Jump to content

MMA - Mixed Martial Arts (UFC, Bellator, ONE FC...), Kickboxing


BattleBender

Recommended Posts

Odličan event. Možda grešim, ali meni je po prvi put Nunes izgledala onako jako kurčevito u oktagonu. U fazonu, nema šanse da ovo izgubim, samo je pitanje kad ču da dobijem finišom. I kao što to voli da biva, spuštanje na zemlju... Odlična je bila Pena. Amanda bez odgovora na jab.

 

Svi su se plašili Olivierine brade, ali prošla je test u prvoj rundi kad ga je Dustin nekoliko puta odlično pogodio. U grapplingu očigledna razlika u klasi. Dustin drugu rundu bez pokušaja da izađe iz donje pozicije, kako nebi dao Charlesu priliku da mu uzme ledja. U trečoj se je onda videlo i zašto.

 

Kvalitetan test za Tuivasu, koji je pokazao da možda ipak bude nešto od njega. Cruz isto odličan posle preživljavanja u prvoj rundi.

Link to comment
Share on other sites

Pa ona tako uvek ulazi, samo su prethodne gubile pre nego sto su usle u ring.
Potcenila je ovu sigurno ali se i izduvala, ona vec nekoliko godina nije udarila u tvrdo, od 2 sa Valentinom (gde su pokrali istu). A Valentina nije presure borac vec kontra udarac dok je Penja stiskala od starta.
Kompletan je Oliveira bas je dobar all around, samo nisam siguran koliko ce brada da izdrzi, poljuljan je ozbiljno u oba meca za titulu, oba puta je bio poslat na dupe pa ih je okrenuo u 2.
A Justin je lud i ima stan up power, ali opet bih uzeo Charlesa sub 2 runda ako se ne zajebava i ovaj put ga ne uspava protivnik u 1.
Posle nove odmah ima jak event Francis vs Gane gde navijam za ovog 2, ispao je sisa Francis i to opasna prema Cirilu.

Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, LayupFromTheMidget said:

Sramno cak nije gusenje bilo ispod guse; nije imala ova dusu izduvala se plus se usrala.
 

Vise je tu čudno što joj nije uzela kukove uopšte. 

19 hours ago, mr clutch said:

Setim se samo koliko je Konor bio hejtovan zbog ranijeg tapkanja protiv Habiba, a šta onda reci za ženskog GOAT-a. 

 

@LayupFromTheMidgetko ti dobija main event? Mislim da Porier ima veće šanse, 3R TKO. 

Konor je bio već "davljen" i maltretiran u tom meču, i to je jebeni Khabib. Ova je bacila na zemlju i odmah je submit-ovala, bez da joj je uzela kukove. I sama se iznenadila.

Obrni okreni, jako mi je drago što je Amanda izgubila. I drago mi je što je Pena lepo skrenula pažnju na neke stvari, tj da je ona stvarno keva. Ne mogu ona i Amanda da se gledaju isto, obe keve. Jedna rodila, drugoj devojka rodila.
Ne krijem da je ne gotivim. Za mene je Valentina GOAT. Amanda je bila moćna, ali imala je ona pre poraze, i momente pre prve pobede protiv Miše, kad je izgledalo ranjivo. Kad se napravila fizički na zver, tad je krenula da gazi. Valentinu je pokrala u fajtu gde se borila protiv manje žene znatno, koju je na čistu veličinu dobila, čak je i Valentina tu branila obaranja.
Išlo mi je i na kurac kako je Dana usiljeno furao GOAT narativ samo da bi sjebao status Cyborg kad su se natezali oko para. Prdeli su tviter i svi oficijalni kanali kako je Amanda GOAT, i to pre samog meča. Cyborg godinama dominirala, i Dana iskoristio Amandu da joj obori status nekog GOAT contendera, jer je tražila bolji status. Tipične Dana White govnarije.
On samo Conoru i Khaibu do kraja neće da okrene ledja, jer je Conor conor što se tiče para, a Khabib mu drži islamski i arapski svet, i sve te pare koje dobija od tog sveta. Daju mu stanove i teretane po Abu Dabiju, da budži svoj biceps kako bi izgledao kao kingpin prilikom face off-ova i konferencija.
Anderson Sila i GSP su mu podigli UFC na viši nivo, promenili imidž, izdigli iz toga Tito Ortiz- Chuck Lidell sveta, zbog kojeg je UFC mogao da ima plafon status kakav sad ima Bellator, miks BFKC (po nekom divljašstvu). Jon čim je tražio i njega je jebo ko budalu. Jones je uneo Nike u UFC, privuko pažnju američkog mejnstrim sporta.
Sa DC-em če da se liže jer obojica mnogo vole pare i našli su se za neke stvari, inače svakom će da baci pod autobus.

Sad će i Adesanju da krene da jebe.


Dustin - Oliviera

Odmah da kažem, da ne mislim da bi CHarles izvesno dobio Khabiba, nisam siguran ni da li je mnogo dobar matchup, ali Charles je nekako više uspeo da Dustina načini oničnim borcem.
Khabib je uništio Dustina na svoj special skill, Dustin bio nemoćan, ali tu se videlo "Ok, Dustin ne deluje toliko malo, samo nema oružje za Khabib-ovu žicu".
Charles ga je nekako man-handle-ovao. I taj physical presence. Čak i kad ga je udarao Dustin, Charles bio smiren, pa odvede u klinč gde ga je ubio.
Kad je krenuo da mu uzima ledja, Dustin mi je izgledao baš nekako malo.

Ostatak card-a:

- Žao mi je Cody-a već. Nisam ga gotivio vazda, ali mi je već žao, iako sam naranvo navijao za Kai Karu. 
- O'Malley mora još jedan ozbiljniji test, svakako super stvar za diviziju, koja mi je već i ovako najbolja, i pored toga što tu šampion nije legit šampion. Bantam mečevi su perfekcija, ništa nije bolje. Tehnika, svi brzi u sweep-ovima, rvanje nije u tom univerzumu toliko dominantno.
- kad smo kod te divizije, pre meča Munhoz - Cruz, navijao sam da DOminick dobije, jer eto, zaslužuje posle silnih povreda. Ali onda kad vidim nekad koliko je drkadžija on sam, žao mi što Munhoz nije pobedio. Još neko sveopšto savršavanje na njegov footwork, mediji, tviteri, punditi. Doduše i ja sam se ložio nekad na njegov footwork. I prime Cruza bi Yan, ovaj Sandhagen, pa i O'Malley razvalili u boksu.
Sve što treba sa Cruzom je ono što je radio Cody, da mu ne respect-uješ footwork, tj da shvatiš da možeš lagano da rizikuješ i primaš njegove udarce. Cruz-ova kretnja je van balans-a. Gornji deo tela baca od centra težišta, iz te kretnje stiropor ne može da se nokautira. Ali je awkward, i ljudi se bune, postoji mišićna memorija da čim vidiš da neko stvara uglove, da može da te nokautira. 
- Uvek mi je drago kad Josh Emmet dobije, good guy, zasluzuje da zaradi nesto parice u UFC-u
- Tai je bratina. On Daukas i Aspinall mogu malo da učine tešku kategoriju zanimljivom. Da se ne svede sve na čekanje mečeva Francisa, ili se pak neki lože na Lewis-a.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Quote

"No,'' Ngannou said, when asked if he would keep fighting under the deal. "I will not fight for $500,000 [or] $600,000 anymore. It's over. I took this fight for personal reasons, because I want to make sure that regardless of [whether] it's fair, I can make my case that I have completed the fights."

 

Link to comment
Share on other sites

Pa možda na ovu. 
Ne postoji, nije postojala, niti će postojati osoba, kojoj su mnogo male šanse da popije patos od Francisa u prve 2 runde. jednostavno je tako. Uz Fedora najbrže ruke medju teškim borcima.
Barem pričamo za one koji znaju da udare obema rukama i imaju dobar balans.
Ali Cyril je prejebeno dobar. Mnogo je pametan.
 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, BattleBender said:

Pa možda na ovu. 
Ne postoji, nije postojala, niti će postojati osoba, kojoj su mnogo male šanse da popije patos od Francisa u prve 2 runde. jednostavno je tako. Uz Fedora najbrže ruke medju teškim borcima.
Barem pričamo za one koji znaju da udare obema rukama i imaju dobar balans.
Ali Cyril je prejebeno dobar. Mnogo je pametan.
 

 

 

Ma sve je super al da je underdog sa 2.15 stvarno mi ne ide u glavu, mislim da je realna kvota 1.85-1.85

Edited by Zvezdinho
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Hamilton said:

Ici ce Fransis na obaranje, mmw. 

Treba toliko da skrati ugao i da se priblizi.
Nisu svi Khabib da sa 2 metra daljine hvatraju single leg i da se kace kao veverica na nozni prst i i da te zbacuju iz balansa.

Da se razumemo, navijam za Francisa, iako mi je i Gane gotiva. Za Francisa navijam zbog odnosa UFC-a prema njemu.
Unutar prvih 7 i po minuta svaka osoba na planeti je autsajder prottiv Francisa. To bi samo prime Fedor imao sanse da se kolje nekako sa njim, jer jedino on moze da parira brzinom.

In a nutshell, posle prvih 7 i po minuta ce se znati sve. A najvise zavisi od toga koliko puta ce Gane da mu pogodi low kick.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nisam se nesto vezao ni za jednog. Navijam za Gane jer mi je vise calm u promociji ove borbe, dok mi Ngannou bas kiseo i cini mi se da lagi u vezi detalja sa cuvenih sparinga. Uglavnom navijam protiv ovakvih zveri kao sto su Ngannou, i za autsajdere sam, iako Gane po kladzi nije.

 

Inace Dan Hardy radi odlicne analize taktike, i detaljno objasnjava nama obicnim smrtnicima game plan boraca. Ima ubedlivo najjaci mma podcast.

 

Evo iz prvog ugla nas covek.

Link to comment
Share on other sites

I ja ću navijati za Gane-a, izgleda kao gotivac.

 

S druge strane, Ngannou me iritira samo kad ga vidim, nekako izgleda nakurčeno previše plus je težak divljak, sećam se onih borbi kad nokautira čoveka pa bez potrebe ga udari još jednom dok je on na zemlji bez svesti. Od takvih stvari mi se povraća. Pogotovo kad to radi neko kao Ngannou koji bukvalno može da ubije čoveka takvim potezima.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Obojica zasluzuju veliko postovanje, i Gane je bas bas veliki gotivac i simpatican. Ngannou je dobar lik, samo se zapostavlja kontekst njegovog zivota.
On je osoba, koja ce uvek vuci kompleks gladnog, ponizenog i obezvredjenog deteta.

Kad neko od nas radi od svoje 10 godine u kamenolomu, pesaci 6,7 milja do skole gladan, da bi ga u toj skoli ismevali zato sto nema hemijsku ili svesku, onda moze da prica da moze da se postavi u njegovu poziciju, i da shodno tome komentarise da li ima razumevanja za njegovo ponasanje.

Inace taj Fernand, kako se vec zove trener, je isto sujetan lik. Slusao sam i njega. Francis je vuko kompleks da ode u centar Sveta, u Ameriku. To je must do odluka bila kad je odlucio da se krisom nakaci na brod za Pariz i tamo zivi neko vreme kao beskucnik.
Da li zna da izgleda nakurceno i malogradjanski sa naocarima, garderobom itd? Da.

Ovo sto Ngannou radi sad u tom ratu sa UFC-om je velika stvar za sve borce. Jednostavno ne zeli da prihvati da bude rob ceo zivot. Dosta mu je toga u zivotu. Taj njegov rat ce pomoci i ostalim borcima.

Kao i uvek, ogroman respect za oba borca koja udju tamo u oktagon. Neko mora da pobedi, ne znaci da je drugi gubitnik. Obojica imaju svoj narativ.
Nema potrebe da se traze negativci ovde. Ngannou je vise puta izjavio respectful stvari u celokpunom build up-u, koje naravno nisu stavljene u prvi plan. Pocevsi od toga da je Gane teskas koji se najbolje krece, od svih teskasa ikada.

Ne padajte na narativa medija i novinara koji su seronje, kao onaj debil sa konferencije, kome se Ngannou na kulturicu posrao na glavu jer jede govna.
 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Postoji li jadniji covek na svetu od ovog Cejuda, pa i HW titulu da je uzeo i dalje bi ostao jadov 😄

 

Strasna bobra Figi vs Moreno. Po meni je bila 51-49 za Brandona, ali ne moze da se kaze ni da je ovo neka kradja. Mogli bi 10 meceva da odrade sto se mene tice.

Edited by threepwood
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...