Jump to content

KK Crvena Zvezda MTS -Prelazni rok 2019/2020


Gudura

Recommended Posts

2 hours ago, Guru said:

 

Ne radi se ovde samo o NCAA igračima, nego i o G-League/graničnim NBA igračima, odnosno svima koji nemaju iskustvo igranja u Evropi. Poslednji takav stranac je bio Miler 2015. godine i epilog je bio da je ekipa igrala Top 8 EL, on izabran u All-Euroleague Second Team. Pre će takav igrač biti x faktor i doneti prevagu, nego oni na zalasku karijere koji se dovode na konto toga što su poznata imena i što imaju bogato evropsko iskustvo. To je uglavnom modus operandi skorojevićkih klubova, da dovlače istrošene i svima poznate igrače na osnovu CV-a, jer eto imaju dovoljno para, a ne znaju za bolje. 

Svjestan sam da je Miler izgovor za sve i da ce ga neko izvuci kao dokaz. A to je samo natezanje dokaza. 

 

Da bi nesto moglo da se uzme kao dobra praksa mora da bude vise uspjesnih primjera. Ranije sam pitao ko je uspjesan slucaj. Poted Milera tu je bio Darijus Adams, Larkin i to je to. Od timova Baskonija i ranije Zalgiris, koji je i sam prestao sa tom praksom.

 

Ako si pratio diskusiju, jos sam prosle godine izvukao sve igrace koji su iz NCAA ili sa jednom godinom G lige dosli u EL i EC. Ako mi ne bude mrsko naci cu taj post oa cu ga prenijeti, ali mogu ruku u vatru da tu nije bilo igraca koji bi napravio ozbiljnu razliku u EL, a vecina su odigrali kao prolaznici.

 

Dalje, pominjanje Milera je isto nategnuto, zato sto nije iz one price naci mladog i jeftinog Amera. Koliko je meni poznato on je bio nas najskuplji igrac te sezone. Svakako se isplatio, kao sto je recimo Bajernu fantastican posao uradio Vilijams. Ali na jednog takvog dodje dest Munforda, Presija ili Randlea. I to je velika istina koja se izbjegava kada se udje u pricu.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ja ne bih voleo da se Luka vrati, ali zbog njega samog.

 

Moj omiljeni igrac iz te (vec sada) legendarne 2014. generacije, katastrofalna nepravda je ono sto mu se desilo.

 

Da je srece i karme, da povrati karijeru i samopouzdanje, da se papreno naplati i da u igrackog penziji od mnogo zena dobije kilu.

 

Ma nek bude pet puta bolji igrac u drugom klubu nego sto je bio u Zvezdi, pa i da se u nju nikad ne vrati, nista mi ne bi smetalo vec bi mi bilo drago.

Edited by Horium
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

Quote

 

Čović za SK: Evroliga? Za nas ništa neočekivano

 

Što se tiče Crvene zvezde odluke Skupštine Evrolige su očekivane. Mi dugo pratimo razvoj Evrolige i to u smislu dva najveća evropska takmičenja – Evrolige i Evrokupa. Za nas nije neočekivano da je Skupština Evrolige na predlog menadžmenta Evrolige ukinula ugovore sa tri lige – nemačkom, VTB ligom i ABA ligom. Moram da naglasim da ABA liga ovim formalno ništa nije izgubila jer ABA liga umesto ugovora ima zagarantovan vajld-kard, a on će se dodeliti prema ostvarenom rezultatu“, rekao je Čović za Sport klub i dodao:

 

Sve druge priče su mistifikovanje od onih koji ne razumeju šta se dogodilo i za one koji su zlonamerni. To je reorganizacija i faza resetovanja Evrolige, na putu ka krajnjem cilju, a krajnji cilj je uspostavljanje piramidalnog takmičenja, koje će na vrhu piramide imati Evroligu, ispod toga Evrokupa, a na dnu piramide nacionalna prvenstva“.

 

 

 

 

http://sportklub.rs/Kosarka/Euroleague/a292153-Covic-za-SK-Evroliga-Za-nas-nista-neocekivano.html

Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, Horium said:

Ja ne bih voleo da se Luka vrati, ali zbog njega samog.

 

Moj omiljeni igrac iz te (vec sada) legendarne 2014. generacije, katastrofalna nepravda je ono sto mu se desilo.

 

Da je srece i karme, da povrati karijeru i samopouzdanje, da se papreno naplati i da u igrackog penziji od mnogo zena dobije kilu.

 

Ma nek bude pet puta bolji igrac u drugom klubu nego sto je bio u Zvezdi, pa i da se u nju nikad ne vrati, nista mi ne bi smetalo vec bi mi bilo drago.

Naplatio se on vec fino. Sigurno mu je racun tezi za milion, tako da je njemu laganica.

Link to comment
Share on other sites

Ma nema sta da bombardujem..a i da nerviram uvazene kolege forumase..

Meni je receno da je Teo zavrsen. Ne da je pao nacelni dogovor ili neko obecanje nego da je vec sve konkretno zavrseno. Ugovor je utanacen i potpisan. Ceka se zvanicna objava. Ja u to nisam nesto ubedjen,mozda i zato sto mi to sve deluje nekako nerealno - Teo u voljenom klubu. 

Da ne glumatam nekog "insajdera" i sl.
Jednostavno - tako mi je rekao jedan kosarkas kome je Zalizani menadzer. On tvrdi da je to 100% done deal. Ja sam,istovremeno,gotovo u istom procentu rezervisan jer mi nesto ne dozvoljava da to prihvatim kao istinu. 
Eto. 

  • Like 16
Link to comment
Share on other sites

Koliko sam cuo Teo je gotov, zavrsen i ocekuje se u narednih para dana ili nedelja potpis.

 

Onoj odgovara zbog glume a njemu da se naravno vrati u voljeni klub, uzeo je dosta para.

 

Nesto kao Novica kod nas...

 

Cestitam

 

F4 je veoma realan sledece sezone sa njim

Link to comment
Share on other sites

dvogodišnji ugovor

 

 

Quote

"Iskreno, o tome ni ne razmišljam još uvek, prvo da se odmorimo i dobro spremimo, ali napori će biti veliki. Nove dve ekipe u Evroligi, veći broj utakmica, ABA liga sigurno jača nego ove godine,  sve će to iziskivati velike napore i mnogo izazova. Ali zaista verujem da možemo da ponovimo uspeh iz prošle sezone i napravimo još nešto dodatno. Ali, moramo da se dobro spremimo, imamo dovoljno vremena… Što se mene lično tiče, drago mi je zbog novog ugovora, srećan sam na prvom mestu i zadovoljan zbog svega što smo napravili svi u prošloj sezoni, i radujem se početku priprema za novu” rekao je plej Crvene zvezde.

 

Edited by Asterion
  • Like 1
  • Ha-ha 2
  • Tuzno 2
Link to comment
Share on other sites

Teodosic bi nam dao jednu novu dimenziju i u igrackom i u marketinskom aspektu. Takav hajp nije do sada vidjen i siguran sam da bi dobrano odobrili rekord u prodatim sezonskim kartama. Dovukli bi se neki novi manji sponzori i generalno mislim da je 1M za Tea kao 500 hiljada za nekog obicnog igraca. Dobar deo para bi se vratio kroz razne marketinske aktivnosti.

Ovaj tim ima dosta potencijala ali i dosta nepoznanica, imamo iskusan tim ,ali i tim gde se ne zna prvo stanje igrackog kadra. Sve su to jaka imena, ali je pitanje koliko je ostalo "municije" kod Brauna i Kuzmica, strah me je da se ne razocaramo. JA iskreno ne volim ovakve timove gde nemas sveze krvi zeljne dokazivanja. 

 

Teodosic ce sigurno podici kvalitet ovog tima za min 30%, i sam je velika nepoznanica, ali sa njim definitivno ne gubimo nista. Njaveca boljka ovog tima je pozicija rezernog pleja, nadm se da ce Tomic tu ulogu poveriti Jenkinsu i Beronu, moze i Davidovac, ako bude koristio juniora mislim da ce to biti nevidjeno blamiranje.

Sto se tice prodaja, ja mislim da je prodaja Simanica opravdana ako se nudi neka cifra izmedju 600-1M. Dosta je novca ulozeno u njega i mislim da ne bi trebalo da propustimo sansu da vratimo ulozeno. Obzirom da smo popunjeni na toj poziciji, trebali bi malo da rasteretimo budzet i obezbedimo neki priliv novca. Sa druge strane, prodaja Odza mi se nikako ne svidja, bez obzira sto nije potpisao novi ugovor. On nam moze biti veom koristan u EL, i kao osigurac ako KUzmi ne krene dobro. AKo hocemo da se plasiramo medju 8, svakako zbog par stotina hiljada eura ne treba potencijalno sakatiti tim nerezonskim prodajama. Zaboravlja se da mi tog Odza mozemo prodati i tokom sezone nekom jakom timu koji ima problema na toj poziciji, nije nam o glavu da ga sada prodajemo.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...