Jump to content

Teniska kladionica


Drug Crni

Recommended Posts

Jedan predlog iz kvala za Aussie Open

Kolar - Wolf hs2(-1.5) @1.70 Soccer
Wolf upravo osvojio Noumea challenger gde je samo od Spanca Carballesa izgubio set,a ostale protivnike razvaljivao. Padali su Soeda,Viola,Kavcic..i proslu godinu je zavrsio trijumfom na jednom celendzeru takodje. Niz je to od 11-0 i trebalo bi da ga nastavi. 2/10

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kristyna Pliskova - Lizette Cabrera ..... 1 (1.55)

Cabrera u mec protiv Pliskove ulazi na krilima respektabilne pobjede protiv Garcie. Mada, Garcia je vec odavno u ozbiljnoj krizi i bukvalno iz meca u mec igra sve slabije, sve gore, tako da se bas i ne moze mnogo toga procitati iz tog meca. Mislim da ce Kristyna biti mnogo ozbiljniji i samim tim tezi protivnik. Cehinja je prije svega u dobroj formi, ima jedan od najboljih servisa u istoriji zenskog tenisa, samim tim i veliku pocetnu prednost, pored toga sto je ovdje i generalno bolja igracica i pod trenutnim okolnostima trebalo bi da mec drzi pod kontrolom. Kvota manje-vise dobra.

 

Donna Vekic - Maria Sakkari ..... OVER 21.5 (1.95)

Vekic i dalje igra sa mnogo oscilacija, al' ocigledno je u njoj ostalo dosta samopouzdanja nakon proslogodisnjih rezultata. Izvukla se u 3. setu protiv Sevastove i mislim da jedan takav preokret moze biti odlicna osnova za ostatak turnira. Ipak, ocekujem dobar otpor Sakkari, koje je mozda daleko od prave forme, al' ipak igra inteligentan i takticki dobar tenis i ne vjerujem da ce otici sa terena bez prave borbe.

 

Albert Ramos - Jaume Munar ..... 1 (1.61)

Munar u dobroj formi, al' dosta toga je izgradio na sljaci. Daleko je od impresivnog na brzim podlogama, nema neko posebno oruzje kojim bi ugrozio ozbiljne igrace izvan sljake i osim upornosti ne vidim da moze nesto posebno da ponudi u ovom mecu. Nije ni Ramos bas ekspert za ovu podlogu, al' ipak ima mnogo vise iskustva na istoj, generalno je bolji igrac, a s obzirom na to da uvijek ima profi pristup svakom mecu, ne vidim razlog da mu se ne vjeruje.

 

Sebastian Ofner - Brayden Schnur ..... 2 (1.97)

Australian Open(Q)! Oba igraca su mi poprilicno nedefinisana. Ipak, Schnura sam ispratio u velikom dijelu prosle godine i utisak mi je da je pokazao osjetno veci napredak od Ofnera, plus na ovoj podlozi ima odredjenu prednost. Ofner je i te kako opasan, narocito kada je potcijenjen, u dobroj je formi, al' sve to je ipak jos uvijek veoma relativno kada je rijec o njemu. Dosta lako izgubi fokus i ritam, brzo upadne u kanal iz kojeg uglavnom ne izadje. Zato cu ipak pokusati sa kvotom na Schnura.

 

Urszula Radwanska - Johanna Larsson ..... 1 (2.03)

Australian Open(Q)! I Larsson i Radwanska se vec odavno muce i sa formom i sa nedostatkom samopouzdanja. Trenutni WTA Ranking ne reflektuje realni kvalitet ni jedne ni druge igracice. Medjutim, Larsson cak i kada je igrala svoj najbolji tenis nije bila igracica koja je drzala visok nivo u kontinuitetu, tako da joj se jos manje moze vjerovati pod trenutnim okolnostima. Mislim da je Radwanska ipak stabilnija, ima igru koja moze biti opasna cak i kada je van forme, pa ujedno vjerujem da ce upravo ona biti ta koja ce kontrolisati ritam u vecem dijelu meca.

 

Enzo Couacaud - Danilo Petrovic ..... 2 (2.04)

Australian Open(Q)! Petrovic u zivotnoj formi i ne vidim nijedan razlog da se ne pokusa sa ovom kvotom. Couacaud sa solidnim servisom moze stvoriti ozbiljne probleme, al' u sustini igra veoma neinteligentan tenis, daleko je od stabilnog igraca, a pritom bi mogao imati ozbiljne probleme sa jos boljim Petrovicevim servisima.

Edited by x|o
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Lukas Rosol - Paolo Lorenzi ..... 1 (1.78)

Odavno Rosol ne igra u skladu sa svojim kvalitetom. Dosta se muci da pronadje pravu formu, ali na osnovu vidjenog mislim da i dalje igra sa dosta motivacije. Definitivno pokusava da se vrati, pa ujedno vjerujem i u njegov veoma ozbiljan pristup ovim kvalifikacijama. Cijenim ga k'o boljeg igraca, a i podloga bi takodje trebalo nesto vise da "radi" u njegovu korist. Od Lorenzia se vec standardno moze ocekivati fajterski pristup, ali na duze staze je ipak inferioran izvan sljake, tako da vjerujem da ce Rosol, uz manje ili vece probleme, uspjeti da odradi posao.

 

Yannick Hanfmann - Prajnesh Gunneswaran ..... 1 (1.74)

Hanfmann ima nenormalno velike oscilacije i nije bas da ce ovdje imati jednostavan zadatak. Medjutim, igrac njegovih predispozicija je uvijek opasan, a i generalno ima veci potencijal od Gunneswarana. Svojim brutalnim servisima sposoban je da stvori probleme i boljim igracima od Indijca, a pod ekstremnim okolnostima kakve trenutno vladaju u Melburnu brzi prolazak kroz sopstvene servis gemove, a ujedno i sto manja potrosnja snage, moze biti od izuzetne vaznosti.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

John Isner - Ugo Humbert ..... 2 (1.91)

Humbert u veoma dobroj formi na ovom turniru, tako da cu ispratiti dobru kvotu i u ovom mecu. Sigurno da bi tu moglo biti odredjenih problema sa Isnerovim servisima, al' i Francuz ima sasvim dobar pocetni udarac, a i generalno je u ovom trenutku kompletniji igrac i ujedno ima nesto vise opcija u igri.

 

Shuai Zhang - Veronika Kudermetova ..... OVER 20.5 (1.81)

Zhang je nakon odlicnih igara na Wimbledonu bas drasticno pala u formi. Al' od nje se uvijek moze ocekivati maksimalan, profi pristup, pa uopste ne sumnjam u to da ce i ovom mecu pristupiti na isti nacin. Kudermetova vec neko vrijeme u naletu, ali je jos uvijek nekonstantna i sigurno ce tu biti dosta problema protiv iskusne Kineskinje.

 

Dmitry Popko - Enzo Couacaud ..... 1 (1.76)

Nije Popko bas igrac od povjerenja, al' ipak cu mu vjerovati. A i kvota je sasvim dobra. Malo je reci da se Couacaud izvukao protiv Petrovica protekle noci i zaista je tesko ocekivati da bude potpuno spreman nakon ovog iscrpljujuceg meca. U finisu drugog seta je spasio niz brejk lopti, ukljucujuci 3 uzastopne, prezivio je nalet i sredinom 3.seta i djeluje da bi tu moglo biti dosta mentalnog praznjenja.

 

Hibi Mayo - Leylah Annie Fernandez ..... OVER 20.5 (1.93)

Ovdje ocekujem veoma izjednacen duel. Mayo jeste iskusnija, narocito na ovom nivou, u mecevima ovakve vrste, ali Annie Fernandez je jedna od nadolazecih mladih zvijezda na WTA Tour-u i uopste nije za potcjenjivanje. Mislim da vec sada ima igru ne samo da namuci, vec i da u kontinuitetu dobija igracice ovog ranga, pa samim tim u ovom mecu ocekujem veoma ozbiljan otpor s njene strane. 

Link to comment
Share on other sites

Quentin Halys - Nikola Milojevic ..... 2 (2.05)

Australian Open(Q)! Za Milojevica sam jos prosle godine u par navrata rekao da je poceo da igra bolji tenis nego sto rezultati pokazuju. Ipak, potreban je neki manji ili veci rezultatski iskorak da bi se izdigao iznad trenutnog nivoa. Dobar je bio u dosadasnjim kvalifikacijama i vjerujem da i te kako moze i protiv Halysa koji se vec odavno muci i ne igra u skladu sa potencijalom. 

 

Steve Johnson - Stefano Travaglia ..... 2 (2.06)

Bendigo Challenger! Johnson bas nikako da se vrati u nekadasnju formu, al' uprkos svemu jos uvijek je klasa za vecinu igraca na challenger nivou, tako da i nije imao nekih prevelikih problema da dogura do meca za titulu. Ipak, protivnik u finalu ce mu dosta tezi od prethodnih rivala, najozbiljniji test na ovom turniru. Kvalitet je mozda jos uvijek na strani Amerikanca, ali Travaglia je poprilicno napredovao, igra dobar tenis vec neko vrijeme i cijenim da ima sasvim dobre sanse u ovom mecu.

 

Christopher Eubanks - Kimmer Coppejans ..... OVER 22.5 (1.88)

Australian Open(Q)! Imao je Eubanks dosta srece u prethodnom kolu, s obzirom na to da je Troicki bio primoran da preda u trenutku kada je dobio 1.set i drzao mec pod kontrolom. Eubanks je ipak solidan igrac i nisam siguran da bi bio bez sansi da se mec i nastavio. Ima iza sebe sasvim dovoljan broj dobro odigranih meceva protiv ozbiljnih protivnika i uopste nije za potcjenjivanje. Stavise, ovakav razvoj situacije bi mogao cak i pozitivno uticati na njega. S druge strane, od Coppejansa ocekujem ozbiljan pristup, kao sto to uvijek radi. Mislim da je kompletniji igrac ovdje, ali je ipak klasican sljakas i ne moze mu se bas mnogo vjerovati na brzim podlogama. Zato cu se ipak drzati Over-a.

 

Aslan Karatsev - Attila Balasz ..... 1 (1.57)

Bangkok Challenger! Balasz je oduvijek bio bas tvdrokorni prasinar i fascinantno je da je uspio da napravi ovoliku seriju iznenadjujucih pobjeda na istom turniru. Vjerovatno puca od samopouzdanja, tako da ga ne bih potcjenjivao, al' cinjenica je da Karatsev ima bas veliku prednost na ovoj podlozi, a i generalno mislim da je nesto bolji igrac. Kvota sasvim dobra, cak i veca nego sto bi bila pod "normalnim" okolnostima.

 

Tereza Martincova - Elisabetta Cocciaretto ..... 2 (2.40)

Australian Open(Q)! Cocciaretto me vec odavno impresionirala mirnocom i stabilnoscu i definitivno je jedna od opasnijih mladih igracica. Mozda tu i budeproblema na visem nivou, protiv kvalitetnijih/iskusnijih igracica, al' pod trenutnim okolnostima kvota je jednostavno previse dobra da bi se propustila, jer prije svega mislim da ima veci potencijal od danasnje protivnice.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Nikad vise ideja za prvo kolo nisam imao,a nikad ni manje hrabrosti nego pred start ovog Ozi opena.

Ovo ce verovatno biti jedan od najzeznutijih slemova kojeg cemo pratiti u smislu uslova u kojima ce se igrati. Nikakvi kisni potopi koji bi mogli zadesiti jedan slem ne mogu se porediti sa stanjem u Melburnu. Navodno se stanje popravilo,ali niko sa sigurnoscu ne moze da tvrdi kako ce biti do kraja turnira. Negde sam procitao da ce i sudije moci da prekidaju meceve ako se proceni da je kvalitet vazduha neizdrziv,ali kako ce to funkcionisati u praksi - niko pojma nema zapravo. Pretpostavljam da ce se igraci/ce "terati" da igraju do krajnjih granica podnosljivosti. Sto je vrlo,vrlo lose.. Uzmimo npr.Petru Kvitovu koja je astmaticarka. Njoj ce ovakvi uslovi svakako smetati jos vise,ali sa druge strane Cehinja je 2xGS sampionka pa ce verovatno imati bolji status,ali o tome u narednom pasusu.

Takodje je vise nego jasno da ce teniska elita imati privilegovan status (kao da ga i do sada nisu uzivali). To znaci da ce biti zasticeni rasporedom maksimalno..igrace na stadionima sa krovom (takvih je tri u Melburn parku) i sa ventilacijom. Zato ne cudi sto i Federer vise nije protiv igranja jer je svakako obavesten da ce imati pogodan raspored,kao uostalom i Djokovic,Nadal,Barty itd.

Zato cu se suzdrzati i od onih meni omiljenih pre-tournament opklada..kada bih nasao takvu ponudu jedino bih odigrao da Ashleigh Barty osvaja svoju cetvrtinu zreba (dakle da ulazi u SF). Barty je bila prilicno impresivna u Adelejdu i sasvim sam siguran da ce organizatori traziti svaki nacin da je dodatno "poguraju" kao domacu igracicu i time joj podignu sanse za trijumf. Svakako,Australijanka ima i kvalitet na svojoj strani,iskustvo osvajanja GS naslova i vrlo dobar zreb,sto je takodje bitno. U njenom delu "kostura" su pomenuta Kvitova (koja ce svakako imati muke sa uslovima) i Madison Keys. Ostale ne bi trebale biti pretnja.

Toliko od mene za prvi post.
Mozda kasnije bacim neku vrstu analize prvog kola.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Edmund-Lajović....gle čuda 4-5 setova.  Lajović je u previše dobroj formi da bi izgubio 3-0 ali nije u dovoljno dobroj da bi dobio na betonu 3-0 tako solidnog igrača kao što je Edmund. 

Opelka-Fognini, naravno takođe 4-5setova. Ovo je nešto što sam pikirao onog sekunda kad sam video parove prvog kola. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, Charlie Foxtrot said:

Edmund-Lajović....gle čuda 4-5 setova.  Lajović je u previše dobroj formi da bi izgubio 3-0 ali nije u dovoljno dobroj da bi dobio na betonu 3-0 tako solidnog igrača kao što je Edmund. 

Opelka-Fognini, naravno takođe 4-5setova. Ovo je nešto što sam pikirao onog sekunda kad sam video parove prvog kola. 

 

Ja se nebi čudio da Duci vuče neku povredicu sa atp cupa. Kretanje kvota mi je malo čudno. Edmund izkoristi maltene svaku priliku da dokaže da je kesa protiv iole ozbiljnijih igrača. A Lajović je na ATP cupu odigrao itekako ozbiljan tenis, iako još pre nekoliko meseci nisam verovao da ču to ikada videti na tvrdoj podlozi.

 

 

Od preostalog asortimana za večeras, za mene još Andujar i Sandgren/Trungelitti over. Andujar je odigrao jako dobro u Aucklandu sa Lopezom. Neverovatno kako je ispustio onaj meč. A Mmoh obično ima problem sa igračima koji su defanzivnije nastrojeni od njega, pa je on taj koji prvi gubi strpljenje i poteže riskantnije udarce, a to nije njegova igra.  Trungelitti jako solidan u kvalifikacijama, ne verujem da ovo gubi u 3 seta. A opet neki hendikep ne dolazi u obzir, jer mu je izgubiti set 1-6 kao dobar dan

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ovo su neke moje ideje za R1 ili vise razmisljanja..

Igrao bih sigurno na Nishioku protiv Djerea hendikep setove na granicu 1.5 i kvotu 1.81. Japanac igra jako dobro na betonu. Prosle godine R4 Indian W, QF Cincinnati..dobar je i na sporijem betonu. Djere je potpuni opozit. Hard court mu je slaba tacka + je prosle godine imao i zdravstvenih problema i u drugom delu sezone je bio u katastrofalnoj formi. Pre neki dan sam procitao njegovu izjavu u kojoj kaze "U glavi mi je Rio i odbrana titule"..meni deluje da je i on svestan da nema sta da trazi ovde i da je vise dosao u Melburn kao check-point stanicu i da uzme lepu svotu novca za prvo kolo. Nishioka je pruzio dobar otpor i Nadalu na ATP Kupu,ali je problem sto je posle igrao neki bezvezni challenger gde je predao poslednji mec..nemam info o povredi pa me to malo koci u odluci.. Plus je dosta nezahvalan za meceve u tri dobijena seta..mislim da cu preskociti ipak..

Rublev A. - O'Connell C. 
Rus je sigurno igrac sa najboljom formom trenutno! Deluje kao smela izjava,ali momak je vec osvojio dve titule ove godine (Doha i Adelaide),a sa Dejvis kupom njegova niska pobeda ide na brojku 12,cini mi se..e sad,ja sam prilicno siguran da ce ovoliki broj meceva doci na naplatu u vrelom Melburnu,ali ne na pocetku turnira. Tu ce jos biti svez i nece imati problema sa lokalnim igracem sa pozivnicom.

HS1 (-2.5) @1.60 @Mozzart
HG1 (-7.5) @1.85 @Meridian
Ocekujem rutinskih 3-0 i bar jedan 6-2 set

Kod dama..
Keys M. - Kasatkina D.

Ocekujem rutinsku pobedu za Keys. Ima 6-0 u medjusobnim mecevima uz samo jedan ispusteni set. Verujem u brzu pobedu Amerikanke.
Hg1(-4.5) @1.45 (svuda)
I meni interesantnija igra ug<(19.5) @1.65 Soccer

Mislio sam da odigram prvi set vise od 10.5 gemova Karlovic - Pospisil,ali nisam nasao nigde u ponudi. Verujem da Vasek i pobedjuje,ali premala mi je kvota...

Kao sto rekoh - niti cu igrati mnogo,niti stavljati iole jace uloge bar dok se ne vidi kako se cela situacija sa kvalitetom vazduha odvija. Moj savet je da oni koji to sebi mogu da priuste (nocne ptice) gledaju sto vise meceva uzivo i prate situaciju i sa uslovima i sa igracima,pa eventualno reaguju u nekoj igri uzivo. Ja nisam u takvoj mogucnosti,pa cu "rekreativno" da pratim turnir u prvih par kola..




 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kaia Kanepi - Barbora Krejcikova ..... 2 (2.10)

Krejcikova bas i nije mnogo toga opravdala, al' mislim da je ipak osjetno veci potencijal nego sto njen WTA Ranking pokazuje. Ima brojne oscilacije, al' ovu godinu je ipak pristojno otvorila i djeluje da je u dovoljno dobrom ritmu da stvori dosta problema danasnjoj protivnici. Kanepi igra poprilicno agresivan, napadacki tenis koji umnogome zavisi i od samopouzdanje koje bas i nije na visokom nivou u poslednje vrijeme, pa ujedno ulece u velike serije gresaka. Mislim da Krejcikova ovdje ima dosta dobru poziciju i finu sansu da izbori 2. kolo.

 

Ricardas Berankis - Roberto Carballes Baena ..... 1 (1.85)

Nezgodan mec za Berankisa, prije svega zbog njegove veoma diskutabilne forme. A i Spanac ga je nedavno pobijedio upravo na tvrdoj podlozi. Ipak, Berankis mi je ovdje i dalje bolji igrac i jos uvijek ima odredjenu prednost na ovoj podlozi. Agresivniji je od Carballes Baene i za ocekivati je upravo on diktira ritam meca i da preuzme kontrolu u ranoj fazi vecine poena, sto i ne bi trebalo da bude tesko, uzimajuci u obzir cinjenicu da je Spanac poprilicno defanzivan.

 

Christian Garin - Stefano Travaglia ..... 1 (1.80)

Travaglia u veoma dobroj formi, al' pitanje je u kakvom fizickom stanju ce biti na otvaranju AO-u, s obzirom na to da je osim meceva na ATP-u, ove sedmice dogurao do finala Challengera. Dakle, osim solidnog broj odigranih meceva na otvaranju nove sezone, gotovo da i nije imao ozbiljniju pauzu izmedju meca protiv Johnsona i danasnjeg meca protiv Garina koji bi, s druge strane, trebalo da bude spreman, a vjerovatno i veoma motivisan, jer iza sebe ima nekoliko losih meceva i rezultata. A i generalno mislim da je Garin nesto bolji igrac od Talijana.

 

Ann Li - Lizette Cabrera ..... 1 (1.87)

Cabrera u veoma dobroj formi. Stabilna u razmjenama i sa mnogo samopouzdanja, pa sigurno da moze biti i vise nego tvrd orah. Ipak, 19-godisnja Ann Li je zaista ozbiljan potencijal, pa je ujedno cijenim i k'o bolju igracicu od Cabrere. Mozda ovo bas i ne bude jednostavan mec, al' ovakva kvota se jednostavno mora uzeti.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dve veceri propustam da naplatim osecaj..preksinoc Nishioku,jutros Vekic protiv Shugarpove..jos kao slag na tortu Rublev odigra uzasan mec..

Za treci dan idem sa jednim predlogom (za sada)
C.Gauff - Cirstea S. 1  @1.60 Mozzart

Po meni,"prevelika" kvota na Gof. Ne znam sta kladionice toliko cene kod Rumunke? Godinama vazi za igracicu koja se ceka da proigra,a znacajnog napretka nema. Ni pobeda protiv BarbOre Strycove me nece odbiti,jer Cehinja od starta sezone ima problema sa spremom zbog cega se cesto i zalila medijima. U mladoj Amerikanki ce imati protivnicu koja ce joj fizicki odgovoriti sa osnovne linije,a verovatno ima i jacu psihu bez obzira na razliku u godinama. Razmatrao sam da je igram i u prvom kolu protiv Venus. Necu ponoviti gresku - idem sa Kori.

Igrivi su i hendikep gemovi - i onaj od 2.5 i 3.5 gema

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jessica Pegula - Taylor Townsend ..... 2 (2.40)

Nije bas da imam mnogo povjerenja u Townsend, al' kvota je sasvim prihvatljiva i vrijedna rizika. Jer, Pegula, uprkos dobrom rezultatu u Aucklandu, ne djeluje mi k'o igracica koja je u stanju da drzi visok nivo igre iz turnira u turnir, dok s druge strane Townsend mnogo vise uziva u ovoj ulozi autsajdera i u vecini slucajeva je mnogo opasnija u ovakvim situacijama, a i generalno je uvijek bila igracica sa vecim potencijalom.

 

Iga Swiatek - Timea Babos ..... OVER 21.5 (1.86)

Dve igracice koje i te kako znaju da cuvaju svoj servis. Swiatek dugo bez takmicarskog meca, ali je ipak u ovom trenutku nesto bolja igracica i samim tim vjerovatno i zasluzuje ulogu favorita, uprkos ovoj nesto duzoj pauzi. Babos ce vjerovatno pruziti cvrst otpor, uz vec standardne  i ocikavane oscilacije. U finisu prosle sezone je ipak pocela da igra dosta bolji tenis, na nivou na kojem je nesumnjvo sposobna da igra i vjerujem da ima i formu i samopouzdanje za jedan dobar mec na otvaranju AO-a.

 

Caroline Garcia - Ons Jabeur ..... OVER 20.5 (1.73)

Garcia je nekako uspjela da prezivi 1.kolo, al' ovo sto ona igra poslednjih mjeseci je (malo je reci) jezivo. Bas ekstremno nizak nivo tenisa i cudo je da u ovom trenutku uopste okupira Top 50 poziciju na WTA listi. Vjerovatno ce joj ova pobjeda protiv Brengle "ubrizgati" odredjenu dozu samopouzdanja koje bi trebalo da prenese i u ovaj mec protiv Jabeur, a i jos uvijek je bolja igracica ovdje, ali ipak je tesko ocekivati da sve ovo prodje bez komplikacija. Jer, ima bas ekstremno velike padove u igri koje uglavnom nije u stanju da zaustavi, a Jabeur je prosto uporna, "grize" za svaki poen i u sustini ima igru koja bi Garciu mogla gurnuti u nervozu, tako da ocekujem rezultatski neizvjestan mec.

 

Matteo Berrettini (-5.5) - Tennys Sandgren ..... 1 (2.02)

Nije Sandgren naivan igrac, sto je uostalom vec i pokazao na ovom istom turniru pretprosle godine. Medjutim, igra dosta losiji tenis u ovom trenutku, od Wimbledona je u osjetnom padu i nekako bas i ne vidim na koji nacin bi mogao ugroziti Talijana. Jeste Berrettini razocarao na zavrsnom Mastersu i ostavio nesto losiji finalni utisak, al' nije ni usao na turnir sa nekim velikim ambicijama, pa ne vjerujem da je sve to imalo nekog loseg uticaja na njega. I dalje uglavnom uspjesno odradjuje meceva koje bi trebalo da odradi, bas kao sto je ovaj danasnji. I dalje zaista odlicno servira i mislim da ce od samog pocetka staviti Sandgrena pod veliki pritisak.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Idem (za sada) sa jednim predlogom

Muguruza B. - Tomljanovic A. 1 @1.75 
Pomalo riskantan predlog,priznajem. Muguruza je imala nekih zdravstvenih problema na pocetku sezone jer je predala jedan mec u Hobartu. Ovde je na startu ubedljivo izgubila prvi set od Rogers,ali je naredna dva odigrala u velikom stilu. Naturalizovana Hrvatica nije naivna protivnica,ali zanimljivo je da nikad u Melburnu nije prosla dalje od drugog kola. Mozda neki pritisak cini svoje..ne znam sta je u pitanju,ali ovaj "domaci" GS za nju nikad nije bio uspesan. Zato sto je Spankinja u nekoj vrsti "problema" i imamo ovakvu kvotu,inace ne bi bila veca od nekih 1.45-1.55

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Svetlana Kuznetsova - Camila Giorgi ..... 2 (2.30)

Kuznetsova mi je jedna od omiljenih igracica, al' daleko je od nekadasnjeg nivoa da bi joj se moglo u potpunosti vjerovati. Uspjela je na suv kvalitet da savlada Vondrousovu i na osnovu odlicne igre u tom mecu moze se reci da je u dobrom ritmu, ali vec odavno, nakon problema sa povredom, nije u stanju da takvu igru prenese i u naredne duele. Osim par izuzetaka, uglavnom je dolazilo do poveceg pada, pa ne bih iskljucio mogucnost da se nesto slicno ponovi i ovdje. A i Giorgi je i te kako teska protivnica, koja prosto uziva u situacijama gdje je potcijenjena i mislim sa ovdje ima mnogo vece sanse nego sto koeficijenti sugerisu.

 

Anastasia Pavlyuchenkova - Taylor Townsend ..... 1 (1.55)

Pavlyuchenkova vec tradicionalno ide iz jedne u drugu krajnost. Il' odigra nestvarno dobro il' odigra ekstremno lose. Samim tim, nije nerealna opcija da upravo ovdje odigra jedan od svojih iz repertoara ocajnih meceva, sa gomilom duplih gresaka. Medjutim, brani 1/4-finale od prosle godine, tako da motivacije sigurno nece manjkati, pa ipak ocekujem ozbiljan pristup i maksimalan fokus. Kvalitetnija je igracica, plus Townsend nerijetko zna da bude i samodestruktivnija od same Pavlyuchenkove.

 

Belinda Bencic - Jelena Ostapenko (+3.5) ..... 2 (1.88)

Ostapenko je napokon pocela da pokazuje znake zivota, tako da cu ovdje ispratiti njenu bas osjetnu bolju formu. Dosta dugo se mucila i sa formom i sa samopouzdanjem, al' uprkos svemu uvijek je pruzala maksimum u datom trenutku. Vec neko vrijeme to nije bilo dovoljno za neki opipljiviji rezultat, al' ipak se isplatilo. Jer, prethodnu godinu je zavrsila u vrhunskoj formi, a u istom ritmu nastavlja i ovu 2020. Bencic mi generalno nikada nije bila nesto pretjerano impresivna. Na prvi pad forme su se uvijek jedan za drugim nadovezivali losi rezultati i dosta tesko je izlazila iz krize. A na pocetku ove godine je upravo prikazala veoma klimavu formu, pa iako je definitivno favorit u ovom mecu, mislim da Ostapenko ima fine sanse da ga makar ucini neizvjesnim.

 

Zarina Diyas - Anna Blinkova ..... OVER 21.5 (2.00)

Blinkova se malo muci da pronadje proslogodisnji ritam, al' ovdje je cijenim k'o nesto bolju igracicu, pa ujednom nisam bas uvjeren da je autsajder u ovom mecu kao sto koeficijenti pokazuju. Sigurno da ovo nece biti lagan mec, jer Diyas je iskusna, uporna, a i na "krilima" je ozbiljne pobjede protiv Anisimove. Medjutim, ocekujem veoma cvrst otpor i dobar mec Blinkove koja ukoliko uhvati pravi ritam ima i veoma dobre sanse da izadje k'o pobjednik. Ipak cu se drzati OVER-a, jer prije svega ocekujem da ni jedna ni druga ne odu sa terena bez prave borbe.

 

Fernando Verdasco - Nikoloz Basilashvili ..... OVER 38.5 (1.78)

Verdasco jos uvijek igra na sasvim respektabilnom nivou i nije za potcjenjivanje. Al' pitanje je u kolikoj mjeri je ovdje favorit. Basilashvili, uprkos brojnim oscilacijama, i te kako igra dobar tenis, a i na psiholoskom planu je sasvim solidan i uglavnom ga nije lako slomiti, narocito kada je bas "naprzen", tako da vjerujem da ce i ovdje ozbiljno namuciti Verdasca. OVER je pokriven u oba njihova dosadasnja medjusobna duela, pa cijenim da bi se to moglo desiti i u danasnjem mecu.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Karolina Pliskova - Anastasia Pavlyuchenkova ..... OVER 20.5 (1.80)

Pavlyuchenkova je opet u toj nekoj fazi kada djeluje da moze pobijediti apsolutno svakoga. U vecem dijelu meca protiv Townsend je servirala odlicno i cini se da je u sasvim dobrom ritmu u ovom trenutku. Uglavnom je uvijek i uzivala u mecevima u kojima nema preveliki pritisak na ledjima, pa zato i ocekujem da ovdje pruzi solidan otpor Karolini.

 

Alexander Zverev - Fernando Verdasco ..... 1 (1.46)

Uprkos odredjenim padovima u igri, Zverev je manje-vise rutinski odradio prve meceve i cijenim da polako hvata sasvim dobar ritam za nastavak takmicenja. Mislim da je u ovom trenutku ipak dosta bolji od Verdasca, zasigurno i sa vecim ambicijama igra ovaj turnir, pa samim tim ocekujem i maksimalan fokus. Verdasco ne igra lose, stavise, jos uvijek je u sposoban da odigra odlicne meceve, al' vec odavno nije u stanju da turnire izgura do kraja i uglavnom se ta njegova serija zavrsi nakon 2, eventualno 3 pobjede.

 

Andrey Rublev - David Goffin ..... 1 (1.56)

Rublev u zivotnoj formi, sa 2 ATP titule na pocetku 2020. godine, pa se ovaj izbor namece sam od sebe. Kvota je mozda mogla da bude i bolja, ali i ova je sasvim ok, jer Rus zaista ima momentum u dobroj mjeri na svojoj strani. Goffin vec standardno oscilira, jedva je prezivio prethodni mec, a i generalno je labilan na mentalnom planu. Vjerujem da ce i ovdje imati brojne probleme.

 

Donna Vekic - Iga Swiatek ..... 2 (2.38)

Swiatek cijenim k'o igracicu sa nesto vecim potencijalom od Donne. Mislim da je i kompletnija i mentalno stabilnija igracica. Ima igru koja bi mogla da danasnju protivnicu izbaci iz ritma, sto bi trebalo da bude veliki korak ka pobjedi, jer Donna uglavnom ili igra bas lose ili bas dobro, nema mnogo konstantnosti, tako da najcesce i nije u stanju da preokrene situaciju u svoju korist kada sve krene u kontrasmijeru.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...