Jump to content

Bivši Partizanovci u Evropi i NBA


Nelson Bighetti

Recommended Posts

@pendulum Šira je to priča od samog Duleta (onda znaš koliko je široka) i dominacije KKP iz tog perioda i svodi se na onaj prastari narativ po kom je Partizan strano telo ovde pa se svaki njegov veći ili dugotrajniji uspeh moraju nekako racionalizovati. 

 

Kako lepo ti reče, Bakić je očigledno jedan od onih koji nije bio ''ruža'', tako da sam ja taj intervju video kao kamionsku prikolicu kiselog grožđa. Uostalom, imao je četiri godine da izađe iz tog sistema, ako mu nije odgovarao, kao i celu karijeru kasnije da pokaže Duletovu grešku - ali, eto, morao je on da objasni neke stvari ali na način da njegova sujeta ne trpi. Sve u svemu ispade samo zgodno oružje za stare ratove. 

 

Dule nije osoba o kojoj možeš reći frazu ''sve najbolje'', a mislim da se to na ovom mestu (i onom prethodnom) nije ni radilo. Seciran je uzduž i popreko i malo šta je ostalo da se doda. Činjenice da je malo onih kojih se on odrekao a da su napravili vrhunsku karijeru kasnije, kao i to što si opisao - da je pravio čuda sa igračima koji danas ne bi prismrdeli EL, pokazuju da je za te stvari imao odličan njuh, da je radio kao konj i to jednostavno ne može da se ospori. 

 

Napisah u jednom od prethodnih postova, ne mora niko da mi objašnjava, ja znam šta sam gledao godinama. Kada vidiš kako se Peković jedne godine muči da hoda i bezuspešno pokušava da ostane pet minuta na parketu a da ne zaradi pet ličnih, a onda u prvom meču naredne sezone ima 11/12 iz igre protiv Barse, dok se mi zgledamo na tribinama, tripujući da smo u skrivenoj kameri, to ne može da se objasni gepekom, sudijama, savezom, milionima, zabranom pričanja i upadanjem na gajbu. Znam da je mnogima teško da prihvate ali tako je. 

  • Like 15
Link to comment
Share on other sites

i thulsa doom se bavio magijom i postizao neverovatne rezultate :i

 

edit vidim da niste ubeđeni u moju analogiju još uvek:

- ko je zaustavio thulsa dooma? konan dejan the barbarian, potomak varvara iz budućnosti. i to kako?

ako se sećate u filmu, konan je najpre poginuo (kao i radonja protiv cibosa i i zvezda je prethodno zombifikovana da bi mogla da se bori)

 

i tako 😐

Edited by đubrivo.
Link to comment
Share on other sites

Kao što sam i napisao na KKCZ topiku, nikome Bakićev intervju neće promeniti mišljenje koje je imao o DV. Ono jeste intervju ogorčenog bivšeg igrača koji precenjuje svoj talenat, ali objektivne činjenice ostaju nevezano za to. Objektivne činjenice su:

- da je Dule bio jako uspešan trener u KKP

- da je "napravio" gomilu relevantnih igrača, pretežno visokih

- da je zasluženo uzeo Gomeljskog

- da je KKP bio godinama dominantan na lokalu

- da je KKP igrao 2 puta PO EL (pa čak jednom i dosta sumnjivo izbačen od Taukeramike, ja kao cigan kažem da je suđenje u toj seriji bilo očigledno kontra KKP)

- da je igrao jednom i F4 EL, uz jaku borbu ipak četvrto mesto tj. tzv drvena medalja

- da je u dobrom delu perioda KKP dominacije KKCZ imala konkurentan sastav Partizanu, u jednom delu nije

- da je u nekoliko sezona Hemofarm imao konkurentan sastav a svakako podređen položaj u odnosu na KKP u svakom smislu

- da je Dule imao metode SFRJ trenera, pa rekao bih onih ekstremnijih a ne umerenijih

- da van KKP nije imao nikakvog značajnog trenerskog uspeha

- da je pod vrlo sumnjivim okolnostima bio lukrativniji u odnosu na većinu igrača koji su prošli kroz KKP

- da je predsednik kluba u vreme dok je DV bio trener pretukao sudiju u svlačionici i za to nikad nije adekvatno odgovarao

- da je davio svog igrača na utakmici, kao eskalaciju i inače opšte neprihvatljivog i džukačkog ponašanja koje je redovno prezentovao

- da je na svakom mestu i u svako doba kukao na tretman koji KKP ima od države (a vlasti su se menjale, kao i političke strukture u upravi kluba)

- da je značajno učestvovao u stvaranju nezdrave i patološke atmosfere ne samo na relaciji KKP-KKCZ, već i odnosu na bilo koga ko se na bilo koji način drznuo da ugrozi ili challenguje KKP dominaciju na lokalu

- da je javno etiketirao i prozivao bivše igrače koji su tražili naplatu svojih potraživanja od KKP, dok je on uvek bio redovno namiren

 

Pa sad nek svako uzme šta mu odgovara.

 

 

  • Like 13
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Quote

Ono što je od ranije poznato jeste da je Vujošević za sezone 2012/13, 2013/14 i 2014/15 imao pravosnažni, trogodišnji ugovor vredan oko 800.000 evra. Odnosno, po 300.000 evra za prve dve i još 200.000 evra u trećoj godini. U vreme Vujoševićevog odlaska iz Partizana bilo mu je isplaćeno tek nešto više od 170.000 evra iz prve od tri godine ugovora. Tako je ostao dug od 626.810 evra, odnosno 529.705 evra, kada se od ukupno duga oduzmu zaostali troškovi za korišćenje mobilnog telefona (12.300 evra) i novac za naplatu od Vujoševićevih kazni s utakmica koje je vodio (84.805 evra).

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, zorex said:

Narandžasti, koji zamalo da dobije otkaz onomad dok je bio u Laboralu, je zaradio 80 miliona za 5 godina od Čarobnjaka. Ruža procvetala. 

 

drago mi je zbog bertansa, seems like a nice chap. inace, debelo preplacivanje, lik jeste vrhunski suter za tri ali to je bukvalno sve sto radi. bice ga tesko i trejdovati ali to je opet problem charobnjaka a berti svaka cast!

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, realno *w said:

Ako će da igra kao prošle godine, što bi ga i trejdovali? 15ppg je 15ppg.

 

Da ga posluži zdravlje, verujem da može pošteno da odradi bar 3 godine ugovora.

 

ne sumnjam da će biti jednako dobar. nego, nikada ne znaš šta može biti odluka timova koji su u problemu, tj daleko od složenog tima za takmičenje;

uvek može da se desi da nekom contenderu treba takav igrač i da su spremni da daju neki asete zauzvrat, pogotovo ako šutiraš .434 na skoro 9 šutnutih trojki

 

mislio sam samo da nije baš uvek lako naći partnera za 16 miliona x 5 godina ali kao što rekoh, to je problem wizardsa, berta treba da proslavi ovo i nastavi da cepa svoje

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...