Jump to content

O serijama


dali_man

Recommended Posts

16 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

 

 

Treci kamen od Sunca? Niko se nije sjetio te legendarne serije. 

 

1 hour ago, Crni Bombarder said:

Jel se gledao "Treci kamen od Sunca" svojevremeno?

:wink2:

Inace,nikad nisam mogao pretpostaviti da ce Joseph Gordon-Levitt napraviti ozbiljnu glumacku karijeru.

Edited by Crni Bombarder
  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Ta'veren said:

Kada uporedis prajm Sajnfelda sa trenutkom kada Filadelfija ulazi u prajm razlika je min 10 godina.

 

Ta epizoda je iz '96te. Taj pristup je mogao da prodje u devedesetim i adekvatan je za taj period.

 

Gledam sada nesto epizode Seinfelda i da kazem za dosta serija kazu da imaju barem suvisnih sezona, ja nisam uopste stekao takav utisak za Seinfeld. Ima ih onoliko koliko treba. Stavise iznenadjen sam da su neke kultne epizode poput The Serenity Now,  The Soup Nazi, The Bizaro Jerry i jos par snimljene kasnije. 

 

I nije sada da bih da omalovazamvam Filadelfiju, stavise sa Senfeldom mi spada u top2. Tesko mi je da se nasmejem na bilo koju drugu komediju, izuzetak su Shameless i Community.Ostaje mi u nekom trenutku da se bacim na Curb Your Enthusiasm i Louie. Cekam samo pravi tajming kad mi se najvise gledaju obe.

 

Married With Children kad bih bindzovao verovatno bi me brzo smorio, ne bi imao takav jak efekat kao svojevremeno dok sam gledao jednu epizodu dnevno. Secam se da sam pizdeo u to doba, pre tipa 12 godina, zato sto sam uvek propustio jednu kada sam menjao smene. Nisam mogao da pogledam ni premijeru ni reprizu epizode. 😄 Nije bila ni jedina serija.

 

 

Curb Your Enthusiasm je onako baš niša serija što bi se reklo. Nije toliko smešno koliko je awkward sve vreme. Louie je smešno često ali ni to nije klasičan sitkom uopšte. Obe vrhunske serije doduše 😄 

 

Trailer Park Boys je bomba serija

Edited by Nicklord
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Crni Bombarder said:

Jel se gledao "Treci kamen od Sunca" svojevremeno?

 

Sad me sramota sto se nisam setio ove serije pri nabrajanju 🙂 dobra serija stvarno, ima i pocetak i kraj i finu razradu. Svaki lik je simpa, ne znam zasto al njihova stanodavka gospodja Dubcek mi ostala u secanju 😄

 

Frejzer isto ok, Vil i Grejs propagandno smece ( ne skacite nema homofobije) jahali su na tom talasu urbani smo do jaja samo pare i visoka moda Seks i grad. Zovem se Erl, Nezenja Geri, Dzoi, Kralj Kvinsa, Darma i Greg sve smece do smeca (osim Darme ona je riba i po). I ovo su pobrojane kojih sam se setio verovatno jma jos 20 koje su totalno dno. 

 

Od starijih koliko me secanje sluzi Alf mi je super, Dadilja cak nije lose mada je za uzrast od 11 do 14 godina, Princ sa Bel Era me nikad nije kupio nesto Vil Smit mi nikada nije legao. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Lagano ste krenuli sa 90ih na 80te.. pa onde moze i naravno kao jos starija M.A.S.H. Davno sam gledao, ali mi je tada kao klincu ostavila pozitivan utisak. Mislm da je cak to bilo oko vremena bombardovanja, tj tad sam gledao, pa je i vojna tematika bila adekvatna :D....a i sad se uklapa u "vanredno stanje".

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Коначно сам се наканио да кренем са гледањем Mad Men. Смазах 2 сезоне у пар дана, с обзиром да сам и на посао ишао, одлично пролазно вријеме. 

Пун погодак, као што сам и очекивао. 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

On 3/13/2020 at 11:11 PM, RatzenStadt said:

Po mom skromnom misljenju, najbolji sitcom ikada napravljen. Mogao bih ponovo da "izbidzujem" posto sam cele sledece nedelje na GO.

 

Jel ima fanova ovde?

 

MV5BMDNkOTE4NDQtMTNmYi00MWE0LWE4ZTktYTc0

realno uz Mucke najbolja serija svih vremena

Moja neka prica je slicna tvojoj, dosta dugo nisam obracao paznju na office, gledao sam na tvu neku seriju koja je isla posle nje i tako cekajuci da pocne hvatao malo officea, ali nisam mu uopste davao sansu. Onda sam odgledao par epizoda i momenalno mi se svidela, mislim da je bila negde 6. sezona tada na tvu. Onda sam nastavio da gledam na tvu, ali isto tako sam na netu gledao od pocetka jer nisam mogao da cekam:classic_biggrin: Tako da gledajuci u nekim momentima nisam znao ko sta i kako jer sam uporedo gledao dve sezone iste serije, ali na kraju sam zavrsio i onda opet odgledao jos 2 ili 3 puta celu seriju (uglavnom hvatao na tvu (star tv, pink 2) i gledao jednu, dve epizode dnevno i ocas posla odgledas celu seriju). Sad jedno 95% epizoda znam cim vidim prvu scenu.

Sto se tice ostalih serija koje ste pominjali, mogu reci da sam odgledao solidan deo vecine njih. Kad ima neka serija na tvu obicno pustim svaki dan po epizodu iz kreveta, inace tesko da bih se za vecinu tih serija cimao da gledam po netu. Jedna koja mi se izdvaja je Brooklyn 99 (kapetan na avataru) i mogu reci da mi je najbolji sitkom posle officea.

Edited by Del Piero
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Na trećoj sam sezoni serije The Man In The High Castle i moram priznati da sam se poprilično primio na istu. Odličan distopijski prikaz kako bi Amerika izgledala da su istom ovladali nacistička Nemačka i imperijalni Japan. Ima tu svega,  između ostalog, prikaza totalitarnog društva, aktivnosti pokreta otpora, borbe za vlast unutar Nacističke partije, paralelnih realnosti...

 

https://www.imdb.com/title/tt1740299/?ref_=nv_sr_srsg_0

 

 

Link to comment
Share on other sites

Na trećoj sam sezoni serije The Man In The High Castle i moram priznati da sam se poprilično primio na istu. Odličan distopijski prikaz kako bi Amerika izgledala da su istom ovladali nacistička Nemačka i imperijalni Japan. Ima tu svega,  između ostalog, prikaza totalitarnog društva, aktivnosti pokreta otpora, borbe za vlast unutar Nacističke partije, paralelnih realnosti
...


Prvi dan vanrednog stanja i ja sam zbindžovao 4. sezonu...koju sam tradicionalno čuvao za more...

Dakle mogu reći da

mi je jezivo žao što nema bar još 4 sezone iste [emoji846] ...



Svidela mi se serija, zavoleo sam likove, pa čak i naciste i ponove... Ne smetaju mi neke nelogičnosti i shortcut rešenja koja su mi u drugim serijama smetala. Kad neko napravi The Seriju, ne obazireš se na sitnice pa čak i kad nisu sitne [emoji41][emoji106]

Izvanredan casting btw. :Hail:

Sent from my SM-N950F using...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

E da, Horace and Pete je isto top prica kad smo kod komedija. Malo su je zasrali na kraju, jer su vrv skapirali tad da nece biti druge sezone, ali mene je i zasmejavala, i drzala paznju, i saziveo sam se sa likovima, iako ima 10 epizoda samo. 

 

Tako da preporuka. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Markoss said:

E da, Horace and Pete je isto top prica kad smo kod komedija. Malo su je zasrali na kraju, jer su vrv skapirali tad da nece biti druge sezone, ali mene je i zasmejavala, i drzala paznju, i saziveo sam se sa likovima, iako ima 10 epizoda samo. 

 

Tako da preporuka. 

Nisu oni nego Louis CK. On je sve uradio, bukvalno je celu seriju napravio, finansirao, pisao i jurio glumce koje poznaje kako bi mogao da radi u tajnosti 😄 Kraj je slabiji jer nije najbolje napisan, falila je tu jedna epizoda još realno ali nije do novca nego nije baš najbolje preneo to što je hteo

 

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...