Jump to content

Kosarkaska kladionica


Drug Crni

Recommended Posts

16 minutes ago, Stondisha said:

jutros je Himki bio na 1,6  sad je na 1,8

 

šta se dešava zna li ko?

 

Navjerovatnije da nesto vise uplata ide na Zvezdu. Izgleda da mnogi ocekuju neku reakciju Zvezde nakon ocajnih igara i rezultata, pa valjda ovaj mec vide k'o ozbiljnu sansu. Mada, meni je to uvijek previse klimav "argument". Kao, "moramo pobijediti", "u mec cemo uci motivisano i agresivno". Kao da je to samo stvar zelje. I onda kad mec pocne, opet sve veoma brzo ode u pogresnom smijeru. 

 

Khimki je ove sezone fantastican i rekao bih da bar u ovom trenutku igraju ubjedljivo najbolju kosarku u Evropi, a jos pride imaju i ogromu rezervu, s obzirom na to da bi tek trebalo da im se vrate povrijedjeni Mozgov, Jovic... A i ta situacija s povredama im se polako cisti. Chris Kramer se oporavio od povrede, prije nekoliko dana se vratio treninzima i bice na raspolaganju. Khimki je i ranije imao dobre sastave, al' zaista ne pamtim da su neku sezonu ovako dobro otvorili. U ovih 10 utakmica koje su odigrali u svim takmicenjima, ostvarili su 9 pobjeda (jedini poraz na gostovanju kod CSKA). A mnogo impresivnije od toga su njihove (veoma ubjedljive) igre u ovim mecevima i djeluje da su, nakon dugo vremena, zaista "kliknuli". 

 

Zvezda zaista bijedno izgleda i meni licno bilo koja opcija kladjenja na njih otpada. S druge strane, i pored svega napisanog o Khimkiu, oni jos uvijek moraju da "dokazu" da su sposobni da u kontinuitetu drze ovaj nivo igre. Tu prije svega mislim na mentalitet ekipe. Samim tim, nisam bas voljan da ih "cackam" na jednom ovakvom (jos uvijek teskom) gostovanju, a da kvota nije bolja od ove koja je trenutno u ponudi. 

 

Dakle, s moje strane, ovo je NO BET ili eventualno nesto na kladjenju uzivo. 😁

Link to comment
Share on other sites

Milano-Barcelona 1(2.00)

 

Milano je krenuo bas dobro u ovu sezonu. Popunjeni su na svim pozicijama i imaju konacno ozbiljnog trenera. Vratili su se protiv Albe u sastav Nedovic i Gudaitis, dva jako bitna igraca. Imaju dobar momentum i vjerujem da mogu da iskoriste to da savladaju Barsu koja ima sve pobjede, ali daleko od toga da igra briljantno. Namucili su se ozbiljno sa Valensijom. Imaju problema sa organizacijom igre, fale im jos uvijek plejevi, a nema ni korisnog Clavera. 

 

Krka-Primorska 2(1.5)

 

Dva rivala koja se jako dobro poznaju iz domace lige. Krka je jedna skromna ekipa na papiru, ali nadoknadjuje to borbenoscu i solidnom timskom igrom. Mogu biti nezgodni na svom parketu, ali mislim da danas to nece biti slucaj. Primorska ih jako dobro poznaje, igrali su prosle sezone 9 puta i upisali su cak 8 pobjeda. Igraju odlicnu kosarku na pocetku sezone i legitiman su kanditat za PO. Upisali su pobjede protiv Partizana, Buducnosti i Mornara, ne bi trebalo da im Krka predstavlja veliki problem danas. 

Link to comment
Share on other sites

Guangzhou - Shanxi (+5.5) ..... 2 (1.76)

Obe ekipe su veoma "tanke" i daleko od nekog ozbiljnog faktora u ligi. S tim sto Shanxi nerijetko igra nesto sporiju kosarku, pokusava da "pritegne" odbranu i moze da "ubije" momentum ekipa kao sto je Guangzhou. Pocetak je sezone, jos je rano za neke konkretne zakljucke, al' cijenim da je ovaj hendikep sasvim ok i da Shanxi ima potencijal da ga "pokrije".

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

hteo i ja brogdona ali se onda setim da mi se vise puta desi da puknem nego da pogodim kada se slicne stvari desavaju.

 

inace na redditu kaze lik (dobro se setio) da houston igra u miamiju, jedna od najboljih striptiz gradova i nema sanse da je harden to propustio, pogotovo sto je bila subota a danasnji mec krece malo ranije ;D

 

kao i lbj over 25.5. ocekujem neizvestan mec i da povuce kada bude najpotrebnije, slicno kao protiv dallasa. a ako mu se igra onda je ova granica smesna.

Edited by gggggggg
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Obras Sanitarias (+4.5) - San Lorenzo ..... 1 (1.91)

San Lorenzo je vec nekoliko godina unazad najdominantnija argentinska ekipa i nista se nije promijenilo ni ove sezone. Na vec standardnu ekipu (Aguirre, Vildoza, Tucker...) "nabaceno" je nekoliko iskusnih i poznatih imena (Esteban Batista, Justin Williams...), pa generalno nisu bas velike sanse da dodje do promjene na vrhu. Mada, za razliku od prethodnih sezona, utisak je da su ovog puta nesto malo vise "dodirljiviji", a samim tim ni ovakva gostovanja mozda nece vise biti toliko jednostavna za njih (mada, gostovanje Obrasu ionako nikada nije jednostavno). Ipak je tu dosta igraca koji su u godinama, a sve to se osjetilo u dva meca americke Lige Sampiona koja su odigrana izmedju ovih meceva u domacim okvirima. Za razliku od njih, Obras je imao punih 7 dana da se pripremi za ovaj mec i trebalo bi da budu, bar u vecoj mjeri, spremni. Trenutno su jedino bez Francisca Barbottia, cije odsustvo bas i nije veliki hendikep, tako da se moze reci da su manje-vise u punom sastavu. S druge strane, kod San Lorenza je povrijedjen Justin Williams, mada postoji sansa da zaigra. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Gilboa Galil - Hapoel Tel Aviv (+5.5) ..... 2 (1.80)

Dve ekipe koje trenutno idu u potpuno razlicitim pravcima. Hapoel jos uvijek bez pobjede (0-4), dok s druge strane Gilboa Galil nema poraz (3-0). Trenutna forma i prednost domaceg terena definitivno stavljaju domacina u ulogu favorita. Al' nisam siguran da su bas ovoliki favoriti u ovom duelu. Jer, i dalje vjerujem da je Hapoel Tel Aviv, po svim parametrima, 3. najbolja ekipa u Izraelu, odmah iza Maccabi Tel Aviva i Hapoel Jerusalema. I po organizaciji i po kvalitetu ekipe i po podrsci navijaca. Jednostavno, mislim da trenutno stanje na tabeli nije bas najrealnija slika. Roster je dodatno pojacan, s obzirom na to da su prije 3 dana doveli Lenzelle Smith-a, koji je prosle sezone bio fantastican u Hapoel Eilatu, ali je zbog povrede propustio drugi dio sezone. Igrac koji je odlican i ofanzivno i defanzivno, odnosno igrac koji svojim (eksplozivnim) stilom igre donosi strasnu energiju ekipi i koji je vjerovatno mogao "ubosti" i bolji klub i bolji ugovor da ga povreda nije sprijecila. Sve formalnosti oko papirologije su ekspresno zavrsene, tako da ce biti u sastavu vec za danasnju utakmicu, dok ce Desi Rodriguez biti "visak"(koji i nije bas nesto mnogo pokazao u svojoj prvoj profi sezoni, tako da i nije veliki hendikep). Prakticno su u punom sastavu, pa cu vjerovati da mogu odigrati u skladu sa svojim potencijalom.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Lukoil Levski (+2.5) - Dnipro ..... 1 (1.80)

FIBA Europe Cup! Nije bas da im nesto mnogo vjerujem, al' ipak cu pokusati. A i da se nesto isprati danas... 😶 Obe ekipe su jos uvijek bez pobjede u grupi, pa im je danasnji mec vjerovatno poslednja sansa da sacuvaju neke sanse u borbi za 2. mjesto. Mozda je Dnipro, u odredjenoj mjeri, bolja ekipa, al' nisam bas siguran da su na nivou da budu favoriti na ovakvim gostovanjima. Lukoil Levski je imao odredjene probleme sa sastavom, s obzirom na to da se jedan od kljucnih igraca Hristo Zahariev vec neko vrijeme muci sa povredom, a Brandon Young je zbog bolesti propustio poslednji mec u bugarskom sampionatu. Zahariev nece biti na raspolaganju bar jos 7 dana, tako da sigurno propusta i naredna 2 meca, dok Young-ovo stanje nije nesto mnogo ozbiljno, nisam nigdje pronasao najavu da ce propustiti vecerasnju utakmicu, pa pretpostavljam da je mec u domacem sampionatu propustio vise iz preventivnih razloga, jer nije ni bilo potrebe da ga forsiraju protiv inferiornog protivnika, tj. za ocekivati je da bude u protokolu za ovaj duel. S druge strane, ni Dnipro nece biti u punom sastavu, s obzirom na to da je Kyrylo Fesenko, zbog problema sa koljenom, propustio poslednji trening pred ovaj mec, pa je odluceno da uopste i ne putuje u Bugarsku.

 

Edited by x|o
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

pratim utakmice i vodim statistiku poslednja tri dana i prvo sto mi je zapalo za oci je da u 76% utakmica dodje over na poene ekipa u prvom poluvremenu. nocas 4 od 18 nije doslo i to houstonu falio poen a dallasu dva. prekjuce kada su utakmice imale manji broj poena nego nocas 4 od 12 nije doslo a dan pre toga 2 od 12.

otp juce doslo u 8 od 9 utakmica.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...