Jump to content

Teniska kladionica


Drug Crni

Recommended Posts

Nisam.
Prvi set je bio gem-za-gem skoro do samog kraja. Ja bio u jednom klubu na svirci,guzva..nisam mogao stalno da cackam telefon i kada sam sledeci put pogledao rezultat Bjanka je vodila 5-1 i servirala za pobedu. Kad je pretrpela brejk pomislio sam kako je mozda vreme da uplatim nesto na Serenu,ali alkohol koji je polako poceo da me obuzima me okurazio da to ne ucinim :lol_2:

Ovo je by far najveca outright kvota koju sam pogodio. Mislim da mi se vratilo za dve promasene iste opklade da ce Atletico osvojiti Ligu sampiona. 

Jos Nadal veceras.

Link to comment
Share on other sites

Shuichi Sekiguchi - Jacob Grills ..... 2 (2.16)

Shanghai Challenger! Grills bas i nema neke vrhunske udarce, al' veoma je solidan u samoj igri u polju i u trenucima kada se poen razvije mislim da bi trebalo da ima ozbiljnu prednost nad Japancem. Uvijek tezi da preuzme kontrolu nad poenom i da diktira ritam meca. Problem je veoma losa forma, s obzirom na to da je u poslednja 3 mjeseca ostvario samo 2 pobjede, od kojih je jedna bila predaja protivnika. Ipak, i pored poraza, odigrao je neke veoma kvalitetne meceve, a stil igre mu je takav da cak i u ovakvoj formi uvijek moze preci na nivo "rudarenja". Vjerujem da ce biti i veoma motivisan da prekine seriju ovih nesto losijih rezultata, a i sam je rekao da ima veliku zelju da u neko skorije vrijeme udje makar u Top 100.

Edited by x|o
Link to comment
Share on other sites

Rafa mnogo,mnogo teze nego sto sam mislio/ocekivao da ce biti,ali je ispostovaotm
Sa oba pogotka moj zavrsni saldo je +12,05 unita :thumbup: 

Zanimljivo je da sam i za Vimbldon pogodio taj outright jer sam tada odigrao na finale Djokovic - Federer. To sugerise da cu ubuduce vise da se okrenem tom "trzistu" jer mi ide bolje nego pogadjanje meceva. 
Svakako sam planirao da smanjim tenisko kladjenje tako da cu i ovde da uzmem jednu duzu pauzu.

Pozdrav i srecno svima!

P.S.neko vreme meracim da kupim novu koznu jaknu..neki "bajkerski" model/fazon..tako da cu time da se pocastim @GlennGould

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ove sedmice gomila nekih Challengera i WTA turnira... 😁

 

 

Hiroki Moriya - Fajing Sun ..... 2 (2.22)

Moriya definitivno iskusniji od svog protivnika na ovom nivou, al' u sustini nije nista posebno. Cijele godine oscilira, highlight sezone mu je pobjeda nad Troickim i sa trenutnom formom mislim da bi mogao imati probleme u ovom mecu. Kinez uglavnom "visi" po fjucersima, ali je protiv Evana Kinga pokazao da polako uspijeva da se nosi i sa protivnicima nesto viseg ranga. 

 

Mihaela Buzarnescu - Viktoriya Tomova ..... 1 (1.60)

Nakon problema sa povredom, Buzarnescu je upala u veoma ozbiljnu krizu i vec odavno je u "slobodnom padu". Ipak, od Wimbledona sve to izleda malo bolje, bar sto se tice same igre. Cini se da igra sa nesto vise samopouzdanja i vjerujem da ce ovaj finis sezone iskoristiti da uhvati sto bolju formu i da se pripremi za narednu godinu. A i kvalitet je ovdje jos uvijek na njenoj strani. Tomova je ipak nesto bolja i opasnija na zemljanoj podlozi.

 

Aleksandar Vukic - Colin Altamirano ..... 2 (1.97)

Iako je Vukic mnogo bolje rangiran, mislim da Amerikanac bas i nije autsajder u ovom mecu. Ima relativno losu godinu iza sebe, al' prosle sezone je pokazao da je sposoban da odigra na mnogo visem nivou, pobijedio je neke veoma ozbiljne igrace i sigurno da ima i vise nego dovoljno kvaliteta za jedan ovakav mec.

 

Sara Sorribes Tormo - Sorana Cirstea ..... 2 (2.15)

Cirstea bas mnogo oscilira i nekako je uvijek tesko procijeniti njene sanse. Bas losa godina za nju, ispala je iz Top 100 i situacija je takva da u svakom njenom mecu postoji mogucnost ozbiljnog raspada, jer samopouzdanje joj je ozbiljno poljuljano. Medjutim, ne vjerujem da je u fazi da nema zelju i motivaciju, jer, ako nista drugo, uvijek je imala ozbiljan pristup mecevima. Samim tim, takav pristup ocekujem i ovdje, dok je i pored ovakve forme ipak nesto kvalitetnija igracica od Sorribes Tormo.

 

Roy Smith - Filip Peliwo ..... OVER 21.5 (1.87)

Smitha bas i nisam nesto pratio. Tacnije, nisam ga bas nesto ni primjecivao. Nekako se neopazeno "provlacio" kroz turnire, ali ove godine je ostvario nekoliko zapazenih pobjeda i djeluje da je u dobroj formi. Prosle sedmice je odigrao egal mec protiv Seppia, koji je izborio nakon preokreta u 3.setu protiv Corwina. Djeluje da ima dosta samopouzdanja. Ipak, Peliwo i pored lose forme moze biti opasan na ovom nivou, narocito protiv jos uvijek nedovoljno dokazanih rivala. Ima solidan servis kojim bi trebalo da lakse prolazi kroz vecinu svojih gemova.

 

Michael Redlicki - Alex Rybakov ..... 2 (1.93)

Rybakov mi je malo bolji igrac, tako da se ovdje nisam mnogo ni premisljao, narocito nakon ocajne igre koju je Redlicki prikazao prosle sedmice. Nakon odlicnih igara u prvoj polovini 2019.godine, Redlicki se ozbiljno "strmoglavio" i ne djeluje mi da bi preko noci mogao drasticno da podigne nivo igre.

 

Maxime Hamou - Fabrizio Ornago ..... 2 (2.60)

Dosta dobra kvota na Talijana koji je ove sezone jednom vec pobijedio Hamoua. Rekao bih da je Francuz u odredjenoj mjeri bolji igrac od Ornaga, al' malo je pao u formi, a i generalno je nestabilan, pa cijenim da Ornago i danas ima realne sanse da napravi iznenadjenje.

Link to comment
Share on other sites

Pos*an neki dan, 2-4. Subjektivni utisak je da je moglo biti i bolje, jer su i Cirstea i Sun potpuno bili prebacili momentum na svoju stranu. Ipak, objektivni utisak je da je ovo bio racku od izbora parova. 😬

 

 

Fabien Reboul - Jaume Pla Malfeito ..... 2 (2.45)

Banja Luka Challenger! Juce nisam nista "cackao" od meceva banjaluckog challengera, jer vrijeme je veci dio dana bilo bas lose. Ipak, danas je potpuno vedro, a suncano vrijeme se valjda ocekuje tokom cijelog dana, tako da nece biti nekih prekida. Uvijek je nekako tradicionalno bilo malo iznenadjenja na ovom challengeru. Iz nekog razloga, favoriti su skoro uvijek dobro gurali i mozda s te strane ovo bas i nije dobar izbor. Al' u globalu Reboul i nije bas neki favorit da ostvari nesto vise na ovom turniru, dok nisam siguran da je uopste ovoliki favorit cak i u danasnjem mecu. Niti je trenutno neki top nivo, niti je u nekoj impresivnoj formi. A Spanac je ipak klasican prasinar i moze biti potencijalna "mina" na ovom nivou. Nisam ga bas nesto pratio ove godine, al' prije je znao da odigra zaista dobro i utiska sam da ima i vise nego dovoljno kvaliteta za jedan ovakav mec. A i ukoliko mec ne bude isao u njegovu korist, tereni nisu daleko, tako da ulecem i prekidam mec. 😁 U svakom slucaju, kvota je odlicna.

 

Filippo Baldi - Zdenek Kolar ..... 2 (2.07)

Banja Luka Challenger! Talijan u zivotnoj formi, al' trenutno bas i ne izgleda k'o igrac koji je sposoban da se nesto mnogo izdigne iznad trenutnog nivoa. On cijele godine gura u fazonu da prodje jedno, eventualno dva kola i to je manje-vise to. Iako su isto godiste i iako je Baldi mnogo bolje rangiran u ovom trenutku, Kolar mi je ostavio utisak igraca sa nesto vecim potencijalom i time cu se i voditi ovdje. 

 

Lukas Rosol - Geoffrey Blancaneaux ..... 2 (2.40)

Istanbul Challenger! Ovdje protiv Rosola po defaultu. Nije da je potpuno izgubio motivaciju, al' sve cesce se desavaju mecevi u kojima veoma lako pada bez "ispaljenog metka". Ocigledno je da ima veoma diskutabilan odnos prema mecevima i ne bih iskljucio mogucnost i da se danas ponovi nesto slicno. Iako sam vise uvjerenja da bi ovdje mogao biti nesto ozbiljniji. Ipak, vjerujem da Francuz u svakom slucaju ima sansu protiv Rosola. Solidan je igrac, a nesumnjivo ce biti i veoma motivisan protiv protivnika koji je ipak za klasu ili dve iznad rivala sa kojima se uglavnom susrece.

 

 

 

EDIT: Al' kakvi raspadi... Blancaneaux imao 3:1 i bio na korak od 4:1 u 3.setu i sve prosuo. A muceni Pla Malfeito izgubio 1.set iako je vodio 5:1. 😖 Bjez' tamo...

Edited by x|o
Link to comment
Share on other sites

Mec Kolar-Baldi pomjeren za danas. Nije mi bas najjasnije zbog cega nisu igrali juce, s obzirom na to da su imali sasvim dovoljno vremena prije mraka. 😑

 

 

Alexey Vatutin - Julian Lenz ..... 2 (2.17)

Lenz mi je uvijek bio protifabilan na live kladjenju. Mada, uglavnom su to bili fjucers mecevi. Al' ove godine je odigrao dobro i na Challenger nivou, imao je neke kvalitetne meceve i protiv dokazanih ATP igraca, tako da sam poprilicno uvjeren da protiv Vatutina ima veoma dobre sanse. Nema neke prevelike razlike u kvalitetu izmedju ova dva igraca.

Link to comment
Share on other sites

Di Wu - Roberto Ortega Olmedo ..... OVER 21.5 (1.95)

Kinez u dobroj formi u poslednje vrijeme, pa uz odredjenu prednost domaceg terena ima ulogu favorita u ovom mecu. Ipak, ne vjerujem da ce bas tako lako odraditi ovaj mec. Spanac je vjerovatno u zivotnoj formi kada je rijec o samoj igri na tvrdim podlogama, koja mu bas i nije omiljena, pa ukoliko prikaze nivo igre sa nekih prethodnih turnira ne vidim nijedan razlog da ne pruzi dobar otpor Kinezu.

 

Steven Diez - Enrique Lopez Perez ..... 1 (1.70)

Diez iz nekog razloga mnogo cesce igra na zemljanoj podlozi, al' je i te kako opasan i na tvrdoj, a ovdje igra protiv igraca koji se dosta muci sa formom vec nekoliko mjeseci unazad. Koliko je Spanac bio dobar na pocetku 2019. godine, toliko je u poslednje vrijeme pao u igri. Na poslednjih 9 turnira, cak na 7 je ispao vec nakon prvog meca. A i ovih nekoliko poslednjih pobjeda je "izrudario". Samim tim, ovdje ipak mnogo vise vjerujem Diezu.

 

Andrea Collarini - Filip Horansky ..... 1 (1.72)

Horanskog vec neko vrijeme nisam pratio. Gledao sam ga pocetkom godine i djelovao je poprilicno lose. Uzasan na servisu, losa selekcija udaraca (pogotovo na kljucnim poenima) i bez nekog samopouzdanja. Medjutim, to je bilo tokom sezone na tvrdim podlogama. Klasican je sljakas i u sustini uvijek drasticno podigne nivo igre kada predje na svojo omiljenu podlogu. Mislim da ima dobre sanse protiv Collarinia, al' ipak biram ovu kvotu na Argentinca koji je u odlicnoj formi, a i uvijek mi je djelovalo da je mnogo bolji igrac nego sto njegov ATP Ranking pokazuje, prije svega na zemljanoj podlozi.

Edited by x|o
Link to comment
Share on other sites

Poslednjih 10-ak dana sve nesto napola i povuci-potegni... 😖

 

 

Alejandro Tabilo - Zdenek Kolar ..... OVER 21.5 (1.70)

Mislio sam odigrati na Tabila, koji je veoma interesantan igrac, al' ovo mu je tek prva ozbiljnija sezona na challenger nivou i ne znam bas koliko je u stanju da "neokrznut" prodje kroz ovakvu vrstu meceva i to u situaciji kada je postavljen u ulogu favorita. Kolar, iako samo godinu dana stariji, ipak je mnogo iskusniji na ovom nivou, a u prethodnom kolu je rutinirao Baldia i cijenim da bi Cileancu mogao stvoriti dosta problema.

 

Alison Riske - Saisai Zheng (+3.5) ..... 2 (1.75)

Riske je olicenje nekonstantne igracice i tesko joj je vjerovati cak i u periodima kada je u dobroj formi. Imala je tezak mec protiv Kerber u prethodnom kolu, a cini se da je i sam nivo njene igre osjetno opao u poslednjih nekoliko sedmica. A, povrh svega, Zheng je daleko od naivne igracice, plus igra na domacem terenu, tako da vjerujem da u najgorem slucaju moze makar pokriti ovaj hendikep.

 

Gianluca Mager - Jeremy Jahn ..... 2 (2.30)

Definitivno je Mager u odredjenoj krizi u poslednje vrijeme. Ima odlicnu sezonu iza sebe, pa nije iskljuceno i da mu je koncentracija u odredjenoj mjeri pala, a moguce i motivacija. Prije nekoliko dana je "prosuo" dobijen mec protiv Monteira i pod trenutnim okolnostima ne djeluje da je na nivou da bude poveci favorit protiv nezgodnog Jahna, koji ima i igru i dovoljno kvaliteta da ovdje napravi iznenadjenje. Iako u sustini to i ne bi bilo neko veliko iznenadjenje.

 

Guilherme Clezar - Tallon Griekspoor ..... 2 (2.35)

Clezar sa svojom jo-jo formom jednostavno nije igrac od povjerenja. Uvijek sam cijenio da ima i nesto veci kvalitet nego sto se to moze ogledati u njegovim rezultatima, al' cesto tu s njegove strane nema ni dovoljno fokusa u mnogim mecevima. Griekspoor i te kako opasan na ovom nivou i sposoban da uvijek kazni ovakvu vrstu protivnika.

Link to comment
Share on other sites

Facundo Mena - Tallon Griekspoor ..... 1 (1.70)

Banja Luka Challenger! Argentinac u zivotnoj formi, tako da je veoma tesko ignorisati momentum u kojem se nalazi. U prva 2 kola je rutinirao veoma nezgodne protivnike i ocigledno je da igra sa bas mnogo samopouzdanja. Griekspoor sigurno ima dovoljno kvaliteta da odigra dobar mec, al' ipak cu vjerovati da ce Mena biti i motivisan, a i sposoban da nastavi niz pobjeda.

Link to comment
Share on other sites

John Patrick Smith - Viktor Durasovic ..... 2 (2.05)

JP Smith u veoma losoj formi, ne samo rezultatski, vec i igracki. Na poslednjih nekoliko turnira uspio je savladati samo mladog Mejiu. Mada je i to bilo ozbiljno mucenje, cak i u poslednjoj pobjedi u 2 seta je imao velike uspone i padove, pa je na nevjerovatan nacin dosao u situaciju da cak i izgubi dobijen mec. S obzirom na to da se Smith poprilicno muci sa servisom, vjerujem da Durasovic ima velike sanse da iz ovog meca izadje k'o pobjednik. Nije ni on u nekoj top formi, al' u ovom trenutku ipak izgleda spremnije.

 

Luca Vanni - Ilkel Cem ..... 2 (2.06)

Vanni je ovdje vjerovatno i bolji igrac, ali on vec mjesecima unazad ne igra apsolutno nista. Jednostavno, u katastrofalnoj je formi. Na poslednjih 11 turnira ispadao je odmah na startu, a veliko je pitanje da li bi i ovdje prekinuo niz poraza da nije igrao protiv prosjecnog igraca koji ima los skor izvan sljake. Ilkel Cem ce vjerovatno biti nesto tezi protivnik. Opasan je na ovom nivou iz uloge autsajdefa, a pod trenutnim okolnostima ne bih rekao da je bas autsajder u ovom mecu.

Link to comment
Share on other sites

Peter Polansky - Sekou Bangoura ..... 2 (2.20)

Polansky bi u odredjenoj mjeri mogao da bude primjer koji pokazuje koliko je tenis specifican sport. Igrac koji do sada nikada nije bio u Top 100, iako je i te kako sposoban da odigra na veoma visokom nivou i u sustini je, bar po nekom mom (skromnom) misljenju, bolji od mnogih igraca koji su bili bolje rangirani od njega. Al' nikada nije bio u stanju da u kontinuitetu odrzi visok nivo igre i cini se da je trenutno u fazi kada se nalazi veoma nisko na psiho-fizickom planu. Nekako mi izgleda bas metljavo u poslednje vrijeme, a i motivacija bi se mogla staviti pod znak pitanja. Bangoura nije neki top igrac, cak ni na Challenger nivou, al' trenutno igra veoma dobro, djeluje stabilno, ima samopouzdanja, a za pretpostaviti je i da ce motivacija u mnogo vecoj mjeri biti na njegovoj strani.

Edited by x|o
Link to comment
Share on other sites

'ebi ga... Bangoura u 1.setu ispustio sve sto se moglo ispustiti. 😞 Imao 5:2, servirao za set, prosuo set lopte, prosuo 4:1 u TB-u...

 

 

Blaz Rola - Pedja Krstin ..... 2 (1.98)

Pedja je veoma dobro izgledao ovdje u B.Luci prosle sedmice, pa vjerujem da moze nastaviti sa dobrim igrama. Na osnovu izjava, djeluje da ima i samopouzdanje i motivaciju da ovu godinu zatvori na sto bolji nacin. U ozbiljnom je naletu u poslednjih mjesec i po dana, pa iako je Rola kvalitetan i opasan protivnik, kvota je jednostavno (pre)dobra da bi se propustila.

 

Mario Vilella Martinez - Andrea Collarini ..... 1 (1.73)

Collarini me je "ukopao" prosle sedmice, kada je imao prakticno dobijen mec protiv Horanskog. Imao je set i brejk prednosti u drugom, al' umjesto da privede mec kraju, jednostavno je ispustio drugi set, a onda je izgubio i cijeli mec, iako je 2 puta imao brejk prednosti u trecem setu. Mnogo teskih meceva je odigrao u poslednje vrijeme. Nista drugacije nije bilo ni na ovom turniru, s obzirom na to da je imao "maraton" u prethodnoj rundi. Moguce da se dosta potrosio, sto Spancu daje odredjenu prednost. Mada, Vilella Martinez ove godine igra u zivotnoj formi, pa u svakom slucaju ima veoma fine sanse da ovdje ostvari pobjedu.

 

Gilles Simon - Aljaz Bedene ..... 2 (2.48)

Simon jos uvijek s vremena na vrijeme nesto odigra, al' definitivno je u ozbiljnom padu i poprilicno daleko od nekadasnjeg nivoa. Ne djeluje ni da se nesto mnogo tangira oko toga. Bedene u sasvim finoj poziciji pred ovaj mec, jer ima i kvalitet, a i dovoljno dobru formu da pruzi jak otpor Simonu.

 

Link to comment
Share on other sites

Benoit Paire - Gregoire Barrere .... 1 (1.53)

Barrere moze biti veoma tvrd orah i sigurno nije bez sansi u ovom mecu, al' ipak je za jedan nivo ispod Pairea. Mislim da mu je igra previse jednodimenzionalna i ukoliko Paire pristupi mecu na nacin na koji je to uradio protiv Gasqueta, cijenim da ovdje ne bi trebalo da bude iznenadjenja.

 

Mikhail Kukushkin - Joao Sousa ..... OVER 22.5 (1.95)

Dva igraca kojima je velika upornost jedan od najvecih aduta u svakom mecu. Samim tim, motivacija i potpuna fokusiranost ne bi trebalo da dodju u pitanje. Kukushkin je u nesto boljoj formi, ali je i Sousa malo podigao nivo igre, pa je za ocekivati tezak mec koji bi mogao otici i u 3.set.

 

Roberto Marcora - Jurij Rodionov ..... 2 (1.90)

Marcora mi je trenutno jos uvijek nesto bolji igrac, al' drasticno mu je opao nivo nakon fantasticnih igara u prvoj polovini godine. Ima tu previse padova u njegovoj igri, a Rodionov je prethodnom kolu bio nevjerovatno stabilan i mislim da ukoliko ponovi takvu igru moze stvoriti bas velike probleme Talijanu.

Link to comment
Share on other sites

Alex Molcan - Danilo Petrovic ..... 2 (2.17)

Petrovic djeluje zaista odlicno u ovom trenutku i  na osnovu vidjenog uopste ne bih rekao da je autsajder u ovom mecu. Molcan jeste napravio ozbiljan iskorak u drugoj polovini 2019.godine, kladionice ga takodje, i to vec neko vrijeme, mnogo favorizuju, al' ako Petrovic trenutnu formu prenese i na ovaj mec, mislim da ce imati velike sanse da udje u svoje trece finale u 2019-oj.

Link to comment
Share on other sites

Bradley Klahn - Lloyd Harris ..... 2 (2.11)

ATP Chengdu (kvalifikacije)! Harris je bas drasticno pao u formi i bukvalno je bez nekog "opipljivijeg" rezultata jos od Roland Garrosa. Al' ipak cu vjerovati da je u stanju da preokrene situaciju u finisu sezone. Jer, ovo mu je ipak najuspjesnija godina u karijeri, pa ne vjerujem da je u potpunosti izgubio samopouzdanje. S druge strane, Klahn je takodje u veoma diskutabilnoj formi, a u nekoj siroj slici cijenim da Harris ima mnogo veci potencijal od njega.

Link to comment
Share on other sites

Christopher O'Connell - Danilo Petrovic ..... OVER 22.5 (2.00)

Finale i prvi profi duel dva igraca koji su u veoma dobrim prijateljskim odnosima, tako da ocekujem da obojica budu maksimalno motivisana. Petrovic ocekivano dobar na servisu, s tim sto trenutno igra sa mnogo samopouzdanja i nema sumnje da ce mu servis biti glavno oruzje i u danasnjem mecu. O'Connell takodje u odlicnoj formi, prepun samopouzdanja, pa je za ocekivati dosta izjednacen mec.

 

 

Edit: Pffff...Slab O'Connell danas. U svakom slucaju, cestitke Petrovicu na tituli. Zaista je bio odlican cijele sedmice. 

Edited by x|o
Link to comment
Share on other sites

Christian Lindell - Genaro Alberto Olivieri ..... 1 (1.75)

Lindell mi je prije nekoliko godina ostavio veoma dobar utisak, u mnogim mecevima je pokazao da je sposoban da igra na veoma visokom nivou, pa ne znam kako je ovoliko "potonuo". Sada tek ponekad odigra nesto iznad fjucers prosjeka na koji se spustio. U svakom slucaju, iako je Olivieri slavio u njihovom poslednjem (i jedinom) medjusobnom duelu, vjerujem da je Lindell malo veci favorit ovdje, prije svega zbog iskustva, a i nesto bolje izgleda u poslednje vrijeme.

 

Khumoun Sultanov - Sadio Doumbia ..... 2 (2.15)

Nije Doumbia nista posebno, al' ipak protiv jos uvijek nedokazanih igraca ima sasvim dobre sanse. Bio je solidan u B.Luci nedavno, a i generalno u poslednjih mjesec dana igra u svojoj najboljoj formi u 2019-oj. Jeste da je sljakas, al' k'o i svi francuski igraci i te kako zna da odigra i na brzim podlogama. Kvota sasvim dobra da se pokusa.

Link to comment
Share on other sites

Benoit Paire - Yasutaka Uchiyama ..... 2 (2.28)

Japanac tek u svojoj 27.godini igra u zivotnoj formi, trenutno je (pre)pun samopouzdanja, igra pred domacom publikom i jednostavno je nemoguce ignorisati ovu kvotu pod trenutnim okolnostima. Paire je osjetnom padu u poslednje vrijeme, a i generalno mu je pristup uvijek diskutabilan u ovakvoj vrsti meceva. Vjerujem da je Japanac u finoj poziciji da odrzi momentum.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sandro Ehrat - Filippo Baldi ..... 2 (1.90)

Baldi se trenutno poprilicno muci da uhvati pravi ritam, povezao je nekoliko losih turnira. Ipak, s obzirom na to da u poslednjih godinu dana igra u zivotnoj formi, cijenim da i dalje ima dosta samopouzdanja. A ujedno vjerujem i da ce danas biti motivisan da odigra dobar mec. Ima nesto veci potencijal od Svajcarca i nisam bas siguran da je autsajder u ovom mecu. Ehrat je takodje u veoma diskutabilnoj formi nakon odlicnih igara u prvoj polovini 2019.godine. Istina, ostvario je neke pobjede u poslednjih nekoliko sedmica, al' sve to je mahom bilo na fjucers nivou. Na poslednjih 5 Challengera ispadao je vec u 1.kolu. Ovdje u Barceloni je prekinuo taj niz, protiv Quinzia, al' ne vjerujem da se moze mnogo toga "procitati" iz tog meca. Quinzi vec odavno ne pokazuje bukvalno nista od nekadasnjeg potencijala i u ovom trenutku Baldi je ipak i mnogo cvrsci i mnogo ozbiljniji protivnik.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Andrey Rublev - Fabio Fognini (+3.5) ..... 2 (1.93)

Kada je u pravom ritmu, Rublev je i te kako sposoban da igra vrhunski i veoma atraktivan tenis i u tim trenucima je uzivanje gledati njegovu igru. Medjutim, on mi je jos uvijek tek nesto naprednija verzija Bedenea, Lajovica, itd...tj. kategorija igraca koji ipak malo vise zavise od pristupa i same igre njihovih protivnika. Takvi igraci mi uvijek stvaraju utisak da nemaju bas prava rjesenja u igri u trenucima kada protivnici pocnu da pruzaju mnogo jaci otpor, pa samim tim veoma cesto popustaju i padaju u kriticnim fazama meceva. Fognini mozda bas i nije igrac koji garantuje ozbiljan pristup, ali njegova reakcija nakon dramaticne pobjede protiv Kukushkina ukazuje na to da mozda ima dovoljno motivacije na ovom turniru. Pokazao je veliku mirnocu u mecu (pre)punom preokreta (imao brejk prednosti u 3.setu, pa odmah izgubio servis, zatim gubio 3:5, pa se vratio, a onda prosuo 5 uzastopnih mec lopti u TB-u i na kraju ipak bio veoma stabilan da zavrsi mec) i ujedno jos jednom pokazao da je na psiholoskom planu zapravo jedan od najjacih igraca na ATP Tour-u. Vjerovacu da je u najgorem slucaju sposoban da "pokrije" +3.5 hendikep, dok cijenim da ima realne sanse i da "odradi" Rubleva, bas k'o sto je to uradio prosle godine na ovom istom turniru.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hugo Dellien - Guilherme Clezar ..... 2 (2.15)

Clezar se vec dosta dugo muci da pronadje pravu formu i poveze nekoliko dobrih turnira. Zaista je poprilicno skliznuo. Al' jos uvijek je relativno mlad, tako da ima i vise nego dovoljno vremena da pokrene stvari u pravom smijeru. I dalje ga cijenim k'o prasinara sa veoma ozbiljnim potencijalom, a pokazao je da s vremena na vrijeme moze da odigra dobro i na tvrdoj podlozi. Jednostavno, mislim da njegov ATP Ranking nije pravi pokazatelj. Svojevremeno je u kontinuitetu razbijao veoma kvalitetne igrace (Cuevas, Schwartzman, Pella...), koji su sigurno medju top igracima na sljaci, pa samim tim je i ova kvota i vise nego vrijedna rizika, jer Dellien, uprkos ogromnom napretku koji je ove godine napravio i u igri i u rezultatima, svakako je pobjediv protivnik. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Clezar bas, bas bezvoljan. Jedan od onih meceva gdje odmah nakon prvih nekoliko gemova i vidis i osjetis da ce biti "jednosmjerna ulica". U prvom setu napravio (ri)brejk, vratio se, al' opet izgubio servis i nakon toga vise nije bilo ni najmanje naznake da bi eventualno mogao da odigra neki egal mec, a kamoli nesto vise. 

 

 

Filip Horansky - Alessandro Giannessi ..... OVER 21.5 (1.80)

Mislim da je ovdje Giannessi ipak malo blizi pobjedi, iako je postavljen u ulogu (blagog) autsajdera. U svakom slucaju, ovdje idem sa zbirom gemova. Slovak se dosta mucio sa formom tokom cijele godine, al' to je uglavnom rezultat njegovih problema da pronadje pravu igru na tvrdim podlogama. Mnogo bolje se osjeca na sljaci i makar na ovom challenger nivou je veoma ozbiljan protivnik na zemljanom terenu. Dva igraca koja izgledaju sasvim ok u ovom trenutku, pa je nekako za ocekivati izjednacen mec.

 

Roberto Carballes Baena - Jozef Kovalik ..... 1 (1.50)

Kvota nista posebno, al' ipak moze proci. Kovalik je sigurno sposoban da napravi iznenadjenje, sto u neku ruku i ne bi bilo pravo iznenadjenje, jer je i te kako dobar igrac, a i nedavno u Poljskoj je odigrao veoma dobar turnir. Medjutim, on bas cijele godine oscilira sa formom i cak i na ovakvoj, veoma dobroj kvoti za njegovu pobjedu ne djeluje mi da je vrijedan rizika u ovom trenutku. Carballes Baena ima prednost domaceg terena, generalno je dosta stabilniji i cvrsci u duzim razmjenama i cijenim da ce svojim stilom igre isforsirati poveci broj Kovalikovih gresaka.

 

Denis Istomin - Ruben Bemelmans ..... 1 (1.70)

Turnir u Kazakhstanu i cinjenica da je Istomin vec odavno uvrsten na brojne liste igraca koji se sumnjice za namjestanje meceva nije bas dobra preporuka. Ovaj put cu mu ipak vjerovati. Bemelmans moze biti poprilicno opasan vukoliko mu se dopusti da se razmahne, al' u sustini je jednodimenzionalan igrac i dosta slab na mentalnom planu. Mislim da mu jedino ovi dvoranski uslovi daju neku prednost, dok je sve ostalo na strani Istomina.

 

Alexey Vatutin - Aleksandr Nedovyesov ..... 2 (2.40)

Nedovyesov cijele godine bez prave igre, forme, a nerijetko i bez zelje da nesto promijeni. Veoma je diskutabilno u kolikoj mjeri mu se moze vjerovati. Medjutim, cijenim ga k'o veoma solidnog igraca na Challenger nivou, koji je tu i tamo u stanju da odigra vrhunski i protiv mnogo kvalitetnijih igraca. U poslednjih nekoliko sedmica je poceo da igra bolje i na osnovu trenutne forme mislim da moze napraviti iznenadjenje, iako je ovdje autsajder mnogo vise na osnovu te forme nego sto je Vatutin zaista ovoliko bolji igrac, ako je uopste i bolji.

 

Ekaterina Alexandrova - Darya Kasatkina ..... OVER 20.5 (1.76)

Alexandrova zaista odlicno igra u poslednje vrijeme, pretpostavljam da zasluzuje ulogu favorita u ovom mecu, ali ona i dalje ima velike oscilacije i dosta tesko izlazi iz negativne faze onda kada jednom upadne u nju. Protiv iskusnih i dokazanih igracica je sve to uvijek veliki problem, a Kasatkina, i pored ocajne forme u 2019. godini, je i te kako i iskusna i kvalitetna da iskoristi te padove. Kasatkina je pokazala strasan karakter protiv Peng, kada je izvukla prakticno izgubljen mec, a zatim je savladala Sabalenku u dva seta i ne vjerujem ni da ce ovdje otici sa terena bez borbe.

 

David Goffin - Denis Shapovalov ..... 2 (2.04)

Uglavnom ne volim da igram na Shapovalova, jer mi bas ni najmanje ne ostavlja utisak igraca od povjerenja. Rizican stil, bez nekog jasnog plana u igri i u sustini sve se svodi na trenutke inspiracije. Medjutim, ovdje je kvota sasvim dobra i vrijedna rizika, jer Goffin mi je zaista uzasan vec neko vrijeme. Tih nekoliko dobrih turnira koje je odigrao ne mijenjaju siru sliku i negativan utisak koji je ostavio na nivou cijele godine. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ashleigh Barty - Petra Kvitova ..... OVER 21.5 (1.77)

Odgledao sam dio prvog seta izmedju Kvitove i Bencic i na osnovu konacnog rezultata djeluje mi da je Kvitova nakon dosta dugo vremena odigrala jedan dobar mec. Vec mjesecima se muci da izadje iz krize i cini se da je napokon napravila nesto veci korak naprijed. Obe igracice su i vise nego sposobne da dobro drze svoje servise i nekako se OVER namece k'o najbolji izbor.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...