Jump to content

O serijama


dali_man

Recommended Posts

On 12/25/2020 at 9:57 AM, Nenson said:

https://www.imdb.com/title/tt10795658/
spacer.png


Interesantna serija na netflixu inace radjena po mangi(koju nisam citao pa ne znam koliko je vjerno prati)... neka mjesavina battle royala i kocke.... Grupa mladih momaka je prebacena u kopiju Tokia gdje oni moraju ucestovati u igrama da bi prezivjeli.Svaki level igara je intesantniji i tezži za preživjeti... Serija ima elemente akcije misterije za svakoga po nesto. Uvjerljiva gluma kvalitetna produkcija... dušu dalo za ibingovat ,ja sam je u danu progutao.. jedina zamjerka malo epizoda 😄

Da bacim i ja preporuku za ovu seriju. Ok, nije bas reprezentativan primerak azijske kinematografije, imaju malo problema sa orginalnoscu i predvidljivoscu, ali je daleko od loseg.

Link to comment
Share on other sites

On 1/5/2021 at 1:57 PM, Chaos Is Me said:

Gledao malo "Normal people", kul je serijica, sviđa mi se atmosfera. Ništa sad epohalno ali ima neku dubinu. Mala Daisy Edgar-Jones je vrlo slatka.

 

On 1/5/2021 at 2:30 PM, fancy said:

Normal People je počela jako dobro (čak sam na pola prve epizode već slao poruke preporuka za gledanje :classic_biggrin:), negde usput se pogubila, kraj mi je bez pravog objašnjenja. Doduše drugi se ne slažu sa mnom. 
Svi koji su je (oduševljeno, a i na moju preporuku) gledali i sa kojima sam pričao o mom "problemu" sa istom su otprilike govorili "Kraj mora da bude takav, to je život". Dobro, ako je tako...

 

Šta ja znam, serija me ostavila hladnim na kraju, jedva sam odgledao zadnje 2 epizode... ali ipak Daisy Edgar-Jones je zaista, zaista šećer. Makar zbog nje treba odgledati Normal People... :thumbsup:

 

Odgledao sam sve za tri dana :D Delim fensijevo mišljenje da se serija negde malo pogubila, pre svega zbog scenarija, ali je gluma i hemija između dvoje glavnih likova toliko dobra da te ipak drži na iglama. Daisy Edgar-Jones je stvarno neverovatno slatka.

 

Spoiler

Elem, što se tiče toga da se serija pogubila, malo imaš osećaj kao da te scenarista namerno jebe, u smislu da se drama veštački pravi i da se taj momenat kada će njih dvoje da budu zajedno i srećni nekako glupo odlaže. Nije mi baš bila prirodna ta priča kako je ona toliko sjebana (damaged), a on toliko smotan da ne sme devojku za ruku da drži u javnosti :D I cela ona priča sa drugim raskidom (kad on mora nazad u Sligo), malo više nategnuto, a da ne pričamo kad kasnije jedno drugom priznaju sve vezano za taj momenat, pa opet ništa. Jasno je da je serija koncipirana tako da dobijamo samo neke fragmente i da nema vremena da se sve lepo izgradi, ali opet mislim da je to moglo biti bolje. Kraj kao kraj, nije mi problem što nije klasičan happy end, ali opet imaš osećaj da ti je takav kraj dat baš samo zato da ne bi bio happy end nego neki bittersweet (ovo što fancy kaže, ''kraj mora da bude takav, to je život''), a ne zato što je tako bilo prirodno da bude.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

81R1MvK9LQL._AC_SL1500_.jpg

 

Gunpowder (2017)

 

Vrlo dobra mini serija (3 epizode) koja je doduše mogla i kao film da ide ali ko zna zbog čega odlučili su se da to ne bude. U pitanju je istorijska drama o "barutnoj zaveri" iz 1605. godine. Prilično poznata imena što se tiče glume a ono što je zanimljivo je da je i sam Harington radio na scenariju. Posle malo proučavanja izguglao sam da je Harington glumi svog pretka Catesby-a što i objašnjava njegovu zainteresovanost za jedan ovakav projekat.

 

Istorijski i dramski skroz ok serija možda je moglo par epizoda više ali bojim se da bi se to onda svelo na pokolje i to bi onda prevladalo nad ovim zanimljivim slučajem u njihovoj istoriji. Obzirom koliko je kratka preporuka za sve ljubitelje istorije i drame.

Link to comment
Share on other sites

Odgledao sam i ja Normal People, gotovo u jednom komadu. :lol_2:

Serija je rađena po romanu (nisam ga čitao), a vjerujem da nije bilo mnogo odstupanja od istog, tako da za zaplete i eventualna pretjerivanja krivite pisca (Sally Rooney). Iako nisam ljubitelj ovog žanra, prva epizoda mi je dosta obećavala, pa sam cijelu seriju odgledao za jedan dan. U principu se slažem sa onim što ste već napisali, naročito o činjenici da je Daisy Edgar-Jones jedan šećer. :classic_love:

Generalno serija je i tehnički jako dobro odrađena, tako da bih je svakako mogao preporučiti za gledanje.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, christofer said:

Ima li Normal People na Netflixu ili Amazin prime-u? Deluje kao fina i kratka drama za gledanje s gospodzom ;). Taman za pauzu od the Boys i Expanse-a 😄

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
 

Ja sam gledao na HBO GO, tako da ne vjerujem da je ima na nekom od tih servisa.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 1/6/2021 at 6:19 PM, Ne sam Safete said:

Jbg imala je problem jer je krenula sa emitovanjem kad su Vikinzi bili na vrhuncu. Nije loša. 

 

U pravu si, nije losa. Krenuo sam od sredine trece sezone i stigao do sredine cetvrte. Dosta mi je bolji utisak sada u odnosu na pocetak i ono inacenje izmedju Uthreda i Alfreda svaku epizodu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

AAAABd3bPWZfCTVoXzjVRL21D17GVktiyfFSy-70

 

"The Liberator" (2020)

 

Taze miniserija urađena kao poluanimirana. Naime glumci su pravi ali su kadrovi animirani. Takođe efekti borbe i zvuka su vrlo dobri. Animacije nisu u nekom realnom stilu nego više vuku na neki stripoliki izgled. Da glumci ne bi štrčali kao kod "zeke rodžera" i oni su delimično animirani da se bolje uklope u kadrove. Dakle ratna serija od 4 epizode koja se ugledala na BoB i Pacific ali definitivno nije na tom nivou. Ovaj stil animacije itekako bode oči ali negde tokom druge epizode sam se nekako navikao i nije hendikep. Inače ovo je odlična stvar recimo za one dramatizacije u dokumentarcima jer na ovaj način mogu brzo da odrade takve scene a da to ne bude skupo kao kod prvoklasnih animacija.

 

Sama radnja je istorijska. Pratimo Feliksa Sparksa i njegovu jedinicu na putu kroz evropske operacije. Čovek je proveo 500 dana na raznim frontovima komandujući jedinicom u kojoj su služili indijanci, meksikanci i kauboji zajedno. Svaka epizoda opisuje borbe na određenim frontovima. Prva je na Siciliji, druga u Italiji, treća u Francuskoj a četvrta u Nemačkoj. Prve tri smo već videli hiljadu puta jer i ova jedinica je prolazila kroz stvari koje smo viđali u drugim filmovima u serijama no obzirom da je istorijska ima smisla pogledati to sve po ko zna koji put. Četvrta je o događajima u samoj nemačkoj a to je zaista retko viđeno na filmu. Dosta detalja od kojih su neke do dan danas predmet rasprava.

 

Sve u svemu preporuka za ljubitelje istorije a ovi ostali šta da vam kažem. Ko može da isprati ovaj polu animirani stil neka pogleda, kratka je i sigurno neće požaliti ovi ostali neka zaobiđu. Da bi ste shvatili kako to izgleda par slika za kraj :

 

TheLiberator_Season1_Episode1_00_28_33_1

 

GC5AQHKXB5AOTH477XXZYHUDLE.png

 

theliberator-blogroll-1603320822955.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, L0shMi said:

Cobra Kai kida. Ubio sam 3 sezone za 7 dana.

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk
 

Krenuo da gledam I glavni utisak je Johnny Lawrence kakav obrt njegove uloge od bad do good momka.Malo ima i do tinejdz drame Ali sve u svemu obecavajuci pocetak

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

no-mans-land_600.jpg?w=600&ssl=1

 

"No Man's Land" (2020)

 

Još jedna odlična serija. Čak 4 kompanije su bile u produkciji tako da je teško reći čija je ovo serija. No to nije ni bitno. Ovo je jedna odlična ratna drama, neki je krste i kao triler (ima elemenata ali ne dominiraju). Radnja je ekstra zamršena i sastoji se iz dve osnovne priče. Prva je francuz koji posumnja u samoubistvo svoje sestre i odlazi u Siriju jer sumnja da je ona tamo (na slici) i završava u ženkoj jedinici pešmerga. Druga priča je tri drugara iz engleske koji odlaze u ISIS u Siriji gde učestvuju u ratu.

 

Priče se polako spajaju iako svaka zadržava neku svoju autonomiju i obe su izuzetno zanimljive i napete, na momente i teške za gledanje. Verovatno će u drugom serijalu doći do jačeg povezivanja dve priče. U seriji se koriste Francuski, Engleski, Arapski i Kurdski što je pohvalno. To doprinosi atmosferi više nego da kurdi i arapi propričaju engleski.

 

Preporuka svima za ovu seriju. Druga sezona po svemu sudeći neće biti do 2022. tako da nema potrebe za žurbu.

 

Edited by Klotzen
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...