Jump to content

O serijama


dali_man

Recommended Posts

On 10/16/2021 at 2:08 PM, Prijatelj Mitar said:

 

Odgledaj, ako i ukapiras da jesi ima dobar rewatch value.

 

Definitvno nisam gledao. U kompletu sam, prije mozda godinu dana, odgledao sve sezone Narcos-a i tad jedino dostupnu prvu sezonu Narcos: Mexico. Ali juce sam poceo sa drugom sezonom.

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, dali_man said:

The Billion Dollar Code

Odgledah prvu epizodu i deluje vrlo obecavajuce. Mini serija, po istinitom dogadjaju, o dvojici nemackih mladica koji su napravili svoj Google Earth 11 godina pre Google Earth-a

Moja draga odgledala pre par dana a ja sam bacio koji pogled. Deluje mi ok, a ona ju je pohvalila. Nije predugačka, može fino da se odgleda za par dana.

Link to comment
Share on other sites

Kljun, nova S.....

Uh....

Da je bilo nesto bolje, verovatno ne bih odgledala ista nakon prve epizode ali nije....pa sam gledala i drugu i trecu i ....

Sta nije valjalo u prvoj epizodi? Nista nije valjalo (osim spice!):  uvod stereoptipan, "sam protiv svih" intro, los ton, lose svetlo, smuljani kadrovi, cudni likovi sa losom dikcijom, nekakvi flesbekovi, budibogsnama dinamika radnje....i Micko, mislim da u istoriji kinematografije nije bilo glupljeg kastinga za ulogu madas e Micko, sam po sebi, dobro uklopio.  I tako, cekajuci jednu drugu seriju koju volim i gledam je po drugi put, nastavila sam sa Kljunom....i dobili su me za svaki minut koji sam im posvetila. Sirovo - da, surovo - O, da! I tako verno  duhu naseg vremena da mi, bukvalno, zveckaju zubi posle vecerasnje epizode. Sve je u Kljunu vanserijsko (sic!): okupila se ekipica, ispricala sta ima i spakovala kofere......boli ih cosak za umetnicki dojam, imali su nesto da kazu i to su i uradili. Tako retko u ovdasnjoj produkciji i tako dobro!

Edited by Pletilja
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Dobar Chestnut man, ali sam se nadao drugacijem raspletu. SPOILER ALERT:

 

 

Nisam fan toga kad se ispostavi da je krivac neko ko je tu sve vreme oko slucaja i na koga se kao ne sumnja. Uz to ne znam kako je onaj lik sa 170cm i skinny fat gradjom uspeo da okaci onu zenu na krst onako brzo, a da ga niko ne vidi. A i neke stvari koje su se provlacile kroz seriju i nisu objasnjene, vec se samo zbio rasplet. Mislim da su u poslednjoj epizodi mogli vise paznje da posvete reakciji roditelja na Kirsten, da saznamo u kom je ona stanju, da se vidi kako je to Linus naveden da prizna i sta je znacilo ono njegovo paradiranje oko Chestnut mana na ispitivanju, da se malo vise objasni Astrid koja je isto fazon bila zatocenica brata kolko sam ja skapirao, pa onda da se jos neke stvari oko Thulin objasne. A ovako smo u finalnoj epizodi imali 50 minuta klasicnog akcionog filma.

 

Premda, atmosfera bas drzi i sama prica je prezanimljiva, ali kao da je bio preveliki zalogaj za kreatore da podignu lestvicu sa zavrsetkom, vec su nekim tokom isli. Opet kazem, mozda sam i prestrog ispao u kritici, jer je stvarno dobra serija, al je mogla na jednostavan nacin da bude jos bolja.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Uvek tražim sa originalni jezikom, ne podnosim sinhronizaciju.

 

Nego ćera i ja odgledasmo danas celu drugu sezonu Locke&Keys. Usudio bih se reći da je duplo bolja od prve i mnogo bliže stripu. Ostavili su mogućnost za treću sezonu ali videćemo da li će je biti pošto bi to otvorilo novu priču jer je ona iz stripa završena i lepo zaokružena.

Link to comment
Share on other sites

On 10/19/2021 at 1:29 PM, Barkley#34 said:

Moja draga odgledala pre par dana a ja sam bacio koji pogled. Deluje mi ok, a ona ju je pohvalila. Nije predugačka, može fino da se odgleda za par dana.

The Billion Dollar Code je jedna od onih serija koju iskopas u moru raznih, das joj sansu, i onda budes zadovoljan sobom sto si je iskopao i dao joj sansu.

29 minutes ago, alcesta said:

Jao, najveći trip mi je bio kad je mađarska TV prikazivala Vreme čuda. Gledam Mirjanu Karanović i Mikija Manojlovića a ništa na razumem :smiley5:

Dugo godina je Vruc vetar bila najgledanija serija svih vremenau Madjarskoj, naravno sinhronizovana. Moz misliti kako je to zvucalo.

Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, dali_man said:

The Billion Dollar Code je jedna od onih serija koju iskopas u moru raznih, das joj sansu, i onda budes zadovoljan sobom sto si je iskopao i dao joj sansu.

Dugo godina je Vruc vetar bila najgledanija serija svih vremenau Madjarskoj, naravno sinhronizovana. Moz misliti kako je to zvucalo.

 

:lala2:

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

Spicio 3 sezone Sex Education. Iskreno, pozitivno iznenađenje, obzirom na očekivanja. Znam da je YA serija, ali baš ima solidnih momenata + svi likovi lepo rastu kroz seriju. Najavljena je četvrta sezona, mada i da ovde stanu, lepo su zaokružili većinu priča.

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 2/7/2021 at 9:57 AM, Klotzen said:

Fauda-640x400.jpg

 

"Fauda" (2015-)

 

Vrlo dobra serija koja me je iznenadila po više osnova. Radi se o izraelskoj seriji koja prati izraelsku antiterorističku jedinicu i palestince iz razno raznih pokreta. Serija ima dosta problema u razrađivanju likova odnosno njihove civilne strane života no tokom dosadašnje tri sezone to se postepeno popravlja tako da je u trećoj sezoni sitauciji drugačija u odnosu na prvu. Akcioni deo serije je čista 10-tka. Serija nije autentična nego je verovatno sklepana iz različitih slučajeva koji su se dešavali u ovom konfliktu koji traje decenijama, no autori čak ni to ne priznaju. No zna se da su imali za savetnike neke od bivših članova sličnih jedinica.

 

Akcioni kadrovi su odlični, serija ima nepredvidive i teške momente koji posle prvog takvog slučaja ostavljaju onaj utisak da znate da nije boza radnja i da nešto mora da pođe po zlu u svakoj sezoni. Obrađene su neke zaista psihološki teške situacije koje se dešavaju ljudima sa obe strane tog konflikta, neke od njih su takve da rasturaju komplet porodicu. Serija je prilično brutalna ali i iskrena. Iako se može pročitati da je bias prema Izraelcima sa tim bih se mogao složiti samo načelno kao što je i svako od nas pomalo pristrasan prema svojim stranama. Prikazane su takve gadosti koje rade izraelci da vam je već u prvih par epizoda jasno da ovo nije nikakva izraelska propagandna serija. Čak šta više posle odgledane serije sam promenio malo mišljenje u korist Palestinaca jer za negativnosti koje sam video sa njihove strane sam znao a za ove ne. Sa druge strane pokušano je i da se Palestinci prikažu sa ljudske strane što u prvim sezonama baš i nije dobro odrađeno, kao i sa glavnim likovima, ali u trećoj je prilično dobro odrađen taj posao.

 

S tim u vezi meni se nekako najviše svidela jedna sporedna uloga :

 

436201.jpg

 

U pitanju je jedna sporedna uloga, koja ima gomilu funkcija, i razlike između njega i terorista su u nijansama. U osnovi pozitivac ali ono što on radi su teški zločini koji su neshvatljivi da se odigravaju u civilizovanoj državi. S tim u vezi postoji par problema konceptualne prirode oko samog funkcionisanja jedinice kao i nekih operativaca koji su nemogući da funkcionišu kako je to u seriji prikazano ali to nije problem jer je jasno da je to urađeno zbog dramatizacije i "brzine" radnje. Konkretno ovaj komandant objedinjava bar 2-3 funkcije ali da ne bismo gledali birokratiju na delu sve je strpano u njegovu nadležnost. Takođe ima nekih problema i sa glavnom ulogom ali već u drugoj sezoni su ispravljene i svedene na minimum. Takođe ne smeta mnogo jer doprinose priči.

 

4. sezona će sigurno biti ali ne zna se kad zbog Korone. Za sada se očekuje početkom 2022. godine. Svaka čast Izraelcima dve serije u dva meseca a za obe imam samo reči hvale. Moraću da pročešljam njihovu kinematografiju jer tu izgleda ima šta da se vidi.

 

 

@Markoss

 

Evo ti mog pisanija o toj seriji pre par meseci. Vrlo dobra serija.

 

Edited by Klotzen
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...