Jump to content

O serijama


dali_man

Recommended Posts

4 hours ago, Kvaratskhelia said:

Normal people izgleda kao dosta dobra serija.

...

Je li neko pogledao cijelu seriju? 

 

Ja, koliko se sećam - počela je odlično a kvalitet je opadao prvo aritemetičkom a zatim geometrijskom progresijom. Na kraju su bila neka skroz bezvezna rešenja i ne toliko logičan kraj... Pisao sam već o njoj.

 

Dobra ribica glavna junakinja, sad je gledam u War Of The Worlds (2019)...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, kojan said:

Da li ce warcraft fransiza dobiti iole pristojnu adaptaciju ikada? 😞

 

Teško, bar za sad. Film je podbacio onda iz više razloga(Iako ja nisam bio prestrog), i nerealno je očekivati da će se neko prihvatiti toga u skorije vreme (Pogotovo kad se ima u vidu koliko je adaptacija iz igre u film ipak poprilično nova i retka rabota). Nikad ne reci nikad, pogotovo kad znamo šta sve Hollywoodu i tv gigantima može da padne na pamet. Mislim da će, u eventualnoj novoj budućoj adaptaciji, pisanje scenarija biti najkritičniji posao, i više nego inače, pa tek onda režija i izbor glumaca. Ono što bi, u slučaju da dođe na red, svakako trebalo da znaju oni što prave tu tv ili filmsku adaptaciju, je nekoliko izvučenih glavnih pouka iz iskustva Warcraft filma: 1) Ne oslanjati se previše na igru što se tiče radnje, već samo generalno da bude u okviru priče, a da se striktno poštuje lore. 2)Vizuelno se ne bi smelo ići na cartoony estetiku, jer pc screen nije isto što i veliko platno, a i već je dovoljno takvih rešenja u drugim franšizama, pogotovo onih koje se snimaju na osnovu stripova/animiranih filmova. 3) Što više organskog a što manje CGI, takoreći. Verujem da će se neka adaptacija raditi, pa ja bi rekao do kraja ove decenije, i zbog toga što sve što mogu da snime na kraju i urade, ali i zbog samog potencijala (Logika prosto nalaže tako). Ali, bolje bi im bilo da imaju puno vremena za projekat, da režiser i scenarista budu pravi, a ne samo glavni glumac kao u pomenutom filmu...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

81fqPc3yBrL._AC_SL1500_.jpg

 

Hornblower (1998 - 2003)

 

Serijal filmova o fiktivnom liku Hornbloveru koji kao kadet stupa na dužnost na početku serije ratova između Britanije i Engleske krajem 18. i početkom 19. veka. Ko je gledao Sharpe sa Šon Binom ovo je verzija Šarpa na moru. Za ono vreme je produkcija bila ozbiljna no sa današnje pozicije deluje prosečno. Iako u filmovima ima nešto CGI, i ne mogu reći čak ni da je loša ipak je ograničena na efekte eksplozije i to je to. Neke brodove koje nisu imali za snimanje su odradili uz pomoć modela ali moram priznati da ja to nisam primetio nego sam kasnije pročitao. Filmovi jesu u principu ratni, ali bi ja ipak ovo nazvao avanturističkim filmom smeštenim u jedan realan rat. Film lepo dočarava život na brodu u to vreme i odnose među posadom i oficirima. Obzirom da nikad nisam čuo za ovo lepo sam iznenađen. Preporuka ko voli avanturističke filmove i mornaricu. Za ljubitelje ratnog filma mislim da će biti razočaranje ali zato mislim da je pogodan za porodično gledanje jer je prilagođe čak i 10-o godišnjacima. Scene nasilja nisu ništa specijalno tako da slobodno možete da ga gledate porodično.

 

Snimljeno je 8 filmova na osnovu 3 od 10 knjiga Forestera o ovom fiktivnom junaku. Serijal je prekinut a nikad nije objašnjeno zašto. Verovatno zato što je uvek bio u zapećku Šarpa a i to je vreme kada su rijalitiji počinjali da vladaju televizijama. No mislim da je ovo odlična prilika za današnje filmađžije jer uz pomoć CGI mogu mnogo kvalitetnije da odrade pomorske bitke.

Link to comment
Share on other sites

Breaking Bad-progutao sam iznova sve sezone.Utisak je bolji od prvog susreta sa ovim remek-delom.

 

Šta reći a da se već nije pomenulo na ovom ili prethodnom forumu.Jednostavno najbolja serija svih vremena!Prethodnih meseci pogledao sam ponovo The Wire i Homicide,serije za koje smatram da su jedne od najboljih,ali ne vidim neku kategoriju koja bi mogla da parira BB-u,osim režije.Tu su i Sopranovi,ali,nije to za poređenje.

Kao što sam već ranije pisao,ovo je verovatno najbolji scenario koji napisan ikada.Razvijanje VV-a tokom sezona je daleko ispred bilo čega što se pojavilo na malim ekranima.Ako još dodamo vrhunsku glumu,likove i razvijanje istih,kameru i režiju....nema te serije koja može da joj priđe.

 

edit:skoro mi negde iskočilo da epizoda 14 sezone 5 jedina ima ocenu 10/10 na imbd-u.Zasluženo!Tu ocenu zasluzuje serija.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, OgX said:

Veceras pocinje zavrsni dio poslednje, jedanaeste, sezone The Walking Dead-a.

 

17. Epizoda, danas u 23h na Fox-u

 

 

 

Stao jos pre 7-8 god na svecici broj 130 i nikako da nastavim, tako da cu prvo da obrnem strip do kraja a onda i seriju konacno da nastavim jer sam stao jos na sedmoj sezoni 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...