Jump to content

Teniska kladionica


Drug Crni

Recommended Posts

Ja cu,ipak,pridodati jos jedan singl

A.Rublev - M.Berrettini hs1(-1.5) @1.91 2/10 Meridian
Rubleva vise cenim i mislim da ce dobiti Italijana sa ne vise od jednog izgubljenog seta. Igrali su ove godine u Marseju na tvrdoj podlozi (indoors doduse) i ruski teniser je pobedio sa 2-0.

Link to comment
Share on other sites

Kakav rolerkoster i kako lose vece za mene..opet u minusu 3.66 unita..
Dobra stvar je sto Nadal i Andresku jos guraju.

Danas samo da se isprati.. R.Federer - G.Dimitrov 4-5 setova @2.20 Soccer ulog:1/10
Razumem zasto je kvota ovako dobra,ali svejedno vidim neki value u njoj. Isuvise je laskava bila Fedova protiv Gofana jer se ovaj fakticki nije ni pojavio na mecu. Pre njega su Nagal i Dzumhur uzimali po set. S druge strane Dimitrov igra fino,razbio je De Minaura na nacin na koji je malo ko to ocekivao,bice opusten jer nema sta da izgubi. Ocekujem i nadam se da ce Federer malo uci u Olderer mode pa kvota (po meni) ne bi trebala biti veca od 1.85
 

Link to comment
Share on other sites

Lorenzo Giustino - Giulio Zeppieri ..... 2 (2.30)

17-godisnji Zeppieri je vec pokazao da je sposoban da namuci i kvalitetnije i bolje rangirane protivnike. Cijele godine igra samo u Italiji, tj. domace turnire koje ocigledno pokusava iskoristiti na najbolji moguci nacin. Za ocekivati je i da u danasnjem mecu bude veoma motivisan. Giustino u poslednje vrijeme izgleda k'o "izduvan balon" i cini se da on ovu, svoju najbolju sezonu polako privodi kraju.

 

Guido Andreozzi - Sebastian Ofner ..... 2 (2.47)

Andreozzi je u sustini dobar igrac, ali je i poprilicno nestabilan. Cijele ove godine nije pokazao bas nimalo konstantnosti u igri, a narocito ne u rezultatima, tako da nisam siguran da je bas ovoliki favorit protiv sasvim solidnog Ofnera. Stavise, mislim da je Ofner igrac sa vecim potencijalom, koji je svojevremeno i pokazao, ali nije bas napredovao u poslednje 2 godine. Ipak, jos uvijek je mlad i samim tim ovdje mnogo vise vjerujem u njegovu zelju i motivaciju.

Link to comment
Share on other sites

Elina Svitolina - Johanna Konta ..... 2 (2.75)

Cekao da vidim kako ce se kretati koeficijenti, jer djelovalo je da bi se mogla "izvuci" i kvota 3.00 za pobjedu Konte. Al' izgleda da vise nece biti nekih velikih pomjeranja, tako da je i ovih 2.75 i vise nego prihvatljivo. Konta je sasvim dobro izgledala tokom cijelog turnira, protiv Pliskove je iznenadjujuce lako prosla kroz sve kriticne faze meca i utisak je da joj je samopouzdanje na veoma visokom nivou. Iako u mec ulazi sa 0-4 u medjusobnim duelima sa Svitolinom, to su uglavnom bili veoma izjednaceni mecevi, dok generalno razlika u kvalitetu nije bas ovako velika kao sto koeficijenti pokazuju, iako Svitolina definitivno zasluzuje ulogu favorita.

Edited by x|o
Link to comment
Share on other sites

Sergiy Stakhovsky - Tristan Lamasine ..... 2 (2.18)

Ne moze se bas reci da je Stakhovsky zavrsio sa ozbiljnim tenisom, jer i ove sezone je i te kako znao da odigra dobro u nekim mecevima. Al' takve situacije su sve rijedje i definitivno je u osjetnom padu vec neko vrijeme. A i poslednjih nekoliko godina se mnogo vise bavio komentarisanjem politicke situacije u Ukrajini negoli svojom igrom i rezultatima. Zato ovdje ipak biram igraca koji ce sigurno biti veoma motivisan. Lamasine je vjerovatno jedan od najboljih servera koje sam vidio na Challenger nivou u poslednjih par godina. Ne samo u smislu jacine servisa, vec generalno i nacina na koji plasira lopticu iz pocetkog udarca. Problem predstavlja to sto ja slab na taktickom planu, sto veoma lose pokriva teren i uglavnom izgubi kontrolu nad poenom u duzim razmjenama. Zato uvijek tezi da bude agresivan, da preuzme kontrolu nad poenom vec u pocetnoj fazi i nista drugaciji pristup ne ocekujem ni ovdje. 

Link to comment
Share on other sites

Sa sinocnjim pogotkom moj saldo je trenutno -2.46 unita sto,naravno,nije dobro.
Dobro je,medjutim,sto je Nadal sada postao jos izrazitiji favorit za titulu. On nocas igra sa Svarcmanom,a svoj mec igra i Bjanka Andresku (koju sam takodje tipovao kao pobednicu celog turnira)
Po svojoj prilici njihove meceve necu cackati pa mi ostaju druga dva.

Sto se tice zenskog singla moram reci da je Bencic izgledala izvanredno protiv Osake. Ako tako nastavi i sama postaje kandidatkinja za titulu iako znam da je ovo zenski tenis - sport u kojem se sve moze okrenuti i promeniti samo za jedan dan. Ja mislim da je ona kompletnija i talentovanija igracica od Done Vekic koja je (po mom sudu) trebala da izgubi od Gerges da ova nije choke-ovala u trenutku kad je servirala za pobedu. Belinda bi trebala biti pribranija,ona vodi 2-1 u h2h,a taj poraz je dosao sa zemlje gde se Vekic malo bolje oseca nego na betonu.
Po meni je ovo pobeda Benciceve,ali je kvota malo tanja od ocekivane (1.57) pa cu videti sta da radim. 

Link to comment
Share on other sites

Tatiana Maria - Usue Maitane Arconada ..... 2 (2.17)

WTA New Haven! Nekako je neopazeno i poceo, a neopazeno i prolazi ovaj turnir u New Haven-u, koji je prosle godine i definitivno ispao iz kategorije 250 zbog nedostatka finansijskih sredstava. Ipak, i ove godine ima tu sasvim dosta kvalitetnih, kao i potencijalno interesantnih igracica. Arconada je definitivno jedna od njih. Nakon relativno pristojne juniorske karijere imala je dosta problema da se prilagodi turnirima viseg ranga, al' ove godine je uspjela na napravi osjetniji korak naprijed, dok u poslednja 2-3 mjeseca igra u fantasticnoj formi i u ozbiljnom je naletu. Maria mi je generalno jedna od gotivnijih igracica, a nesumnjivo je i bolja od nekih prethodnih Arconadinih protivnica, ali cijele godine ima velike probleme sa formom, nedostakom samopouzdanja, a u poslednje vrijeme i sa povredom. Ovdje je kvalitet na njenoj strani, ali pod trenutnim okolnostima Arconada, u ovakvoj formi, i te kako ima sansu da ostvari pobjedu. A i kvota je odlicna i vrijedna rizika.

Link to comment
Share on other sites

Nadal i Andresku nastavljaju turnir :thumbsup: 
Stanje:-0.95 unita

Iz ociglednog razloga ne diram mec Andreescu - Mertens. Drugi zenski singl cu vec odigrati.
E.Svitolina - S.Williams hs1(+1.5) @1.85 Meridian 2/10

Ovo je prvi pravi test za Serenu jer ga do sada zapravo nije ni imala. 
Svitolina je bila iznenadjujuce stabilna na turniru,nije imala nijedan od njenih fantomskih setova,i vrlo dobro je izasla na kraj sa snagom Keys i Venus Williams. Osetice Svitolina odredjeni pritisak sa tribina,ali osetice ga (mozda cak i vise) i Serena koja u pogledu samog kvaliteta igre vise nema potrebni autoritet. Mislim da Svitolina moze da ukrade bar set.

Link to comment
Share on other sites

Guido Andreozzi - Filippo Baldi ..... 2 (2.30)

Baldi ne igra neki spektalularan tenis, al' ove sezone je ipak pobijedio i neke bolje igrace od Andreozzia, igra u zivotnoj formi, ostvario je najbolji ATP Ranking u karijeri, ovdje je u prethodnom kolu savladao Carballes Baenu, plus igra na domacem terenu. Sasvim dovoljno faktora koji "guraju" na njegovu stranu. Andreozzi jeste favorit, al' je i poprilicno nestabilan, pa vjerujem da Baldi, u ovakvoj formi, ima realne sanse da napravi iznenadjenje.

Link to comment
Share on other sites

Heather Watson - Sara Sorribes Tormo ..... OVER 21.5 (2.07)

Sastale su se prije nekoliko sedmica u finalu Vancouvera(ITF) i Watson je ostvarila pobjedu (7:5, 6:4) u pravom rollercoasteru od meca. SorribesTormo je prosula 2 brejka prednosti u 1.setu, a u drugom je 2 ili 3 puta vracala brejk zaostatka u "maratonskim" gemovima. Tesko da se ista drugaciji mec moze ocekivati i danas. Watson je generalno bolja igracica, al' odavno ne igra na svom pravom nivou, dok je Sorribes Tormo poprilicno napredovala i moze se smatrati ozbiljnom igracicom. Nekako se OVER namece sam od sebe.

 

Usue Maitane Arconada - Jana Cepelova ..... 1 (1.90)

Mozda je kvota mogla biti i nesto bolja, al' ipak je i ova ponuda sasvim prihvatljiva. Arconada u odlicnoj formi, ima potencijal, a vjerujem da je i motivacija u potpunosti na njenoj strani. Uprkos nespornom kvalitetu, Cepelova je prosto olicenje nekonstantnosti i sa formom u kakvoj se trenutno nalazi tesko je vjerovati da ce bas drasticno podici nivo igre. Juce je savladala vjerovatno najgoru igracicu koja postoji, Rosalyn Small, u mecu kojem je Small cak dolazila i do brejk lopti. I sama Cepelova je izgledala dosta konfuzno, pa se ne bih iznenadio da izgubi u danasnjem mecu, protiv ipak mnogo, mnogo ozbiljnije protivnice.

 

Mikael Ymer - Daniel Masur ..... OVER 21.5 (1.71)

Kvota za pobjedu Ymera je u padu, al' ovo mi ipak djeluje k'o potencijalno neizvjestan mec. Ymer je dobroj formi u poslednje vrijeme, al' do sada nije pokazao previse konstantnosti, niti je pokazao stabilnost na mentalnom planu. Ipak je i Masur trenutno u dobrom ritmu, ovdje je u prethodna 2 kola rutinirao ozbiljne protivnike(Kamke i Ramanathan) i nisam bas siguran da ce danas pasti bez borbe.

 

Thiago Monteiro - Gianluca Mager ..... 2 (2.02)

Magerova forma nije na nivou iz prve polovine godine, al' ovdje je dobro odradio prethodna 2 kola, cak i lakse nego sto je bilo ocekivano i vjerovacu da je u dovoljno dobroj formi da "odradi" uvijek nestabilnog Monteira. Kvalitet je mozda na strani Brazilca, al' on je vec previse puta pokazao da je preslab u glavi i nije iskljuceno ni to da sam ispoklanja gomilu poena.

 

Brayden Schnur - Darian King ..... 2 (2.01)

Klasican fifty-fifty mec. Schnur je ove godine ostvario neke veoma dobre rezultate, cak i na ATP nivou, ali mi nikada nije ostavljao neki spektakularan utisak. Samim tim, uprkos nekim dobrim rezultatima, jos uvijek mi ne djeluje da se izdigao iznad nekog prosjecnog Challenger nivoa. King sa nesto boljom formom ima poprilicno ozbiljne sanse u ovom mecu.

Edited by x|o
Link to comment
Share on other sites

Mikael Ymer - Dmitry Popko ..... 2 (2.60)

Bas prevelik koeficijent na Kazahstanca. Ymer je juce protiv Masura slavio nakon pravog "festivala" brejkova i ovo sto on trenutno igra je poprilicno jezivo. Popko nije nesto mnogo stabilan na mentalnom planu, to je demonstrirao i na poslednjem turniru, kada je u mecu protiv Giannessia na nevjerovatan nacin sve "prosuo". Al' cijenim da ima igru kojom bi mogao stvoriti velike probleme ovakvom Ymeru.

Link to comment
Share on other sites

Serena je oduvala Svitolinu.

Sa ovim promasajem moj konto je -2.95 unita. Tri su promasaja najvise kumovala tome:
- prvi singl kada je Goffin uspeo da baci set protiv Mouteta
- poraz Cuevasa nakon vodjstva 2-1 i 2-0 u cetvrtom setu. Na scenu stupaju zdravstveni problemi i Pablo gubi mec serijom 3-12 za protivnika
- Nadal vs Cilic hendikep setovi. Ili sam trebao uzeti (sto najcesce i radim) gemove ili eskivirati mec jer Nadala imam kao konacnog pobednika
Svi ovi predlozi su bili za 2 unita,sto znaci da bi samo jedan pogodak napravio razliku u korist makar simbolicnog plusa

No,ja cu turnir zavrsiti u plusu ako Rafael Nadal opravda status apsolutnog favorita. Ulozio sam 2 unita na njegovo osvajanje (kvota 4 je bila). Ako Spanac podigne pehar turnir cu zavrsiti sa plusom od 3,05 unita ili vise (o tome u nastavku posta). Zato necu vise igrati nista. Ni njegov mec protiv Beretinija,ni drugo polufinale.

 

On 8/12/2019 at 3:05 PM, Crni Bombarder said:

Necu cekati kraj turnira u Sinsinatiju vec cu odmah uplatiti jednu outright opkladu.

Bianca Vanessa Andreescu - osvajacica US Opena - Da  @19  0.5/10
Kanadjanka je otkrovenje sezone,igra joj je kao krojena za beton..Osvojila je ove godine IW. Dozivela je povredu na RG,ali se vratila titulom na domacem terenu u Torontu. Minus joj je svakako nedostatak iskustva na GS i cinjenica da kroz dve sedmice treba da dobije sedam meceva,a u tom periodu se svasta moze dogoditi. No,i Osaka je recimo patila od istog nedostatka,pa je svojevremeno uzela titulu.
Niko ove sezone nema bolje rezultate od Bjanke na americkom betonu,pa zasto ne probati sa malim ulogom?

Evo zasto mi konto moze biti i daleko veci.

Andresku je stigla do finala i tamo je ceka Serena Vilijams.
Navijao sam zato protiv nje..prizeljkivao drugu igracicu u finalu. Ne samo zbog kvaliteta vec kvota. Kvota na Svitolinu bi u finalu bila mnogo bolja od ove koja se nudi na Serenu (1.35). To je toliko malo da zaista nema smisla da branim..Moracu da sacekam i vidim hoce li se kvote pomerati i hoce li mozda porasti na Serenu.
Opcija mi je i neko live kladjenje - kada mec vec pocne.

Uglavnom,koliko sam bio nestalan u dnevnim mecevima,toliko sam bio solidan u ovim predturnirskim prognozama.
 

Link to comment
Share on other sites

Damir Dzumhur - Marcos Giron ..... 2 (2.18)

Dzumhur se cijele godine mucio i sa formom i sa povredama i sa nedostatkom samopozudanja, pa otuda i veoma prosjecna sezona. Nije ni juce bio nesto mnogo impresivniji, pa cijenim da Giron i te kako ima ozbiljne sanse u ovom mecu. Amerikanac ove godine igra u zivotnoj formi, vec je u nekoliko navrata pokazao da moze biti opasan, pa iako nema neko posebno "oruzje" u svojoj igri, protiv ovakve verzije Dzumhura ovaj koeficijent izgleda odlicno.

Link to comment
Share on other sites

Go Soeda - Zhizhen Zhang ..... 2 (2.67)

Jinan Challenger! Svojevremeno, prije nekih 7-8 godina, djelovalo je da bi Zhizhen Zhang mogao biti "zvijer od igraca", prije svega zbog same fizicke pojave i predispozicija, ali bas i nije napravio neki iskorak. Ipak, s vremena na vrijeme odigra neke kvalitetne meceve, a jos uvijek je i mlad, tako da nije iskljuceno i da preokrene neke stvari u karijeri. Ovdje u Jinanu je fantasticno odigrao na putu do finala i na osnovu trenutne forme cijenim da nije bas ovoliki autsajder. Soeda jeste iskusan, al' on vec odavno nema apsolutno nikakvu konstantnost. U polufinalnom mecu je poprilicno "visio", a i u 1/4-finalu protiv Gunneswarana se provukao nakon brejka zaostatka u 3.setu. Velika potrosnja u ovim mecevima bi mogla uticati na njegovu igru, jer sa svojih 35 godina ipak je na korak ili dva od zavrsetka karijere, pa vjerujem da fizicki ipak spremniji Zhang u tom pogledu ima ozbiljnu prednost. A vjerujem da ni igracki toliko ne zaostaje.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...