Jump to content

Kosarkaska kladionica


Drug Crni

Recommended Posts

Lil druga FRA liga, gosti su jezivo slabi, jedino igra Rejnolds ex Buducnost, cak im je i centar na izlaznim vratima ide to 10+ Takodje FOS ce pokriti 8 hendikep. Vishi dobija kuci, imaju njabolje domace igrace, gosti na strani su neubedljivi.Sto se tice FRA prve lige, tu je Roan favoirt kontra Le Mana koji ima problema sa povredama, dobra kvota 2.3 se placa. Ko ima trecu ligu, verujem da ce Kan pobedi Le Havre u derbiju trece lige, Aker je dobar igrac, imaju dosta kvalitetnih igraca koji su igrali vise nego solidno drugu ligu. Le Havre nije los isto, ali po meni slabiji i gostuju..

Link to comment
Share on other sites

Oklahoma City Thunder (+4.5) - Philadelphia 76ers ..... 1 (1.80)

Mozda Oklahoma vise nema ekipu da cilja neki ozbiljniji rezultat, al' i dalje imaju dovoljno kvaliteta da na jednu utakmicu pobijede vecinu ekipa u ligi, narocito na domacem terenu. Jesu u veoma diskutabilnoj formi, ali i Phila dosta oscilira i zaista ih ne vidim k'o velike favorite na gostujucim terenima protiv solidnih protivnika.

 

Comunicaciones (-6.5) - Penarol ..... 1 (1.83)

Comunicaciones je, uz San Martin, igrao najbrzu kosarku u argentinskoj ligi u poslednjih nekoliko sezona. Nisu nista promijenili ni ove sezone, pa vjerujem da bi mogli nametnuti ritam koji ce Penarol veoma tesko ispratiti. Iako je Penarol veoma solidna ekipa, nemaju mnogo konstantnosti u igri i rezultatima. A u poslednje vrijeme su imali i "tumbanja" u sastavu. Jedan od kljucnih igraca Darryl Jackson je povrijedjen i trenutno je pod znakom pitanja. Franco Barroso je definitivno OUT zbog povrede. Cory Johnson je napustio klub. Doveli su Matthew Shaw-a, koji bi mogao da debituje veceras. S druge strane, kod Comunicacionesa se vraca plejmejker Luis Cequeira, koji se oporavio od povrede, tako da su u punom sastavu. 

Link to comment
Share on other sites

Vechta - Braunschweig (+3.5) ..... 2 (1.92)

Mushidi je zbog bolesti propustio poslednji mec, ali je ozdravio i trebalo bi da veceras bude na raspolaganju. Samim tim, Braunschweig ce biti u svom najjacem sastavu, pa vjerujem da imaju realne sanse da se vrate na pobjednicki kolosjek. Iako Vechta igra dobru i atraktivnu kosarku, mislim da su ipak slabiji u odnosu na proslu sezonu, odnosno cijenim da je Braunschweig ove sezone ipak bolja ekipa od njih. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Auuu, kakva je ovo LUDNICA od utakmice bila. Ne sjecam se veceg preokreta, bar u ovoj novijoj istoriji. Bio je onaj preokret prije nekoliko godina, ako se ne varam, na mecu Caserta-Trento, u kojoj je Trento preokrenuo -31, al' tol'ko su gubili na pocetku 3.cetvrtine i bilo je relativno mnogo vremena za preokret. A Braunschweig je imao skoro +30 u samom finisu 3.cetvrtine!? Nestvarno!

 

Vechta - Braunschweig 106:103 (24:24, 20:28, 19:36, 43:15)

 

No comment!

 

Bar su pokrili hendikep. 😁

 

Edited by x|o
  • Like 1
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Nekako je danasnja ponuda bas nikakva, al' ipak sam probrao par utakmica, tek da se isprati nesto... 🙂

 

 

Regatas - La Union (+6.5) ..... 2 (1.85)

Regatas ima brojne probleme sa povredama igraca i to veoma bitnih igraca. A situacija se nije drasticno promijenila ni pred ovu utakmicu. Javier Saiz je definitivno OUT, bas kao i Tayavek Gallizzi, dok je Fabian Ramierez Barrios pod ozbiljnim znakom pitanja, propustio je sva 3 prethodna meca i realne su sanse da ni veceras ne bude u sastavu. S druge strane, La Union prakticno u svom najjacem sastavu. Jedino je Lucas Perez odsutan, al' to bas i nije neki hendikep. Regatas mi je generalno bolja ekipa, ali je i La Union izuzetno opasan i mislim da, cak i da je domacin u punom sastavu, nisu bas ovoliki autsajderi u ovom mecu.

 

Gilboa Galil - Ironi Nahariya ..... 1 (1.50) - ukljucujuci produzetke

Kvota nista posebno, al' moze proci. Gilboa Galil je u nekom manjem padu forme, nesto slicno se desavalo i prosle sezone, kada su nakon odlicnih igara naglo popustili, al' ipak su solidna ekipa i uvijek su favoriti protiv ovakve vrste protivnika na domacem parketu. Vjerujem da ce biti i motivisani da prekinu ovu nesto losiju formu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guangdong - Xinjiang (+5.5) ..... 2 (1.85)

Obe ekipe su manje-vise ocekivano dobro otvorile ovu sezonu i za ocekivati je dobru utakmicu. Ipak, Xinjiang je vec tradicionalno ekstremno opasan u ovim periodima kada "divljaju", kada su suterski na vrhuncu i kada igraju sa mnogo samopouzdanja. Guangdong tokom sezone, uprkos vrhunskom individualnom kvalitetu, ipak dosta toga nivelise prije svega timskom igrom, imaju bolji sistem od Xinjianga i na kraju sve to uglavnom prevagne na njihovu stranu. Al' u ovoj fazi sezone, Xinjiang je poprilicno opasan, pogotovo sada kada su se "razmahali", vec standardno imaju dobru ekipu i mislim da bi mogli favorizovanom domacinu stvoriti probleme.

Edited by x|o
Link to comment
Share on other sites

Alba - Zvezda h1 5,5     Alba je ekipa koja forsira dosta brzu košarku na veliki broj poena i sumnjam da će ovakva Zvezda moći da isprati taj tempo, a pogotovo ako se uzme u obzir stanje u ekipi Zvezde i da su u Berlin otputovali bez Gista. Alba je šuterski potentna ekipa, a centarske linija Zvezde sa Kuzmićem i Odžom nema tu pokretljivost i mislim da će kroz pik otvoriti veliki broj otvorenih pozicija za svoje šutere. Iskreno, očekujem i ubedljiviju pobedu tako da može i neki jači hendikep.

 

Valensija - Zenit 1      Ekipa Velensija ima dubinu i imaju odličnu uigranu ekipu na koju su dodali par dobrih pojačanja poput Lojda/Motuma/Marinkovića, napokon su ušli u ritam pobeda, a Dubljević igra fantastičnu košarku.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Manresa - Oostende (+5.5) ..... 2 (1.80)

Imao je Oostende nekih problema sa povredama u poslednje vrijeme, tu prije svega mislim na Mikyle McIntosh-a, al' generalno nisu bas ekipa koja zavisi od pojedinca. Igraju disciplinovano, timski, veoma strpljivo i dosta lako kaznjavaju svaku gresku protivnika. Manresa mozda i jeste za nijansu bolja ekipa, al' u ozbiljnoj su krizi ove sezone, prica o finansijskim problemima se provlaci jos od prosle godine, trenutna forma im je poprilicno losa, a imaju i dosta problema sa povredama. Eulis Baez ce propustiti vecerasnju utakmicu, bas kao i kapiten Pere Tomas, a vjerovatno i David Kravish, koji je pod znakom pitanja i postoji neka sansa da zaigra, ali je ipak pitanje u kolikoj mjeri ce rizikovati sa njim, s obzirom na to da ih za vikend ocekuje mnogo nezgodniji, a i vazniji mec protiv Zaragoze. Ne vjerujem da ce ovu utakmicu bas "baciti", al' cijenim da su okolnosti takve da Oostende i te kako ima sansu veceras.

Link to comment
Share on other sites

San Pablo Burgos - Hapoel Jerusalem (+3.5) ..... 2 (1.80)

Hapoel je odlicno otvorio ovu sezonu, savladavsi Maccabi TA i osvojivsi izraelski Liga Kup, a u istom ritmu igraju i nakon toga. Imaju vec standardno manje padove, al' generalno su u dobrom ritmu i vjerujem da mogu i veceras odigrati na tom nivou, sto bi trebalo da bude dovoljno bar za egal utakmicu protiv nezgodnog domacina.

 

Darussafaka - Joventut (+6.5) ..... 2 (1.75)

Darussafaka igra dozlaboga napornu, jednodimenzionalnu kosarku i nekako nisam uvjerenja da ce imati jednostavan posao kao sto ovi koeficijenti sugerisu. Joventut je nakon nekoliko sezona tavorenja pri dnu ACB lige napravio iskorak u posledniih godinu dana, imaju solidnu ekipu, mnogo bolju nego prethodnih godina i mislim da, kada su u pravom ritmu, mogu savladati bas svakog protivnika u ovom talmicenju.

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, goldberg said:

@x|o Sta mislis o danasnjim evroligaskim mecevima, vredi li sta igrati?

 

Iskreno, nisam ih bas nesto mnogo ni razmatrao. Pretpostavljam da bi Barca trebalo da "odradi" ocajni Fener. Bolja ekipa, bolja forma, al' kvota je (pre)niska, a Barca jos uvijek oscilira (a ne znam ni koliko je tacna ova prica da su se neki igraci okrenuli protiv Pesica). Nekako mi je to vise za kladjenje uzivo. Ukoliko Fener dobro otvori utakmicu, a jos uvijek imaju kvalitet, onda bi se mogla dobiti i mnogo bolja kvota za pobjedu Barcelone. Sto se tice meca Baskonia-CSKA...ja meceve Baskonie cesto izbjegavam i tek ih ponekad odigram i to uglavnom protiv njih(nedavno sam odigrao na ASVEL), jer, otkad znam za njih, jedino sto se kod njih mijenja jeste naziv kluba, dok je sve drugo ostalo isto, tj. nenormalno su nepouzdani i uvijek ili potpuno "izdivljaju" ili potpuno razocaraju. Nema tu nista izmedju. Trenutno su u bas losoj formi, cak i ova nesto slabija verzija CSKA je bolja ekipa od njih i za ocekivati je da pobijede, al' uopste me ne bi iznenadilo da upravo veceras Baskonia odigra vrhunski mec.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Elan Bearnais - Gravelines ..... 1 (1.53) - ukljucujuci produzetke

Elan Bearnais u seriji od 5 poraza u domacem sampionatu, pa s te strane ne sumnjam u njihovu motivaciju. Nisu bas toliko losa ekipa kao sto rezultati pokazuju, plus nedavno su pojacali roster sa Justinom Dentmonom. Gravelines je prethodnih sezona igrao veoma atraktivnu kosarku, al' nekako su uvijek pucali pod pritiskom u finisu sezone. Ovog puta su i nesto slabiji, nisu bas na nekadasnjem nivou, previse je tu padova u njihovoj igri, "bagova" u napadu i mislim da bi i veceras mogli da imaju dosta problema da pronadju pravi ritam.

 

Obradoiro (+4.5) - Andorra ..... 1 (1.86)

Andorra u odlicnoj formi, a i generalno, za razliku od domacina, djeluje k'o ozbiljnija ekipa. Al' u ovoj ranoj fazi sezone "divlje" ekipe poput Obradoira nisu za potcjenjivanje. A utisak je da Obradoiro ove sezone "divlja" nesto vise nego ranije i ukoliko na nekoliko minuta nametnu svoj stil igre, veoma lako mogu protivnika izbaciti iz ritma. Iako Andorra djeluje k'o ekipa koja ovakve protivnika moze lako "rijesiti", ipak bi to moglo malo teze da ide na gostovanjima.

Edited by x|o
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...