Jump to content

Teniska kladionica


Drug Crni

Recommended Posts

Adrian Mannarino - Dusan Lajovic (+3.5) ..... 2 (1.75)

Lajovic u veoma losoj formi, ne samo u poslednje vrijeme, vec prakticno cijele godine. Na cak 15 turnira je ispadao vec nakon prvog meca i fascinantno je da se uopste ovako visoko drzi na ATP listi. Ipak, mislim da mu odgovaraju protivnici poput Mannarina, koji skoro uvijek imaju padove i ulecu u seriju gresaka, pa cijenim da bi ga i Francuz mogao "pogurati" da makar pokrije ovaj hendikep.

 

Pablo Carreno Busta - Sam Querrey ..... 1 (1.77)

Carreno Busta nije bas u svojoj top formi, dok je Querrey vec standardno veoma opasan protivnik, al' Bustu cijenim k'o veoma inteligentnog igraca i samim tim vjerujem da ce znati kako da se nosi sa trenutnom situacijom i danasnjim protivnikom. Jednostavno, bolji je igrac od Amerikanca, a kvota je sasvim prihvatljiva.

Link to comment
Share on other sites

Adrian Mannarino - Andreas Seppi ..... 2 (2.40)

Od Lajovica nisam ni ocekivao da pokaze nesto specijalno, s obzirom na to da je kvalitetom ipak blizi challenger nivou. Al' nisam bas ni ocekivao onakvo blamiranje u 2.setu. Mozda ni Seppi nece proci mnogo bolje, jer nije bas u nekoj formi, polako se blizi kraju karijere, al' ipak ima mnogo veci kvalitet, a prije svega i mentalitet i za ocekivati je da stvori Mannarinu ozbiljnije probleme. 

Link to comment
Share on other sites

Diego Sebastian Schwartzman - Pierre Hugues Herbert ..... 1 (1.40)

Ne volim bas ove niske kvote, al' ovu sam ipak uzeo. Jer, Herbert vec odavno izgleda bas uzasno, a i generalno je poprilicno limitiran igrac. Ima odlican servis, al' to je manje-vise to. A i pitanje je koliku prednost moze izvuci iz tog servisa, jer Schwartzman uglavnom nema neke pretjerano velike probleme sa ovakvom vrstom protivnika i uglavnom dosta lako iskontrolise taj njihov pocetni udarac. Popustio je Argentinac na poslednjih par turnira, ali nije to neki drastican pad forme, a vjerovacu u njegov uvijek profesionalan pristup mecevima.

 

Marton Fucsovics - Lorenzo Sonego ..... 2 (2.10)

Oba igraca u velikom padu forme, s tim sto je Sonego malo povratio samopouzdanje osvojivsi challenger titulu i mislim da bi ta "sitnica" mogla prevagnuti. Dva po kvalitetu izjednacena igraca, klasican fifty-fifty mec, tako da biram bolju kvotu.

 

Alexandre Muller - Blaz Kavcic ..... 1 (1.85)

Muller mi je jos uvijek nedefinisan igrac, al' napredak je evidentan i rekao bih da je momentum na njegovoj strani. Mozda je kvota mogla biti i nesto bolja, ali i ovo je prihvatljivo. Kavcic je, jednostavno, limitiran. Klasican "rudar", uporan, nikada ne odustaje i to je uglavnom problem za neiskusnije igrace, jer s njegove strane nikada ne dobijaju reakciju igraca koji je "slomljen". Ipak, Muller je napravio iskorak ove godine, pobjedjivao je i bolje igrace od Kavcica i mislim da ima i formu i samopouzdanje da i ovdje uspjesno odradi ovaj (potencijalno komplikovan) mec.

Link to comment
Share on other sites

Andrey Rublev - Felix Auger Aliassime ..... 2 (2.30)

Uprkos osvojenoj tituli u Moskvi, nisam bas nesto impresioniran onim sto prikazuje Rublev, a i generalno mislim da nije igrac koji u kontinuitetu moze drzati visok nivo igre. Na osnovu trenutne forme, mozda i jeste favorit u ovom mecu, al' Felix ima i te kako velike sanse u danasnjem duelu.

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, x|o said:

Andrey Rublev - Felix Auger Aliassime ..... 2 (2.30)

Uprkos osvojenoj tituli u Moskvi, nisam bas nesto impresioniran onim sto prikazuje Rublev, a i generalno mislim da nije igrac koji u kontinuitetu moze drzati visok nivo igre. Na osnovu trenutne forme, mozda i jeste favorit u ovom mecu, al' Felix ima i te kako velike sanse u danasnjem duelu.

Felix se povukao sa turnira. 

Link to comment
Share on other sites

Matteo Berrettini - Grigor Dimitrov ..... 1 (1.69)

Berrettini mi je poprilicno precijenjen igrac. Fino "gura", iz drugog plana, bez pritiska, ali nekako redovno puca u situaciji kada su veca ocekivanja. Na vecini poslednjih turnira je ispao u situaciji kada je bio postavljen za favorita, pa samim tim, nije bas da mu u potpunosti vjerujem. Al' ipak igra sa dovoljno samopouzdanja, u zivotnoj je formi ove godine, dok je Dimitrov u poslednje vrijeme opet "potonuo", i igracki i rezultatski.

 

Alex De Minaur - Taylor Harry Fritz ..... 1 (1.62)

Protiv Fritza trenutno po deafult-u. U slaboj je formi, a i generalno mi je jednodimenzionalan igrac. Ima dobar servis, snazne udarce, al' pitanje je u kolikoj mjeri to moze biti dovoljno protiv De Minaura, koji se zaista odlicno krece i odlicno pokriva teren i u teoriji vjerujem da ne bi trebao da ima mnogo problema protiv igraca kao sto je Fritz.

 

Rudolf Molleker - Ilkel Cem ..... 1 (1.81)

Molleker vec odavno ne igra na nivou na kojem je sposoban, al' jos uvijek je mlad, a ima sasvim dovoljno prostora za napredak. Klasican njemacki all-round igrac, iako vecinu vremena provodi na sljaci opasan je na svim podlogama, pa cu vjerovati da ovdje moze "odraditi" Cema. Na Cema sam odigrao par puta u poslednje vrijeme, jer je u solidnoj formi, ali nije bas na nivou da bude favorit u ovom mec, pa je ova trenutna ponuda, nakon pomjeranja koeficijenata, mnogo realnija.

 

Joao Domingues - Tomas Martin Etcheverry ..... 2 (2.23)

Dominguesa sam forsirao jos na pocetku godine, jer je bio potcijenjen i jer su se mogle dobiti odlicne kvote. Al' sada, nakon veoma dobrih igara tokom dobrog dijela ove godine, kvote na njegovu pobjedu bas i nisu toliko atraktivne, a i on je poprilicno popustio u formi. Vjerovatno polako privodi ovu godinu kraju, pa nije iskljuceno da motivacija ne u vecem dijelu, vec u potpunosti bude na strani Arhentinca. Etcheverry je ostavio utisak izuzetno opasnog prasinara i mislim da je vec u odredjenoj mjeri na nivou da pocne ugrozavati ozbiljnije protivnike na Challengerima.

Link to comment
Share on other sites

Fascinantne su ove Mollekerove oscilacije koje se bas cesto desavaju. Moze se reci i nedostatak iskustva, al' kod njega su to bas drasticni padovi. K'o da ga neko iskljuci na on/off dugme. Imao potpunu kontrolu meca, napravio brejk u 3.setu i od tog trenutka osvojio 3 od 15 poena na sopstveni servis i samo 1 od 13 poena na protivnikov servis.🎾

Link to comment
Share on other sites

Blake Mott - Max Purcell ..... 2 (2.00)

Traralgon Challenger! Uprkos dvogodisnjoj pauzi, Mott je zaista izgledao odlicno na prethodna dva meca i nastavio niz pobjeda koji je zapoceo osvajanjem 2 fjucersa. Prakticno se krupnim koracima vraca na nivo na kojem je bio prije par godina. Juce je brutalno dobro servirao protiv Bolta, nije mu dozvolio ni jednu jedinu brejk loptu i za ocekivati je da nastavi u slicnom ritmu. Ipak, Purcell bi trebao da bude do sada najtezi test, definitivno je kvalitetniji od nekih prethodnih Mottovih protivnika i ne vjerujem da ce ovo biti "setnja" takve vrste kakvu je imao na prethodnim mecevima. Purcell je ove godine savladao nekoliko kvalitetnih igraca, drzi u kontinuitetu jedan pristojan nivo igre i mislim da na osnovu svega sto je prikazao ove godine nije autsajder u ovom duelu.

Link to comment
Share on other sites

Danka Kovinic - Viktoriya Tomova ..... 2 (2.00)

ITF Szekesfehervar! Ove ITF turnire uglavnom "cackam" na live kladjenju, al' u poslednje vrijeme ovaj je definitivno jedan od najjacih ovog ranga. Mnogo kvalitetnih igracica ucestvuje, pa se u sustini po kvalitetu ne razlikuje od nekih WTA turnira. Kovinic je ovdje vjerovatno kvalitetnija igracica, mozda i vise nego sto ovi koeficijenti pokazuju, ali ovakva ponuda je rezultat njene ocajne forme koja traje vec dosta dugo. Ima bas previse oscilacija, na svaki uspon dodje jos veci pad i tako ukrug. U mnogim mecevima je bio ocigledan nedostatak samopouzdanja i ne vidim na koji nacin bi se to moglo promijeniti preko noci. Tomova je veoma solidna i opasna igracica na zemljanoj podlozi, odlicno igra u drugom dijelu godine i mislim da ima i vise nego dobre sanse i u danasnjem mecu.

 

Andrey Rublev - Hyeon Chung ..... OVER 22.5 (1.95)

Chung mi je osjetno bolji igrac od Rubleva, al' on se jos uvijek "trazi" nakon problema s povredom i trenutno ima velike oscilacije u vecini meceva. Al' (dokazani) kvalitet je tu, a vjerujem i motivacija, pa samim tim ocekujem i da Rublevu stvori ozboljne probleme u danasnjem mecu.

 

Edited by x|o
Link to comment
Share on other sites

Thiago Monteiro - Yannick Hanfmann ..... 2 (1.92)

Mislim da Hanfmann sa svojim razornim servisima i snaznim, cistim udarcima ima ozbiljnu prednost nad Brazilcem. Mozda bas i nije u nekoj top formi, ali ima oruzja s kojima u svakom trenutku moze stvoriti ozbiljne probleme nesto defanzivnijim igracima poput Monteira. Brazilac je sasvim solidan ove godine, al' i dalje je nekonstantan i poprilicno slab na mentalnom planu. 

Link to comment
Share on other sites

Facundo Bagnis - Daniel Elahi Galan Riveros ..... 2 (2.64)

Lima Challenger! Galan Riveros u velikom padu forme, al' u ovom slucaju taj "pad" je veoma relativan pojam. Jer, njegov niz losih rezultata se desio tokom sezone na tvrdim podlogama. Iako nije impotentan na istim, cinjenica je da se mnogo bolje osjeca na sljaci, a to je potvrdio vec na ovom turniru. Za razliku od Bagnisa, imao je mnogo teze protivnike na putu do 1/4-finala i odlicno je odradio sve meceve. Na osnovu prikazanog, zaista ne vidim nijedan razlog da i danas ne odigra dobar mec. I dalje sam uvjerenja da Bagnis kvalitetom odskace iznad challenger nivoa, bar na zemljanim terenima, al' slaba psiha ostaje njegova "kocnica". U svakom slucaju, mislim da Galan Riveros ima vece sanse nego sto ovi koeficijenti sugerisu.

Link to comment
Share on other sites

Gael Monfils - Diego Sebastian Schwartzman ..... 1 (1.75)

Schwartzman mi je cool igrac, u dobroj je formi i sigurno da nije bez sansi u ovom mecu. Al' mislim da Monfils na ovoj podlozi ipak ima osjetniju prednost nad Argentincem, pa samim tim ocekujem da ovdje, uz manje ili vece probleme, ipak odradi posao. Za razliku od nekih ranijih sezona, Monfils je ove godine prikazao nesto vidljiviju dozu ozbiljnosti i takvim pristupom i odnosom prema mecu bi trebalo da opravda ulogu favorita.

 

Salvatore Caruso - Botic Van De Zandschulp ..... OVER 22.5 (1.95)

Kvalitet je na strani Talijana, al' dosta oscilira nakon US Open-a, imao je i nekoliko ubjedljivih poraza i nekako mu je forma veoma upitna. Vjerujem da uprkos tome nije autsajder u ovom mecu kao sto koeficijenti pokazuju, al' ipak, za ocekivati je da mu Holandjanin stvori ozbiljne probleme. Van De Zanschulp u dosta dobrom ritmu, igra sa mnogo samopouzdanja, a i generalno mu odgovara podloga, odnosno sami uslovi. 

 

Facundo Bagnis - Federico Coria ..... 2 (2.10)

Ponovo na Coriu pod ovakvim okolnostima. Jednostavno, kvota je (pre)dobra da bi se propustila. Bagnis veoma dobar, favorit, ali na osnovu onoga sto sam vidio i ovdje u B.Luci, Coria je takodje mnogo napredovao. Sigurno da nije na nivou starijeg i mnogo poznatijeg brata Guillerma, ali ovo sto igra je sasvim solidno. Potencijalno veoma zanimljiv i izjednacen mec.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Pedro Sousa - Facundo Bagnis ..... 2 (2.00)

Solidan je Sousa, al' Bagnis mi je jednostavno bolji igrac. I jedan i drugi su skloni oscilacijama, al' Argentinca cijenim k'o Top 50 potencijal, bar na sljaci, tako ovu kvotu uzimam po default-u. Sousa je samo prividno u solidnoj formi, zahvaljujuci rezultatu u Firenci, al' tamo je bulvalno u svim mecevima koje dobio imao nenormalno mnogo toga sto je otislo u njegovu korist, da ne kazem da je imao nenormalnu srecu. Osim tog rezultata, u poslednja dva mjeseca se zaista muci da pronadje pravi ritam, pa iako nije za potcjenjivanje mislim da bas i nije favorit u ovom duelu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Zhe Li - Roman Safiullin ..... OVER 22.5 (2.01)

Shenzhen Challenger! Iako je tokom sezone imao previse padova, jos uvijek cijenim da Safiullin ima potencijal koji je mnogo veci od njegovog trenutnog ATP Ranking-a. Nakon nesto losijeg perioda, ovdje je odigrao veoma dobro na putu do 1/4-finala, savladao veoma kvalitetne protivnike i vjerujem da ce na "talasu" ovog samopouzdanja uci i u ovaj mec, a ujedno i pruziti jak otpor. Zhe Li vec odavno igra u tom nekom "toplo-hladno" stilu, moze biti i te kako opasan, narocito na ovim turnirima na azijskom tlu, al' nekako mi je utisak da spada u grupu igraca koji bas i nemaju neke ambicije da se izdignu iznad trenutnog nivoa. Za ocekivati je da ovdje bude motivisan, pa s obzirom na to da isto ocekujem i od Safiullina, OVER mi djeluje k'o najbolja opcija za ovaj mec.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Steve Darcis - Illya Marchenko ..... 2 (2.00)

Oba igraca su vec odavno u velikom padu, al's vremena na vrijeme ipak odigraju nesto. Darcis je fino otvorio ovu godinu, al' onda opet pao u formi i poceo da oscilira. Utisak mi je da Marchenko igra nesto malo bolji tenis u poslednje vrijeme i vjerujem da ima malo vece sanse u ovom mecu.

 

Lloyd Harris - Lukas Lacko ..... 1 (1.81)

Lacko je takodje u grupi igraca koji se vec dugo ne mogu "pronaci". A i generalno je metljav igrac, iako je ponekad uzivanje gledati njegovu igru kada je u pravom ritmu. Ipak, Harris zaista izgleda mnogo ozbiljnije u ovom trenutku, a vjerujem i da je motivisaniji igrac.

Link to comment
Share on other sites

Roberto Marcora - Matteo Viola ..... OVER 22.5 (1.92)

Ovdje ocekujem izjednacen mec. Marcora je dosta pao u formi, al' za razliku od Viole, i dalje ima nesto bolju igru za ovu podlogu. A i generalno je bio dobar ove godine, pa ne vjerujem da je samopouzdanje u potpunosti nestalo. S druge strane, Viola nema neko posebno oruzje, ali upornost mu niko ne moze osporiti. Iako je sljakas, i te kako moze biti opasan i zilav i na brzim podlogama, cak i za mnogo bolje protivnike. U solidnoj je formi, pa ocekujem da ce pruziti dobar otpor.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Gonzalo Villanueva - Rafael Matos ..... 1 (1.75)

Montevideo Challenger! Iako Matos vodi u medjusobnim duelima protiv Gonzala, ovdje ipak jos uvijek cijenim Argentinca k'o boljeg igraca. Mislim da je i iskusniji i jednostavno stabilniji, a i mentalitet ovog duela bi mogao da bude malo drugaciji, s obzirom na to da im je ovo prvi medjusobni duel na Challenger nivou, na kojem je Villanueva do sada ipak ostavio nesto ozbijniji utisak.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ernesto Escobedo - Alexey Vatutin ..... 2 (2.37)

Nije Vatutin igrac kojem se moze vjerovati, al' ovakva kvota u jednom ovakvom mecu je uvijek vrijedna rizika. Cesto je opasan upravo u ovakvim situacijama, kada je potcijenjen i kada je u ulozi autsajdera, narocito protiv jednodimenzionalnih igraca poput Escobeda, koji se polako vraca, ali je jos uvijek daleko od nekadasnje forme.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Thiago Seyboth Wild - Jaume Munar ..... OVER 22.5 (1.85)

Brazilac u zivotnoj formi, iako u sustini samo opravdava najavljivani potencijal. Nedavno uopste nije izgledalo da ce u skorije vrijeme uspjeti da podigne nivo igre, al' kao da je nesto kliknulo i ovo sto sada igra zaista izgleda dobro, pa ocekujem da sa trenutnom formom prikaze dobru partiju i u ovom mecu. Mada, Munar je ipak opasan prasinar, zna da "rudari" i "davi" protivnika cak i kad nije u formi, ima dosta drskosti u igri, pa cijenim da ovaj mec nece prepustiti protivniku bez ozbiljne borbe.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...