Jump to content

Bivši Partizanovci u Evropi i NBA


Nelson Bighetti

Recommended Posts

Quote

Tokom februara Bogdan je ulazeći sa klupe u proseku beležio 17 poena, 4,4 skoka i 3,6 asistencija. Uz šut za tri od skoro 45 odsto. 

Gledao sam brojke posle skoro svakog meča i zezao se da mu tačno fali ta jedna trojka da bi šut bio ocenjen pozitivno. Da bude kao noćas 4/10 a ne 3/10 i tome slično. Baš se popravio u poslenjih dva meseca. Samo neka gura tako.

Link to comment
Share on other sites

Mnogo to manje lepo izgleda kad se gleda utakmica a ne samo hajlajtsi. Bogdan se baš poprimio na taj "one man offense sa klupe" koncept, iako su suve brojke solidne (a kako drugačije?) u poslednje vreme, ne mogu da se otmem utisku da više igra za statistiku nego za tim, što me je baš iznenadilo jer nije bio taj tip privatnika. Uzima nekad šuteve kojih se ne bi posramili ni najgori gunneri u NBA. Kao i uvek, čekamo play off da vidimo pravo stanje svakog, pa i njega.

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Del Piero said:

Za mene je to dobra stvar, ponekad mu fali malo tog bezobrazluka da uzme loptu i resava. Gledao sam utakmice gde po 5 minuta nije primio loptu dok su se svakakvi tipovi ispucavali.

 

Slažem se, NBA liga je surova -- ako on ne uzme taj šut, uzeće neki drugi privatnik u ATL. Na kraju krajeva, ne treba njegovu igru posmatrati iz prizme evropske "kolektivne" košarke, jer to nije način da se opstane u NBA. U NBA je i očekivano i logično da se uzimaju neki nerezonski šutevi. Ako si u stanju da utakmicu na kraju završiš sa dobrim procentima, a da pritom nisi samo empty stats igrač, be my guest. Gledao sam solidan broj utakmica ATL -- on ako zaglavi sa Jangom u petorci, jedini način da šutne loptu na koš je da uradi to čim je dobije. Napadi se jako brzo rešavaju, ako još neki drugi igrač uhvati ritam, tvoj prozor je zatvoren.

 

Bjelica je recimo ostao u tom limbu, gde je razumeo šta treba u NBA, ali nije se skroz otrgao evropskog razmišljanja. Postao je malo bezobrazniji, u smislu kontakt igre i pripaljivanja, ali je i dalje težio tome da "bira" pametnija rešenja. Sa tim što je on zbog toga što nikada nije dovoljno radio na svom telu, sve više postajao igrač koji šutira iz ćoška ili odakle već kad ostane sam. 

 

Bogdan ako već ima priliku da se bori, treba da radi na tome da ne bude samo ćoškaš, već go to igrač za kojeg se zna da ima svoj kontigent šuteva.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Ne bih se složio sa Haosom. Bogdan zadnje utakmice počinje kao vodja second unita i odatle malo više slobode (Trae nije u igri). Kad se vrati prva petorka to otprilike izgleda kao i prošle godine.

Iako nepopularna stavka u statisci +/- mu je gotovo uvjek u plusu (govorim o periodu nakon zadnje povrede) čak i kad je Atlanta gubila bez problema.

 

------------------

 

Sinoć 17p (uz par bazer bitera) 6sk, 2as, 2ul

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...