Jump to content

Bivši Partizanovci u Evropi i NBA


Nelson Bighetti

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Bertans za SK: Pozvao sam Duleta posle, važan mi je

 

Quote

“Najlepša uspomena jeste osvajanje ABA lige. Mislim da smo bili najmlađa ekipa u takmičenju, na početku sezone nismo igrali dobro, ali kako je vreme prolazilo, sve smo više bili pravi tim. U finišu sezone smo dostigli kulminaciju, na fajnal-foru u Laktašima smo bili fantastični, taj momenat je bio neverovatan – jedan od najboljih u mojoj karijeri“.
 

:cry:

 

Quote

“Mislim da smo svi mi iz te generacije mnogo srećni kada neko drugi igra dobro i uspe. I u Evroligi i u NBA nas ima, samo zamislim ako bismo se svi vratili u Partizan... Bili bismo sigurno najjača ekipa u Evropi, odmah“.

:59::cry:

  • Like 3
  • Thanks 2
  • Tuzno 2
Link to comment
Share on other sites

Quote

Kod mlađih navijača Partizana (uslovno shvatite ovo "mlađih"), kad ih pitate za omiljenu generaciju, skoro svi će reći da je to generacija takozvanih "Duletovih beba", iz sezone 2012/13…

"I ja ih najviše volim od svih!", upada nam Dule u reč.

"To mi je omiljena generacija iako je teško izdvajati, to je i neka moja puna trenerska zrelost", priča on.

:cry:

  • Tuzno 4
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Cooper said:

.db84fe5e47a0efddb32a5a9e30a5d5dd.jpg

 

 

Quote

Vujošević se obratio listu Danas „jer želi da javnost Srbije bude obaveštena o tome“.

– Objavljena verzija intervjua je cenzurisana i želim da obavestim čitaoce u Srbiji da se odričem tako objavljenog intervjua. Sve što sam govorio o ulozi Aleksandra Vučića o rušenju klubova JSD Partizan nije objavljeno. Isto tako, nije objavljena ni moja zamerka treneru KK Partizan Andrei Trinkijeriju što je nekritički i udvorički predsednika Vučića nazvao velikim sportašem – naveo je Vujošević.

Dugogodišnji trener Košarkaškog kluba Partizan, a sada rumunskog Kluža, istakao je za Danas da su novinar i kamerman Monda „prešli dug put i došli u Kluž“, te da je on mislio „da znaju kod koga dolaze“.

– Ponašali su se prijateljski i razgovor je bio prijatan ali to nije bila privatna poseta i privatna priča već razgovor za javnost. Molim čitaoce da imaju na umu da ovako cenzurisan razgovor nisam autorizovao i da je ovako deformisan objavljen bez moje volje – naglasio je Vujošević.

On je za naš list ispričao šta je sve rekao u intervjuu, a što čitaoci Monda nisu mogli da vide.

– Kada sam pomenuo Trikijerija, kritikovao sam njegovu izjavu da je Vučić veliki sportaš. Kakav je on sportaš? NJegovo najveće sportsko dostignuće je kada je lupio bananu desetogodišnjem detetu. On jeste ljubitelj sporta, ali isključivo Crvene zvezde. On favorizuje Zvezdu, posebno finansijski, a to pokazuju i rezultati – napominje naš sagovornik.

On podseća da je 2012. „kada su naprednjaci došli na vlast“ Partizan bio državni šampion u gotovo svim sportovima, „dok je prošle sezone iz Sportskog društva Partizan jedino kuglaški klub bio prvi“.

– Vučić je čovek sa koncentrisanom moći, koji ne samo da favorizuje Zvezdu već nije uspeo da uspostavi sistem finansiranja vrhunskog sporta. Ko će i koliko novca dobiti zavisi od političkog uticaja, Vučićevog trenutnog raspoloženja ili ćefa – naglašava Vujošević.

Prema njegovim rečima, vrhunski sport u Srbiji se delom finansira i novcem iz sumnjivih tokova.

– Jedan od razloga zbog kojeg nisam više trener u Srbiji je zato što mi je predočeno da ako ovde budem bio trener, Partizan neće dobiti sponzorstva. Što se tiče politike, bio sam jedan od prvih „uzbunjivača“ govoreći o svim pošastima ove vlasti. Sada sam to ostavio drugima. U intervjuu koji je cenzurisan pričao sam samo o pogubnom uticaju politike na sport. A to je, podvlačim, nedostatak sistema finansiranja vrhunskog sporta, prema rezultatima, uspesima i potrebama – ističe Duško Vujošević.

Ovaj je došao da vas uništi

Slavni trener kaže da mu je još 2012. , dok je bio predsednik JSD Partizan, tadašnji predsednik FK Partizan Dragan Đurić preneo izjavu tada aktuelnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića da je „ovaj (Vučić) došao da vas uništi“. „To se, nažalost, pokazalo kao tačno“, kaže Vujošević.

Mondo bez komentara

Na pitanje Danasa da prokomentariše navode Duška Vujoševića o cenzuri, novinar Monda Pavle Knežević koji je radio intervju, odgovorio je da „nema komentar“. Inače, Mondo je osnovao Telekom Srbija, ali trenutna vlasnička struktura ovog internet portala je nejasna, iako poznavaoci prilika tvrde da ovo državno preduzeće i dalje stoji iza njega.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, ranzo said:

ne treba sad na coveka bacati kamenje, pitanje je koliko se on u svemu tome pitao, da je samo do njega sigurno nista ne bi bilo izbacivano

 

On je radio intervju i potpisao tekst i snosi odgovornost za ono sto je objavljeno.

Jedino kako je mogao da se opere je da se ogradi od cenzure ili da odjebe Mondo, sto mu dodje na isto.

Nije nista od toga uradio.

Link to comment
Share on other sites

da, mogao je da da otkaz, mislim super ono dobio bi tapsanje po ramenu, neki tvit podrske i to je to

savili su kicimu mnogo veci igraci od sportskih novinara nekog portala (bez namere da ikog podcenim)

 

cak bi se usudio da kazem da ovaj potez od strane duleta nije ok

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...