Jump to content

Opozicija u Srbiji - istine, zablude, bojkot i trojanski konji...


Eddard

Bojkot izbora-da ili ne?  

146 members have voted

  1. 1. Da li ste za bojkot izbora koji će se održati sledeće godine?

    • Da
      73
    • Ne
      42
    • Ne znam
      14
    • Ne zanima me
      15
    • Ne želim da odgovorim
      2


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Kada pomislim da su se fasiste malo umirile oni iznova izrone svoje njuske.

 

Predsednik Dveri Bosko Obradovic trazi da ulice u Beogradu nose nazive po "istaknutim ravnogorcima"

 

Djilas ce se naravno praviti lud na zahteve koalicionog partnera.

 

 

Link to comment
Share on other sites

istinski sam zgranuta...

Jel to Vucic ima tesku ruku? Zvekece samarchine opoziciji kao da ih samarajuci nokautira pa ovi ne mogu ni da se pridignu.

 

Ne pratim nista, niti slusam jedne niti druge, samo ponekad vidim kako ovi otvaraju usta...jadnici izgleda

jos uvek kritikuju sto ih ovaj stalno nokautira ...

 

Nikada necu razumeti sta se tacno desava sa opozicijom.

Ok glupi su, nesposobni i lenji ali sigurno ima jos nesto sto ne znamo a sto ih u ovoj meri ometa ....nagadjam da oni istinski i ne zele da budu vlast, bar ne u ovom trenutku.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

'oce li Bosko ako ikada dodje na vlast dati neku vojvodsku titulu Djilasu,Mariniki ili Borku (da Borko bude novi crveni vojvoda.. 😄 )...

Stvarno mi nije jasno sta Bosko treba da kaze ili uradi da bi Djilas i kompanija shvatili da je SZS u ovakvom obliku politicko samoubistvo za njih....

 

Link to comment
Share on other sites

24 minutes ago, DJ_Vasa said:

 

Mislim da se u boldovanom delu teksta nalazi sasvim logičan i odličan odgovor.

 

...znaci odbacujes neboldovani deo:

 

Quote

oni istinski i ne zele da budu vlast, bar ne u ovom trenutku.

 

16 minutes ago, mare80 said:

'oce li Bosko ako ikada dodje na vlast

 

 

nece nikada doci na vlast jer ocigledno ne zeli ne samo on vec cela skupina

 

cekaju....

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Mama_mia said:

...znaci odbacujes neboldovani deo:

 

Ne mogu da ti konkretno odgovorim na taj deo konstatacije. S jedne strane, deluje da im i nije stalo do vlasti, ali sa druge, ne verujem da bi plakali kada bi bili na izvoru novca. Naprosto, ne umem da se odredim prema tome.

Link to comment
Share on other sites

 

2vasa

 

to kazem jer niko me ne moze ubediti da ako nesto zeli da se uradi, to se i uradi ili se bar ozbiljno pokusa...

 

zato verujem da ovi samo glume da hoce vlast, znaju i sami da nije povoljan trenutak

 

....ako av godinama zaglupljuje ljude koji se daju zaglupiti,

pa ovi zaglupljuju jos zesce isto toliko godina koliko i av zaglupljuje

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

nije Srbiji problem vrli demokrata Vesić koji urniše sve po BG već šta bi bilomkad bi bilo da hednog dana pravo niotkuda Boško Obradović bude deo vlasti. treba ovu prćiju vesići AV da vode barem još 39 godina malo su nam se popišali u život, malo ...

p

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Klotzen said:

Dveri neće biti u Ujedinjenoj Opoziciji Srbije. Eto dobre vesti za one koji su Dveri smatrale rak ranom SZS, sad i oni mogu da podržavaju opoziciju. Ili grešim pa će sada da ispliva nova prepreka ?


Mi jos ne znamo da li postoji Ujedinjena Opozicija Srbije. Dok ne vidim spisak organizacija i njihove izjave, pozeljno zajedno, 

sa novim ciljevima, 

do tad je UOS

‘Djilas za laptopom’ (Ili na biciklu)

 

Oni su i dalje ekskluzivni klub bojkotasa, 

ali nekako mi lista onih koji mogu da im se prikljuce kratka i upitna

 

 

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Klotzen said:

Dveri neće biti u Ujedinjenoj Opoziciji Srbije. Eto dobre vesti za one koji su Dveri smatrale rak ranom SZS, sad i oni mogu da podržavaju opoziciju. Ili grešim pa će sada da ispliva nova prepreka ?

 

Ne mislim da su Dveri bile toliki problem u SZS same po sebi.

 

Oni su problem jer njihovo ucesce u SZS jedino ima smisla ako je sva opozicija ujedinjena u jedan front. Bez toga, to je koalicija srodnih stranaka i obezglavljene DS. To je problem i za SSP i za NS.

 

Srpska opozicija se ponasa kao guske u magli. Nema potrebe za objedinjavanjem ako ce u tom frontu biti samo cetiri partije. Sta to treba da znaci? Da objedinjavanje nije uspelo? Da cetiri partije koje imaju od 3-5% predstavljaju svu opoziciju u zemlji?

 

Neka se lepo udruze sa sebi srodnim partijama i govore samo protiv rezima. Nista - "osudjujemo ispade Boska Obradovica", nista "ne mozemo sa onima koji bi priznali Kosovo". Svako kome je Vucic blizi od bilo koje postojece partije u Srbiji (osim ako te partije nisu DB produzena ruka vlasti tipa SRS i Levijatana) neka lepo ide sa Vucicem. Stav "nas ne interesuje demokratija za ove urodjenike koji zive u ovoj zemlji dok god zemlja ide u pravom smeru" je legitiman stav, ali je to stav SNS i nema nikakve veze sa opozicijom.

 

Neka svako kritikuje Sarumanov diktatorski rezim iz svog ugla - jedni mogu da tvrde da se ruse prava radnika, drugi da vlast hoce da prizna Kosovo, treci da pominje kriminal, cetvrti korupciju, peti da vlast raspiruje antievropsku retoriku. Na svako SNSovsko "vi ste sa fasistima" ili "ne smetaju vam ovi sto su prodali Kosovo" odgovoriti sa "uopste nas ne interesuju druge politicke partije. Interesuje nas samo rusenje vase nelegitimne vlasti."

 

U neku ruku se slazem sa McLeodom da nisu samo Saruman i SNS problem - ne slazem se da su oni sporedan problem i da njihovo rusenje nece biti dobra stvar. Slazem se da je ogroman problem nepostojanje odgovornosti - nisi uspeo, skloni se.

 

Obradovic ako ne ume samostalno da se izbori za 5% neka ide iz politike. Djilas ako ne ume nista drugo osim da se iscudjava kako smo na ivici gradjanskog rata (u zemlji u kojoj vlast dobija 80%, a opozicija moze da slavi 25%) neka ide iz politike. Seselj nastavlja da bude predsednik stranke kao da je to njegovo preduzece, Jovanovic vodi partiju u kojoj je samo on ostao, Canak je i dalje tu, Gordana Comic bi i dalje da govori u skupstini, Sutanovac i Balsa bi i dalje da se pitaju za nesto, Jeremicu nije dosta blamiranja za ove tri godine. Tadic porucuje da ne moze da zamisli zivot van politike - pa sta covek da kaze na to?

Edited by goldberg
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Evo šta se može pretpostaviti o UOS do sada jer zvanično nemamo baš mnogo informacija. Na osnovu par intervjua unazad par dana ovo je šta ja mogu da pretpostavim. UOS nije Ujedinjena nego Udružena Opozicija Srbije. UOS će biti labavi savez koji neće imati svoj program kao SZS nego samo par tačaka, najverovatnije o fer izborima i medijima što je odlična vest po meni jer praviti program u državi gde se boriš za osnove demokratije je utopija. Ono što neće biti u tim tačkama je Kosovo i to je razlog zašto Dveri neće biti zvanični član. Ovako na elegentan način izbacuju i Kosovo i Dveri iz saveza što nije loša stvar. Kažem zvanični jer vidim da Obradović najavljuje neku tehničku saradnju a možda i zajedničkog kandidata za predsedničke.

 

Članstvo se krije pretpostavljam da je ovo slaba tačka i da niko bitan neće biti pojačanje u odnosu na SZS. Verovatno će par nebitnih organizacija da uvedu da ne može da se kaže da su se dodatno usitnili. Ovo je i najgore od svega jer naše opozicione stranke opet ne shvataju da bez jedne jake kolone nemaju šansi protiv diktatora kao što je Faraon. Kad smo kod ovoga NDBG je odbio da uđe što je loše i za UOS ali bojim se i za NDBG. Dobra vest je da SDS odbio da uđe :) . Od ostalih niti znamo ko je u opticaju niti ko nije. Bila je jedna izjava u smislu da mogu i oni koji su izašli na izbore ali bez rukovodstva koji su doneli tu odluku o izlasku na izbore. To za sada jedino može da se desi u PSG ali ne verujem u to, Sergej nije dosledan čovek i mislim da će ostati na čelu stranke.

 

To što neće imati program daće potpunu slobodu svim strankama da nastupaju kako žele i to će da smanji napetosti u savezu oko različitih ideja ali će i da ponudi Vučiću prostor da ih lakše zavadi. Videćemo kako će to da funkcioniše kada NS i SSP ili DS počnu da nastupaju sa potpuno različitim idejama pa kad ih novinari priupitaju za ideje drugih iz koalicije. Ili ako Vučić odluči jednoj stranci da ponudi malo više prostora u medijima kako će to da se odrazi na sve njih.

Link to comment
Share on other sites

Srpska opozicija se raspala nakon izbora 2012, kada je Tadic onako dzentlmenski predao vlast kao da je na izborima potucen do nogu a nije tako bilo, procenat koji je tada dobio od gradjana  (47, 31, Nikolic 49.54)sad je misaona imenica za srpsku opoziciju koja god da je u pitanju. Nakon izbora srpska opozicija se razisla kao site vashke. Predali su drzavu i narod kao na tacni, sa sve garnirungom. Sto se mene tice, udrobili su "hibridnoj demokratiji" Srbije podjednako kao i SNS. 

Srpski narod nema vise drzavotvorni potencijal, da nije tako, imali bi smo drzavo a ne ovo "hibridno" cudoviste. 

 

Na kraju i ne manje vazno, naprotiv, cestitam srpskoj manjini u Hrvatskoj na odluci da misle svojom glavom i gledaju svoja posla unutar drzave u kojoj zive i pod cijom je zastavom Milosevic usao u vladu Hrvatske. Mislim da je to najbolja i najpametnija srpska odluka u poslednjih 30 godina. 

 

 

 

Edited by Pletilja
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Pletilja said:

Srpska opozicija se raspala nakon izbora 2012, kada je Tadic onako dzentlmenski predao vlast kao da je na izborima potucen do nogu a nije tako bilo, procenat koji je tada dobio od gradjana  (47, 31, Nikolic 49.54)sad je misaona imenica za srpsku opoziciju koja god da je u pitanju.

 

Pletilja, uglavnom se slažem sa Vama, ali sa ovim ne mogu. Mislim da srpska opozicija i dalje postoji. Ne može da ostvari procenat 47,31 koji je ostvario Tadić, a zašto?

 

Od 2012.godine do danas nijedna stranka i Koalicija ne može da dobije taj procenat iz jednostavnog razloga:  Vučić "organizuje" izbore. Ne znam da li ste nekada bili politički aktivni, ja jesam.

 

Nemam nameru da branim zloglasni režim SM ali u to vreme vladavine SM izbori su bili pošteniji i normalniji od ovih sada. 

 

Prvo- imali smo medije-Studio B, B92, Našu Borbu, Demokratiju...Sada nemamo medije. 

 

U zavisnim medijima AV satanizuju se svi opozicioni političari. Glasovi se kupuju. Ljudi u strahu od dobijanja otkaza poslušno idu na te njihove mitinge.

 

AV koristi državni novac kako bi članovi SNS-a dobili i novac i sendvič i besplatno letovanje-za najaktivnije članove..

 

Pre izbora kreću pretnje, gradovima i selima prolaze crni džipovi bez registarskih tablica, otvoreno se krade-glasa na samim biračkim mestima.

 

Niko ne može da dobije taj procenat koji je dobio Tadić sada kada je Vučić na vlasti. Niko sem njegove stranke i on ide toliko daleko u krađi da ispada da je osvojio oko 60 procenata i više glasova uprkos bojkotu izbora.

 

Ne znam šta može i treba da se desi kako bi mu poslušnici okrenuli leđa i kako bi pao sa vlasti.

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Devojka Luke Razića said:

 

Pletilja, uglavnom se slažem sa Vama, ali sa ovim ne mogu. Mislim da srpska opozicija i dalje postoji. Ne može da ostvari procenat 47,31 koji je ostvario Tadić, a zašto?

 

Od 2012.godine do danas nijedna stranka i Koalicija ne može da dobije taj procenat iz jednostavnog razloga:  Vučić "organizuje" izbore. Ne znam da li ste nekada bili politički aktivni, ja jesam.

 

Nemam nameru da branim zloglasni režim SM ali u to vreme vladavine SM izbori su bili pošteniji i normalniji od ovih sada. 

 

Prvo- imali smo medije-Studio B, B92, Našu Borbu, Demokratiju...Sada nemamo medije. 

 

U zavisnim medijima AV satanizuju se svi opozicioni političari. Glasovi se kupuju. Ljudi u strahu od dobijanja otkaza poslušno idu na te njihove mitinge.

 

AV koristi državni novac kako bi članovi SNS-a dobili i novac i sendvič i besplatno letovanje-za najaktivnije članove..

 

Pre izbora kreću pretnje, gradovima i selima prolaze crni džipovi bez registarskih tablica, otvoreno se krade-glasa na samim biračkim mestima.

 

Niko ne može da dobije taj procenat koji je dobio Tadić sada kada je Vučić na vlasti. Niko sem njegove stranke i on ide toliko daleko u krađi da ispada da je osvojio oko 60 procenata i više glasova uprkos bojkotu izbora.

 

Ne znam šta može i treba da se desi kako bi mu poslušnici okrenuli leđa i kako bi pao sa vlasti.

 

 

Sve je otislo predaleko, povratka nema, institucije razorene, gradjanski sloj opustosen i obespravljen, narod zapusten u svakom smislu. Svet ima svoje agende i svoje probleme.

Ne znam sta je u igri i zasto EU i medjunarodna zajednica ne reaguje na ovako drastican pad demokratskog zivota kod nas ali je to sigurno razlog zasto nema inostrane pomoci da se, recimo, stampaju jedne novine koje bi bile besplatne i koje bi bile glasilo prodemokratskih snaga, za pocetak. Privatni mediji ne mogu da obavljaju tu funkciju a vecina nema novac potreban za kablovske emitere i nedeljnike koji danas i nisu bas jeftini za prosecnog stanovnika. To je ona pragmaticna strana problema. Ima jos jedna, po meni najvaznija:

 

Drzava je ozbiljna tvorevina duha, ostvarenje ideje slobode i pravde pre svega. Da li taj duh postoji danas u Srbiji? Ne postoji. Neko je odgovoran za takvo stanje nacije. 

AV je "samo"bednik koji je iskoristio slabost protivnika i cije ce ludilo da zabije poslednji ekser u kovceg srpske drzavnosti. Iskreno, mislim da je to vec obavio. 

 

Edited by Pletilja
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Mislim da je najveci problem koji stoji na putu formiranja nekog jaceg opozicionog "pokreta" - to sto su gradjani izgubili poverenje u politicku scenu Srbije. 

Ima mnogo nezadovoljnih ali ce radije sedeti kucama nego da se politicki aktiviraju - gledaju na to kao na Sizifov posao. 

Posle toga dolaze mediji. Mediji bi morali da se oslobode, ali bez neke znacajnije podrske gradjana tesko ce moci da se izvrsi pritisak na vlast da malo oslobodi medije. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, Devojka Luke Razića said:

 

Pletilja, uglavnom se slažem sa Vama, ali sa ovim ne mogu. Mislim da srpska opozicija i dalje postoji. Ne može da ostvari procenat 47,31 koji je ostvario Tadić, a zašto?

 

Od 2012.godine do danas nijedna stranka i Koalicija ne može da dobije taj procenat iz jednostavnog razloga:  Vučić "organizuje" izbore. Ne znam da li ste nekada bili politički aktivni, ja jesam.

 

Nemam nameru da branim zloglasni režim SM ali u to vreme vladavine SM izbori su bili pošteniji i normalniji od ovih sada. 

 

Prvo- imali smo medije-Studio B, B92, Našu Borbu, Demokratiju...Sada nemamo medije. 

 

U zavisnim medijima AV satanizuju se svi opozicioni političari. Glasovi se kupuju. Ljudi u strahu od dobijanja otkaza poslušno idu na te njihove mitinge.

 

AV koristi državni novac kako bi članovi SNS-a dobili i novac i sendvič i besplatno letovanje-za najaktivnije članove..

 

Pre izbora kreću pretnje, gradovima i selima prolaze crni džipovi bez registarskih tablica, otvoreno se krade-glasa na samim biračkim mestima.

 

Niko ne može da dobije taj procenat koji je dobio Tadić sada kada je Vučić na vlasti. Niko sem njegove stranke i on ide toliko daleko u krađi da ispada da je osvojio oko 60 procenata i više glasova uprkos bojkotu izbora.

 

Ne znam šta može i treba da se desi kako bi mu poslušnici okrenuli leđa i kako bi pao sa vlasti.

 

 

 

Problem srpske opozicije je upravo ovo sto ti demonstriras. Odsustvo svake odgovornosti i gledanje iskljucivo vlastite guzice. Oni znaju da ne mogu da ugroze rezim, ali im ne pada na pamet da se sklone, jer imaju koristi od ucestvovanja u politickom zivotu i cuvaju svoje mesto za neke eventualno bolje dane. Zato koriste te izgovore koje ti koristis.

 

Imali nekad b92 i Borbu? A sta su danas N1 i Nova? Taj rezim SM je ubijao politicke protivnike, radio im sve i svasta i nije bilo interneta da se to sve snimi i šeruje na mrežama. Sam Bog zna kroz sta su sve prosli opozicionari 90ih. I tu mislim ne samo na lidere nego na obicne aktiviste koji su najebali samo tako. I onda dodjes ti da kukas na dzipove bez tablica. Srpska opozicija ima osnovni problem sto ce na svakom protestu biti izvizdana i to pod uslovom da imaju srece da ne dobiju i batine. Ti ljudi su sredstvo AV za ostanak na vlasti i tacka. Sve dok su oni alternativa, vlast se nece menjati. Matematika je prosta. Oni koji imaju koristi od ove vlasti ili jednostavno vole Vucica glasace za njega. Oni koji ga ne vole i koji su protiv nece glasati uopste ili cr glasati u nedovoljnom broju. 6.5 miliona ljudi je uzelo 100e, a na izbore izlazi prosecno 3.5M. Medju apstinentima najvise je onih koji su mladji od 40 godina, koji se ne informisu na pinku i informeru i koji koriste drustvene mreze. Njih nema k oda izvede na biralista. 

 

A koliko je tviter opozicija sposobna govori to da nemaju po 2 pismena coveka na svakoj kutiji u Srbiji i to je Jeremic priznao. SNS je imao 2012. 100 000 ljudi na terenu na dan izbora. Ali lakse je zabijati glavu u pesak i optuzivati nekog drugog. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • Lobotomija changed the title to Opozicija u Srbiji - istine, zablude, bojkot i trojanski konji...
  • 40Wins pinned and unpinned this topic
  • 40Wins locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...