Jump to content

O serijama


dali_man

Recommended Posts

El_Chapo_Netflix_poster.jpg

 

"El Chapo" (2017-2018)

 

El Chapo je serija koja se ugledala na Narcos ali jednostavno nije uspela. Dve glavne uloge jesu dobro odrađene (El Chapo i Sol) ali sve ostalo je za klasu ispod Narcos-a. Takođe iako nisam neki stručnjak za Chapov istorijat oseća se da su improvizovali maksimalno kako bi serija bila što dinamičnija. Doduše El Chapo je u Narkos-u pretstavljen kao neki polu bolid tako da i nije bio težak zadatak odraditi to na bolji način.

 

Prva polovina prvog serijala je praktično ono što smo gledali i u Narkosu i tu sledi prvi šok za one koji su gledali tu seriju. Praktično svi likovi izgledaju za klasu gore nego oni u Narkosu, doduše deluju okrutnije nisu baš ko manekeni u Narkosu ali navika je čudo. No srećom većina ih do kraja prvog serijala nestaje pa nekako nemate više taj teret da stalno upoređujete serije.

 

Zadnja sezona mi se čini da je zbrzana kao da su spojili dve sezone u jednu, neke stvari su preleteli, pogotovo zadnje tri epizode. Sve u svemu kome se svideo Narkos ovo će mu biti ok a ako vam je Narkos bio dosadan bežite od ovoga. Ocena je 7 s tim da je tu i bonus jer je rađena po istinitiom liku.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Preporučujem odličnu seriju na Netlixu, Barbarians.  Govori o događajima koji su prethodili bitci u šumi Teutoburg kao i o samoj bitci. Uglavnom je istorijski tačna, mada ima nekih stvari koje nisu baš 100% po istorijskim čitankama, ali nema ni veze, serija je vrhunski urađena. Ono što mi se sviđa jeste što se u seriji govori na nemačkom kao i na latinskom. 

 

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

On 10/15/2020 at 10:16 PM, Ruby Rhod (koji lebdi) said:

Ko kaze da novi vlasnici b92 nisu cool? Pre njih se tamo besomucno vrteli Prijatelji - od kad su ovi dosli, vrte se Mucke 🙂 Sinoc slucajno primetim da su ponovo poceli da ih emituju, a proslo repriziranje zavrsili oko 15. juna 🙂

Mogli su da naprave malo vecu pauzu, znam da na lageru imaju Alo Alo, eventualno su mogli i 2 i po muskarca, ali  za Mucke je uvek pravo vreme 🙂

 

Mucke mi nikad nisu legle, ne znam zasto, muka me hvata kad vidim Mucke na tv. Alo alo obozavam, a mucke ufff

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Knipex said:

 

Ovo nema kuda drugde da ide do u pravcu nove El Chapo serije. Verovatno će u centru serije biti neko drugi da se izbegne deža vu kod publike. Možda Amado ?

Link to comment
Share on other sites

Meni pada napamet da će da obrade period nakon treće sezone i priče o kartelu kali kada Paćo Herera dođe kod Amada da se dogovore o nastavku posla.

 

Pisali smo ranije o El Čapu i tada sam napisao da bih voleo da ekipa koja radi narcos nastavi sa pričom o Meksiku i u njegovom pravcu jer serija El Čapo nije ni za trećinu koplja do Narcosa. Ipak, sumnjam da će se to desiti jer je i El Čapo netflixova serija.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Pa definitivno El Chapa ne mogu da izgnorišu, isuviše je bio bitan lik u to vreme. Ali mogu da centriraju treći serijal na Amadu, pa recimo 4. na onoj ekipi iz Lareda, prilično zanimljiv kartel. Međutim živo me zanima kako će El Chapo biti predstavljen sada. Do sada mi je u Narkosu ostavljao utisak bolida, mora da ga taj po kome su pisali scenario nije voleo 🙂

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Klotzen said:

Međutim živo me zanima kako će El Chapo biti predstavljen sada. Do sada mi je u Narkosu ostavljao utisak bolida, mora da ga taj po kome su pisali scenario nije voleo 🙂

 

Mislim da si stekao pogrešan utisak. Meni je skroz ok razrada njegovog lika. Na početku je prikazan klinac sa sela, nezreo, pomalo naivan i željan svega. Kako prolazi vreme i njegov lik sazreva do trenutka kada je osmislio tunel ispod granice. Felix je bio nešto kao očinska figura u njegovom životu i kroz celu seriju se videlo da ga je poštovao i slušao. Sada neće biti Felixa, neće biti nikoga iznad njega da ga usmerava i oblikuje. Verujem da će prikazati svu njegovu surovost i nemilosrdnost koja ga je odlikovala u pravom životu.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Takeshi_Kovacs said:

camina drummer mi je jedan od omiljenih SF likova ikad

 

 

 

Apsolutno... Cara Gee pokidala ulogu. 

 

 

Elem...

 

Jel ima negde da se nađe ovo     https://www.imdb.com/title/tt10048342/   

Probao sam "na kiosku u zalivu pirata ali nema". Ako neko zna neki drugu "prodavnicu" gde može da se nađe, biću izuzetno zahvalan da mi se javi na pp. Hvala unapred. 

Link to comment
Share on other sites

On 10/10/2020 at 9:29 PM, Klotzen said:

Naravno radnje serije Narcos i The Wire po meni imaju jednu ogromnu razliku a to je autentičnost, zbog koje sam ja naklonjeniji Narcos-u, ali ova serija je definitivno kvalitetniji materijal što je i za očekivati jer je u pitanju fikcija pa je autorima bilo lakše da srede radnju.

 

Video sam skoro ovu recenziju The Wire ali kako sam bio u gledanju iste preskocio sam. Sad citam i vidim da si naklonjeniji Narcosu zbog autenticnosti. stvarno izvini druze al grohotom se smejem 😄 U Narcosu je izmisljeno uglavnom sve osim imena i zadnje scene ubistva Eskobara. The Wire je za Narcos neuporedivo umetnicko delo, realisticni dokument o jednom gradu. Ili ako ti stvarno mislis da je Eskobar bio takticki genije koji je vreme provodio zagledan u daljinu izbacujuci mudre

misli o vodjenju biznisa. 

 

Oko toga da li preferiras ili ne ovakvu vrstu serija i zasto ne, mozemo da polemisemo, ali da uporedjujes Narcos i The Wire ne ide. Kao kad bi uporedio Juzni vetar i Kuma.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

The Wire ne može nikako biti realistični dokument kada je radnja izmišljena. Što se tiče autentičnosti Narkosa, najozbiljnije primedbe je dao Eskobarov sin (pričali smo o njima ovde na temi) i te primedbe su smešne, ako se dobro sećam jedina bitna primedba je da Pablo nije lično ubio onog specijalca. Naravno da su neke stvari izmenjene zbog radnje ali to je i dalje nebo i zemlja da bi se moglo reći da je The Wire autentičniji.

 

Bojim se da nisi shvatio tu rečenicu koju si citirao, tu upravo stoji da je The Wire bolje napisan a to je zato što je autor imao potpunu slobodu da piše kako hoće.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...