Jump to content

MMA - Mixed Martial Arts (UFC, Bellator, ONE FC...), Kickboxing


BattleBender

Recommended Posts

Brian "Piñata" Ortega. Iznabada ga Aca Makedonac baš fino. Jeste skoro platio skupu cenu za izazivanje sudbine na podu, ali se je baš šampionski izborio u tim situacijama.

Nick totalno nespreman. Ali opet se je videlo da se radi o starom majstoru. Ipak, teško da če  biti uspešan ovaj comeback ako se stvarno ne dovede malo u red.

 

Merab sa neverovatnim preokretom. Mada sam tihu navijao da Moraes malo zagasi taj hype koji se podigao oko Dvaishvilija, kao da je Khabib.

 

Šteta za Uroša. Mada, jeben je ovo bio matchup. Stavili mi jedinog lika u diviziji protiv kojeg nema reach advantage. Ipak, drag mi je, jer je pozitivac i nije preveliki taktičar, nego pravi cage fighter koji želi da napravi spektakl.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Hamilton said:

Ma meni odaje takav utisak, nekako usiljen, neharizmatican, unosio se u facu na kraju runde….mozda nije seljak, mozda je i najveci gentleman medju njima tamo ali meni odaje takav utisak. Mozda zesce gresim, rec je o utisku. 

Neharizmatican jeste, ali nije kreten.
Tu je Ortega prvi bullshit-ovao, nakon zvona. 
Volkanovski je bio bas respectful posle pobede, cak je i rekao da se oseca kao idiot za neke izgoverene reci.

Bice mnogo zajeban da se skine Volkanovski. Koristi sve prednosti toga sto je nizi od protivnika. Brz je, fokusiran je, tough je as hell, pripremljen je mnogo dobro, ima duge ruke bas, a nisko  teziste.
Mislim da njega moze da sjebe lakse neki onizi protivnik. Istreniran je za ove vise od njega, jebe ih i u standup-u. Trenira sa Hooker-om i Izzy-em.

Iskreno mislim ima vece sanse protiv Khabiba nego svi LW, i svi welterasi izuzev Usmana.
Mnogo je brz, i u standupu i na zemlji.

Dobio je udarce i sad i protiv Max-a, ali skoro nikad nije bio u problemu, da je izgubio balans ili slicno. Ima i betonsku glavu.

Link to comment
Share on other sites

To crkavanje je bilo posle giljotine, posle oba pokusaja submisije.
Ovo ti je bio timeline:

1. pokusaj giljottine
2. pokusaj triangle choke-a
3. crkavanje usled potrosnje snage na ta 2 pokusaja i premlacivanja koje je dobio od Volkanovskog.

Ortega je bio skroz svez snagom kad je usao u pokusaj giljotine.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Odgledah ponovo Usman - Colby.

- Ne znam kako je neki sudija mogao da vidi 3-1 za Colby do pete runde. U najbolje slučaju je moglo da bude 2-2. Udarci Usmana su nanosili više štete. I na to nema uticaj pristrasnost komentatora, pre svega tu mislim na DC-a, koji je bas pristrasan bio u korist Usmana
- Obratio sam pažnju dosta na standup obojicee, ali pre svega Colby-a, jako mi se svidja kako radi. Prošli put sam bio poprilično neutralan, ali uzbudjen tokom meča. Sad ću mozda da navijam za Colby-a. Jedino sto me drzi na Usman-ovu stranu je njegov trener, Trevor Wittman. Za mene najbolji trener u celom MMA svetu, uz Eugene Bareman-a. I jako gotivan lik. Colby nema savršenu boks tehniku i kretnju, ali i ne mora da je ima, on je mma borac. Ali jako dobro radi to što moze.
Balans tela za boks je priča, može se reći nauka za sebe. Zahteva i mnogo vremena, pažnje, ali i talenta. Colby kao rvač nije mogao da dovede to do savršenstva, ali mnogo dobro barata onime što ima. Svestan je da ne može da barata svojim telom ako udara jače. Balans su gubi uglavnom kada see pokušavaju jači udarci, pa se "glave" kukovi, noge i ramena nakon udaraca. Zato on ima taj "pillow fist" metod koji mu dozvoljavaju da izvlaci glavu nakon nekih udaraca.
Lično sam fan kad borci i bokseri imaju taj "pipkanje" pristup. To vise volim da gledam nego uraganske udarače. I u mma i u boksu.  Za Colby-a se vidi da je desnoruk, i da zadnji levi direkt navezbao da pusti ruku brzo i "lagano".

- Problem za Colby-a je što je Usman jednostavno stena od čoveka, sa sve glavom koja kao da na vrhu nosi neki najjači kamen, koji se po potrebi koristi da se probije kroz udarce i da se ide kroz udarce. Usman ima taj luksuz, i dobrim delom je zbog toa svetski prvak. Naravno, najvise zbog Trevora koji ga je dosta naučio. Usman je dosta mehanički robotizovan udarač, nešto poput Joshue npr. u boksu. Ali ima bradu, ima srce, zna šta mu je činiti, i ima trenera koji zna kako da radi sa njim.
Na momente mu je jab baš dobar. Ponavljam, niko u mma svetu ne radi dobro boks, pogotovo jab, kao Trevor Whittman (zato je Rose možda i najbolji bokser u celom UFC, ako se gleda samo boks tehnika, pogotovo prednja ruka).

Dajem Usmanu prednost ponovo, najvise zbog Trevor-a.  Colby je baš ozbiljan borac, i jako me zanima šta će sad da spremi.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, threepwood said:

I koji kurac bi Marvinu da pristane na 205? I to samo 20% plate

 

Pa rece bole ga paja u principu, sve mu 1 na koliko ce da se nadju, hoce da se bije jbg...
Kapiram da ce da Rikija zamrze tek sada i da mu nema bas srece u UFC.. odradi koliko jos ima borbi i to je to..


Nego krcka se Nate vs Tony..
Iako vihse nije to to, opet bih gledao NoCal vs SoCal 🙂

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...