Jump to content

Bivši Partizanovci u Evropi i NBA


Nelson Bighetti

Recommended Posts

“Dule mi je ulepšao život, volela bih da mu čitam knjige”

 

Sla%C4%91ana-Jevti%C4%87-Privatna-arhiva

 

 

Quote

“Bila bi mi neviđeno velika čast da čitam knjige čoveku koji je činio da se ponosim jer sam ‘grobar’, naravno, bez ikakvog novca. Ljubav prema Partizanu je porodična tradicija, uz tatu sam zavolela crno-bele i odrastala uz posebne emocije prema klubu. Svaki pravi ‘grobar’ ako nekoga voli, to je onda Dule. Živa legenda. Znam da ima problema sa vidom i sa dijabetesom, znam da ne može da čita i koliko voli knjige. Vujošević je ulepšao najveći deo mog života i zbog toga bih htela da mu se odužim na neki način”.

https://nova.rs/kosarka/dule-mi-je-ulepsao-zivot-volela-bih-da-mu-citam-knjige/?ref=fbnova

  • Like 5
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Quote

Žganec: Vujošević je genijalac

Karlo Žganec, reprezentativac Hrvatske, koji je sa mlađim selekcijama državnog tima osvojio dva zlata (U16, U18) i srebro (U18) na šampionatima Evrope, nedavno je produžio saradnju sa rumunskim Klužom.

 

Karlo Žganec

 

Žganec je tokom karijere branio boje Zagreba, Cedevite i Kluža. Osvojio je četiri titule šampiona u Hrvatskoj, uz pet trofeja u Kupu. Prelazak u Rumuniju i saradnja sa Duškom Vujoševićem je jedan od najboljih koraka u karijeri, bar tako je rekao Žganec u razgovoru sa kolegama iz Sportskih novosti.

Kluž je sjajno organizovan kluba i za sada najbolja opcija za mene. Nedavno je stigao i Andrija Stipanović sa kojim sam dve godine igrao u Cedeviti pa ću nakon Darka Planinića opet imati nekog svog u svlačionici. Teško mi je da pričam o sopstvenom napretku, to treba da govore drugi. Jedino mogu da kažem da sam popravio šut na kojem se kod Vujoševića jako puno radi. Ostaješ na treningu dok ne pogodiš ono što je zadao.”, rekao je Karlo Žganec i nastavio:

Mnogi misle da je šut stvar samopouzdanja, ali nije baš tako. Sve zavisi od rada na treninzima, što se kod Vujoševića podrazumeva. Dule je genijalac i na terenu i izvan njega, silno predan, živi košarku 24 sata dnevno. Ponekad njegova želja za perfekcijom zna mentalno da potroši igrače, nije u najboljem zdravstvenom stanju, ali izuzetno je pošten. Veliko zadovoljstvo je igrati za njega.”

Pomenuto zadovoljstvo, u sezoni koju je prekinuo koronavirus rezultiralo je osvajanjem Kupa Rumunije, plasmanom u četvrtfinala FIBA Evrokupa, a pre prekida šampionata, Kluž je držao prvo mesto. Žganec je imao učinak od 8,7 poena, 5,4 skoka i 2,5 asistencija u svim takmičenjima.

Izvor: http://sportklub.rs/Kosarka/Kosarka-Ostalo/a336067-Zganec-Vujosevic-je-genijalac.html

 

 

Mislim da ovaj intervju niko nije spominjao a meni je zanimljiv kao još jedan šlagvort za interesantnu temu - koliko je DV uvek insistirao na šutu. O tome su pričali i Bogdan i Vesterman i Tripković i mnogi drugi (čuvene priče o treniranju sa metlom). Često se ljudi zalete pa kažu za nekog igrača da bi bio kao nacrtan igrač za Duletov sistem apostrofirajući odbranu i dobre fizikalije (Adin Vrabac? :)) ali zanemaruju koliki je on značaj davao dobrom šutu za 3. Koliko je sa jedne strane branio peticama da nešto glume sa šutevima sa poludistance i da se fokusiraju na igru oko obruča toliko je očekivao da mu svi igrači od 1 do 4 budu bar nekakva opasnost u šutu tri i da im se protivnici ne sklanjaju. U prilog tome ide da su kod nas recimo i Veseli i Lovernj (realno "kamenjari") bili kakva-takva opasnost iza linije za tri i nisu bežali od toga da potegnu trojku kada su sami.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...