Jump to content

FK Crvena zvezda 2019/20


estrellaroja

Recommended Posts

Super smo odigrali prvo poluvreme, ali ne mozes da im onoliko prepustis da vode glavnu rec u drugom kad se od pocetka videlo da smo bolji. Ok je da ne srljas u napad, da cekas kontre, ali ne i da se povuces u 30 metara ispred svog gola i da ih pustas da napadaju.

 

Nezasluzen x, nepostojeci penal, ali previse smo se oslanjali na srecu da bi sada kukali. Nije ni ovo toliko strasno, dobra opomena, i dobro je sto tamo idemo da igramo fudbal, a ne da branimo rez. Bolji smo bili, al jebiga.

 

Borjan bez posla.

 

Gobeljic je jednostavno nekvalitetan za ovaj level fudbala.  Zahvalan igrac za ligu i to je to. Gajic je trazio odmor posle u21, vrlo glup potez jer je sad mogao da bude prvi bek, i bilo bi bolje i nama i njemu. Rodic korektan kad se uzme u obzir kako je igrao ranije, ukljucen u tekmu, bio je solidno aktivan i napred. Zander je zasrao jer nije ispucao onu loptu, potom je jos jednom proplivao u odbrani, slab utisak, nije ni napred nista specijalno bio aktivan, uglavnom tu na centru terena po levoj strani stajao i trckarao.

 

Degenek i Milunovic su dobri bili. Nerealno je koliko igrac poput Degeneka znaci. Milunovic dobar, ali kad god ima priliku da pokaze svoje umece sa loptom, pokaze da doslovno nema blage veze. Ona situacija kad je pred kraj loptu ispucao u korner, pa onda i kad je nabio balon neki u 92. dok mi jurimo rezultat, wtf.

 

Kanjas korektan, ume da uvali kosku, ali ume i da odigra solidan pas, videcemo ga na dalje. Ne znam opet cemu odusevljavanje sa Jovancicem, ok, par puta je stvarno lepo izneo loptu, okrenuo protivnika, ali decko odbija da doda loptu bilo kome. Svaki put ima potez vise, svaki put ga povuce lopta, i to nije dobro, pogotovo za igraca na toj poziciji. Marin je razvalio, bas ga je svuda bilo, bas mu se igralo, milina ga je gledati.

 

Vukanovic je korisniji igrac od Jevtovica za ove jace utakmice, ima super telo, brz je, i treba da mu se vise lopte daju u prostor. Za Ivanica sve manje imam strpljenja, lik je totalni non-factor i potpuno nebitan covek za nasu igru, a igra u napadu, to je bas nedopustivo, pa bez obzira dal igrao van svoje pozicije ili ne. I ne ume da istrci jebenu kontru, dva puta je vukao loptu ko prebijena macka, jednom su nas stigli, drugi put je i pas uspeo da zasere. Ben je rovit, jebiga.

 

Pavkov je dao gol, ali bas je operisan od dodavanja, i to onih najprostijih. Boaci s druge strane onako, nit smrdi, nit mirise, ima ga tu negde, dobar, pa los potez.

 

Mislim da prolazimo ove. 

Link to comment
Share on other sites

Ja na primer mislim da Marin previše davi loptu. U drugom poluvremenu je pokusao da lobuje golmana na gol liniji, a i ono bockanje za Boacija glavom je bilo neozbiljno. Ne mora svaki put 5-6 kontakata sa loptom. 

 

Koliko god Zule bio indijanac, cinjenica je da ponekad ume da odigra dobru utakmicu i trebalo bi pokušati spremiti ga za revanš jer Gobelja jeste zahvalan igrač, ali nije za ovaj nivo fudbala. A u Kopenhagenu svi moraju biti na najvišem nivou da bi prošli. 

Edited by Vredni mrav
Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, Vredni mrav said:

Ja na primer mislim da Marin previše davi loptu. U drugom poluvremenu je pokusao da lobuje golmana na gol liniji, a i ono bockanje za Boacija glavom je bilo neozbiljno. Ne mora svaki put 5-6 kontakata sa loptom. 

Ono bockanje za Boacija je vrlo lako moglo da resi ovaj dvomec, bukvalno niko od igraca nije bio svestan gde je lopta i sta je Marin uradio... Ne pricaj gluposti, pa cak i taj pokusaj loba ne moze da se zameri, malo je losije zahvatio loptu kapiram da je hteo da gadja drugi ugao.

 

Ivanic i Marin solidno saradjuju, i sinoc su dva tri puta sjajno razmenili dodavanja, ali nekako kao da Ivanicu nesto fali, odigra lepo i onda ga nema narednih 20 minuta..

Edited by Igor028
Link to comment
Share on other sites

Razmišljajući na temu pojačanja koje smo doveli i gomilanja fudbalera koji ne prave razliku, pitam se da li je nekom funkcioneru palo na pamet da recimo priđe Marinu i pita ga "Dobro, imaš li ti nekog bivšeg saigrača sa kojim si u dobrim odnosima i za kojeg znaš da je dobar igrač, koji bi zaigrao kod nas za te i te pare?". 

Da su mu rekli, treba nam štoper, bek i krilo, kladim se da bi predložio dobra rešenja.

Igra je danas ličila na ozbiljan fudbal, ali je neznanje isplivalo na površinu i delovali smo bezopasno pred organizovanom ekipom, čim se prešlo sa plana A na čuvanje rezultata. Naravno da ćemo izbaciti Kopenhagen, ne treba da brinemo, dosta smo bolji, isplivaće razlika u kvalitetu. Mene brine što opet imamo dominantno igrače koji ne umeju da održe tempo i igru kada su primarni pravci napada provaljeni. Drugim rečima, Marin mora sve sam. Jang Bojs je ipak malko jača ekipa od FCKo i šteta bi bila da zbog nekih finesa ostanemo bez LŠ. 

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, ZiS said:

 

Profesionalno se bavim fudbalom majstore...vec 14 godina...tako da vepre...nadji krmacu...

 

Bavi se i Bata Djora 60 godina pa nista nije naucio... mani me tih "argumenata" na internetu... 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Vredni mrav said:

Ivanić je spor sa loptom i ne moze nikog da probije 1 na 1. Dzabe sto ce na 40 metara od gola da odigra neki dobar pas. 

 

Marin je kod tog bockanja imao cistu situaciju za centarsut bez bloka, nemoguce da nikad ne moze da se slobodi lopte u 2 poteza. 

Ti se sine ne razumijes u fudbal i to je ocigledno.Marin je nas najbolji igrac u zadnjih dvadeset godina ,definitivno,takav igrac u ovoj smijesnoj fabrici lazi me zadivljuje svakim svojim potezom i svakom ozbiljnom poznavaocu fudbala daje osmjeh i nadu da fudbal nece umrijeti i da ce i dalje postojati na nasim terenima.

 

Sto se tice Ivanica,ocigledno je da nije jos pokazao sav svoj kvalitet koji sigurno posjeduje,samo fudbalske analfabete mogu reci da je momak izgubljen i da nema igru.Jednostavno se jos nije oslobodio,definitivno je dosta bolji po desnoj strani i definitivno mu treba neki gol da dobije samopouzdanje pa ocekujem od Milojevica da ga isforsira i da mu dozvoli da osuta neki jedanesterac a samim tim da covjek krene da igra onako kako zna.

 

Brzo krilo nam treba,prelazni rok uzasan,grupna faza nekog evro takmicenja realna.

 

bolji smo od Kopenhagena.Napred Zvezdo

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Evro-mecevi ovog ranga igraju se takticki, tu nema zbora, do sad je Milojevic uspevao svoju jasnu defaznivnu orijentaciju da u vaznim utakmicama pretvara u komparativnu prednost Zvezde.

Naravno, ono "ali" odnosi se na pristup koji se ponavlja prilikom gotovo svakog "zadovoljstva" rezultatom, ekipa ulazi u ekstremno defanzivan mod i moze se desiti ono sinoc, uz evidentnu kradju tj zestoko navlacenje od strane sudca na dansku stranu...

 

Prvo poluvreme bilo je najbolje takticki odigran mec koji smo odigrali u poslednjih pola godine, ipak ovo nije vranjanski gigant ili Rad, vec ozbiljno vodjen tim + klub koji je apsolutno na zdravim nogama, sto za nas ne stoji, niti ce.

Drugo pol je vec onoliko puta opisano, los rezultat na kraju uz cinjenicu da je Zvezda morala da udavi Kopenhagen upravo kad su se otvorili i krenuli sa vise igraca na nasu polovinu.

 

Nisam optimista pred revans, sumnjam da ce Milojevic upseti da izadje iz svog sveta i na neki nacin pobedi sebe.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Da sad posle odgledanog snimka kažem još koju o utakmici. Odigrali smo jedan pravi takmičarski meč i držali skoro celu utakmicu pod kontrolom. Drugo poluvreme smo po readiciji krenuli sa opreznom taktikom, pre svega nam je ideja bila da ne primimo gol što je u kvalifikacionoj utakmici vrlo značajno. Odrbana je bila iznenađujuće dobra pošto je i dalje neuigrana ali na želju i borbu krpili su pojedini propuste. Protivnik je stvorio jednu šansu i jednu polušansu što dovoljno govori kako se igralo. Primili smo gol  i to svima bode oči ali uopšte nije vreme za paniku i teranje bilo kog igrača iz ovog tima. I prosle godine smo u dve utakmice kući igrali nerešeno pa smo prolazili dalje. verujem da i sad možemo isto to da uradimo.  

Ovde se na forumu svašta može pročitati pogotovo o igračima koji nisu "gardisti" ili koji ne plaćaju burek novinarima piće i kurve tako da je na moju IL od jutros još 5-6 najextremnijih slučajeva, jednostavno nemam više želudac da čitam naručene komnetare.

Na kraju ono već tradicionalno sa KKCZ teme, "Puna podrška treneru i igračima FKCZ" ! 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ja verujem da imamo najmanje 40% šansi za prolaz. Ako svi budu zdravi (Pavkov) i spremni (Ben), naravno. Nećemo igrati zatvoreno, niti će oni srljati. Mislim da Vukanović nije za startera, mada nemam ništa protiv da odigra 20-25 poslednjih minuta (kada vodimo). Juče je bila prilika za to, ali kada su Danci malo ofanzivnije krenuli, on više nije imao snagu za sprint ili dva. Kanjas mi je enigma, dobar potez, pa dva loša. Vidi se ume, ali kao da (još) nije legao na tim. U subotu probati barem pola sta sa dva špica (ako Pavkov može), da vidimo kako to funkcioniše, zlu ne trebalo. U Danskoj očekujem tvrdu utakmicu, skoro sam siguran opet 0-2 gola.

Link to comment
Share on other sites

Vukanovic mora da bude standardan pored ovako bedne konkurencije. 

 

Ivanic je 0 na krilu, Jevtovica smo vec videli i nije pokazao nista, o Simicu da ne trosim reci. 

 

Ben u raspadu vec godinu dana, izgleda ga drma boaci sindrom. 

 

Tako da smo fakticki bez krila i ne vidim sta mozemo da ocekujemo u revansu osim da se uzdamo u Marina... posto cemo da igramo na bunarenje klasicno. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Zaista je teško analizirati ovu utakmicu kao jednu cjelinu kad imaš ovako dva dijametralno suprotna poluvremena.

 

Zaista smo bili dominantni u prvih 45 minuta, ostavljeni su Danci bez šuta prema golu. Uništili smo im sredinu terena i natjerali ih da bunare, par puta im je prošla duga lopta na građenje Ndoya. Van toga su napravili jedno veliko ništa, dok smo mi stvarali gužve i polušanse. Da smo imali ozbiljnije bekove ili bilo kakvo krilo sposobno za prodor igru, rezultat bi bio ubjedljiviji. Pohvala za trojku na sredini terena, dodaću tu i Ivanića koji je sa njima odlično kombinovao i pomagao u iznošenju lopte. Sve čestitke za prvo poluvrijeme, izgledali smo napokon kao ekipa. 

 

Onda je došlo to drugo poluvrijeme i bez teksta sam ostao. Povlačenje pred vidno slabijom ekipom pred domaćom publikom je za svaku osudu, Milojevića treba da bude sramota za onakvih 20-ak minuta.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, vepar said:

 

Bavi se i Bata Djora 60 godina pa nista nije naucio... mani me tih "argumenata" na internetu... 

 

Pa i taj Bata Djora je kompetetniji od tebe svakako, bitno da si ti naucio iz fotelje...sta je tu sporno.

Edited by ZiS
Link to comment
Share on other sites

Slučaj Terzić - Jander je par excellance Trade Mark svih muljatora, hohštaplera i ostalih krvopija koji "vode banku" u CZV čijeg imena nisu dostojni.

 

A ista priča biće i sa slučajem Joveljić - Tomane, daj Bože da nisam u pravu.

Edited by BoNoLa
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

@Vredni mrav

Gde je tacno imao priliku bez bloka?

Na prvoj slici moze da centrira samo njihovom golmanu bez bloka, a na drugoj se njihova dva igraca verovatno ne racunaju.

Nije tesko pogledati makar snimak najboljih prilika pre nego sto napises nesto slicno tome.

 

spacer.png

 

 

spacer.png

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, vepar said:

Moje fotelje su bile u fudbalskim klubovima... ali nemam potrebe da iznosim ko sam i sta sam na forumu... 

 

Mani me merenje patke na internetu i nemoj da glumis nekog strucnjaka bez pokrica. 

 

 

 

Upravo si sebe opisao...najlakse je napisati "Ben ne zna gde se nalazi godinu dana", "ovaj/onaj pojma nema, nista ne igra"...pa hajde obrazlozi, da vidim to fudbalsko znanje i pokrice...

Edited by ZiS
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Пре је прича да је Јовељић-Крстовић кога многи заборављају. Томане је ту ваљда дошао да замени Боаћија, али за овог нико не нуди ни пишљивог евра тако да смо сада у ‘малом’ проблему, са 4  шпица, 3 странца и једном једином домаћом опцијом чија се продаја потенцира нон-стоп, а највише нам на терену доноси.

 

Нема шта, визионарски 

Edited by Боги
Link to comment
Share on other sites

Od Mrkele se ništa dobro i ne može očekivati tako da svako pojačanje gde on umeša prste treba dobro proveriti. Vidim da su mnogi krenuli u pljuvanje ovog brazilca kojeg smo doveli da menja Rodića. Da li je moguće da niko neće da se seti da je čovek na konferenciji za štampu kad je došao kod nas izjavio da  on nije levi bek ali da je i to igrao po potrebi. Dakle pljuvanje treba da ide u pravcu Mite i Zvezdana dr.  pošto su oni idejni tvorci ovog što sad imamo u ekipi.

   

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Što se tiče suđenja, bilo je očajno. Izmišljao je toplu vodu tamo gde nije trebalo i sam sebi stvorio probleme. Ali za penale nema šta da mu se prigovori, ma kolikogod nam bilo krivo da je njima sudio a nama ne. Njihov igrač možda jeste stvarno tražio kontakt. I da je Jovančić izmakao nogu bi verovatno isto onako pao kao i posle onoga kontakta. Ali ključna stvar je da je Jovančić tamo ipak podmetnuo nogu i sapleo čoveka. Posle onog zadnjeg kadra sa kamerom iza gole nebi trebalo da bude dileme.Ono je bio penal.

 

Situacija sa Benom. Nađite na youtubu snimak i usporite na 0.25. Njihovom igraču se neverovatno usralo da je uklizao i sa onom gornjom nogom prvo izblokirao udarac Benu, pa tek onda napravio kontakt sa ovom drugom nogom u Benovu stajnu. Kad ti prvo izblokiraš loptu, a onda posle toga zakačiš i igrača jer te nosi taj momentum kad ukliziš, to nije faul. Posebno kad ide za uklizavanje sa strane, i vidi se namera da hočeš da izblokiraš udarac.

 

 

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Sta da kazem bio sam odusevljen u prvom poluvremenu, ne da smo ih oducili od fudbala nego smo ih razneli u delice, sto igrom sto taktikom.

 

Sto se tice drugog poluvremena nisam iznenadjen, jer je onako drugo poluvremene simbol ove Zvezde, imas rezultat koji ti treba i onda se zatvoris pa onda protivnici neka grizu dupe sebi.

 

Sad malo o Milojevicu, ne mogu da se otmem utisku da je ovaj dvomec hteo da resi kao sa Spartom iz Praga, hteo je da sacuva rezultata, pa onda tamo iz neke kontre da im uvalimo gol i cao zdravo.

 

Nisam  i ja optimista za revans, neka se spremaju za 4 kolo LE, tu plasman u evropu ne bi smeo da se dovede u pitanje.

 

Onom Porugalcu sa rozim dresom zelim da sve pare potrosi na lecenje, a Dancima da se sto pre ugase.

Edited by Berlin
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...