Jump to content

Gaming Zone


Recommended Posts

Mislim da je ovo pocetak kraja Navija koji je dominirao prethodni period. Bumič je bio odličan IGL tamo, a povremeno je imao i opasne klačeve i znao je da povuče tim kad ne ide. 

 

Sad ce Elektronik ili ko vec u tu rolu, a to jednostavno nece da funkcionise jer je pretesko da budes i konzistentan frager i odličan IGL.

 

btw Bumiča su šutnuli jer nije hteo da se preseli u Ukrajinu, tj da tamo prijavi mesto boravka, a bili su i neki sporni komentari njegove žene na instagramu. Ostali Rusi u timu ce na navodno to učiniti.

 

Što se tiče Vitalitija taj projekat je od početka bio osudjen na propast. Danci ko Danci uglavnom funkcionisu u full danskim(skandinavskim rosterima), a i Francuzi se nisu nešto proslavili u internacionalnim rosterima. Mislim da je samo pitanje vremena kada ce da se raziđu.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Pitanje je veliko kakav je to bio brak ili veza. Mislim brak koji ne traje ni 6 meseci. Ne znamo ključne detalje, ali me ništa ne bi čudilo, pogotovo ne da je neko kao on totalno izigran u svemu. Likuša leakovala revenge porn, mislim koji može biti kredibilitet nekoga ko to radi. Okreni obrni, Naviju nije suđeno jbg... 

Edited by Marko
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 6/9/2022 at 1:39 AM, MrTripleDouble said:

Mislim da je ovo pocetak kraja Navija koji je dominirao prethodni period. Bumič je bio odličan IGL tamo, a povremeno je imao i opasne klačeve i znao je da povuče tim kad ne ide. 

Sad ce Elektronik ili ko vec u tu rolu, a to jednostavno nece da funkcionise jer je pretesko da budes i konzistentan frager i odličan IGL.

 

Za sada se dobro drže. Electronic preuzeo igl, i dalje je entry frager, uvek planski najagresivniji i najistureniji, simple je simple, bit predobar, i njih trojica uvek nose. Perfecto i sdy su tu da pripomognu koliko treba. Uzeli su onaj Blast u Lisabonu, i evo, nakon 6 dana grupne faze, upper i lower bracketa, su se plasirali u top4 IEM Kelna, gde nema izrazitog favorita, ali po očekivanjima je da opet Navi i Faze odluče ko će osvojiti. Dark horse timovi koji su maksimalno odigrali su Movistar Ridersi, Astralis i Mouz izborivši 1/4, dok je Team Liquid uspeo isto, ali imajući u vidu da im je Yekindar stand in, ipak su manje iznenađenje nego pomenuta tri tima. Manje više su (opet) razočarali Vitality i G2+Heroic. Ence je podbacio ovog puta, kao i C9. BIG opet lošiji na lanu nego online. Team Spirit dobar, ali im je nešto malo falilo da prođu. Outsidersi se još uvek traže nakon svega u poslednje vreme. Furia na momente dobra, ali čini se da su u opadanju već neko vreme. Complexity, mibr, Pain, Sprout, Tyloo, Order i Imperial standardno samo da popune broj (Neočekivano, treći najbolji NA i van-Evropski tim ovog puta je 00Nation). Turnir se nastavlja u areni u petak, i već tradicionalno je poslednji važan event, pre player breaka koji traje nekih mesec dana.

 

Top6 i nekoliko dobrih mečeva

 

Spoiler

spacer.png

 

Spoiler

 

 

 

 

Spoiler

 

 

 

Spoiler

 

 

 

 

 

Odigran je SC2 Dreamhack Valencia tokom nekoliko dana prvog vikenda u julu. Dark je pobedio Marua u finalu i tako po prvi put osvojio veliki turnir na lanu u Evropi. (Iako su obojica finalista višestruki GSL šampioni, nisu do ovog turnira imali priliku za tako nešto). Ovog puta najbolji Evropski igrači nisu mogli da pariraju Korejancima. Hteo sam da gledam Maru-herO finale, i mada je Dark i 1/2 i finale njih dobio u majstorici, nekako mi je herO bio bliži pobedi protiv njega nego Maru. 

 

Spoiler

 

 

 

 

 

Edited by Marko
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Faze osvojio IEM Keln, tako da nastavljaju niz ove godine, uzevši 4 najveća turnira u 2022-oj. U očekivanom i iščekivanom finalu protiv Navija, se igralo svih pet mapa, i sve su bile neizvesne (Jedino Mirage je bio malo manje rezultatski neizvestan sa 16:9 za Faze). Navi je, nakon izgubljene prve mape (Inferno), dobio drugu i treću (Overpass i Ancient), pa se činilo da je momentum skroz na njihovoj strani i da nema šanse da izgube, ali Faze je onda uzeo i Mirage i Nuke te slavio. Još jednom je karrigan pokazao da je jedan od najboljih igl-ova ikada, dok su ostali odigrali za sve pare, pogotovo bi se odokativno moglo reći da su Twistzz i rain nosili, ali zapravo su svi imali svojih runda/mapa. Navi, sa druge strane, ostaje No2 u ovoj godini, problemi koje su imali, se čine da su iza njih, jer im je nivo igre i dalje visok, i nedostižan za većinu top20 ekipa, ali ako se izuzme sam Faze, pokazali su u par navrata ranjivost, u smislu da im ekipe za koje se smatra da ne mogu u istu rečenicu sa njima, ipak otkinu mapu ili ih namuče sa nekim tesnim rezultatom. Gledajući samu postavu, čini se da bi iz svoje regije mogli naći boljeg igrača od sdy-ja, i pauza koja sledi bi možda mogla dati neke odgovore na to i druga pitanja, a možda samo iskoriste odmor da treniraju, pa se vrate još jači. Rosteri će se svakako menjati tokom pauze, ostaje da se vidi da li će biti većih/neočekivanih transfera. Do Blast Falla koji se igra za 4-5 nedelja, to bi bilo to od tier1 cs-a. 

 

Spoiler

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

U finalu GSL S2 herO (Kim Yoon-ho) pobedio Marua (Cho Seong-ju) sa 4:1 u mapama. Tako je postao prvi protoss posle 5 god koji je osvojio GSL. Ovaj podvig znači još više kad se zna da se vratio iz vojske prošlog proleća (Južna Koreja ima obavezno vojno služenje za muškarce, od najmanje 18 ili 20 meseci, koliko se sećam). Inovativnom strategijom i balansiranom agresivnošću u svih 5 mapa, naterao je Marua da se brani i igra reaktivno, uz retke momente gde se legendarni terran igrač zaista pitao i kontrolisao meč. Maruu je tako izmakla 5-ta GSL titula, te ostaje na 4 bedža na dresu, a herO je osvojio prvu titulu. (Za razliku od drugih važnih i prestižnih turnira, GSL sezona traje 7-8 nedelja kao main event, bez kvala, igra se ponedeljkom i četvrtkom, od prvih grupnih faza do finala, što ga čini najtežim turnirskim formatom). Round4 su bili herO vs Bunny i Maru vs Dark (Oba meča 3:1), i činilo se da će pobednik drugog meča zasigurno pobediti i u finalu, i Dark je bio No1 favorit, ali desilo se to da je tek treći favorit, i to protoss, trijumfovao na kraju. (Underdog je ovaj put izašao kao pobednik, jer je na herO bilo 2.25 a na Marua 1.60).

 

Spoiler

 

 

Edited by Marko
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ja sam, posle 10ak god, nabavio gejmerski desktop. Zbog dece primarno, al odigram i ja nešto. Još uvek tražim sa čime ću se planski "zaraziti", za sada igram "Just cause 4", pošto sam to imao na Epic nalogu od ranije.

 

Imam i The Cycle: Frontier , ali to još nisam palio.

 

I da, htedoh da pitam za neke preporuke za vožnje? 

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, gggggggg said:

jel gleda neko finale majora. ovaj game 2 je za anale.

 

6 hours ago, gggggggg said:

SRBIJA!

 

MOZES DA NAM PUSIS SI DJIN PING!

 

Nisam mogao da sacekam finale, jer sam zaspao sa malim, ali sam upalio jutros pregled, pre nego sto sam video finalni rezultat. Kakav Game 2, J B T ! 

 

Ono sto je najjace, od kad se zavrsio TI 10, Spirit i LGD su se sreli 6 puta, i SVIH 6 puta je pobedio LGD. 

S obzirom da su bili i pre mesec dana u finalu Rijad mastersa, definitivno se potvrdilo da Spirit uopste nije slucajno osvojio TI. Oni imaju tu mogucnost da dizu formu kako turnir napreduje, a obicno startuju slabije. 

Sramotna game 3 od strane LGD, predali su partiju kad su bili samo 9k u zaostatku. Spirit nije prso u Game 2 ni kad su zaostajali 20k i bili ja jednu baraku od mega kripova. 

 

Sad nemam pojma sta da ocekujem od LGDa na TI11, ili ce osvojiti lagano ili flopnuti na samom pocetku. Prosle godine su osvajali sve sve do samog finala TI, a zapravo mozda im ovaj poraz pomogne, tj, valjda nekad imati neki poraz, pa onda uzmu TI11. 

 

Inace sam ipratio ceo turnir. Najjaci utisak je na mene ipak ostavio Entity. Pure posto je Rus, nije dobio vizu, tako da su na brzinu dogovorili sa Saberlightom iz Undyinga da bude stand-in. Medjutim, posto ni on nije keri, nego offlane, cesto su igrali sa 2 offlane heroja, bez klasicnog hard kerija i prilicno ok su dogurali. Draftovi su cesto licili na unranked all random partije. 😄

 

Liquid nije uspeo da se plasira preko poena na TI, Secret takodje. Mislim da je ispalo lose-lose i za Secret i za Matumbu i Zaia sto su presli u Liquid. Insania dobar analiticar, ali ne znam da li moze da vodi tim do visokih dometa kao kapiten.  

 

OG cetvrti sa Sebom kao standinom, takodje rezultat za rispekt, jer oni DPC sezonu odigraju sa Mishom kao kapitenom, pa onda uskace Seb i onda moraju da menjaju strategiju, jer Seb nije hard support, on kupi warde samo da lici da igra suporta. Yuragi-Ammar-bzm imaju veliki upside, sad zamalo da izbace LGD u upper bracketu. 

 

NA'VI lagana pusangija u grupnoj fazi. Uzeli su stare kajle starog VP-a, Soloa i No-One, ali ne ide to kako treba. VP je vratio Ramzesa i dogurali do top 6. Mora navi da pokusa kao VP sto je radio prosle godine da nabavi neke mlade prodidzije i da pokusa da gura sa njima, ovo recikliranje im nece nesto mnogo doneti. Tu se vidi koliki su Notail i Ceb Miški Ražnatovići da iz Div2 i pubova iskopaju dobre igrače koji mogu da naprave sinergiju. 

 

E sad, ono sto mi nije jasno od juce. Finale lower bracketa sam gledao uzivo, Spirit-Aster. Collapse misclickuje Chena umesto Marsa i uzimaju pauzu, traze da se resetuje igra jer su pogresili?!! Mislim da se to nikad nije desilo, i ne znam da li je po pravilima.

Najjaci je deo bio kad Lacoste pokusava da objasni sta znaci Chen kao Offlane. 😄 😄 😄

Link to comment
Share on other sites

On 8/12/2022 at 2:00 PM, realno *w said:

Ja sam, posle 10ak god, nabavio gejmerski desktop. Zbog dece primarno, al odigram i ja nešto. Još uvek tražim sa čime ću se planski "zaraziti", za sada igram "Just cause 4", pošto sam to imao na Epic nalogu od ranije.

 

Imam i The Cycle: Frontier , ali to još nisam palio.

 

I da, htedoh da pitam za neke preporuke za vožnje? 

 

Evo sta mi sve pada na pamet iz poslednjih 10ak godina.

 

Need For Speed Hot Pursuit Remastered (onaj iz 2010)

Need For Speed Most Wanted 2012

Need For Speed Rivals

 

Forza Horizon 3

Forza Horizon 4

Forza Horizon 5

 

Dirt 3

Dirt 4

 

Dirt Rally

Dirt Rally 2.0.

 

Burnout Paradise Remastered

 

Jedino se nisam pozabavio sa Assetto Corsom, ali za to treba pro level i volan. Nisam igrao ni F1 od 2012. 

 

Project Cars sam igrao kratko, ali me nije nesto drzao, pa cu pokusati sa dvojkom u nekom trenutku. Wreckfest me isto nije drzao dugo, a dobro se kotira.

 

Jeste da sam spomenuo Forzu Horizon, nisam stigao da predjem nijedan Forza Motorsport, sedmica je koliko sam cuo predugacka i nisam stigao da je odigram na gamepassu. ''Besplatnu'' verziju iz nekog razloga nisam mogao da je pokrenem.

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, AgroLaki said:

 

 

MOZES DA NAM PUSIS SI DJIN PING!

 

Nisam mogao da sacekam finale, jer sam zaspao sa malim, ali sam upalio jutros pregled, pre nego sto sam video finalni rezultat. Kakav Game 2, J B T ! 

 

Ono sto je najjace, od kad se zavrsio TI 10, Spirit i LGD su se sreli 6 puta, i SVIH 6 puta je pobedio LGD. 

S obzirom da su bili i pre mesec dana u finalu Rijad mastersa, definitivno se potvrdilo da Spirit uopste nije slucajno osvojio TI. Oni imaju tu mogucnost da dizu formu kako turnir napreduje, a obicno startuju slabije. 

Sramotna game 3 od strane LGD, predali su partiju kad su bili samo 9k u zaostatku. Spirit nije prso u Game 2 ni kad su zaostajali 20k i bili ja jednu baraku od mega kripova. 

 

Sad nemam pojma sta da ocekujem od LGDa na TI11, ili ce osvojiti lagano ili flopnuti na samom pocetku. Prosle godine su osvajali sve sve do samog finala TI, a zapravo mozda im ovaj poraz pomogne, tj, valjda nekad imati neki poraz, pa onda uzmu TI11. 

 

Inace sam ipratio ceo turnir. Najjaci utisak je na mene ipak ostavio Entity. Pure posto je Rus, nije dobio vizu, tako da su na brzinu dogovorili sa Saberlightom iz Undyinga da bude stand-in. Medjutim, posto ni on nije keri, nego offlane, cesto su igrali sa 2 offlane heroja, bez klasicnog hard kerija i prilicno ok su dogurali. Draftovi su cesto licili na unranked all random partije. 😄

 

Liquid nije uspeo da se plasira preko poena na TI, Secret takodje. Mislim da je ispalo lose-lose i za Secret i za Matumbu i Zaia sto su presli u Liquid. Insania dobar analiticar, ali ne znam da li moze da vodi tim do visokih dometa kao kapiten.  

 

OG cetvrti sa Sebom kao standinom, takodje rezultat za rispekt, jer oni DPC sezonu odigraju sa Mishom kao kapitenom, pa onda uskace Seb i onda moraju da menjaju strategiju, jer Seb nije hard support, on kupi warde samo da lici da igra suporta. Yuragi-Ammar-bzm imaju veliki upside, sad zamalo da izbace LGD u upper bracketu. 

 

NA'VI lagana pusangija u grupnoj fazi. Uzeli su stare kajle starog VP-a, Soloa i No-One, ali ne ide to kako treba. VP je vratio Ramzesa i dogurali do top 6. Mora navi da pokusa kao VP sto je radio prosle godine da nabavi neke mlade prodidzije i da pokusa da gura sa njima, ovo recikliranje im nece nesto mnogo doneti. Tu se vidi koliki su Notail i Ceb Miški Ražnatovići da iz Div2 i pubova iskopaju dobre igrače koji mogu da naprave sinergiju. 

 

E sad, ono sto mi nije jasno od juce. Finale lower bracketa sam gledao uzivo, Spirit-Aster. Collapse misclickuje Chena umesto Marsa i uzimaju pauzu, traze da se resetuje igra jer su pogresili?!! Mislim da se to nikad nije desilo, i ne znam da li je po pravilima.

Najjaci je deo bio kad Lacoste pokusava da objasni sta znaci Chen kao Offlane. 😄 😄 😄

 

lgd je najjaca ekipa bez sumnje imo. problem je izgleda psihicki. cudna su ekipa jer je bilo nekoliko meceva na ovom turniru gde su realno trebali izgubiti ali su se nekim cudom vratili i njihovi protivnici su se raspali bas kao i oni sinoc. nadam se da ce osvojiti ti. ovi igraci zasluzuju to.

 

game 3 verovatno bi izgubili vrlo brzo, ovako su hteli da se postede jos nerviranja i umaranja. pogotovo amea koji je dva sata igrao nagu, sto je dosta zamarajuce.

 

sto se tice ostalih ekipa, najvise sam se radovao zbog ludih peruanaca beastcoast. k1 i wisper su manijaci. dva top6 majora ove godine. eg naravno opet najvise razocarao :classic_sad:, liquid takodje, izgleda da ova alliance trojka nije nekog kvaliteta. tundra se isto raspala na lanu posle dominacije online...

entity nista specijalno na prvi pogled a oni pobedili svakoga. i to sa dosta predvidljivom taktikom. izgleda da je i to previse za neke <_<. 

vp nije los ali gpk i ramzes su previse tilteri da bi oni ucinili bilo sta.

 

tu kod picka je valjda doslo do nekog dq-a pa su valjda automatski izabrali heroje i zato je doslo do remakea. inace bi collapse ostao na chenu a ovaj na marsu. isto se desilo arteezyju i flyu na ti8 protiv ig-a.

 

dazzle, chen i marci ce verovatno biti ubiveni nakon ovog turnira. mada ce chen uvek biti koristan, kao i bambi...

 

 

4 hours ago, AgroLaki said:

image.thumb.png.24080d44dee9e07d5243e35b9014bcc2.png

 

Kakav kralj. 😄 Lik je toksicniji od Ammara. 😄

 

never forget

 

 

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, gggggggg said:

 

lgd je najjaca ekipa bez sumnje imo. problem je izgleda psihicki. cudna su ekipa jer je bilo nekoliko meceva na ovom turniru gde su realno trebali izgubiti ali su se nekim cudom vratili i njihovi protivnici su se raspali bas kao i oni sinoc. nadam se da ce osvojiti ti. ovi igraci zasluzuju to.

 

Oni jedino ako imaju problem samog finala, jer u ostalim mecevima i kad su pritisnuti, mogu lako da se resetuju. Kao protiv OG-a u trecem mecu. Na celom turniru izgubili su dve partije, a u finalu 3. Da li je sad tu problem Ame, jer 'y i Faith_bian su vec TI sampioni. Ja mislim da je zapravo to njima problem, sto su previse dominantni sve vreme do finala. OG nije osvojio prosli Major jer su bili najjaci, nego jer su se u LB vratili protiv Fnatica dok su gubili 1:20, nakon toga znas da ides do kraja. Kao SRJ protiv Amerike 2002. u cetvrtfinalu, to kad su prosli, znas da moraju da uzmu. 

Jbg, mnogi su zasluzivali vece uspehe nego sto su ih ostvarili, ali u finalu nema pravila izgleda. 

13 minutes ago, gggggggg said:

 

sto se tice ostalih ekipa, najvise sam se radovao zbog ludih peruanaca beastcoast. k1 i wisper su manijaci. dva top6 majora ove godine. eg naravno opet najvise razocarao :classic_sad:, liquid takodje, izgleda da ova alliance trojka nije nekog

 

 SA Dota je znacajno napredovala poslednjih godinu dana, nadam se da na T 11 nece da bude strasan pušangero kao prosli put. I Thunder je jako zanimljiv sa Pakazom i Darkmagom, ali ovaj turnir losi, DM nije igrao. 

EG je usao u neku Na'Vi fazu, mislim da je pozitivan iskorak sto su doveli Nightfalla, ali i dalje to forsiranje standardne ekipe i sada recikliranje Flaja, ne znam sta ocekuju da postignu? Ako vec jednom nije islo, sta ga vracas koji moj. Fly je zreo za trenera. 

 

Od ostalih vesti, Thopson napustio OG da bi potrazio tim da se kvalifikuje za TI. T1 isutirao Karla i Gabija, ocekujem Anu i Thopsona u T1 i u SEA kvalifikacijama. T1 nije uspeo da se plasira na Major, a 23Savage kog su isutirali presao u Talon, uveo ih u Div 1 i plasirali se na Major. 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, gggggggg said:

doveli su flya jer je jedini ostao kao pos5 kapiten a da i zna nesto. nisu imali boljeg izbora. 

 

Pa to jeste, ali ne znam da li imaju neku buducnost sa trenutnim rosterom. Steta sto Fata nije otisao u EG kad su ga isutirali ko pseto iz Thundre. Bas sam ih zamrzeo od kad su se tako poneli prema njemu, on ih je okupio i poslozio. 

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, gggggggg said:

pa nije se ni qc proslavio sa fatom a tundra bila do ovog majora i bolja bez njega...saksa je nesumnjivo bolji igrac.

 

Nije, ali mislim da bi Fata dobro legao na postojeci EG roster. Saksa je top tier igrac, ali nisam siguran da je Fata 4 + Sney 5 bolje od Sney 4 + Fata 5. Regardless koja je tu opcija bolja, ja ne volim takve poteze u eSportu, jer kao mlade organizacije, mnoge su bazirane na prijateljskim i drugarskim vezama, nisu to Premijer ligasi ili NBA timovi. Ono sto je uradio Fly ga je obelezilo za citavu karijeru, plus kao karma, nista nije postigao,  a ovo sa Thundrom je bilo cak i gore. Likovi su hteli da dovedu Saksu, Fata nije dao da se kickuje igrac, onda oni preglasaju njega, kickuju ga i dovedu Fatu. Jajarski potez skroz, jer je Fata bio taj koji je organizovao mudgolems. 

Link to comment
Share on other sites

saksa 4 + sney 5 je imo mnogo bolje nego sney 4 i fata 5

 

kao i uvek ti ce odluciti sve. eg moze svakoga pobediti u bo3 ali i od svakoga i izgubiti. strasno sta su radili samo na ovom majoru, o proslom da i ne pricam. sumnjam da ce za ova dva meseca do ti-a nesto drasticno biti bolji. a da li je cpt fly ili fata mislim da nije ni toliko bitno. usput, ko zna kako bi fata legao sa svojim idejama kod bulbe i ostale ekipe. ovako su isli na sigurno, znaju sta mogu ocekivati od fly-a. ko zna, mozda bi i bili bolji sa fatom na 5, nikada necemo saznati rekao bih.

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, gggggggg said:

saksa 4 + sney 5 je imo mnogo bolje nego sney 4 i fata 5

 

Slazemo se da se ne slazemo. Imala je Thundra dobre rezultate i sa jednim i sa drugim, meni malo vise lezi Fatin draft MK, Gyro 5 i takve stvari, to volim da gledam, uvek sam igrao da se dobro zezamo, a ne striktno po pravilima. 

Igrao sam do skoro sa kolegom iz Rusije poneku partiju, kad sam ja 3 a on 4, iskljucivo uzima Ench, kad je on carry, ja 5, lik biram samo Drow i nikad mu ne dosadi, ja bih poludeo od toga. Ne igram vise od kad se rodio mali, ali posto radim od kuce ispratim svaki turnir. 

2 hours ago, gggggggg said:

kao i uvek ti ce odluciti sve. eg moze svakoga pobediti u bo3 ali i od svakoga i izgubiti. strasno sta su radili samo na ovom majoru, o proslom da i ne pricam. sumnjam da ce za ova dva meseca do ti-a nesto drasticno biti bolji. a da li je cpt fly ili fata mislim da nije ni toliko bitno. usput, ko zna kako bi fata legao sa svojim idejama kod bulbe i ostale ekipe. ovako su isli na sigurno, znaju sta mogu ocekivati od fly-a. ko zna, mozda bi i bili bolji sa fatom na 5, nikada necemo saznati rekao bih.

 

Mislim da Babaev, Krit i Fly znaju da im je ovo mozda poslednji veliki TI run i da moraju da daju sve od sebe. Imaju dovoljno godina da ne podlegnu pritisku i ako im se nameste eliminacije da mogu da odu daleko. Fly je tip igraca/trenera koji cim se zavrsi draft zna kako ce cela partije da izgleda od pocetka do kraja, ali licno nemam pojma sad da treba nesto da promenim kod njih, sta bih tacno promenio.

 

Od ovog TI ocekujem EG u Top 8, Boom da se pomeri izmedju 4. i 6. pozicije, Jopaz je gala igrac, moze samo da napreduje. Spirit verujem da ispada tipa u top 6, ne bi me zacudilo LGD-Aster finale, za OG zavisi ako budu igrali u fullu ili opet stand-in, beastcoast moze do top 6 opet. 

Link to comment
Share on other sites

imo saksa je jedan od najboljih supportova na svetu. dokazao je to u skoro svakoj ekipi u kojoj je bio.

 

sto se tice eg-a, mislim da je glavni problem njihovo shvatanje igre, mete, heroja i sve sto ide uz to. kad god game ne ide kako su zamislili oni su gotovi. nemaju plan b, totalno se pogube kao da su pocetnici. uz to nefleksibilni i neinovativni draftovi bulbe su samo jos veci teret.

 

crit i arteezy jos uvek imaju svega 26 godina. mislim da mogu gurati jos nekih pet godina ako zele i ima motivacije. fly ce verovatno biti trener kada zavrsi karijeru.

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, gggggggg said:

neinovativni draftovi bulbe su samo jos veci teret.

 

Quote

 

 

8 hours ago, gggggggg said:

 

 

crit i arteezy jos uvek imaju svega 26 godina. mislim da mogu gurati jos nekih pet godina ako zele i ima motivacije. fly ce verovatno biti trener kada zavrsi karijeru.

Mislim da u doti kraj ne pocinje sa nekim godinama nego kroz neki mix duzine relevantnosti i motivacije. (Sem kod Papija).

Sumail je sa 15 osvojio TI 2015. i bio je relevantan do 2018/2019. Dendi bio relevantan 3 TI-a, Miracle, i ostale neke vedete koje jednostavno nakon nekog vrha vise ne mogu da se vrate dalje od 8. mesta, ali jos mi nije jasan tacan razlog. Ti si Major ili TI winner sa 15 LANova iza sebe, i onda dodje na primer YAtoro od 18 godina ili Thopson poluprofesionalac i odvale te. Nije to skroz logicno.

Link to comment
Share on other sites

 

On 8/15/2022 at 3:03 PM, AgroLaki said:

Od ostalih vesti, Thopson napustio OG da bi potrazio tim da se kvalifikuje za TI. T1 isutirao Karla i Gabija, ocekujem Anu i Thopsona u T1 i u SEA kvalifikacijama. T1 nije uspeo da se plasira na Major, a 23Savage kog su isutirali presao u Talon, uveo ih u Div 1 i plasirali se na Major. 

 

 

Nema od ovog nista, nece se momci ni na TI 11 plasirati.

 

 

Ispala je velika frka oko konacnih 12 plasiranih preko poena. Liquidpedia je izracunala da VP ide dalje, a Valve objavio da je to Fnatic. 

 

Na kraju se Liquidpedia izvinila da upustva nisu bila skroz jasna kako se obracunavaju poeni. Po njima je VP imao 1020.05 poena, a Fnatic 1020. Bice jebeno u kvalifikacijama, tesko da sad Na'Vi moze da prodje dalje. Tu su i BetBoom kao jaka ekipa, Daxak ozbiljan keri. 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Auu ozbiljna diskusija ovde 😄

 

ispratio sam ja malo Arlington, prvi turnir posle TI. Onaj game 2 je stvarno bio vrhunski, neverovatan execution od strane obe ekipe, ludi team figtovi. šteta što nije bio OD tu da castuje. Drago mi za naše što su osvojili ponovo. Mada mi je bilo žao i LGD-a, što kaže ggggggg, zaslužili su i oni da osvoje.

 

Inače mislim da sam praktično preko godinu dana igrao samo AD, ali igram baš retko u tek par partija mesečno i užasno sam zarđao. Planiram da krenem malo da igram regular dotu ponovo, možemo opikati i zajedno nekad ako hoćete.

 

Još pamtim antologijski meč od 70 minuta koji smo igrali ggggg, spasa, boro i ja 😄

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, nemanjaol said:

šteta što nije bio OD tu da castuje. 

 

Ovo je verovatno prvi Major da nije bilo Sheever i ODa. 

 

''Host'' je bila Sajadene, nisam uopste znao za nju, a uz nju NatTea i Sheepstick, koje su radile CIS region DPCa preko Beyond the Summit. Novi zenski talenti, sto je pozitivno. 

10 minutes ago, nemanjaol said:

Mada mi je bilo žao i LGD-a, što kaže ggggggg, zaslužili su i oni da osvoje.

 

Trebao im je ovaj poraz, da bi mogli konacno da osvoje TI. Inace mislim da su oni najuspesniji tim koji nikad nije osvojio TI. Imaju 2 druga mesta, jedno trece i jedno cetvrto mesto. Ako osvoje sad, bice uspesniji od NaVija koji imaju jedan TI i 2 druga mesta. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...