Jump to content

Kosarkaska kladionica


Drug Crni

Recommended Posts

Portland Trail Blazers - Orlando Magic (+4.5) ..... 2 (1.85)

Tesko je procijeniti pravo stanje u kojem se Portland trenutno nalazi. Rezultatski su se malo stabilizovali, al' i raspored im je bio relativno jednostavan. Jesu bolja ekipa od gostiju, jesu favoriti i blizi su pobjedi u ovom mecu, al' Orlando uglavnom voli ovakvu vrstu utakmice, kada su postavljeni u ulogu nesto osjetnijeg autsajdera u duelu protiv ekipe s kojom se mogu nositi i nekako po pravilu podignu nivo igre. 

Link to comment
Share on other sites

Danas bas nikakva ponuda, bar za mene. Gomila bezveznih meceva. Mislio sam i da ne odigram nista, al' ipak "iskopah" dva para, da se isprati nesto... 

 

Brooklyn Nets - Atlanta Hawks ..... 2 (3.75) - ukljucujuci produzetke

Ima Atlanta sasvim pristojan potencijal, pogotovo napadacki i da nisu u fazi tankovanja mislim da bi bili jos i opasniji, bar na osnovu onoga sto sam imao prilike da vidim. Parsons se oporavio, bice na raspolaganju za vecerasnju utakmicu, a vjerovatno i Young koji je bio pod nekim manjim znakom pitanja. Nemaju neke ozbiljnije probleme sa povredama, tako da cu vjerovati da mogu odigrati dobru utakmicu.

 

Cremona - Varese (+6.5) ..... 2 (1.76)

Cremona u solidnoj formi u poslednje vrijeme, podigli su nivo igre, al' to ipak nije nivo na kojem su bili prosle sezone i ne znam bas u kolikoj mjeri im se moze vjerovati. Jer, ono sto su odigrali u nekim mecevima je bilo bas ocajno. S druge strane, Varese ne igra nista specijalno, al' dosta su zilava, takticki dosta dobra ekipa koja nerijetko uspijeva da uspori protivnika i da ga izbaci iz ritma. Ako Cremona ne otvori utakmicu na pravi nacin, mislim da si dobre sanse da Varese odrzi egal do same zavrsnice.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Pa naravno da ce Atlanta istankovati jos jedan mec. 😁 Ja naivac na trenutak zaista povjerovao da bi u ovoj sprdnji od lige sportski motiv mogao da odigra bar neku ulogu. 😁 Sve isto. Potpuna kontrola meca u prve 3 cetvrtine, u 3.cetvrtini bili skoro na +20, u 4.cetvrtinu usli sa +13 i onda vec u prve 3 minute 4.cetvrtine pustaju (do tog trenutka ocajni) Brooklyn da napravi seriju 14:0. Poslednju cetvrtinu izgubili sa 23 razlike. Uvijek u istoj fazi utakmice prvo dozvole da protivnik ekspresno, bukvalno za 2-3 minute nadoknadi veliki zaostatak i onda do kraja igraju "klackalicu", tj. kos za kos i tu vise i ne stvaraju sebi poziciju za pobjedu. Neke utakmice su zatvarali polaganjem u poslednjoj sekundi meca, u situaciji kada im je bila potrebna trojka. Sjecam se nekog teksta od prije 3 godine u kojem je pisalo o padu gledanosti. Ne znam kakva je situacija ove godine, al' kontam da vise ni veliki broj Amerikanaca nema neko pretjerano interesovanje za ovakvu sprdnju i da su i njima neke stvari postale dosadne. NBA definitivno zrela za odredjene promjene. Mislim, smijesno je gledati sve ovo, jer na osnovu ovoga sto sam vidio ove sezone, Atlanta vec sada ima sasvim dobru ekipu (kojoj je potreban jos jedan vrhunski visoki igrac) i trenutna pozicija na tabeli je daleko od realne.

Edited by x|o
Link to comment
Share on other sites

Avtodor Saratov - Zenit St.Petersburg ..... 2 (1.50) - ukljucujuci produzetke

Za Zenit sam nedavno vec rekao da ih uopste ne smatram losom ekipom i da su brojne promjene i neuigranost jedini razlog losih rezultata. U vecini meceva su imali periode veoma dobre igre, ali zbog vec pomenutih razloga brojne meceve nisu uspijevali izgurati do kraja u istom ritmu. Ipak, mislim da bi ih dramaticna pobjeda protiv Fenera mogla pokrenuti i vjerujem da ce u danasnji mec uci sa zeljom da tu pobjedu "nadograde". Saratov u dobroj formi u poslednje vrijeme, vec tradicionalno igraju ekstremnu run-and-gun kosarku, al' uglavnom nisu u stanju da ovakvim pristupom u kontinuitetu ugrozavaju jace protivnika. To nisu uspijevali ni sa boljim rosterima ni sa boljom formom. Iako ih ne bih potcijenjivao, vjerovacu da ih Zenit moze iskontrolisati i da moze opravdati ulogu favorita.

 

Ironi Nes Ziona - Hapoel Tel Aviv (+3.5) ..... 2 (1.89)

Nes Ziona u dobroj formi ove sezone, al' u poslednje vrijeme imaju dosta padova u svakom mecu. U nekim su se uspijevali izvuci, al' djeluje da su usli u odredjeni kontraritam. Imaju prednost domaceg terena, imaju ulogu favorita u ovom mecu, ali generalno mislim da je Hapoel TA bolja ekipa. Hapoel je podigao nivo igre u poslednje vrijeme, imaju dovoljno samopouzdanja, prakticno su u najjacem sastavu (jedino ce E.Kadir biti OUT mjesec dana) i ne vidim nijedan razlog da veceras ne odigraju dobru utakmicu.

 

Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs ..... 2 (1.88) - ukljucujuci produzetke

SA bas ocajno izgleda ove sezone i nije bas da im se moze vjerovati u potpunosti. Al' ipak kvalitet ekipe nije sporan i vjerujem da ce kompletna slika i utisak izgledati drugacije kada povezu nekoliko pobjeda i izadju iz krize. Nemaju probleme s povredama, cijenim da ovdje motivacija nece biti sporna, kvalitetniji su od danasnjeg protivnika i kvota je sasvim dobra i vrijedna rizika. Memphis jeste u solidnoj formi, ali ipak vjerujem da su osjetno inferiorniji u ovom duelu.

 

Sacramento Kings - Houston Rockets ..... 2 (1.45) - ukljucujuci produzetke

Mnogo Houston oscilira, defanzivno su se raspadali u velikom broju meceva, nekako cesto zabaguju kada se ocekuje da pobijede, pa s te strane je tesko reci u kolikoj tacno mjeri im se moze vjerovati. Ipak, nekako sam uvjerenja da Harden nece imati bolju sansu od ove da uzme sampionsku titulu. Bez GSW-a, mislim da su u stanju svakoga da pociste kada su na vrhuncu i vjerujem da ce u jednom trenutku poceti u kontinuitetu da igraju u skladu sa potencijalom ekipe. Capela je bio pod znakom pitanja za ovaj mec, al' trebalo bi da zaigra, tako da ce na raspolaganju imati sve kljucne igrace. Mozda gostovanje Kingsima i nije bas najjednostavnije, ali vjerujem da ce kvalitet ipak presuditi na kraju dana.

Edited by x|o
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Seoul Knights - Seoul Thunders ..... OVER 156.5 (1.93) - ukljucujuci produzetke

Knightsi igraju veoma tvrde meceve ove sezone, na manji broj poena, pa s te tacke gledista ovo mozda bas i nije najbolji izbor. Al' generalno, oni su prethodnih godina veoma cesto bili ekipa koja je tezila tome da igra dosta brzu kosarku, koncepcijski su bili za run-and-gun, pa cu ipak vjerovati da nisu u potpunosti odstupili od toga. Uostalom, u prvom dijelu sezone su cesto igrali meceve na veci broj poena, dok bi ovdje i Thundersi mogli da ih "poguraju". Gosti su prethodnih godina bili jedna od najboljih, a u jednom periodu i ubjedljivo najdominantnija ekipa lige. Al' u velikom su padu, prosle godine su ih sasjekle povrede, neki od nekadasnjih top igraca su bukvalno presli prag za penziju, kvalitet raspolozivih domacih igraca je veoma diskutabilan, al' uprkos svemu imaju kvalitetne strance, Delroy Jamesa(ex-Brindisi i AEK) i Nicka Minneratha(ex-Avtodor Saratov) koji je prije 2 godine bio najbolji strijelac i Lige Sampiona i VTB lige, pa samim tim nisu za potcjenjivanje. Tesko da Thundersi u ovom trenutku imaju sansu u nekom taktickom nadmudrivanju i u igri na manji broj poena. Vec su 2 puta izgubili na slican nacin od istog protivnika ove sezone, pa zato i vjerujem da ce im primarni zadatak biti da od samog pocetka ubrzaju igru i da nastave u takvom ritmu do kraja. U ovim duelima Thundersi redovno ispucaju u prosjeku preko 30 trojki, pa za ocekivati je nesto slicno i sada.

Link to comment
Share on other sites

Denver Nuggets - New Orleans Pelicans (+10.5) ..... 2 (1.75)

NOP u kriminalnoj formi. Skor 2-14 u poslednjih 16 utakmica je poprilicno sramotan za ekipu ciji potencijal je sigurno veci od svega ovoga sto su do sada prikazali. Malo su se stabilizovali u prethodnih nekoliko dana, ostvarili 2 pobjede u poslednja 3 meca, nemaju vecih problema sa povredama, pa ocekujem da u takvim okolnostima odigraju dobru utakmicu i odrze ovaj nesto pozitivniji ritam. Denver u seriji pobjeda, al' nisu bas toliko impresivni i jednostavno ih ne vidim k'o 1.15-1.20 favorite u jednom ovakvom duelu. NOP je jednu od rijetkih ovosezonskih pobjeda ostvario upravo protiv Denvera, pa vjerujem da bi i veceras, ako nista drugo, mogli bar da pruze dobar otpor.

 

Edited by x|o
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

CSKA Moscow - Milano (+8.5) ..... 2 (1.88)

Malo se stabilizovao Milano nakon osjetne krize u koju su bili upali. Nije to jos uvijek perfektno, al' definitivno je bolje od onoga sto su igrali u prethodnih mjesec i po dana. Kvalitet nije sporan, a u ovaj mec bi trebalo da udju u najjacem sastavu, s obzirom na to da se, ako se ne varam, Nedovic oporavio od povrede i bice na raspolaganju. Jeste CSKA u dobrom ritmu, al' opsti utisak je da ove sezone ipak ne djeluju toliko impresivno, a Milano sigurno ima kvalitet da pobijedi apsolutno svaku ekipu u ovom takmicenju.

 

Strasbourg (+2.5) - Dijon ..... 1 (1.93)

Dijon zaista fantastican ove sezone. Bili su i predvidjeni da se bore za vrh tabele i od samog pocetka sezone upravo tako i igraju. Ipak, francuska liga je sve samo ne jednostavna, ekipe cesto zakazu kada se najmanje ocekuje, a ovo gostovanje Strasbourgu je samo po sebi veoma tesko. Jeste Strasbourg u losoj formi, al' jos uvijek su veoma solidna ekipa, sa iskusnim i dokazanim trenerom koji vec skoro punu deceniju predvodi ekipu i, jednostavno, cak i pod trenutnim okolnostima nisu za potcjenjivanje, a za ocekivati je da budu i veoma motivisani. Nemaju probleme sa povredama, pa vjerujem da mogu odigrati dobru utakmicu.

Link to comment
Share on other sites

Roanne - Limoges ..... 1 (1.60) - ukljucujuci produzetke

Roanne je izuzetno lose otvorio ove sezonu, al' definitivno su u usponu forme vec neko vrijeme i djeluje da im se moze vjerovati u ovom trenutku. U situaciju u kojoj se, ipak, jos uvijek nalaze, pobjede na domacem parketu su manje-vise pod moranjem, prije svega u ovakvoj vrsti utakmice, tako da ocekujem da budu veoma motivisani. Limoges je prosto ocajan i trenutni skor im cak i dobar u poredjenju sa igrom koju su prikazivali u vecini utakmica, pri cemu u gostima imaju 0-8.

 

Golden State Warriors - Phoenix Suns ..... 2 (1.70)  - ukljucujuci produzetke

Oubre ce biti spreman za vecerasnju utakmicu, pa vjerujem sa Sunsi imaju realtivno pristojnu sansu da napokon prekinu ocajan niz rezultata. Fantasticno su igrali na pocetku sezone, pokazali su da su sposobni da igrajy na mnogo viseg nivoa od ovoga sto trenutno prikazuju i jednostavno su bolji od GSW. Jeste GSW povezao nekoliko dobrih rezultata, al' tesko da ovaj sastav moze da gura ovako u kontinuitetu.

 

Zenit St. Petersburg - Crvena zvezda ..... 1 (1.53) - ukljucujuci produzetke

Zenit u sve boljem ritmu, kvalitet definitivno imaju, pa iako nisu olicenje konstantnosti, vjerovacu da su sposobni da napokon povezu nekoliko dobrih rezultata. Jer, nisu igrali bas toliko lose ove sezone, ali jednostavno u mnogim mecevima nisu uspijevali da odrze visok nivo do samog kraja.

 

Link to comment
Share on other sites

Corinthians (+4.5) - Flamengo ..... 1 (1.90)

Od trenutka kada je Bauru igracki prop'o, Flamengo uglavnom nema protivnika koji je sposoban da ih u kontinuitetu ugrozava. Ipak, ima par timova koji se mogu nositi sa njima, dok na nekim gostovanjima i te kako mogi naici na potencijalne probleme. A vjerujem da je ovo gostovanje upravo jedno od takvih. Corinthians je u ozbiljnom padu forme, nanizali su 3 poraza, pa samopouzdanje mozda nije na nivou. Al' solidna su ekipa koja je, kada igra na maksimalnom broju obrtaja, sposobna da se nosi i sa danasnjim protivnikom. Imaju veoma pristojan napadacki potencijal koji na domacem parketu i te kako moze doci do izrazaja.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

CSKA Moscow - Panathinaikos (+7.5) ..... 2 (1.81)

Cesto vjerujem PAO-u, iako oni jos cesce razocaraju. Al' ipak i dalje mislim da su ekipa koja ima potencijal da igra na visem nivou od ovoga sto su do sada pokazali, pa samim tim cu i vjerovati da danasnjem protivniku mogu stvoriti velike probleme tokom veceg dijela meca. CSKA ove sezone djeluje dosta ranjivije, imaju ceste bagove koji se i po nekoliko puta ponavljaju u toku jedne utakmice i pod trenutnim okolnostima djeluje da PAO ima sansu da eventualno odnese i pobjedu ukoliko dobro i fokusirano udje u mec, bez upustanja u neku jurnjavu.

Edited by x|o
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Charlotte Hornets (+5.5) - Indiana Pacers .... 1 (1.87)

Ovdje sam jednom prilikom za Charlotte vec rekao da su jedna od najpotcjenjenijih ekipa u ligi. Izgubili su ekstra kvalitetet nakon Walkerovog odlaska, al' jos uvijek imaju to neko jezgro igraca iz prethodnih sezona i jednostavno nisu u potpunosti bez kvaliteta. Indiana definitvno favorit, ali u poslednje vrijeme su u odredjenom padu i utisak je da im svako gostovanje moze biti problematicno pod trenutnim okolnostima.

Edited by x|o
Link to comment
Share on other sites

Zhejiang Guangsha (+3.5) - Xinjiang ..... 1 (1.89)

Domacin je istumbao roster u poslednje vrijeme, al' i dalje su veoma opasna ekipa. Imaju par solidnih domacih igraca i samim tim spadaju medju opasnije ekipe iz ovog drugog ranga. Vec standardno igraju veoma brzu kosarku i cijenim da bi mogli stvoriti dosta problema favorizovanom Xinjiangu.

 

Tofas - Unicaja Malaga (+2.5) ..... 2 (1.80)

Dosta komplikovano gostovanje za Unicaju, koje bi moglo biti i komplikovanije ako se u obzir uzme cinjenica da su bez povrijedjenog Josh Adams-a. Al' mislim da su i bez njega ipak za nijansu bolja ekipa od Tofasa. I igracki i takticki. Ima Tofas par veoma dobrih igraca u sastavu, ali dosta zavise od inspiracije istih i ujedno nema tu mnogo konstantnosti u njihovoj igri. Unicaja nerijetko veoma lako "odradi" ovakvu vrstu protivnika. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Real Madrid - Zalgiris (+10.5) ..... 2 (1.83)

Zalgiris je proteklog vikenda dozivio prvi poraz u domacem sampionatu, u mecu u kojem bukvalno ni u jednom trenutku nije djelovalo da bi mogli do preokreta. Moguce da im je sada i fokus u potpunosti na Evroligi. Nakon 2 pobjede u poslednja dva meca, protiv Bayerna i Maccabi TA, uhvatili su poslednji voz u borbi za Top 8 i vjerovatno je i to jedan od (vecih) razloga za dosta opusteniji pristup protiv Lietkabelisa. Za ocekivati je dosta motivisaniji i agresivniji Zalgiris u vecerasnjoj utakmici, sto mozda i nece biti dovoljno za iznenadjenje protiv ovakvog protivnika i to jos na njihovom terenu, ali vjerujem da ipak mogu odigrati dobar mec. Marius Grigonis je jos uvijek OUT zbog povrede, al' njegov izostanak su vec rijesili dovodjenjem KC Riversa. Nemaju drugih problema sa povredama i izostancima. S druge strane, Real u vecerasnju utakmicu ulazi bez Llulla, Decka, Randolpha...Imaju dobar, dubuk roster, tako da ovi izostanci nisu bas nenadoknadiv gubitak sto se tice samog kvaliteta, al' ipak utice na to da imaju odredjene padove u igri u poslednje vrijeme. I dalje su ogromni favoriti u ovom mecu, ali pod trenutnim okolnostima nije iskljuceno da Zalgiris ipak bude dosta tvrd orah.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 1/7/2020 at 11:17 AM, x|o said:

Zhejiang Guangsha (+3.5) - Xinjiang ..... 1 (1.89)

Domacin je istumbao roster u poslednje vrijeme, al' i dalje su veoma opasna ekipa. Imaju par solidnih domacih igraca i samim tim spadaju medju opasnije ekipe iz ovog drugog ranga. Vec standardno igraju veoma brzu kosarku i cijenim da bi mogli stvoriti dosta problema favorizovanom Xinjiangu.

 

Tofas - Unicaja Malaga (+2.5) ..... 2 (1.80)

Dosta komplikovano gostovanje za Unicaju, koje bi moglo biti i komplikovanije ako se u obzir uzme cinjenica da su bez povrijedjenog Josh Adams-a. Al' mislim da su i bez njega ipak za nijansu bolja ekipa od Tofasa. I igracki i takticki. Ima Tofas par veoma dobrih igraca u sastavu, ali dosta zavise od inspiracije istih i ujedno nema tu mnogo konstantnosti u njihovoj igri. Unicaja nerijetko veoma lako "odradi" ovakvu vrstu protivnika. 

 

Svaka cast za ovo drugo, Tofas slavio sa samo dva razlike.

 

Generalno je evroliga tesko predvidljiva i izbegavam da se mucim da odgonetnem kada ce ko da ustane na koju nogu. Fenerbahce bez prvog pleja i prvog centra lagano dobio ekipu koja je u proslom kolu dobila Barcu, Armani odjednom krenuo da trpa, jedino je u mecu Alba - Maccabi bio ocekivan rezultat, a i tu je hendikep bio ugrozen Aitovim ludjenjem i jurnjavom da smanji razliku.

Link to comment
Share on other sites

Telekom Bonn - Braunschweig ..... 1 (1.50) - ukljucujuci produzetke

Losa sezona za Bonn, al' cijenim da su ipak dosta bolji nego sto njihova trenutna pozicija sugerise. Imaju solidan tim koji je sposoban da pobijedi svakoga i vjerujem da ce napokon preokrenuti sezonu, u pravcu u kojem su ocekivali da ce ici od samog pocetka iste. Danasnji mec je poprilicno bitan, prije svega da se prekine veliki niz poraza, a zatim i da ne dozvole jos jednom protivniku da se udalji od opasne zone. Iako generalno ne vjerujem da ce ispasti iz lige, situacija je takva da se moze iskomplikovati. Prije 2 dana su se pojacali americkim plejmejkerom Eugene Lawrence-om, koji je zapravo i povratnik, s obzirom na to da je vec igrao za Bonn prije 4-5 godina. Bice u sastavu vec za vecerasnju utakmicu. Za ocekivati je veoma ozbiljan i motivisan Bonn, a kvota, iako ne bas atraktivna, dovoljno je prihvatljiva.

 

ASVEL - Crvena zvezda ..... 1 (1.65) - ukljucujuci produzetke

K'o sto sam svojevremeno spomenuo pred mec 'ASVEL-Baskonia', ASVEL uopste nije losa ekipa. Poprilicno su potcijenjeni, cak i prije nego sto je evroligaska sezona i pocela. Ima tu od svega pomalo u njihovom rosteru i mogu biti izuzetno opasni cak i protiv top timova, narocito na domacem parketu na kojem do sada imaju fantastican skor: 9-0 u LNB ligi i 7-3 u Evroligi. Tvrda ekipa, tezak domaci teren, nekoliko kvalitetnih i veoma iskusnih igraca, tako da imaju fine sanse da nadograde ucinak pred svojim navijacima.

Link to comment
Share on other sites

Vrhunski raspad Bonna.  🙄 Tamo negdje sredinom 3.cetvrtine imali +12 i do kraja meca bukvalno nista nisu odbranili. Primise 60 poena u 2.poluvremenu.

 

 

1 hour ago, RatzenStadt said:

Ja uglavnom samo dodelim palac gore XOXOXO-u za doprinos na ovoj temi, pa ajd' sad da se pridruzim goldbergu i napismeno zahvalim na trudu.

 

 

Pa, hvala. 

 

Mada, nije bas bogznakakav trud. 😁

Edited by x|o
Link to comment
Share on other sites

Zaragoza - Tenerife (+5.5) ..... 2 (1.88)

Zaragoza bas dugo nije izgledala ovako dobro. Igraju fantasticnu sezonu i nema sumnje da je samopouzdanje na maksimumu. Uvijek su bili izuzetno opasni na domacem terenu, cak i u periodu kada nisu bili na trenutnom nivou, pa samo s te strane ovo nije jednostavan mec za goste. Ipak, Tenerife ne odstupaju od svog stila igra. Ekstremno cvrsta ekipa koja voli kontrolisanu kosarku i koja je sposobna da svakog protivnika izbaci iz ritma. U neku ruku su cak i "penicilin" za ekipe poput Zaragoze koja nema bas taj neki ekstra kvalitet koji bi preokrenuo utakmicu u kojoj ih ne ide sut.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...