Jump to content

Filip Čović - Tatin sin ili bek ap plej?


propolis

Recommended Posts

Skroz se slazem. Ja sam doduse mislio na bukvalno celo nase drustvo da je takvo, ali to ne menja ispravnost tvog stava.

 

Ja nemam naviku da kritikujem igrace kluba koji volim, ali video sam neke frapantne statisticke kategorije u vezi sa Filipom, stvari koje ne mogu da se izmisle i koje jasno stavljaju do znanja da je u pitanju ubedljivo najgori igrac Evrolige, koji svoj tim vuce u poraz svaki put kada igra.

Zanimljivo je i da ces naci ljude koji ce ti komotno reci da je on bio najbolji u derbiju jer je dao najvise poena. Ni reci neces cuti o tome da smo preko njega direktno primili gomilu poena niti da je pravio takve pacerske greske i budalastine posle kojih bi po pravilu tim upadao u tezak kanal i gubio utakmice. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, John Terry said:

 

Ovo boldovano je i sustina svega. Ako izvuce svoje pare, a pre toga na privatizaciji kupi klub, onda mogu i unuci da mu igraju.

 

Ali to je problem prisutan u celom drustvu. Interesantno je kako neko recimo nece ukapirati da nije isto kad te otac zaposli u svojoj firmi i kad te zaposli u javnoj ustanovi. U svojoj firmi ti platu daje iz svog dzepa. U javnoj ustanovi iz budzeta te si ti obican krpelj.

 

Moj kum je svojevremeno radio u privatnoj firmi u kojoj kada Gazdin sin - radnik firme slupa skupi auto koji se naravno vodi na firmu, on narednog meseca procenjenu štetu za popravku oduzme od plata svih radnika...i tako nekoliko puta dok klinac nije sazreo i oženio se. To je ta razlika...ne sviđa ti se...moja firma - moja pravila...doviđenja prijatno.

 

Kada Filip koga svi mi plaćamo i navijači Zvezde i Partizana i svi ostali koje i zabole za košarku, a koji se zaposlio van konkursa slupa tekmu u kojoj je njegova budžetska firma mogla makar novčano da prihoduje od pobede a sve zbog njegovog kliberenja na terenu, no look pasova, bacanja asista iza leđa kao i ove ''hold my beer'' završnice, ne ponovile se nikom...tada je zajedno sa ocem zaslužio sve loše što će im se desiti u privatnom životu i nastavku karijere nakon ovoliko psovki, kletvi i loše energije koja dolazi od ozbiljne armije isfrustriranih navijača koji su kao i njihovi roditelji i akcionari iste firme od kada znaju za sebe.

 

I sama bahatost ima svoje limite...jer podrazumeva prisustvo neke hedonističke dekadencije....a ovo što Čovići nastavljaju da rade, sada i bez ikakve satisfakcije, čak nasuprot uz ogroman lični stres i nepopravljivu štetu u najavi po svoje privatne živote i karijere je mazohizam i progresivna samodestrukcija kojoj nagruvana sujeta ne dozvoljava da popusti i sve to uz usputno besramno mlaćenje po koprivama tuđim Epke Udom.

 

Edited by Wingwalker
  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, John Terry said:

 Ni reci neces cuti o tome da smo preko njega direktno primili gomilu poena niti da je pravio takve pacerske greske i budalastine posle kojih bi po pravilu tim upadao u tezak kanal i gubio utakmice. 

Zapravo, branimo se sa 4, a napadamo sa 4,5 igrača ... to ni jedan tim ne može da pokrije, posebno na EL nivou gde se to lako rešava.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Wingwalker said:

 

Moj kum je svojevremeno radio u privatnoj firmi u kojoj kada Gazdin sin slupa skupi firmin auto on narednog meseca procenjenu štetu za popravku oduzme od plata svih radnika u firmi...i tako nekoliko puta dok klinac nije sazreo i oženio se. To je ta razlika...ne sviđa ti se...doviđenja prijatno.

 

Ovo je primer ekstremne bahatosti gazdi u Srbiji. Na drugo sam mislio, hteo sam da kazem da kada je tvoja firma mozes i magarca da zaposlis, jer ces stetu njegovog delanja sam da snosis. A ovaj se okacio na drzavnu sisu i jos zaposljava rodbinu. To je definicija nepotizma.

 

U principu se slazem sve sa tobom. Mi ovde lupamo praznu slamu, nece se nista promeniti. Ceo nas sistem je takav, Nebojsa sad jase sve navijace Crvene Zvezde jer mu se moze. A moze mu se jer mu je to drzava dozvolila, da vrati dugove po UPPR sto mu cesto izadje na nekih 10% od ukupnih dugovanja (da ne citiramo sad UPPR), a ni to nije on vratio nego opet iz budzeta. I sad je on bogom dani spasilac koji ima pravo da siluje klub.

 

Dakle, dzaba nama pamet, ovo je takva zemlja. 

 

Videh na kraju, sa jednim se ne slazem. Naime, ovo nema nikakvo stetno dejstvo na karijeru Filipa jer on i nije kosarkas. Ovo mu je sve samo nagrada, inace ko bi njega placao?

Edited by John Terry
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, mister-no said:
12 minutes ago, Kankkunen said:
Zapravo, branimo se sa 4, a napadamo sa 4,5 igrača ... to ni jedan tim ne može da pokrije, posebno na EL nivou gde se to lako rešava.

Reče Gavrilo na tajm autu, u odbrani ne pomažete Filipu 🙂

 

pa Gavrilo samo što se nije uključio u to pomaganje...mogao je namernu da napravi na Pejdžu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, K.Dot said:

Ne znam koliko zarađuje Gavrilo sad kao vd ali ne verujem da je neki ozbiljan novac. I za tu svotu prodati obraz i dostojanstvo, tovne može baš svako. Moraš da budeš malo ljiga karakterno.

 

Na konferenciji nakon poraza od Asvela, Gavrilo je pitan da prokomentarise to sto su i pored ocigledne situacije iz prosle sezone, kada su kuburili sa plejmejkerima, ove sezone opet odlucili da ostanu na, sto kaze @Kankkunen jednom i po plejmejkeru. Gavrilovic je to prokomentarisao kao " procena je bila, NE MOJA, da to moze tako i ove sezone da funkcionise", i time se oprao od odgovornosti, delimicno.

 

E sad, zasto on tu odluku sada brani, kada je krivac za to otisao sa klupe, meni nije poznato. Mozda je stvarno covek bez obraza, a mozda je i nesto drugo u pitanju.

 

U svakom slucaju, kada se pogleda ko kakvu moc ima u klubu, Gavrilovic je obicna marioneta i nebitan lik, koji je napravio glupost prihvatajuci nesto sto ne ume da radi, ali odgovornost je na gazdi. Aj sto mu sin kepec igra, nego gde je vise taj trener pobogu? Mi smo bukvalno na 1 do 2 poraza u aba da sjebemo celu sezonu.

Link to comment
Share on other sites

Neki moj pogled na stvari.

 

- Da li je FČ3 profi košarkaš (bez obzira na ime i prezime) na nivou ABA lige - jeste.

- Da li je doprineo osvajanju ABA prošle godine - jeste, i to kad je bilo kritično. Urnisao nas je.

- Da li ga to kvalifikuje da bude deo ovogodišnje CZ koja priprema veliki budžet, masovno dovodi strendžere i planira da igra a ne da statira u EL - u nekom profi sistemu ne, jer se ne živi od stare slave osim ako nemaš nasleđe i status kao Navaro, Dirk i njima slični. Dakle, plaketa, zahvalnost, preporuke za novi klub i mesto u loži kad god dođeš na utakmicu. Jbg, drugar, izvini, pravimo nešto na višem nivou. Ako se prihvati da je ovo ipak Srbija 2019. godine i da je to deo paketa da bi NČ upravljao klubom - onda ouuuukej, ali sa ograničenom ulogom (mečeva ima i previše, dovoljno je prostora). Jeste, bolje je da na tom mestu bude neki perspektivni klinac, ali ok, to je deo paketa, kao što rekoh.

- Da li kolege forumaši koji misle ovo što je odmah iznad napisano (u vezi uloge u timu ove godine) preteruju u nipodaštavanju dotičnog i njegovih ovogodišnjih partija, čak i kad nešto dobro uradi - da.

- Da li je to razumljivo - meni jeste. Kad te neko pravi budalom i prodaje ti maglu stalno (uprava i treneri, u saradnji sa novinarima), očekivano je da prolupaš i da u tom nagornjavanju potegneš i argumente koji ne stoje ili se preterano fokusiraš na jedan element problema - baš zato što ga drugi umanjuju do besmisla. Naravno da druga strana sačeka da dođe do toga i takve situacije/reči spinuje do maksimuma. Za više o tome videti pod metodi manipulacije aktuelnih vlasti u Srbiji

 

Filipu sve najbolje i što duži ostanak u CZ. :s_d: Njegovom tati takođe što duži boravak u Cz.

  • Like 4
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Nije vas Filip urnisao prosle godine, vec Zvezda.

 

Filip jeste odigrao bolje nego ocekivano, ali to je zato sto nismo ocekivali NISTA. Nemojmo sad da se bavimo mitovima. Zvezda i prosle i ove godine ima bolji tim od Partizana, ali uvek je u derbiju moguca pobeda i slabijeg tima, jer to sve zavisi od brojnih faktora a ne samo od imena igraca.

 

Partizan ove sezone jeste legitimna pretnja, ali jos veca su Cedevita i ocigledno Buducnost, cim su imali novca da preplate i onako preskupog Kilpatrika (prica se o sumi od oko 600k za celu sezonu, sto bi znacilo da je Partizan ponudio oko 500k do kraja sezone, a Buducnost to nadvisila). 

 

Zvezda je u veoma zajebanoj situaciji. Filip koji moze da igra mozda 5 minuta protiv Krke u pioniru nam je backup plej. Kada Lorenco napravi faulove, kukala nam majka. A jos su i dodatne nepovoljnosti to sto je Djenka van forme inace bi on sam to mogao da drzi pod kontrolom.

 

Ja sam ocekivao inace dosta ubedljiviji Partizan. Mrljavo je to i od njih. Vrlo neubedljivo.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, John Terry said:

Nije vas Filip urnisao prosle godine, vec Zvezda.

 

Filip jeste odigrao bolje nego ocekivano, ali to je zato sto nismo ocekivali NISTA. Nemojmo sad da se bavimo mitovima. Zvezda i prosle i ove godine ima bolji tim od Partizana, ali uvek je u derbiju moguca pobeda i slabijeg tima, jer to sve zavisi od brojnih faktora a ne samo od imena igraca.

Apsolutno ne ulazim u domen očekivanja, niti mitova, govorim o konkretnoj stvari. Prva utakmica, ostajete bez prvog pleja, mi delujemo sigurno i brejk je na vidiku, a onda je Filip odigrao kao Stiv Neš i razjebao nam kompletnu bekovsku liniju, dok centri nisu mogli lasom da ga uhvate. tad je i nastalo ono ''lej ap from d midžet''. Ko zna kako bi se stvari dalje razvijale da ste došli kod nas sa 0-1 itede. Ako ne veruješ pogledaj na jućubu.

 

Naravno, to ništa ne govori o FIlipovoj spremnosti za EL nivo košarke. Takođe, da se ne zove tako kako se zove verovatno ne bi ni došao u priliku da igra na toj utakmici nego bi neki drugi random plej vadio kestenje iz vatre. To nije sporno.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, 34Barkley said:

a onda je Filip odigrao kao Stiv Neš i razjebao nam kompletnu bekovsku liniju, dok centri nisu mogli lasom da ga uhvate

 

STIV NEŠ OD 11 POENA I 5 ASISTENCIJA

a izvini, za mene neupućenog:  Koja centarska linija je bacala laso za Čovićem? :s_d:


gledao sam to polufinale, ono tipa ljuta borba izmedju bogalja i sakatoga...  ne znam kako bi opisao to. 

u stvari imam idealan opis:  poslednji derbi sad u nedelju.  preslikano finale iz ove tvoje priče, samo što sad možemo pruičati o nekoj centarskoj liniji :s_d:

Link to comment
Share on other sites

Ona u kojoj je bio aktuelni reprezentativac Australije i bivši Srbije. :s_d:

 

4 minutes ago, John Terry said:

@34Barkley Aha...ok nisam te skapirao u prvi mah. Mislis samo na prvu utakmicu serije. Ok.

Ma da, naravno da se Zvezda sastavila kasnije pa ste nas urnisali u trećoj (trebalo bi Tomića da pljujete zato što niste uvek izgledali kao tada), a ta prva, u specifičnoj situaciji nakon povrede Reglanda je baš mogla da odredi dosta toga. Naravno da to ne znači da je Filip postao zver od igrača, kao što to ne bi bio ni da je pre par dana ubacio onu poslednju tricu koja mu je blokirana. Par puta sam naglasio da to što je neko razbio prošlogodišnji KKP ili odigrao solidno protiv ovog ne znači ništa sa aspekta pripreme tima za EL, jer Partizan jednostavno nije taj nivo. Imao je on i u FMP-u dobre igre protiv nas.

 

Moja teza je jednostavna - on jeste igrač za ABA, s tim što bi da ima random ime morao stalno da se dokazuje i brani svoju poziciju, najverovatnije ne u CZ. Iskoristio je dobar kontekst, na radost vaših živaca. :classic_biggrin:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, 34Barkley said:

Ona u kojoj je bio aktuelni reprezentativac Australije i bivši Srbije. 

 

Zar nije Australijanac otišao put Rusije kad se to igralo?

 

I drugo pitanje: jel beše tu prvu utakmicu  bivši reprezentativac SRB rešio minijaturom u produžetku, a to mu bio prvi kontakt s loptom 🙂

Link to comment
Share on other sites

46 minutes ago, 34Barkley said:

Ona u kojoj je bio aktuelni reprezentativac Australije i bivši Srbije. :s_d:

 

Ma da, naravno da se Zvezda sastavila kasnije pa ste nas urnisali u trećoj (trebalo bi Tomića da pljujete zato što niste uvek izgledali kao tada), a ta prva, u specifičnoj situaciji nakon povrede Reglanda je baš mogla da odredi dosta toga. Naravno da to ne znači da je Filip postao zver od igrača, kao što to ne bi bio ni da je pre par dana ubacio onu poslednju tricu koja mu je blokirana. Par puta sam naglasio da to što je neko razbio prošlogodišnji KKP ili odigrao solidno protiv ovog ne znači ništa sa aspekta pripreme tima za EL, jer Partizan jednostavno nije taj nivo. Imao je on i u FMP-u dobre igre protiv nas.

 

Moja teza je jednostavna - on jeste igrač za ABA, s tim što bi da ima random ime morao stalno da se dokazuje i brani svoju poziciju, najverovatnije ne u CZ. Iskoristio je dobar kontekst, na radost vaših živaca. :classic_biggrin:

 

Nista protiv tebe ali Filip Covic nije profesionalni kosarkas. To se ne moze reci za nekog ko od profesionalne karijere van timova gde mu je otac "alfa i omega" ima minute u fenjerasu Grcke lige i Vojvodini. U tatinim klubovima ima protekciju i ne snosi posledice sta god da uradi na terenu, snage za "igru u napadu" ima posto je u odbrani samo fizicki prisutan na delu terena kad se njegov tim brani.

 

Njegove +/- brojke su katastrofalne i covek je nenadoknadivi minus za svoj tim u mecevima sa priblizno jakim (da ne govorimo o jacim) ekipama. Doduse ove sezone to dolazi do izrazaja i u mecevima sa slabijim protivnicima (videsmo u Leon Stukelj dvorani) i mislim da to treba ogoliti do kraja tj. voleo bi da i ostali igraci na terenu pocnu da ulazu istu kolicinu energije koju Filip ulaze. Kad se zajebavamo da onda to svi radimo.

Edited by Borca
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

40 minutes ago, 34Barkley said:

Jok, more, nešto si pomešao. Otišao je pre KLS a proverih sad, Fikus je imao 16 poena i 9 asistencija, dogurao ih je do produžetaka.

 

Jeste imao statistike nije da nije, za toliko se sećam, al se sećam i da je igrao protiv nekog polutima bez centra i četvorke, da je Ojo raznosio ko malu decu....  ne kažem da sambuvpravu, al mi tako neko sećanje.

 

Ovo za Gagića sam 100% u pravu. Usao je u produzetku, prvi put, nesto tipa 2 minuta pred kraj i u prvom napadu KK CZV je napravio nesportski faul za koš važi i dodatno bacanje

 

 🙂

Link to comment
Share on other sites

On 11/18/2019 at 2:16 PM, McLeod said:

 

Ne gledam pasteta ligu brt. Cuo sam da je zasrao na kraju, takodje video da je bio najefikasniji.

 

Ovi vasi analiticari koji pricase da ne moze da ima vise od 9 poena u ozbiljnoj utakmici bi trebalo da analiziraju ove nove okolnosti.

 

Ili Partizan nije ozbiljan tim.

 

Doduse, sta ste onda vi?

 

Nisu ovo pitanja na koje ja mogu da dam odgovore...

 

Moze on da ima i 25 poena u ozbiljnoj utakmici. Dovoljno je da uzme 10-15 suteva i da mu oni ulaze.

 

Jesi li cuo za Ryana Thompsona? Igrac koji je imao odlicne brojke u BBL, dosao u Zvezdu i ne moze da se sastavi. U decembru te godine dobija otkaz.

 

Sta je svrha pominjanja Thompsona? Skoro svako ce imati manje brojke i manje uspeha od ocekivanog ako mu stoji pritisak nad glavom. Uzmi ono sto si napisao - da F.Covic moze da bude prvi plejmejker bilo koje ekipe sa dna tabele ABA lige. To bi znacilo da moze da bude prvi plejmejker Zadra. Super, znas li kakvim imenima navijaci caste Junakovica i Uljarevica koji su bili plejmejkeri Zadra u prvih sest kola? Sta mislis koliko bi bilo potrebno da se on tamo nadje na tapetu i to nevezano za hard core nacionalisticki deo navijaca?

 

Postoji razlog zasto F.Covic nikada nije presao u klub koji ne vodi njegov otac, a to je da zeli da igra bez ikakvog pritiska u klubovima u kome niko nece smeti da ga mrko pogleda. Zasto bi rizikovao da ga kritikuju u Krki ili Zadru? On u Zvezdi ako nista ne uradi, ne da nijedan poen u sest meceva u evroligi od sedam - pa to se ocekivalo, ako ima napadacki dobar mec, kuje se u zvezde kao da je Quncey Miller stigao i zatrpao protivnika sa 30 poena i 6 trojki.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, goldberg said:

 

Postoji razlog zasto F.Covic nikada nije presao u klub koji ne vodi njegov otac, a to je da zeli da igra bez ikakvog pritiska u klubovima u kome niko nece smeti da ga mrko pogleda. Zasto bi rizikovao da ga kritikuju u Krki ili Zadru? On u Zvezdi ako nista ne uradi, ne da nijedan poen u sest meceva u evroligi od sedam - pa to se ocekivalo, ako ima napadacki dobar mec, kuje se u zvezde kao da je Quncey Miller stigao i zatrpao protivnika sa 30 poena i 6 trojki.

 

Je l si siguran u ovo? Osh da vadim statistiku iz Grcke? Ceniš da je otišao misleći da neće biti pritiska?

 

Neće biti...nego je iskreno verovao da je košarkaš

 

 

Link to comment
Share on other sites

Just now, NMX said:

 

Je l si siguran u ovo? Osh da vadim statistiku iz Grcke? Ceniš da je otišao misleći da neće biti pritiska?

 

Neće biti...nego je iskreno verovao da je košarkaš

 

 

 

To se preracunao, ali tada je bio mladji, mislio je da ce moci da ima inostranu karijeru.

 

Sada je iskusniji i naucio je iz svojih gresaka. A naucio je i Nebojsa, nece vise da popusta pritisku sa tribina.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...