistija tema i zdravija atmosfera. 

  • Like 9
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...