Jump to content

3x3


Manu

Recommended Posts

 

Sutra pocinje Svetsko prvenstvo u Amsterdamu tako da je pravo vreme za otvaranje ove teme.

http://www.fiba.basketball/3x3WC/2019

 

Nastupamo u sastavu Bulut, Majstorovic, Savic i Vasic iz ekipe Liman koji ce zameniti povredjenog Stojacica. Ovo ce ujedno biti i sansa da prvi put vidimo nove dresove reprezentacije. Prvenstvo otvaramo protiv Amera za koje nastupa ekipa Princetone, jedan od igraca im je Robbie Hummel.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Naravno, hvala na ispravci. Razmisljao sam dok sam pisao post kako je mozda Rasic iz Zemuna vise zasluzio poziv od Vasica posto Zemunci za sada imaju jacu sezonu nego Liman bez Stojacica. Odatle lapsus calami.

Link to comment
Share on other sites

Verujem da velika vecina nije ispratila, pa da napisem i to.

Kako bi se igra ocistila , postala atraktivnija i popularnija za veci broj gledalaca pred OI, pred ovu sezonu su uvedene brojne promene koje kriterijum kontakta za faul priblizavaju kosarci.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Inb-dlIuxyQ&list=PLUJgyisN_KcpoKxu5PUJKP569KYYdwYYt&index=1

 

Na ovom linku su i klipovi koji objasnjavaju promene.

 

Inace nas prvi mec je sutra u 16:55

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

I to se desilo, izgubismo od Amerikanaca... Prvi put ikada, do sada je valjda bilo 5:0 za nas.

Par je razloga za poraz - Ameri nikad nisu bili jači, fizički su dominantni, mnogo su viši. Sad sam proverio - Hummel 2.06, Maddox 2.04, Barry 1.99. Kod nas je najviši Majstorović sa 2.00. Igrali su ovi momci ranije i protiv igrača od 2.12, 2.13... Ali to su bili teški i spori centri, koji su u isto vreme bili i rupe u odbrani. Ovi Ameri su atletični i onda sa ovom promenom pravila oko faulova mnogo teže branimo kad spuste loptu pod koš.

Vasić je odličan defanzivac, Memphis style. Ali nam je danas više falio bolji napad protiv ovakve odbrane. Tu bi svakako bio bolji Stojačić, posebno jer smo danas užasno šutirali. Pitao sam se zašto ne igra Ivošev, inače četvrti član Novog Sada, koji uvek dominira pod košem (imam utisak da Bulut, Majstorović i Savić ove sezone u klubu baš odmaraju i samo spuštaju loptu Ivoševu da se krlja), ali onda videh da je Ivošev - Madjar.

Sledeći meč igramo u 19.30 protiv domaćina Holandije i ako izgubimo, verovatno ispadamo, jer dalje idu samo 2 ekipe, a to bi onda u našoj grupi bili USA i Holandija. Valjda se to neće desiti. Ova ekipa je neverovatna, najbolja u istoriji 3x3, šta su sve dobijali ovih godina, iz kojih su se situacija izvlačili... Bilo bi lepo da dobiju još jednu šansu protiv ovih Amera. Verujem da bi ishod bio drugačiji.
 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

😀

Igramo sledeću danas u 19.30, pa onda poslednje dve u grupi 21.6. Ali ako izgubimo od Holandije, onda bi trebalo da smo gotovi... A Holandija je jedna od najjačih ekipa na svetu. S tim što postoji šansa da dobijemo Holandiju, a da oni dobiju Amere i da onda 3 ekipe imaju isti skor, a 2 idu dalje. Ne znam šta se prvo gleda, ukupna koš razlika ili ova u trouglu. 

I nije mi jasno kakva je ovo grupa, 3 od top 5-6 ekipa na svetu u istoj grupi. Valjda zbog lošeg rejtinga Amerikanaca.


 

Link to comment
Share on other sites

Dve ogromne trojke Savića, plus pomerili smo težište u reket gde smo mnogo namazaniji. Mislim da nam sad ne može izmaći pobeda.

Fantastičan intenzitet utakmice, ceo meč možda tri otvorena šuta viđena, svi su svakome u grkljanu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, medobrundo said:

Ja od ovog sporta samo volim da pročitam da su naši osvojili nešto. Retko ružna igra, više podseća na rukomet, nego na košarku. Sad sam pogledao par min i dosta mi je.

 

 

dobro, ovo sada je neki street basket a ne street fight 

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Manu said:

Sramotan bas faul dunut Majstorovicu koji je resio pitanje o 6 razlike. Uzdamo se u postenje Amera, ali su budale ako dobiju.

 

Moraju da izgube 4 ili 5 razlike da bi nas izbacili. Ne verujem da će se baš toliko kockati. Da su naši dobili sa jedan ili dva razlike pa i da idu na to da nas izbace, ovako, videćemo. 

Ne znam šta se dešava ako Ameri izgube sa 6 , onda i oni i mi imamo -1 u 'krugu'. Verovatno oni prolaze jer su nas dobili...

Edited by Jurgen
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Mairosu said:

To je to, 18-14 za Srbiju.

Šta god su radili sa pravilima, ne sviđa mi se broj faulova u napadu koji se svira.


Meni je mnogo lošije sa novim pravilima, iz prostog razloga jer su drastično pooštrili kriterijume po kojima se sude faulovi (da bi privukli više publike i više približili 3x3 klasičnoj košarci), ali je ogroman problem što su penali za bonus u faulovima ostali isti, pa tako lako nakupiš faulove, a kazne onda - dva bacanja i posed, u igri gde normalan koš vredi 1 poen. Moraju da smanje broj bacanja kad si u bonusu, ako misle da ovako olako sude faulove. 

Inače, ta priča da je ovo mnogo ružan sport i da nema veze sa košarkom... Šta ja znam. Meni se svidja što je rukometno muški. Jer evo, zbog novih pravila krenuo Bulut da glumi Hardena i flopuje, pa već u najavi vidimo "svetlu" nerukometnu budućnost, gde će mečevi jednakih timova uglavnom izgledati kao "penal završnice". 

Što se tiče faula Majstoroviću na kraju - baš će biti sramotno ako to odluči ko ide u 1/4. 

Ameri igraju u 8.30 sa Turcima, koji su najslabiji u grupi, pa neće baš imati šta da se vidi. 
 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...