Jump to content

MMA - Mixed Martial Arts (UFC, Bellator, ONE FC...), Kickboxing


BattleBender

Recommended Posts

Ne znam, mislim da sam nastup Rakića nije toliko problematičan koliko ovo što ste pominjali da je on izuzetno ponosan na takav nastup :D I generalno mu izjave pre i posle meča se ne uklapaju u ono što je pokazao u oktagonu.

 

Što se tiče Sterlinga, verovatno jeste malo folirao, ali sigurno mu nije bilo lako. Generalno je glupost što se uopšte ostavlja borcu u ovakvim situacijama da on odluči, samo se stavlja u nezavidan položaj. Diskvalifikacija i ćao.

Link to comment
Share on other sites

Petr Yan je najbolji bokser u celom UFC-u.
Dobro, treba uzeti u obzir da ovoliko cvrsto odbrana moze da se drzi samo u manjim kategorijama. Vec u Welter tesko da bi tako lako moglo ovo da se drzi.
To kako on boksuje je ono sto je Conor zamisljao da ce da radi protiv Dustina. Mozda nema takav one-two kao Conor, ali boks mu je prejebeno dobar. Odbrana pakleno dobra i precizna. 
Mnogo ludosti, smirenosti, a vala i hrabrosti je potrebno da ti odlucis da onako se "zatvoris" svesno i da gledas da zatvoris sve protiv mma rukavica.

Inace, ne znam sta sudija ceka u ovakvim situacijama kao sto je ovo koleno, Sterling je stavljen u veoma nezgodnu situaciju. Nema on nikakve obaveze da nastavi da se bori posle ovakvog direktnog kolena u glavu. Nije iz neke guzve, nije polu-naslanjanje na glavu, nego je pun zamah.I to 2 sekunde nakon sto je sudija upozorio Yan-a. Sam je kriv. Inace opasan borac, u revansu je favorit, osim ako nesto Aljo ne promeni. Previse suludo istrosene energije u prvoj rundi.
Kontam da je on takav borac, ali onda to ludilo mora da bude konkretnije.

Izzy - Jan, bodovanje je bilo expectations biased. To sto Izzy ga nije rastavio kao Costu ili Whittakera u standup-u ne znaci da nije uzeo minimum 2 runde od prve 3. Svakako zasluzena pobeda za Jan-a. Samo ovo je za 3-2.
U situacijama kad je broj udaraca priblizan, mora da se uzme u obzir kontrola oktagona i ko vise preuzima korak napred. Janu je tu vise udarca zavrsilo na rame. Udarac na rame ne moze da se boduje isto kao leg kick, pogotovo kao calf kick, koji se ispostavlja kao jebeno mnogo opasan i ostar udarac.
Izzy prelako poklonio drugi takedown. Iako su mu noge otisle, nisu mu otisle za toliko, pokusao je neko zavaravanje sa chicken legs pre toga, popio je kaznu zbog toga.
Sasvim solidna odbrana u parteru. 
Izzy se prelako i brzo umorio u parteru.
Nikad to vise ne razumem tu vrstu pritiska nego trenutno. Trenutno idem 3 puta nedeljno na boks i 3 puta na bjj. Posebna vrsta pakla je ta neprijatnost i nekomfornosti kad je neko preko tebe, pogotovo ako je neko skoncentrisan na kontorlu pozicije na shoulder pritisak na tvoj vrat iz side control-a. Jan je jaci i tezi, Izzy ima dugi vrat, ulegne rame, ili moras mnogo da radis da branis taj pritisak tu. Radim cesto sa "klincem" koji ima 20, volu rep da izvuce.
Sprzi me i lansira u najgore zivotne agonije za manje od minuta kad mi uzme side i kad je skoncentrisan samo da ga drzi, i da vrsi pritisak. U toj meri da u rundi od 5 minuta pre kraja odlucim da rizikujem nego glupiranje po cenu da dam ledja.

Link to comment
Share on other sites

Rakic je na putu da postane novi Corey Anderson divizije.

Dok je Corey pobedjivao dosadno i neubedljivo plakao za title fajt, smarao je Danu, jos je Corey ceo neubedljiv, pocevsi od toga kako govori.
Rakic to radi na drugi nacin, pobedjuje dosadno, i iritira Danu kolicinom nesvesnosti da to nije ono sto Dana i fans zele.
A ne zelimo, da nije Rakic nas, prvi bi bili smoreni od ovakve pobede.
Nepristrsanom fanu i Usman, koji je mnogo odlucniji u tome sto radi, smeta.

Aura nepobedivosti je mnogo lep i mocan narativ, i voli ga i UFC naravno, i sam Dana. Ali taj fazon i narativ ne prodaju uvek. Nekad se i ne trude. Rakic nema taj marketable potential kao Jones, Izzy, Khabib, mozda cak i Max, da bi se UFC cimao oko te aure. UFC nije boks da zilion boraca ima mnogo meceva bez poraza. Znaju da projektovanje nekog borca preko tog narativ je mnogo cesce osudjen na poraz.
Rakic bi trebalo da zaboravi na tu pricu, i da ne bude opterecen record-om i pobeda. Prvi mozda najbolje zna. Poraz protiv Volkana ga nije mnogo omeo.
Prakticno da posle tog meca je imao slican progress svog statusa kao i usporedni sa situacijama za poslednja 2 meca, tj pobede.
UFC nema nikakvu agendu protivn njega. Nakon poraza protiv Volkana, nisu ga gurnuli u neke gatekeeper vode, niti na neke nezgodne meceve, protiv nekih velikih potencijala. Gde bi imao te meceve protiv low ranked fajtera koji su dobri, high risk-low reward.
Dali su mu Smith-a koji ima dobar ranking, dobar status, ime, a u decline-u je u losem momentu.

On se oduzio ovako. U oba meca je pokazao odsustvo toga sto UFC voli.
Tu su Prochacka, Ankalaev, Hill, Crute, nece UFC da ceka doveka Rakica da se smisli...

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, BattleBender said:

Rakic nije pobedio tako da cela ta priča ne stoji. 

UFC nije neka PL gde se skupljaju poeni za nekakav standings.

To kako je radio Rakic ovaj meč, ima smisla samo ako si Jones, Khabib, Adesanya-a, Usman svoje divizije. Kad imas sta da izgubiš, ovakve pobede imaju smisla. 

Rakic nista nije dobio ovom pobedom. Samo je izgubio. Kakva je to pametna pobeda? Za record na wiki?

Borbu za titulu nece da dobije. Prochacka ili Ankalaev li pobede in fashion style, pre ce oni da dobiju borbu za titulu nego on. I kakva je to onda pobeda Rakica?

Ovo je Rakicu 3. mec zaredom gde nema herca da izgura do kraja, nego nesto taktizira.

To se Dani, APSOLUTNO OPRAVDANO, ne svidja.

Posve, lik je ponosan na ovakve pobede sto dodatno iritira i daje dodatan alarm UFC-u. Nije ni svestan da se ovako ne postaje the real deal. 

 

Leverage se pravi kad se preuzima rizik, pravi neki statwment...ovakva (neubedljiva i dosadna) pragmaticnost je opravdan luksuz onih koji su napravili prvo nesto BIG na najvisoj sceni.

 

Da su atraktivnost i način na koji pobeđuješ  bitni, to stoji. Ali je ipak više kao neki tie-breker. A nikako nemože biti bitnija od tog W u wikiju, što ti kažeš.

 

Jer evo recimo na Rakićevom primeru. On je pobjedio na dosadan način, i sad je No.2 contender u diviziji. A ajde sad da hipotetički kažemo da je izgubio borbu, ali prikazao jako atraktivan performans... Dali bi bio No.2 contender, ili bolje od toga? Pa naravno da ne. Bio bi verovatno 4. u redu iza Glovera, Santosa, i pobjednika meča Reyes vs Prochazka.

 

Znači da je pobjeda (kakva, takva) još uvek najbitnija, kad pričamo o rankingima i dobijanju šanse za pojas.

Edited by L' Imperatore
Link to comment
Share on other sites

Sve to stoji da Rakićeva borba nije bila "atraktivna" za publiku, "vatromet" itd.

Ali nije moglo biti drugačije. Činjenica. Da je pokušao da rizikuje, Santos bi ga poklopio. Jasno ko dan. Naravno, lako je pričati i kritikovati, ali taj Santos je nokautirao Blachowicza. Takođe, Jon Jones je radio veoma pažljivo i taktički borbu protiv Santosa znajući da mala greška može puno da ga košta.  A zaista je glupo govoriti u fazonu "ako ga je jedan Teixeira završio, onda je morao i Rakić"...

 

Što je najgore, i da je borba bila "atraktivna", pobednik i dalje ne bi dobio da se bori za pojas. 100%, jer:

  • da je Adesanya pobedio, nema šanse da bi dali Rakiću ili Santosu da se bori protiv njega;
  • Jan kao i Dana kao i mnogi drugi su već jasno stavili do znanja da je Teixeira sledeći koji treba da se bori za pojas.

... tako da, obrni-okreni, Rakić bi morao da odradi barem još jednu borbu nakon Santosa.

 

S obzirom da Rakić nije najiskusniji borac i još uvek puno napreduje kako vreme prolazi, sve ovo je odlično. Dobro je što je odigrao pametno protiv Santosa, jer da je tu popio brutalan nokaut - njegova cela karijera bi bila pod znakom pitanja (a kamoli priča o pojasu... ).

Link to comment
Share on other sites

Ponovo, ne mozete da uzimate u obzir pobede Jones-a i slicne slucajeve.
Jones kao i drugi sampioni su prvo pobedjivali sigurno, samouvereno, sa stamenent-om.
I onda nakon visegodisnjeg pritiska i lova na tvoju glavu,normalno je da mozes da imas ovakav mec, kad je veliki pritisak, ima mnogo toga da se izgubi.
Zasluzio si da odradis takav mec.

Rakic je preskocio korake. Ovo kako je on odradio ovaj mec se ne moze dok ne postanes champ ili neko ko je dugo godina ozbiljan faktor sa nekim statement pobedama.
Rakiceva jedina statement pobeda je protiv Manuwa-e. Posle toga se borio da ne izgubi.

Masvidal je to lepo objasnio, niko mi godinama nije bio kriv, pokusavao sam da se provlacim u mecevima, ostavljao meceve u rukama sudija.
Promenio je to i totalno re-invent-ovao karijeru.

Prirodno je da pomislis "Koliko bi tek Rakic radio bez rizika da postane sampion pa da brani titule, kad se vec sad ovako bori"

Posle Volkana je dobio Smitha koji je u decline-u, koji mu odgovara kao matchup, nije isao do kraja da finisira. Dize ruke i proslavlja gol 10 sekundi pre kraja meca. 
Pa su mu onda dali Santosa, da ponovo izgradi za sebe case. Santos koji je daleko od cveta mladosti, nakon povrede posle koje je BUKVALNO ucio da hoda ponovo skoro godinu dana.
Nakom poraza gde ga je Glover razmontirao. 
Nema tu pristupa "Santos je nahvatao i Jana, koji je sad sampion". TO je bilo odavno.
Sad je siutacija takva da Aleksandar Rakic mora da dobije Santosa u more statement maniru.
As simple as that.

Edited by BattleBender
Link to comment
Share on other sites

Rakić je to što jeste, as simple as that :wink2: Da je mogao, on bi "brutalno" završio i Smitha i Ozdemira i Santosa... ali činjenica je da nije. Ovo je najbolje što je moglo. Ali (veliko "ali") - Rakić i dalje puno napreduje, stiče iskustvo i dobija samopouzdanje. To je bitno. Dok si još uvek u "fazi razvoja", bolje je igrati pametno nego srljati i prevremeno okončati karijeru.

My two cents. :wink2:

 

 

Edited by Senn
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Uros Medic pobednik ovog eventa ❤️

Dok sa druge strane, najveci gubitnik i ovog eventa je Jon Jones.
I to iako je Izzy izgubio.

Jon je nestvarno talentovan borac,GOAT, ali ima jos jedan izrazeniji talenat, a to je da unistava i pokopava sebe. Apsolutno je nerealno koliko ima sposobnost da sebe posere.
Dobro rezirani sitcoms ili neki filmovi, nemaju takve dripce na listi karaktera.
 

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, BattleBender said:


Pa su mu onda dali Santosa, da ponovo izgradi za sebe case. Santos koji je daleko od cveta mladosti, nakon povrede posle koje je BUKVALNO ucio da hoda ponovo skoro godinu dana.
Nakom poraza gde ga je Glover razmontirao. 
Nema tu pristupa "Santos je nahvatao i Jana, koji je sad sampion". TO je bilo odavno.
Sad je siutacija takva da Aleksandar Rakic mora da dobije Santosa u more statement maniru.
As simple as that.

Jos da nisam gledao mec pa ovo da prodje. Santos koji je ucio da hoda je i Glovera jedanput uhvatio i ovaj je bio u "survival modu" sreca pa ima dobru bradu inace bi to bilo to.


I da UFC ima standing zove se ranking gde je Rakic bio 4 a sada ce biti 2 ili 3 videcemo kada ga updejtuju.
Rakic je1 nas borac koji se pametno bori i jedan od retkih koji skoro da nema stete od kada je dosao u UFC, to produzava karijeru dosta.
A Rakic za razliku od Glovera ipak nije taj nivo graplinga iako i tu napreduje konstantno pa ova takticka borba u dzepu uz klinch je bio najsigurniji nacin do pobeda.
Jos 1 pobeda i mec za titulu je tu.

Edited by LayupFromTheMidget
Link to comment
Share on other sites

+ još jedna bitna razlika Rakića u odnosu Glovera, Santosa i Jana: on je tu najzeleniji i tek sazreva kao top-borac. Svi ovi ostali su iskusniji, stariji i dostigli su svoj peak. Takođe, ova trojica su već u godinama (Jan 38, Glover 41, Santos 37), imali su teške poraze i oni više ne mogu da napreduju. Mogu samo da se održavaju ili da nazaduju. S druge strane, Rakić tek sada peče zanat. Za godinu-dve on može da dostigne taj peak ako bude radio pametno. Realno, on je još uvek underdog u odnosu na Jana i Reyes-a, ali već sada ima šanse da izađe na kraj sa njima.

 

Da ga je Santos "zakucao", to bi uništilo Rakića, i fizički a još više psihički. Više ne bi bio isti. Tačno je da se to desilo i Janu, ali on je mentalno potpuno drugačiji u odnosu na Rakića i nije to toliko emotivno podneo koliko bi Rakić.

 

Imajući sve ovo gore navedeno (u vezi godina, peak-a, napredovanja/nazadovanja), upravo je Santos bio taj koji je trebao da više rizikuje i napada jer njemu rok ističe, a Rakić tek počinje da se probija i formira kao top-borac.

 

I, na kraju krajeva, borba je bila odlična. Sad većina hoće samo "krljanje", brutalne nokaute, ludilo... Nažalost, izgleda da je sve manje ljudi koji su u stanju da uživaju u dobroj borbi, a sve je više onih koji nemaju živce i prate MMA samo da bi videli neki cirkus.

 

Po sadašnjim (novim) kriterijumima MMA fanova, borba između Fedora i Cro Copa (iz 2005-te) bi verovatno bila "ništa posebno" pa čak i "dosadna".

 

 

 

Edited by Senn
Link to comment
Share on other sites

Iskreno meni nije jasno kako je Megan Anderson dobila sansu protiv Amande, daleko je ona od nekog kontendera, cak nije ni zasluzila nekim pobedama tu borbu, bas sam se iznenadio , odmah se znalo da ce to u 1.rundi da se zavrsi.

Edited by Zvezdinho
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ma borba jeste bila objektivno dosadna do bola. Mozda je on nekim giga mega impresivnim KO mogao da preskoci Glovera kao 1 izazivac ali tesko, mislim da je ovaj to rezervisao cim su ga doveli da bude zamena u main eventu.
Obojica su counter puncheri  ili power puncheri koji cekaju priliku da im otvori pozicija da bace svoje udarce nije ovo 1 mec koji je na papiru obecavao pa je ispalo golo govno. 
Izzy-Romero, Lewis-Francis, Wodley-Wonderboy itd itd. .
Rakic je od potencijala dosao do samog vrha divizije, on Reyes i Dzoni Walker su bili ti potencijali i nove pretnje JJ-u. Walker je pao dzaba mu zanimljiv borbeni stil kada je izgubio, a  Reyes je izgubio svoja 2 meca za titulu.

Link to comment
Share on other sites

Ne vidim nikakve sličnosti između borbe Rakic vs Santos i Fedor vs CroCop. Nemam problem sto je Rakic odradio dosadnu borbu i pobedio, nego mislim da bi spektakularnijom predstavom dobio napad na titulu za najkasnije jednu borbu. Ako se bude borio na ovaj način ali nastavio sa pobedama može dobiti šansu za pojas, ali težim putem jer će mu trebati više borbi da bi to ostvario. 

 

Uparvu beseju trip and Co kada su rekli da je Aljo odličan glumac. Lik  plače zbog načina na koji je došao do pojasa i odbacuje pojas. A posle na žurci slavi žestoko. Uh al mi je tom proslavom postao antipatican. Što nije hteo da nastavi borbu i mogu razumem, ali glumetanje da bi se dopao širem auditorijumu ne. I dalje ne mogu da verujem da pro mma borac u ovom slučaju Pjotr i njegov kut ne znaju pravila. Pa nije mu ovo prva borba po ufc pravilima. Onaj video gde mu jedan od trenera iz kita dobacuje da sme da udari rivala mi je za nepoverovati. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mozete da obrnete sve naglavacke u pokusaju da racionalizujete. Mnoge stvari koje ste rekli i imaju smisla.
Ali dzaba, Rakic je priredio cringe fest.

- dodeljivanje pojasa (ceo tviter u fazonu "okkkk, sta je sa ovim ljudima) u mecu gde se canvas nije ni pipnuo ledjima

- prezadovoljenost ovakvom pobedom. Sto je legitimno, i treba momak da bude srecan, ali se to barem za fanove i za Danu ne radi onako javno.

- ceo taj intervju sa Joe Rogan-om, gde Joe Rogan pokusava da ga povadi za nespretnost izjave kako mu je ceo gameplan bio da gadja koleno Santosa. "Ok, nespretno si se izjavio, nije ti plan meca bio da stvarno sutiras koleno Santosa, koje je eksplodiralo i covek je ucio prakticno da hoda". A Rakic umesto da slaze nesto, on mrtav ladan potvrdjuje da mu je plan bio da gadja koleno.
- posle u post-fight konferenciji izjavljuje kako je uzeo dusu Santosu.

Sve to posle meca sa Smith-om, gde je kao Inzaghi slavio pobedu 10 sekunde pre kraja meca, izbagavujuci borbu u tim trenucima.

Ocigledno da ne pratite dovoljno kako funkcionise UFC i Dana White. Rankings je stvar nekih novinara, i to kao argument samo ponekad koristi Dana White. Dok je cesce spreman da ga ignorise. Dace nekom Khamzatu koji ima jednu pobedu u diviziji protiv unranked fightera da se bori za ozbiljnije mesto nego neko ko ima win streaks.

Dana White i u DWCS ne potpisuje borce koji pobede ukoliko su im mecevi dosadni. A potpisivao je borce koji su cak i izgubili, zato sto su izasli da sebore.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

To da je priredio cringe fest, to niko i ne spori. Po tom pitanju je jedan od najgorih, ako ne i najgori borac u UFC rosteru.

 

Stvar sa kojom se ja nnisam složio je ta da pobeda ne znači ništa ako je dosadna. Da, imače atrkativniji borci prednost kad je situacija nejasna, ali opet su pobede najvažnije. A posebno ovako visoko u rankingu, gde se tačno zna ko je u kakvoj poziciji kad pričamo o contenderima, i ko dobija u sledečoj borbi koga, ako pobedi.

Ja sam mišljenja da je Rakić jednu pobedu oddaljen od borbe za pojas, ako se ne desi neko ludilo u Jan vs Glover, koje bi zahtevalo rematch ili tako nešto. Ali ne vidim ko bi mogao da ga preskoči od ovih iza njega, ako on dobije (na bilokoji način) pobednika iz Reyes vs Prochazka.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Rakic je dobar momak i dobar borac, odlican atleta.
Ali su njegove borbe nedorecena, neispunjena prica, sa atmosferom "borim se da ne izgubim" a izjave su mu neprijatne za slusati. I ne zato sto je kreten, douchebag ili slicno.
Jednostavno nit je tamo, nit ovamo, nit je bushido, nit trash talker, sa sve ovim pojas cringe-ovima...

Nije marketable za Danu. A to je Dana najbitnije.
Ne kazem da ce tek tako da ga sutnu. 
Ali da ce mnogo da ima otezan put, imace i to dosta. I za to kad koji fajt mu se daje, i za kintu...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

To da li je on priredio "cringe fest" van oktagona nakon borbe... ne bih komentarisao. Jasno je da se najviše cene cirkusanti (van oktagona) ili brutalne/lude borbe u oktagonu. Ali Rakić niti može da bude cirkusant, niti može da pruža "zabavnije" borbe od ovoga. Ovo što smo videli do sada je trenutno njegov maximum. Nema tu puno nauke. Jeste on neiskusan, pa slavi 10s ranije... al' jbg, ništa strašno. Nek uči na greškama, bitno je da nisu katastrofalne. Makar nije sjebao rame kao Johnny Walker. Rakić i dalje veoma puno napreduje, sada je kod Forgača u Zagrebu napredovao baš mnogo u odnosu na to kakav je bio kada se borio protiv Oezdemira.

 

Ok su kritike kada neko underperform-uje, ali to nije slučaj sa Rakićem. Očigledno je da su mnogi nezadovoljni što on trenutno nije bolji. Ne znam šta su očekivali, da ode i nalupa Santosa? A ako već kritikuju, onda treba mnogo više kritikovati Santosa koji polako ulazi u kasne godine (za MMA borca) i kojem je ovo verovatno bio zadnji voz do titule.

 

 

Edited by Senn
Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, LayupFromTheMidget said:

Ma borba jeste bila objektivno dosadna do bola. Mozda je on nekim giga mega impresivnim KO mogao da preskoci Glovera kao 1 izazivac ali tesko, mislim da je ovaj to rezervisao cim su ga doveli da bude zamena u main eventu.
 

Da, samo sto bi KONKRETNIJA pobeda Rakicu omogucila njemu ono sto Glover sada ima, sigurno borbu za titulu nakon prve sledece odbrane titule sampiona.
Prakticno receno, da je sad pobedio na malo konkretniji nacin, cekao bi da se Glover i Jan potuku, ne bi morao da radi mec, i dobio bi priliku za titulu.
Ovako ce morati da radi ili protiv Ankalaeva, ili protiv Prochazke, da bi dobio borbu za titulu.
IMHO, u oba meca nije favorit. Mozda protiv Prochazke i jeste.
Ankalaev je imho, bolji borac od Rakica. Ima jedan poraz samo, a to je od Craig-a triangle-om (mozda najmocniji triangle choke u celom UFC-u). I to dok je traingle Craig-a cega se jos niko tad nije bojao.

Link to comment
Share on other sites

Ankalev iako nesporno strašan borac i siguran kandidat da se umeša u priču za pojas u dogledno vreme, ne verujem da može sa Rakićem več sledeču. Realnije mi zvuči da leapfroguje Anthony Smitha i ide na Santosa ili poraženog iz borbe Reyes-Prochazka.

 

Nadam se brzom turnaroundu za Medića. Nebi bilo prvi put da tako nekog odma ubace nazad u stroj posle brzog finiša. Bilo bi ekstra za njegovu dalju promociju, da se čim više pojavljuje sad i nareda par pobeda.

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, BattleBender said:

Rakic je dobar momak i dobar borac, odlican atleta.
Ali su njegove borbe nedorecena, neispunjena prica, sa atmosferom "borim se da ne izgubim" a izjave su mu neprijatne za slusati. I ne zato sto je kreten, douchebag ili slicno.
Jednostavno nit je tamo, nit ovamo, nit je bushido, nit trash talker, sa sve ovim pojas cringe-ovima...

Nije marketable za Danu. A to je Dana najbitnije.
Ne kazem da ce tek tako da ga sutnu. 
Ali da ce mnogo da ima otezan put, imace i to dosta. I za to kad koji fajt mu se daje, i za kintu...

 

To je kao i Miočić, Hrgović. Nisu showmani za USA, nemaju neku karizmu. Jokić npr ima taj šmek, svoj stil, opuštenost.

Link to comment
Share on other sites

Jan se sigurno neće boriti barem 6 meseci, to jest najverovatnije će se boriti u septembru (naravno, protiv Glovera).

Reyes vs Prochazka je 1. maja, a Rakić bi trebalo da se bori protiv pobednika, verovatno u avgustu ili takođe u septembru. Konačno, pobednik se bori za pojas u decembru ili januaru.

 

U međuvremenu, ako je stvarno toliko dobar kao što izgleda da jeste, Ankalaev ulazi u priču i već krajem proleća sledeće godine može da se bori za pojas.

Još jedan mlad i dobar borac na kojeg treba obratiti pažnju jeste Nikita Krylov. On jeste imao 3 poraza u zadnjih 5 borbi, ali ništa "devastating" (2018. submission od Jana, 2019. split-decision od Glovera i sada decision on Ankalaeva). Verujem da je bolji od Prochazke.

 

Što se tiče Reyes vs Prochazka, prednost dajem Reyes-u. Takođe, i Reyes i Prochazka su veoma nezgodni za Rakića, mada mislim da je Reyes opasniji.

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, nemanjau5 said:

zar iko uzima ufc rankingse za ozbiljno kad je taj isti prochazka posle jedne ufc borbe vec 5. u poluteskoj 

 

Naravno da rankingsi nisu Sveto pismo. Ali jesu jak indikator kako stvari stoje unutar divizije. Ima nekih greški tu i tamo, ali u večini je to sasvim ok.

 

Kad pričamo o Prochazki, treba reči da ne počinje svak svoju UFC karieru sa dna. Bitno je i šta si radio pre toga, i kakve si uslove ugovorio za promocijom kad si podpisivao za UFC. Naravno da neko ko je imao mnogo uspeha pre UFC-ja, ima pravo da preskoči jedan deo boraca. Chandler je isto jedan primer, gde je odma konkurisao za title fight, čim je došao u UFC: Prochazka nema taj rezime, ali je pobedom protiv Oezdemira pokazao da ipak nisu mnogo pogrešili sa tim što su ga stvaili u top 10.

 

Slično če se desiti i sa Soldićem kad bude prešao u UFC. On če isto tako u debiju verovatno odma dobiti rangiranog protivnika, ili biti top 15 več posle prve pobede.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...