Jump to content

NBA plejof mod


Kurc Emuchelo

El finale  

131 members have voted

  1. 1. U ciji vagon uskacete za ovo finale?

    • Golden Stejt Voriorsi (mi smo ceta kapetana Kera)
    • Toronto Raptorsi (mi smo sever i volimo zimu)


Recommended Posts

7 hours ago, delgado said:

Rivijera napiši koju o lakersima, ljubi brat

lejkersi naredne sezone su misterija najvise iz razloga jer su nov tim sa novim trenerom i novim glavnim igrackim duom i njihovom buducom saradnjom. ono sto sigurno nece izostatiti je medijska paznja koju ce privuci ne samo zbog imena kluba vec ponajvise zbog uparivanja dva superstara i upravo neizvesnosti koju za njih donosi pocetak kompletno novog sastava i to u rasponu od spektukalarne sezone i instant uspeha gde bi ekipa i dva glavna igraca pronasli igru u kojoj se perfektno dopunjuju uz ispomoc ostalih clanova rostera do kraha sa mogucim povredama koje vise iznad svakog tima ili nemogucnosti vogela da uklopi ovoliki broj novih igraca u funkcionalnu celinu koja ce gaziti u plejofu (jedina stvar koja i treba da ih interesuje) a ciljevi su zaista postavljeni visoko.

 

vogelovu neuspesnu epizodu u orlandu treba uzeti kao znak opreza u njegove  sposobnosti da limitiran sastav postavi u funkcionalnu celinu ali mandat u indijani je odradio poprilicno dobro i ne toliko davno iako je danas gledajuci iz ove perspektive tada igrana neka druga kosarka. koliko ce se on prilagoditi na brzu igru sa vise sutiranja i svog  tima i protivnika ostaje da vidimo narocito jer ga na stolici do njega ceka na odstrel asistent kid koji je spreman kao zapeta puska da uleti na svaki njegov neuspeh. mozda i najbitnija stvar u njegovom vodjenju tima je kako ce kliknuti sa lebronom koji sada vec ima duzu proslost problematicne saradnje sa bivsim trenerima. bas zbog toga ostaje i nejasno zasto nije angazovan tajron lu, njegov bivsi trener iz klivlenda sa kojim je mozda  ostvario i ponajbolju saradnju od svih mnogobrojnih prethodnika. zanimljivo je i pomenuti da kosarkaska inteligencija koju lebron neosporno poseduje je u jednu ruku i ozbiljna prepreka da prihvati autoritet nekog vrhunskog trenera i tako si znatno poveca sanse za vise osvojenih titula kao recimo sto su dzordan i  kobi  prihvatili da ih fil dzekson trenira i predvodi i ustupili mu glavnu ulogu i ovlascenje u  kreiranju igre tima.  

 

stvar koja je najmanje nejasna u los andjelesu odnosi se na uklapanje lebrona i dejvisa. ad je uz izuzetak prve vejdove sezone vrv i najbolji saigrac u citavoj lbj-ovoj karijeri i trebao bi da odlicno nadopunjuje sve nedostaske u lebronovoj igri u ovim poznim igrackim godinama i vice versa. definitivno je mnogo komletniji igrac od ostalih visokih sa kojim je igrao (bosom i lavom) jer moze da u odbrani pokrije vidljivo sporijeg lebrona a u napadu dejvis ce uz sebe imati elitnog kreatora i driblera koji ce ga uvek pronaci kad je ovaj u dobroj poziciji da napadne. njihova komplementarnosnost najvise ce biti uocljiva u pnr igri jer je dejvis odlicna meta za lebronove  lobove a obojica se mogu po potrebi izvuci i na sut sa distance. u tranziciji obrva je prava napast a ne treba sumnjati da ce uvek biti pravaovremeno i proigran sa lebronovim outlet pasovima. upravo zbog raznovrsnosti u igri obojice igraca ne bi trebalo da gaze jedan drugom po prstima jer mogu da obavljaju svoj posao na razlicitim delovima parketa. naime poznato je da je cesta boljka uparivanja vise zvezda u timu sto tada nastaju problemi u tome koji ce se igrac necega odreci (najcesce suteva i dodira sa loptom) a ovde to ne bi bar u teoriji trebalo da predstavlja problem jer bi oni bas trebali da na terenu uvecavaju kvalitete jedan drugom. nema puno primera da su dva najbolja igraca imala ovoliku razliku u godinama i bili ekstremno uspesni ali kao najpribliznije poredjenje kvalitetne saradnje koja je krunisana i titulama je medzikova i karimova ekipa.

 

i dok su vecinu problema u skoringu i kreaciji za sebe i saigrace resili angazovanjem lbj i antonija tim ce u plejofu otici onoliko daleko koliko budu mogli izvuci iz dubine rostera pre svega u sutu za 3p (drugi najgori tim u ligi prosle godine u % za 3p) i odbrane. velika ocekivanja se pre svega odnose na kuzmu koji ce morati da ponese najveci teret treceg kosgetera tima za sta je kajl vec pokazao potencijal ali trebace da bude dosta bolji u efikasnosti (najvise u procentima sa trojke).


najveci problem bi mogla predstavljati odbrana na spoljnoj liniji protivnika gde su najveci posao prosle godine obavljali sada vec bivsi igraci bol, hart i ingram. dolazak deni grina bi mogao delimicno da ih nadomesti ali pitanje je koliko mu je jos ostalo brzine u nogama da se juri sa protivnickim plejevima na perimetru a isto vazi i za bredlija i ronda dok karuzo iako solidan na toj strani parketa ipak nema dovoljno iskustva, kaldvel poup u teoriji dobar igrac ali u praksi retko kad isporuci ono sto treba na obe strane terena. dodatak grina ce zato biti izuzetno vazan za spejsing ekipe (jedan od najboljih sutera iz coska sada igra sa jednim od najboljih razigravaca za spot up dalekometne sutere) i ako prenese formu iz ligaskog dela sezone reptorsa bice ozbiljno pojacanje a ako bude igrao kao u plej-ofu  neka je lejkersima bog u pomoci.

ovo je tim koji u reketu ne bi trebalo da ima problema zbog same kompozicije sastava ali igra na perimetru kako u odbrani tako i u sutu je dosta sumnjiva jer na spoljnim pozicijama imaju dosta prosecnih ili ispodprosecnih sutere dok su im centri totalni nesuteri. sve ovo ce biti izuzetno bitno za spejsing ekipe i samu prodor igru dzejmsa i dejvisa sto se moze kasnije ispravljati doselekcijom u toku sezone ili prebacivanjem obrve na poziciju 5 u krucijalnim delovima tekmi kao i u vaznim utakmica plejof serija. 
kada tu dodamo i dadlija i dvajtaru imamo u sastavu dosta igraca u silaznim karijernim putanjama kojima se doduse otvara prostor za povratak i ponovno dokazivanje ali budimo realni i priznajmo koliko se tako nesto cesto puta i dogodi.

 

kao sto sam vec rekao tesko je proceniti krajnje domete tima sa ovoliko nepoznanica ali neki realan cilj koji ovaj sastav moze dostici je finale konferencije. ne bih i ipak trebalo otpisati iz male grupe izazivaca sposobnih da odu do samog kraja jer iako imaju nesto plici roster igraca koji su u stanju da doprinosu vs najboljih u plejofu  (tkzv.  top heavy roster konstrukcija)  takav tim ipak treba da ima najvisu ambiciju  jer poseduje  dva od najboljih 5 ili 7 igraca lige zavisno od toga kako ih ko rangira. dosta stvari bi se  trebalo ipak poklopiti kod njih i drugih timova pa da se odmah u prvoj sezoni novog projekta klub sa purpurno zlatnim dresovima i okruni sa trofejom.

Edited by riviera
  • Like 5
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Evo me kod sestre, idem iz I u II pa spavam ovde, i citam lepo na laptopu svom koji sam skoro dobio od cala rivierin post napusen kao zver i uzivao sam.

 

 Ovo se zove analiza i misljenja nam se poklapaju. LBJ i Davis duo ce da funkcionise odlicno, i imaju sta da izvedu u plejof, ratnike. Videcemo, nba sezona je duga, povrede, trejdovi... Sve je moguce sledece sezone... 

 

 

 EDIT : Ajde i ja nesto malo ozbiljnije o Lakersima, blizi se sezona.

 

 

     Mislim da ce glavni problem biti potpuni otkaz ovih polugraca/poluzdravih igraca  bilo fizicki bilo igracki, dupla pretnja,  a tu su Bredli, Dvajtela, Rondo, Gee, prakticno pola tima. Takodje, ni KCP ni Danny nisu bas pouzdani u sutu, pa ce biti problem i shut vrlo cesto jer ce suteri pucati fizicki. Mnogo igraca tu hoce da regenerise karijeru, hteo je i Bugi, pa je najebao jos vise u zivotu. Nece bas biti raspad kao BKN, oni su imali mnogo starije starce, ovde je samo LBJ mator a drzi se dobro, Davis u najboljim godinama, tamo je Pirs bio mator, Garnett gotov.. Neko je poredio to. Ali u worst-case scenario cak mogu da zamislim i first round exit, bez plejofa ne bas.

 

    E sad, ajmo malo pozitivno i navijacki. Mali Karuso ce da bude dobar, sigurno. KCP ce da bude dobar. Danny ce da bude solidan, jer je Danny uvek solidan. Troj Daniels ce mozda dobiti neki smisao i sibnuti koju tricu Gerald Green style.  Dadli ce sluziti za faulove i da provocira protivnicke zvezde. Dvajt ako nista ima neku novu svoju pricu, i bicemo u medijima jos vise i zbog njega i |Brona, jer je i Dvajtove avanture mediji rado prate.

 

 

  LBJ i Obrva ima da budu mocan duo, prstace alejapovi, autletovi, lobovi, svasta nesto. Kuzmica mora da bude legitimna 3. opcija i od njega mnogo zavisi, a ja u njega ne polazem nikakve nade -> em tupav, em staklen 😕   Danny nazalost ne moze da bude 3. opcija u napadu i to ce nas svakako jebati jer imamo i impotentnog i mrtvog Rondoa, zato je bitno da Karuso krene jako u sezonu, i istisne govnara malog iz petorke...  Morace i Cook tu dosta posla da odradi, uopste mi se ne svidja kojim smerom ide Rondova karijera... Bivsi igrac, odigra 2, pa ga nema 30 tekmi.

 

    Gee ce biti ok. Ne verujem da ce igrati vise od 15min po veceri, Dvajtela ce morati ponosno da izadje kao starni C LA-a u nekom rehabilitacija (a ceo se istetovirao, uzas) modu. Davis ce vecinu na 4, mozda mrvicu na 5 i ulazi Gee da unosi energiju. 

 

  U sustini u plejofu ne smemo mnogo koristiti nepokretne Dvajta i Gija, tu ce biti postavka  (Bredli/Cook/KCP) - Danny - Bron - Kuzma - Davis. U teoriji je dobar ovo spejsing jer i LBJ i Davis znaju da je opale fino, Deni i Kuzma u teoriji dobre strec opcije kao ovi Kuk, Averi i Kaldvel, al u praksi mogu svi osmorica kombinovano da imaju 1/30.

 

  I tako braco. 

 

  E da, zaboravih da napomenem. Toliko je dobra pesma od Damira Urbana -> Ostavljam te samu, slusam je godinama i posle svakog slusanja je sve bolja i bolja. Uspeo sam malopre da zaplacem prepusen, sto je fizicki i mentalno skoro nemoguce 😄

Edited by delgado
dopuna
  • Like 1
  • Ha-ha 4
Link to comment
Share on other sites

Ja ne znam sta vise Melo ceka da obuce zlatni dres i parkira vilu odmah do Lebronove, ili mu bron iznajmi neke kucice od svog imanja za male pare i bude deo jedne velike sportske price , mozda najvece u istoriji. Pogledajte koliko sampiona, ispovredjivanih nba igraca i starih boraca, zeljnih rehabilitacije i krvi igra u ovosezonskim Lakersima, ludaka, lecenih narkomana, trener Kidd pomocni takodje nije ok sa zdravljem i svi krecemo u pohod na titulu, nema nazad. Daj Mela, daj jr-a i da pisemo istoriju!!!

 

 VIVA LOS LAKERS!!!!!!

  • Thanks 1
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

On 9/19/2019 at 2:58 AM, delgado said:

Evo me kod sestre, idem iz I u II pa spavam ovde, i citam lepo na laptopu svom koji sam skoro dobio od cala rivierin post napusen kao zver i uzivao sam.

 

 Ovo se zove analiza i misljenja nam se poklapaju. LBJ i Davis duo ce da funkcionise odlicno, i imaju sta da izvedu u plejof, ratnike. Videcemo, nba sezona je duga, povrede, trejdovi... Sve je moguce sledece sezone... 

 

 

 EDIT : Ajde i ja nesto malo ozbiljnije o Lakersima, blizi se sezona.

 

 

     Mislim da ce glavni problem biti potpuni otkaz ovih polugraca/poluzdravih igraca  bilo fizicki bilo igracki, dupla pretnja,  a tu su Bredli, Dvajtela, Rondo, Gee, prakticno pola tima. Takodje, ni KCP ni Danny nisu bas pouzdani u sutu, pa ce biti problem i shut vrlo cesto jer ce suteri pucati fizicki. Mnogo igraca tu hoce da regenerise karijeru, hteo je i Bugi, pa je najebao jos vise u zivotu. Nece bas biti raspad kao BKN, oni su imali mnogo starije starce, ovde je samo LBJ mator a drzi se dobro, Davis u najboljim godinama, tamo je Pirs bio mator, Garnett gotov.. Neko je poredio to. Ali u worst-case scenario cak mogu da zamislim i first round exit, bez plejofa ne bas.

 

    E sad, ajmo malo pozitivno i navijacki. Mali Karuso ce da bude dobar, sigurno. KCP ce da bude dobar. Danny ce da bude solidan, jer je Danny uvek solidan. Troj Daniels ce mozda dobiti neki smisao i sibnuti koju tricu Gerald Green style.  Dadli ce sluziti za faulove i da provocira protivnicke zvezde. Dvajt ako nista ima neku novu svoju pricu, i bicemo u medijima jos vise i zbog njega i |Brona, jer je i Dvajtove avanture mediji rado prate.

 

 

  LBJ i Obrva ima da budu mocan duo, prstace alejapovi, autletovi, lobovi, svasta nesto. Kuzmica mora da bude legitimna 3. opcija i od njega mnogo zavisi, a ja u njega ne polazem nikakve nade -> em tupav, em staklen 😕   Danny nazalost ne moze da bude 3. opcija u napadu i to ce nas svakako jebati jer imamo i impotentnog i mrtvog Rondoa, zato je bitno da Karuso krene jako u sezonu, i istisne govnara malog iz petorke...  Morace i Cook tu dosta posla da odradi, uopste mi se ne svidja kojim smerom ide Rondova karijera... Bivsi igrac, odigra 2, pa ga nema 30 tekmi.

 

    Gee ce biti ok. Ne verujem da ce igrati vise od 15min po veceri, Dvajtela ce morati ponosno da izadje kao starni C LA-a u nekom rehabilitacija (a ceo se istetovirao, uzas) modu. Davis ce vecinu na 4, mozda mrvicu na 5 i ulazi Gee da unosi energiju. 

 

  U sustini u plejofu ne smemo mnogo koristiti nepokretne Dvajta i Gija, tu ce biti postavka  (Bredli/Cook/KCP) - Danny - Bron - Kuzma - Davis. U teoriji je dobar ovo spejsing jer i LBJ i Davis znaju da je opale fino, Deni i Kuzma u teoriji dobre strec opcije kao ovi Kuk, Averi i Kaldvel, al u praksi mogu svi osmorica kombinovano da imaju 1/30.

 

  I tako braco. 

 

  E da, zaboravih da napomenem. Toliko je dobra pesma od Damira Urbana -> Ostavljam te samu, slusam je godinama i posle svakog slusanja je sve bolja i bolja. Uspeo sam malopre da zaplacem prepusen, sto je fizicki i mentalno skoro nemoguce 😄

Rekoh ti pre dva meseca u par reci sto ti je riviera sad nadugacko obrazlozio. Sprcali ste proslu sezonu bezveze i sad morate da cekate ovu da vidite gde skripi , pa da sledece napadnete titulu. Srecan pripremni period svima koji slave.

 

P.S. Otvori novu temu naduvan i cesce pisi u tom stanju, vrh 😁

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Hvala tebreks, evo sutra sam prva (ustajem kroz 4h jbg) a u nedelju II tako da imam sutra vremena da se izgotivim pa cu se iscimati da makar pocnem temu -> predstavljam tim po tim i belezim u word.

 

   Nista specijalno, kao i ranijih sezona, predstavljanje timova, overall utisak, poneka slika i to je to.

 

  Ako neko hoce da predstavlja svoj tim, da to lepo izanalizira (npr Frensis Finiks jer ce mene sigurno mrzeti da se cimam oko Finiksa) , Trip Bullse (takodje, fuckin' Bullsi), i ko jos ima zelju da o svom timu kaze koju rec vise, mozemo i to da iskombinujemo.

 

  @Miki28  od tebe ocekujem predstavljanje lakersa, pa da imamo i moje i tvoje vidjenje na pocetnoj 😄

Link to comment
Share on other sites

Moje predvidjanje je da ce Hejvord u toku sezone biti trejdovan. Boston je pretanak na centarskim pozicijama, pokusace da dobiju nesto zauzvrat koji ce biti na izlaznoj godini ugovora. Taman bi oslobodili malo veci prostor za potpis malo jaceg FA sledece sezone. 

Naravno, ako Hejvord ne bude pokazao neki znacajniji napredak. 

 

Dzaba i jaka prva linija odbrane, kada su u reketu suplji k'o svajcarski sir. 

Link to comment
Share on other sites

Grofe, spremi Denver ove godine za otvaranje teme, pa ces mi kopirati i poslati fajl, stvarno me mrzi da pisem ista o toj odvratnoj ekipi.

 

  Frensis - Sunsi 

 

  Nikse ne dam Viniju, sa zadovoljstvom cu da ih radim i bice bar pola ekrana o Frenchiju, Vini ti uzmi Bakse zbog Midltona i Djane, njih gotivis.

 

  Realni -> Portland

 

   Matic - Heat

 

   Stefi moze da uzme Boston, Tripvud Bullse, Wook moze CLipperse , posto je sad njihov najveci navijac jer su najveci protivnik Lebronu.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...