Jump to content

KK Crvena Zvezda MTS -Prelazni rok 2019/2020


Dosta je bilo Gudura

Recommended Posts

prva utakmica protiv kkPa

 

Crvena zvezda mts: Čović 18 (5as), Kešelj, Davidovac 20 (5sk), Nenadić, Lazić, Faje, Beron 12 (3as), Dobrić 16, Ristić 4, Simanić 14, Rivers 3, Odžo 4.

 

Borisa 14 poena..

Edited by BojanaCZV
Link to comment
Share on other sites

Quote

Pretposlednji petak u avgustu je za košarkašku reprezentaciju Srbije rezervisan zbog pripremnog meča protiv Italije, dok je na drugom kraju planete, na Malom Kalemegdanu Crvena zvezda iskoristila priliku da javnosti predstavi veliki triling pojačanja.

U istom danu Crvena zvezda je u lepoj atmosferi i prijatnom vremenu na klupskim terenima izvela igrače koji bi trebalo da vode ekipu do nove titule u Jadranskoj ligi i što boljem plasmanu u Evroligi.
„Srećan sam što sam ovde, što ću igrati za tim s mnogo tradicije, sa Džejmsom, Lorencom i ekipom. Takođe, jako se radujem što ću igrati pred navijačima Crvene zvezde. Igrao sam protiv njih, sada pred njima i jako sam srećan zbog toga i spreman sam za veliki rad“, poručio je Derik, koji se prvi i obratio prisutnim novinarima.

S obzirom na to da nije igrao u poslednjoj sezoni zbog povrede, ali i činjenice da nije bio u planovima trenera Ergina Atamana u Efesu, logično se postavilo pitanje – u kakvom je stanju Braun i kada bi navijači mogli da ga očekuju na optimalnom nivou.
„Videćete“, uz osmeh je rekao Braun i dodao:
„Nisam igrao prošle sezone, ali videćete uskoro koliko sam spreman“.

Kada smo ga pitali koji je razlog njegovog dolaska u Crvenu zvezdu, uzvratio je kao iz topa:
„Tradicija, navijači. Igraću pred najboljim navijačima u Evropi koje sam video i iskreno se nadam da ćemo naše igre da nagradimo trofejima“.

0MMM3196%20(1).jpg

Džejms Gist je na Malom Kalemegdanu dočekan kao najveće pojačanje Crvene zvezde u reketu, a s obzirom na njegovu košarkašku istoriju i činjenicu da je nastupao za Partizan, njegov dolazak je imao posebnu notu.
„Uzbuđen sam što sam ovde. Nadam se dobroj i uspešnoj sezoni. Jako se radujem igranju u Zvezdi i sezoni koja nam predstoji, želim da imamo dosta uspeha na svim poljima i osvojimo sve trofeje“.

Uprkos poznim igračkim godinama, Džejms Gist nije izgubio elan i želju da se takmiči na najvišem nivou evropske košarke i kada je odlazio iz Panatinaikosa želeo je klub s najvišim ambicijama.
„Za mene je ovo bila šansa da igram na najvišem nivou u Evropu. Crvena zvezda ima želju da osvaja titule i to je ono što mi je bilo najvažnije. Iskreno, neću da igram košarku samo da bih je igrao, ni u ovom trenutku moje karijere. Želim da ostavim trag gde god da igram i osvojim sve, to je moj razlog zašto sam došao“.

Novinare je zanimalo da li će Gist imati pomešane emocije zbog toga što je u Srbiji već nosio opremu Parnog valjka?
„Bio sam u mnogim situacijama otkako sam igrao košarku, da sam igrao velike derbije. Za Merilend, pa Fenerbahče protiv Galatasaraja, najveći derbi u Turskoj, pa Panatinaikos protiv Olimpijakosa, što je najveći derbi u Grčkoj. Sada ću igrati za Zvezdu ponovo u najvećem srpskom derbiju. Iskreno, sve tretiram isto, nije nešto što nisam radio ranije“.

Lorenco Braun je poslednje pojačanje, tačnije „cigla“ u svojevrsnom zidu koji Zvezda gradi ove sezone i predstavlja simbol ovog prelaznog roka. 
„Ovo je moj prvi dolazak u Evropu, uzbuđen sam što sam ovde. Gledao sam video klipove o utakmicama Crvene zvezde, navijačima. Mnogo tradicije u jednom klubu. Jedva čekam da počnemo s radom. Nadamo se dobroj godini, radujem se radu s ovim momcima i želim da osvojimo sve“.

Lorenco je priznao da je i njega u Zvezdu dovela želja da igra na najvišem nivou evropske košarke.
„Dosta sam istraživao ovaj tim i nadam se da ćemo osvojiti titulu. Iskreno, sad ne znam šta da očekujem od Evrolige i evropske košarke. Gledao sam samo klipove na Youtube, ali s kim god da sam pričao kažu mi da je Evroliga sledeća velika stvar posle NBA. Zato sam želeo da dođem i isprobam se ovde, da pokažem svoje najbolje partije i energiju. Želim da pobeđujem, pobednik sam i to želim da radim. Napred Zvezda“.

 

  • Like 5
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...