Jump to content

Bivši Partizanovci u Evropi i NBA


Nelson Bighetti

Recommended Posts

30 minutes ago, Arsenije Pesic said:

OK, računam da je još uvek prerano i da je Šćepa još uvek 'slan' i besan, pa ću prosto da zanemarim neke stvari koje je rekao.

 

nemoj da zanemaruješ ništa, sve što je rekao je na mestu.

 

inače, da pitam opet: jel bilo makar kurtoaznog "hvala" preko društvenih mreža ili online medija ka šćepanoviću od strane kk partizana?

....

npr, potpuno je tačno da je odmah nakon huventuda dočekan na nož a da je tu partizan odigrao možda i najbolje poluvreme 6-7-8 meseci nakon prošle tekme i to sve zato što je "zaboravio" mozlija i forsirao miku.

 

partizan po meni ima taj princip kako je najveći na svetu a da su mu deca dobra samo dok daju 100+ posto. isto je i sa repkom, zvezdom i slično, nije to vaš specijalitet.

Link to comment
Share on other sites

Naravno da moram da zanemarim jer mnogo problematičnih stvari je rekao.

 

Rezultati na početku ove i prethodne sezone isti - osim par sitnica, da smo prošle sezone osvojili onaj aba kup u predsezoni, imali bolji start u evrokupu a u aba ligi igrali sve u gostima.

 

Stranim trenerima sve dozvoljeno a domaći se dočekuju na nož - niđe veze.

 

Fale mu ključni igrači - komada dva od kojih mu je jedan igrao po desetak minuta, sa razmakom od sat vremena između dva ulaska.

 

A sve to su čak i sekundarne stvari u odnosu na to kako mu je ekipa igrala i izgledala.

 

Ja sam i tamo na kkp temi napisao da mu želim svu sreću i da je daleko od toga da je jedini krivac, ali ne može da se brani ovakvim nebulozama.

  • Like 5
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Arsenije Pesic said:

 

 

Fale mu ključni igrači - komada dva od kojih mu je jedan igrao po desetak minuta, sa razmakom od sat vremena između dva ulaska.

 

 

čekiraj aba i ec statse mozlija, videćeš da je imao malo minuta protiv tog huventuda gde je u 3 minuta zaradio dve lične i sledeću protiv borca. nakon toga, edit : posle toga, isto ili više nego kod trinkijerija

Edited by đubrivo.
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Arsenije Pesic said:

Kako god da čekiram, minutaža i uloga mu nije bila ista kao kod Trinkija.

 

nije tačno.

 

3 minutes ago, Barkley#34 said:

Napisano ne važi u ovom univerzumu, kada je KKP u pitanju.

 

samo kažem da mu partizan kao klub, ili bar front office koji predstavlja partizan, nije dao zaštitu u medijima koju zaslužuje a (očigledno & važnije) ni u "svlačionici".

 

edit ć = ž

Edited by đubrivo.
Link to comment
Share on other sites

O odnosu front ofisa možemo da raspravljamo, čak bih se i složio s tobom, ali priča o principu koji si pomenuo je niđe veze pa na kub.

 

Intervju je mešavina 1. istina i 2 nedostatka svesti o sebi i svojim potezima. Sa takvim stavom će teško postati trener, a iskreno žalim zbog toga.

Link to comment
Share on other sites

Taj isti Šćepa je nakon povrede došao na oporavak u KKP sa duperom većim od Kardašijanke, dočekan je kao božanstvo i strpljivo je čekan. Tim koji se utopio protiv Sutjeske je u prvoj narednoj utakmici protiv Igokee sačekao krcat Pionir. Samo mi znamo koje su bile muke gledanja učenja Koste Perovića da hoda. U sušnim sezonama je timove krcate ABA2 igračima pratilo najviše publike u ligi.

 

Eto par crtica, na brzinu nabacanih.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Možeš samo da pokušaš. :whistling:

 

Ja jednostavno znam šta sam video tokom svih godina gledanja KKP u Areni/Pioniru. Ima ljudi ovde koji su bili na bar duplo više utakmica pa bi mogli da napišu knjigu na tu temu (neke su već i napisane). Sve to je jednostavno trebalo videti, biti tu i ne bi moralo da se objašnjava 

 

Uostalom, pogledaj kako ova tema opstaje godinama. Mi smo iskreno srećni zbog uspeha svakog ko zasluži da se nazove našim detetom, a takođe tugujemo kad mu ne ide. Pogledaj našu sektu Teparatista, npr.

 

Iskreno me je zabolelo ono što je Fereira napisao, da ovo sad nije KKP u koji smo se zaljubili, jer sve mogu da podnesem ali folirante i blejače na terenu i pored njega jok.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, đubrivo. said:

 

nije tačno.

 

 

U aba ligi je prošle sezone imao u proseku 17 min, ove na dve utakmice 19, indeksi i statistika su tu negde, nešto bolji prošle sezone.

 

U EC prošle sezone 20 minuta, ove 11. Prosečan indeks prošle sezone 11, ove 4. Čak i kad izbaciš utakmicu protiv Uniksa, opet su brojke slabije.

 

I na oko, uloga i način na koji je korišćen je drugačiji. Da ne idem u dublju analizu, iz alley-oopa je ove sezone poentirao cirka nula puta.

 

Dakle, i minutaža i broj poena i indeks korisnosti i +/- statistika i subjektivni osećaj kažu da je ono što sam napisao gore - tačno.

Link to comment
Share on other sites

@Arsenije Pesic jel ozbiljno izvlačiš prosek u odnosu na 2 tekme u jednom takmičenju i 2 u drugom plus treća gde se povredio nakon tri minuta?

 

1 protiv huventuda je igrao manje od 8 minuta, 2 protiv borca 13 minuta 3 protiv venecije 24ipo minuta 4 protiv budućnosti 26 minuta i onda se 6 protiv unicsa povredio nakon tri minuta

 

nešto sam sklon da verujem kako su venecija i budućnost ti minuti koje bi igrao da se nije povredio, pogotovo što je šćepanović nakon borca rekao da neće više da eksperimentiše

Link to comment
Share on other sites

Pa iskreno nisi ni zaslužio da ti bilo šta odgovaram na elaboraciju 'nije tačno', pa ipak jesam, da ne bi sve ostalo na eye testu i subjektivnom osećaju.

 

Sad ti ni to ne valja, jer ima malo utakmica. U prevodu, nećeš da priznaš da sam u pravu koji god argument da ti dam. I to je ok, da znam da ne gubim vreme više na ovu raspravu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Arsenije Pesic

 

nisam ništa nadrkano mislio pod "nije tačno" već upravo ovo, da su venecija i budućnost merodavnije tekme jer je nakon huventuda praktično vratio mozlija na ulogu iz prošle sezone i dao mi i koji minut više. nakon te dve tekme se povredio

 

okej, ne moraš da gubiš vreme, nije da si uopšte u obavezi da repliciraš ako ne ne želiš 

Link to comment
Share on other sites

Ako pogledamo Šćepine izjave tokom karijere, a posebno one kad smo izgubili 2005. i recimo onu iz serijala Zlatni momci, a kad još i pridodamo ovaj intervju, čini mi se da je u pitanju poprilično neprilagodljiv tip koji misli da u životu svi treba da slede njegovu logiku - tipa, ja sam čekao i dodavao u reprezentaciji, pa sad moraju da dodaju meni; ili, nekad je predsednik podržavao pa mora i sad, i slično. 

 

Pošto sam i sam takav, najbolje mogu da mu kažem da silnoooooo greši 😂. To vreme je prošlo, samo što ja posledice toga osećam na poljima koji nisu vezani za KKP, a on ga je najbolje osetio na polju koje je nama najvažnije. Žao mi je, ali današnja deca, a boga mi i malo starija "deca" na te stvari ne gledaju tako. Autoritet se mora steći na druge načine, pre svega razumevanjem sveta u kome žive i prilagođavanjem, po cenu da ispadneš smešan. Ovo je sve manje sport trenera, a sve više sport igrača i to je trend koji će se samo nastaviti.

 

Drugo, sorry Šćep, ali igrače je nemoguće prevariti - jednog leta rade sa Trinkijerijem i samo ređaju pobede a drugog leta rade (i to slabo) sa njegovim pomoćnikom? Koga znaju iz sezone pre, tako da dobro znaju šta zna i šta ne zna? Recimo mene uči majstor svog zanata a tu je neki dobar lik koji mu pomaže, ali se vidi da nije taj nivo. I sad taj dobar lik postane "majstor" i treba da me uči a još nije dostigao majstorov nivo - nema šansi da ću da ga slušam sa istom pažnjom kao majstora pre toga, jer i ja sam prošle sezone navikao na vrhunske lekcije, ne vraćam se na nivo ispod, posebno ako sam već malo stariji i nemam vremena za gubljenje. 

 

Kad nešto ne ide - ne ide. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Bas pre neki dan slusam odlican podkast sa Blatom ( ❤️ ) i kaze on u nekom momentu a propo autoriteta:

Igraci te brzo provale da li i koliko znas i onda brzo gubis njihovo poverenje

(parafraziram jbg)

 

 

edit: samo da dodam da je ono protiv Burga bilo apsolutno sramotno izdanje igraca, da ne bude da njih za to pravdam

Edited by Marvin
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

On 11/16/2020 at 3:55 PM, Laki21 said:

 

Boris Bakić je bio samo jedan u moru igrača od koga je naizgled moglo da bude nešto ali nije...prosto glavom i talentom nije bio "šampionski" igrač i to dokazuje i njegova kasnija karijera tako da će naravno zvučati ogorčenije jer priča iz ugla nekoga kome nije data veća uloga. Opet ne vidim da je sve što je izrekao loše po KKP. Naprotiv. Ali vidim da se po ko zna koji put na KKCZ temi zbog ovog članka piše o Duletu i Partizanu iz tog perioda iako isto nema nikakve veze sa topikom. Neke RSB istine se propovedaju godinama, izvlače zaključci kako je cela ta dominacija Partizana lažna..sve je to posledica lopovluka, "držanja" saveza, tuče, mržnje dok je "jadna" Zvezda samo htela sportski da se nadmeće i gajila porodičnu i prijateljsku atmosferu...Dakle, koliko god pričali cigani o nekakvim Grobarima ispranih mozgova, sa druge strane imamo taj RSB fanatizam koji pokušava da potpuno negira ceo taj period DV-og KKP-a, umanji i relativizuje sve uspehe i istovremeno opravda izgubljene godine i ulupane milione u taj klub nakon 2000.

Da, DV je bio fanatik kao trener. Da, mnogi se nisu najbolje snašli u tom sistemu. Ne, on nije bio jedini trener takvog ponašanja. Zapravo je većina naših trenera što u seniorima što u mlađim kategorijama imala taj pristup. Šamar, psovanje cele familije i slično je bila uobičajena stvar kad treniraš košarku kao klinac u ex-Yu. Potpuno je drugačije to gledati sa ove distance. Na sve to Dule je dodavao svoju neverovatnu posvećenost košarci. On je živeo bukvalno 24h. Retko koji trener je imao taj odnos prema ovom sportu. I, zapravo, to je najveći razlog svih njegovih uspeva iako RSB narativ propoveda drugačije.

 

Partizan je vrlo retko imao jači tim u odnosu na KKCZ u periodu DV vladavine na početku sezone iako se i dan danas potura priča za ceo taj period kako Zvezda nije imala za deterdžent a to se desilo tek na kraju, pred UPPR. Pričam o jačini rostera i budžetu tima. Uzmite lepo pa pogledajte sezonu po sezonu imena igrača pa uporedite. Ali uporedite sa spoznajom u glavi ko su bili ti igrači tada, u tom trenutku vremena, a ne šta su postali posle. Uporedite Novicu koji je bio izmena jednom Dejanu Borovnjaku a ne Novicu iz prajma. Pokušajte objektivno da sagledate rostere i videćete koliku je zapravo prevagu pravio DV i kako su izgledali njegovi igrači na kraju sezone a kako kod protivnika iz čega se onda neopravdano izvlačio zaključak kako je KKP mnogo jači. Jeste, bio je jači TIM, ali ne i jači skup individua na početku većine od tih sezona.

 

Upravo kada pričamo o rosteru KKP-a možemo da zaključimo zašto je nepravedno porediti EL epizode nekadašnjeg KKP-a i noviju istoriju sadašnje CZ. Većinu igrača koje je CZ dovodila pod Radonjom i kasnije pod drugim trenerima u EL je DV mogao da sanja, Uopšte takav način sklapanja rostera. Nama su rupe krpili Tarzan Milošević i Vraneš - igrači koje danas CZ ne bi dovela ni da igra EK. Iz toga se vidi i koliki je zapravo njegov uspeh bio da sa prilično limitiranim igračima uspe konačno igru da dovede do vrhunca i tim dva puta to TOP8 i jednom do F4 koji nažalost nije krunisan titulom. Ali je zato nagrađen nagradom za najboljeg trenera u Evropi što mu ni RSB ni bilo koji drugi "objektivni" novinari ne mogu oduzeti. Od kolega trenera je dobio najveće moguće priznanje. Nije se snašao posle nažalost ali je cenjenost među strukom ostala i ne može biti izbrisana. Produkt tog njegovog fanatizma je i onakav Partizan koji smo svi mi voleli.

 

Svi mi znamo da on nije bezgrešan i zamerali smo mu mnogo toga u ponašanju u pokušaju vođenja celokupne administracije kluba ali niko ne može da mu oduzme tu posvećenost svakom igraču i svakom detalju te igre koju obožavamo. Meni je jasno zašto ga bilo koji navijač sa druge strane brda ne podnosi (prosto on svojim ponašanjem ne dozvoljava da ga voli bilo ko ko nije na njegovoj strani) i verovatno bih i sam imao takva osećanja da ne navijam za KKP ali je isto tako jasno zašto ga navijači KKP-a glorifikuju, uz sve mane koje je imao, i zašto će se njegovo ime pisati zlatnim slovima u istoriju ovog kluba.

 

 

 

  • Like 11
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...