Jump to content

Opozicija u Srbiji - istine, zablude, bojkot i trojanski konji...


Eddard

Bojkot izbora-da ili ne?  

146 members have voted

  1. 1. Da li ste za bojkot izbora koji će se održati sledeće godine?

    • Da
      73
    • Ne
      42
    • Ne znam
      14
    • Ne zanima me
      15
    • Ne želim da odgovorim
      2


Recommended Posts

10 hours ago, Kronostime said:

Glasovi cega sem njihove sujete da su u necemu bitni i da zbog toga nece birati sredstva?

Daj, bre, za njih ni ukucani nece glasati koliko uta su promenili misljenje. :default_coffee:

 

Za obojicu se može primeniti onot, slušaj šta kaže, ne gledaj šta radi.

Ni to što kaže nije uvek nešto od značaja, nešto što je dobro čuti i zapamtiti, ali kad im se desi da ubodu u srž što ne reći i ne pohvaliti, i kad ćorava koka kljucne zrno to je zrno, kljucnula je.

Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, Devojka Luke Razića said:

 

 

 

Tebi je, ili dosadno, ili se ludo zabavljaš ( već duže vreme na moj račun )..ili se praviš potpuno neinformisana.

 

Gde da se oglašavaju? Na RTS-u ili kod Marića na Happy TV?

 

Šta još nedostaje? Radio i TV za sve opozicione stranke? 

 

 

 

Nisam shvatila ovu provokaciju. Pojasni tvoje nagadjanje oko mojih postova.

 

I zasto se podmeces, zar verujes da je prica o Djilasu, Jeremicu, Vucicu, Djindjicu - zapravo prica o tebi i nesto na tvoj racun?

Zaista i pored truda da budem otvorena za sve i svasta sto procitam i da razumem sta hoces da kazes i zasto kazes, to je nemoguce razumeti.

 

 

...inace da nisi preskakala redove procitala bi da sam napisala da opozicija ne koristi da nesto pametno kaze o sebi ni u medijima otvorenim a ne zakljucanim za njih (opoziciju).  Pritom to ponavljam vrlo cesto nije nista novo, posebno nema sa tobom nikakvih dodirnih tacaka...Mediji na koje mislim su Danas, n1, nova....ovi mediji guraju Vucica, svaka vest je vucic, opozicija se bavi Vucicem

kada zelis nesto da procitas o opoziciji sigurno to ne radis na sajtu rts ili hepija ili informera....

znaci mediji koji podrzavaju opoziciju -

 

jel ovo bilo toliko komplikovano da bi se odmah pomislilo na neke medije od kojih ne ocekujes nista?

 

evo recimo list Danas, ima nesto da je Djilas rekao da neki porse nije marinikin, bla bla...vucic ....kakva je to politika?

Posle mi kazu idi da citas njihov program za dan kasnije....pa zasto ne danas da nesto mogu da cujem a da nije neka nebitnost u koju se obavezno uvuce vucic u pricu...pritom i dalje niko nema pojma sta ce biti sa opozicijom, `sta sanja i sta joj se dogadja`

 

sada ako opet negde u mom postu budes videla sebe i pomislis da je ovo nesto na tvoj racun,

 

izvrsicu harakiri !

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, ters said:

 

Pa hajde me prosvijetli - sta to rade sto ne treba gledati po politickim pitanjima? 

 

 

Obojica se aktivno bave politikom, negde oko 25-30 godina su prisutni manje ili više u javnosti, bili su na čelu stranaka, imali značajan uticaj u javnosti, bili su na istaknutim državnim funkcijama gde su mogli značajno da utiču na donošenje odluka, i dospeli su do totle da direktno ili indirektno podržavaju Vučića. Dobra volja, dobre ideje, "prava strana", u politici ne znače mnogo, jedino rezultati imaju vrednost, nema rezultata posle četvrt veka aktivnog bavljenja politikom, znači nešto je tu pogrešno, efekat njihovog političarenja je jednak kafanskom bistrenju svetske politike, čuje se i tu poneki ispravan stav, tačna ocena, treba ovo, treba ono, i onda se naruči nova tura, tako pešes puta, pa sutra iz početka.

Eto, pomenuo sam emisiju u kojoj je Čanak rekao neke pametne stvari, pričao je o nečemu što je učinio, ali se pritom ponašao malo šalabajzerski, neprimereno prema voditeljki, sve pokušavajući da pokaže kako je superioran, pametan, duhovit. 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ovo što je bilo u medijima za Dan posle i za Porše, pa tu može i da se uključi i ceo nastup, nema nikakve veze sa promovisanjem ni Vučića ni Đilasa, a ne može se spuštati ni na nivo Čedine politike koji je još iz doba kada je bio šef poslaničke dosovske grupe pokazivao zapravo gde nam je svima mesto. SLično važi i za Čanka, a sada da li je Polo ili je Porše i da li je prepuno floskula ili je ono daj da pričamo o konkretnim stvarima, tu je zaista voda na vodenicu i Vučiću i onome što se nekada zvalo Institut Boris Kidrič.

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, BartonFink said:

 tu je zaista voda na vodenicu i Vučiću

 

sve sto rade i govore meni izgleda kao da rade za vucica a ne za sebe

 

...mozda je to samo moj blazi oblik paranoje, ali postoje dokazi da umesto sebe u svakoj prilici u retoriku uvuku vucica

 

najgora reklama je uvek reklama, pa zasto onda ne reklamirati sebe nego njega - e to nikada necu razumeti

 

Kad pomislis identicnu stvar koju sam identicno nekoliko puta vec napisala, je da je Tadic to isto radio na svojoj predizbornoj kampanji kad je izgubio od Nikolica, ona trivanka je u minuti izgovarala imena nikolica i vucica i sns-a tacno koliko i sadasanja opozicija to radi samo ovaj put bez pominjanja nikolica

 

`Uzeo nam drzavu, novac, narod` i..... odu na kafu do sledeceg retkog gostovanja na tv ili u nekim novinama.

 

Onaj jadan jeremic, sada mi ga je nesto i zao, eto, smislio je revansizam i lustraciju i nada se necemu. Kakve su to gluposti da upozoris sta ces uraditi sa gomilom snsovaca jednom kad pobedis, ko ce takvog da bira ako unapred preti da ce da te lustrira :lol_2:

 

...nemaju politiku pa lupetaju ili im je svejedno

 

 

Link to comment
Share on other sites

Mozda ti ne lezi politika?

 

Evo nesto pametno samo za istancani ukus:

 

Opozicija traži da javni servisi otvore prostor za kritičko mišljenje u svim informativnim emisijama, kao i u svim dnevnicima.

 

Opozicija je integralni deo demokratskog političkog sistema i svaki pravi javni medijski servis je dužan da izveštava građane o njenim aktivnostima, kritikama vlasti i predlozima. U otetoj državi sa autokratskom vlašću, koja praktično vlada pomoću medija, javni medijski servis nije u funkciji informisanja građana, već u funkciji propagande vladajućeg režima. Tu za opoziciju očigledno nema mesta, ili ga ima samo toliko da oni mogu reći kako, eto, daju prostor i opoziciji, mada je taj prostor realno zanemarljiv – navodi Lutovac.

 

...ne samo lutovac i ostali prisutni su otkrili toplu vodu:

https://www.danas.rs/politika/opozicija-od-rts-trazi-prostor-za-kriticko-misljenje-i-u-dnevniku-2/

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Danas sam odgledao "čuveni" duel Dačić - Tadić. Čak i Tadić izgleda nadmoćno nad Dačićem što je iznenađujuće jer je Dačić nekad bio prilično dobar u demagogiji. Nekako je sad zvučao izlizano a čak i na te izlizane radikalske fore Tadić je imao par ubitačnih odgovora. Tadić spomenuo da RTS ne radi svoj posao kako treba, a Dačić će "Pa nismo ništa menjali od vaše vlade, to su sve vaši ljudi". Na to Tadić odgovara "Pa nisam ni ja ništa menjao na RTS, to su sve ljudi postavljeni za vreme Koštunicine vlade" i to je primer kako se raspada propaganda ove diktature. Da budem iskren ja sam znao da je Tijanić postavljen pre Tadića ali sam i sam pao na laži kako su ostali na RTS postavljeni za vreme Tadića.

 

Naravno opet su ga presecali hiljadu puta, a Dačić je bio toliko dosadan da se čak i Stefanović nasmejao jednom koliko je očigledno imao zadatak da priča prazne priče samo da potroši vreme.

Link to comment
Share on other sites

On 7/15/2021 at 9:18 PM, Klotzen said:

Danas sam odgledao "čuveni" duel Dačić - Tadić. Čak i Tadić izgleda nadmoćno nad Dačićem što je iznenađujuće jer je Dačić nekad bio prilično dobar u demagogiji. Nekako je sad zvučao izlizano a čak i na te izlizane radikalske fore Tadić je imao par ubitačnih odgovora.

 

Nisam gledala taj duel, ali si opisao tako kao da sam ga odgledala ... i lepo vidim izlizanog Ivicu i ulickanog i spremnog Tadica.

 

Ipak, to je samo vrsta zabavnog programa. I dalje ostaje cinjenica da upravo zahvaljujuci uvek zaista ulickanom Tadicu,
Dacic cak i ne mora da se specijalno trudi za nastup dok Tadic mora.

Njihova ranija koalicija je bila tzv. brana od radikalske stihije, medjutim, ta stihija je odnela DS - sto znaci da se Tadic kasno pripremio da satire politicke protivnike. Posebno kad politicki `protivnici` dele zajednicku Bol za preminulim sefovima.

 

Koji god da je program ovo emitovao, taj je znao sta radi...stavio u program `suparnike` a narod ko narod uziva da navija.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Mama_mia said:

Danas sam odgledao "čuveni" duel Dačić - Tadić. Čak i Tadić izgleda nadmoćno nad Dačićem što je iznenađujuće jer je Dačić nekad bio prilično dobar u demagogiji. Nekako je sad zvučao izlizano a čak i na te izlizane radikalske fore Tadić je imao par ubitačnih odgovora

 

Nisam gledao niti imam nameru da gledam. Ko beše taj Tadić? Njegov bivši koalicioni partner? Onaj koji se pomirio, izgrlio i izljubio sa Dačićem? Nek se nose obojica u tri lepe.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, Devojka Luke Razića said:

Bilo bi mi drago ukoliko biste pročitali ovaj  TEKST

 

Zanimaju me i komentari vezani za tekst 🙂 

Šta prokomentarisati?

Da dajem glas opet onima koji su izneverili moja očekivanja, onima koju su služili umesto razjebali službu, onima koji su imali 12 godina da urade lustraciju?

Neće moći.

Glupe fraze , koje više ne jebe stručno ni njihova šira familija, ižvakana priča, i naravno najveći njihov problem je što mi (apstinenati) nemamo pamćenje zlatne ribice.

Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, Devojka Luke Razića said:

@JohnnyDragon U tom slučaju, dok se ne pojavi neko novo lice u opoziciji, AV će vladati. Do kraja njegovog mandata svako ko može otići će iz Srbije...i ona će biti zemlja staraca, a onda je svejedno ko je na vlasti..

To je problem onih koji su ga doveli na tron.

Njima je skinuo tal.Ja sam danas u Bg, sutra mogu u Bremen, Amsterdam, itd...

Neka se J svi kolektivno, i stari i "stari".

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Devojka Luke Razića said:

Bilo bi mi drago ukoliko biste pročitali ovaj  TEKST

 

Zanimaju me i komentari vezani za tekst 🙂 

 

Ako je SNS takav kakav je,a opozicija ne može ni da ih za milimetar uzdrma,onda bi trebalo da se bave time šta to rade loše,a ne da drže pridike glasačima ...

Uzimam u obzir užasno stanje u medijima i očiglednu autoritativnost Vučićevog režima,ali to mi je samo delimično opravdanje za ovako loše stanje opozicije ...

Druga stvar,malo malo,u svojim nastupima potkače neku gradjansku inicijativu,pokret,bilo bi lepo da ih neko posavetuje da ne rade to,nisu oni njima problem nego SNS ,a i odbija potencijalne glasače ...

 

 

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Devojka Luke Razića said:

Bilo bi mi drago ukoliko biste pročitali ovaj  TEKST

 

Zanimaju me i komentari vezani za tekst 🙂 

 

Malo agresivniji za moj ukus ali u suštini tačan 99%. Ono što nije tačno to je da je Ćuta bio u SNS. Čovek nema veze sa njima ali ne zna ni da se bavi politikom pa onda svaku drugu njegovu izjavu diktator iskoristi da dodatno uništava opoziciju. Mora malo da poradi na sebi ili će postati novi Jovo Bakić koga svi tapšu po leđima a niko ne glasa za njega.

Link to comment
Share on other sites



[mention=1092]JohnnyDragon[/mention] ...
svako ko može otići će iz Srbije...i ona će biti zemlja staraca...


Sami pali, sami se ubili.

2 su velike činjenice koje se uvek uzimaju zdravo za gotovo, odn. tumače pogrešno bez ikakvog realnog pokrića:

1. Da se u Srbiji živi loše.
Možda to vidi samo odumirući srednji sloj koji bi hteo uvek stepenik iznad, ali više ne može jbg, no oni su nebitni za priču. Odumiru. Fizički i mentalno.

a) Oni dole, beton liga, ušemljuju se većinski kroz partiju koja im baca mrvice i njima super. Gomila posla kroz državne službe sa minimumom potrebnih skilova za minimum para. Ali njima super, u drugom sistemu bi se od njih zahtevalo neko znanje...zajebi to.

b) Premijer liga. Neverovatne mogućnosti razvoja biznisa na vodi, u vodi, pod vodom, dok obrću se repa i Brnaba je lepa...

Ukupno, većinski, Srbija trenutno nema razloga išta da menja.
Povremeni katastrofalni skandali ljude jednostavno ni na koji način ne dotiču, nije to njihov život. Sebično? Praktično.

2. Da su tzv. apstinenti - (budući) opozicioni glasovi.
Nisu.
Samo su još jedna vrsta trola ovih na vlasti kojima se iskasapljenoj opoziciji svaki dan diže lestvica i postavljaju novi zahtevi koje kao moraju da ispune da bi nekog privukli.

Ima tu i mojih poznanika koji su (da se razumemo, zaista su stručni) po (uglavnom IT) firmama što vladajućih što njihovih ino-partnera, što svojim (i tu je onda, naravno, najvažniji princip - "ne talasaj!")...i jebe im se više da se cimaju, jer - mogu puno da izgube. Putuju ovde-onde, jure veze da nabave GeForce RTX 3080, trocifreni flight segmenti godišnje, kupuju 3. MI prečišćivač vazduha za dečju sobu, gledaju dal će im deca u Ruđera ili Savremenu, itd... U razgovorima sa njima vidim isto što i kod onog aimez vous pisca Kurirovog miljenika - gnušaju se (he, he) SNS i AVa, ali su im usta puna šlajma za tzv. "opoziciju", ono, nesposobni, qrac, palac nova lica ...standardno. A svi su doajeni 5. Oktobra.

Lični ugao, nevezan za gornju pamet:

Enivej. Ja sam jednostavan i lak za održavanje, meni je osnovni kriterijum - smenjivost. Drugih interesa i muzičkih želja nemam. Traženje Unicorna u vidu moralno čiste vlasti nije moja priča. Homo sapiens je kvarljiva roba još otkad je zveknuo komšiju iz susedne pećine u glavu i oteo mu onu butnu kost neke velike živuljke sa kojom je ovaj naglo počeo da lovi bolje od njega... Tako je i u Švedskoj i u Švajcarskoj pa i u Gangulinoj Nambiji [emoji6]

Da li se na izborima 2012. promenila vlast bez problema? Da. Kraj priče.

Ako vidim da neko pravi pakleni krug odbrane svoje vlasti tuđim životima, meni se pali lampica. To je moja crvena linija. Kad dođe vreme za izbore, videću ko je najjači u opoziciji ovima i dobiće moj glas, bez obzira da li ima ili nema šanse da nadjača ovu sektu na vlasti. Tako je bilo i 5.10. i ranije 90ih...a svima koji traže svoju bezgrešnu sliku i pomenutog moralnog Jednoroga da bi dali svoj prešs glas, kao i uvek od mene, jedno toplo i ljudsko - šukurac.

Sent from my phone using their app

  • Like 5
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • Lobotomija changed the title to Opozicija u Srbiji - istine, zablude, bojkot i trojanski konji...
  • 40Wins pinned and unpinned this topic
  • 40Wins locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...