Jump to content

Kosarkaska kladionica


Drug Crni

Recommended Posts

Beijing - Shanghai ..... OVER 195.5 (1.94) - ukljucujuci produzetke

Duel dve ekipe koje dosta toga "grade" kroz odbranu. S tim sto je za Shanghai dobra odbrana u manjoj ili vecoj mjeri primarni zadatak u svakom mecu, dok je kod Beijinga sve to ipak selektivno i zavisi od vaznosti meca. A s obzirom na to da je tek pocetak sezone, u prva dva kola su ostvarene pobjede, interesovanje za Jeremy Lina je veliko, pa vjerujem i da ce Beijing u ovoj fazi sampionata i makar na domacem terenu teziti da igra nesto brzu i atraktivniju kosarku. Ipak su bolja ekipa od Shanghaia i u sustini od njih ce dosta toga i zavisiti u danasnjem mecu.

Link to comment
Share on other sites

Washington Wizards - Cleveland Cavaliers (+5.5) ..... 2 (1.81)

Ispratio sam malo Wizardse u proslom mecu (protiv Pacersa), prvi put ove sezone, i utisak je da zaista lose izgledaju u ovom trenutku. I prosle sezone su bili primorani da igraju meceve bez Walla, ali je bilo mnogo vise duzih perioda dobre igre. Sada sve to djeluje kao da je "kratkog daha" i nekako se cini da ce svaka ekipa biti u stanju da ih ugrozi. Cavaliersi, iako vise nisu top tim, imaju sasvim pristojan sastav koji bar u ovakvoj vrsti utakmice nije za potcjenjivanje.

 

Utah Jazz (+3.5) - Milwaukee Bucks ..... 1 (1.85)

Jazzeri manje-vise standardni. Kosarka daleko od spektakularne, al' ipak i vise nego cvrsti, opasni i uvijek sa realnim sansama na domacem parketu, cak i protiv jacih timova. Upravo takav pristup s njihove strane ocekujem i u ovom mecu. Mudiay je definitivno OUT, al' osim toga nemaju neke ozbiljne probleme, imaju sve kljucne igrace na raspolaganju, eventualno i odredjene rezerve, s obzirom na to se jos uvijek ceka prava forma Conleya, pa iako je Milwaukee nesumnjivo favorit, vjerujem da bi ovo mogao da bude veoma izjednacen mec.

 

Crailsheim - Ludwigsburg (+3.5) ..... 2 (1.81)

Zaista fantastican i potpuno neocekivan pocetak sezone za Crailsheim. Malo je nedostajalo da u ovaj mec udju sa skorom 6-0, s obzirom na to da su u poslednjem kolu, protiv Oldenburga, imali nekih 15-ak poena prednost u 3.cetvrtini, al' ipak su sve to prosuli, a onda i potpuno pali nakon produzetka. Sada ostaje da se vidi da li ce i u kolikoj mjeri sve to da utice na ekipu, dok ce se mozda vidjeti i to da li je ovaj skor trenutna realnost ili ipak malo iznad realnih mogucnosti ekipe. Ipak, nevezano za Crailsheimov ucinak, Ludwigsburg u svakom slucaju cijenim k'o bolju ekipu u ovom duelu. I oni su (sa skorom 5-1) odlicno otvorili sezonu, iako su (cini mi se) u prva 3-4 kola igrali bez plejmejkera i najboljeg igraca ekipe Marcosa Knighta. Njegovim povratkom su dobili ekstra kvalitet u napadackom dijelu igre, dok defanzivno Ludwigsburg i dalje ostaje jedna od cvrscih ekipa u ligi.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Phoenix Suns - Brooklyn Nets (+3.5) ..... 2 (1.87)

Phoenix poprilicno dobar ove sezone. Donekle i ocekivano bolje igre i narocito rezultati, s obzirom na to da je i roster, u odnosu na proslu sezonu, ipak i bolji i iskusniji. Za ocekivati je da i u ovaj mec udju motivisano i sa mnogo energije, al' slicno ocekujem i od Brooklyna koji je napokon poceo da podize formu. DeAndre Jordan se vraca u sastav gostiju. Vezali su 2 pobjede i cijenim da ce biti motivisani da produze niz.

Edited by x|o
Link to comment
Share on other sites

Nanterre - Darussafaka ..... 1 (1.70) - ukljucujuci produzetke

Nanterre u poprilicno losoj formi na pocetku ove sezone, al' vjerujem da imaju kvalitet da preokrenu situaciju. Iako su mahom atipicna francuska ekipa, koja veoma cesto igra brzu kosarku, ipak imaju potencijal da guraju u oba pravca i cijenim da ce biti poprilicno opasni od trenutka kada kliknu i timski. 

Link to comment
Share on other sites

Anwil  je doveo Shawn James. Sad Ledo, Simon, Wroten, Sokolowski, Dowe, Freimanis itd..Antwerpen promenio trenera, otisli najbolji iz prosle sezone.  Dosli Rupnik, Klasen, Faye, otisli Lee, Kalinoski, Tate,Bako i Kingsly. Mislim da u Poljskoj nemaju sta traziti, uvek je puna hala i zapaljiva atmosfera.  Naravno u hendikepu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, gggggggg said:

sto mene pitas, vidis da ne mogu nista ubosti xd

 

necu vise igrati na ovog celavu prevaru iz lakersa.

 

debilni majami primi milion poena u drugoj cetvrtini. jos se i portland raspao od ovog sacramenta. i oni su na listi za izbegavanje.

Uf, ja sam tvoj verni fan (nohomo).😁

Daješ dobre ideje, sad uglavnom igram prvo poluvreme poene.😎 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

AEK - San Pablo Burgos (+6.5) ..... 2 (1.81)

Nakon odlicnog pocetka sezona, Burgos je u poslednjih par sedmica nanizao poraze i nisu bas u pravoj formi pred ovo gostovanje. Al' na osnovu izjava, i igraca i trenera, kao i generalno najave za ovaj mec, ne djeluje da se mnogo tangiraju oko toga. Nisu pod nekim velikim rezultatskim pritiskom, pa vjerujem da bi pod takvim okolnostima mogli da budu izuzetno opasni.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Vucevic 18.5 manje

Zatvorice ga Al dobro. A i generalno obe ekipe igraju vrlo defanzivnu kosarku. Moze da se pokusa i na manji broj poena, ali ovo je po meni poklon. 

 

FVV 17.5 manje

Previsoko je ovo za Freda. Samo je jednom u poslednjih sedam utakmica prebacio ovaj broj. Portland ima kapaciteta da ga odsece i zatvori. Gurace se lopta prema Siakamu. 

Edited by Drakaris
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Anadolu Efes - Zenit (+11.5) ..... 2 (2.00)

Solidan je Zenit i uopste nisu za potcjenjivanje. Primjetan je nedostatak uigranosti, sto je i bilo za ocekivati, zbog velikog broja novih igraca, pa jos uvijek imaju nesto vece padove u pojedinim dijelovima utakmica. Al' ipak djeluje da bi mogli biti "tvrd orah" za svakoga, narocito u situacijama kada ih protivnik ne shvati ozbiljno. Ove sezone su vec ostvarili nekoliko zapazenih pobjeda u gostima (Olympiakos, Zalgiris, CSKA).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Xinjiang - Liaoning (+3.5) ..... 2 (1.80)

Liaoning je nesto losije otvorio ovu sezonu, ali su se ipak brzo stabilizovali. Ostvarili su 3 pobjede u poslednja 3 meca i vjerujem da sa dovoljno samopouzdanja idu na ovo tesko gostovanje. Ostali su bez dugogodisnjeg lidera Lestera Hudsona, al' i dalje su veoma kvalitetna ekipa. Jos uvijek imaju mozda i najdublji roster, s obzirom na to da imaju dobar izbor domacih igraca i to je ono sto je veoma cesto pravilo prednost u njihovu korist. S druge strane, Xinjiang ce i ove sezone biti medju favoritima za titulu, al' uprkos dobrom startu, mislim da bi se mogli malo vise muciti. Ostali su bez Li Gena, jednog od najboljih i najplacenijih domacih igraca, koji je vec godinama bio jedan od tih faktora koji prave razliku. Liaoning je dosta cvrsta ekipa i vjerujem da mogu odrzati mec u egalu.

 

Edited by x|o
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...