Jump to content

FK Crvena zvezda 2019/20


estrellaroja

Recommended Posts

17 minutes ago, Liska Manjina said:

U prvom poluvremenu je dobio sve lopte, jednom ju je lose primio i pobjegla mu je u desno, a drugi put je losom kretnjom upao u ofsajd i pnemogucio nasima da mu dodaju loptu, te je zakasnio na ono ubacivanje Bena, pogledaj na snimku kad je poceo da utrcava i koliko je kasnila ta kretnja

Dakle, Boaci kriv sto nismo pobedili 😂 Dobro, ok ajd da vidimo njegova zamena sta je uradila buhahahhaha.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Just now, suptil said:

Pavkov jedno veliko nista. Ne znam zasto je MIlojevic odustao od igre od noge do noge, Ah, da Pavkov ne zna drugacije.

Ma nije Pavkov problem. Problem je što nedostaje završni pas. Pavkov se kretao, ali nije tip centarfora koji će primiti loptu na 20 metara i predriblati tri igrača. Zato sam rekao da ke izmena jako loša. Ništa nisko dobili, a Boaći makar isprati svog igrača.

Šta je tu je. Mora mnogo bolje i hrabrije u Beogradu i moraju da se zapuše rupe u odbrani, to boli kako nam ispada odbrana, i tu ne mislim samo na naše odbrambene igrače, nego i na igrače koji ne prate svoje igrače, što je veći problem, a ogramo sa dva igrača ma sredini pozadi.

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, DonJuan said:

Ma nije Pavkov problem. Problem je što nedostaje završni pas. Pavkov se kretao, ali nije tip centarfora koji će primiti loptu na 20 metara i predriblati tri igrača. Zato sam rekao da ke izmena jako loša. Ništa nisko dobili, a Boaći makar isprati svog igrača.

Šta je tu je. Mora mnogo bolje i hrabrije u Beogradu i moraju da se zapuše rupe u odbrani, to boli kako nam ispada odbrana, i tu ne mislim samo na naše odbrambene igrače, nego i na igrače koji ne prate svoje igrače, što je veći problem, a ogramo sa dva igrača ma sredini pozadi.

Ofanzivni, dobri bekovi su kljucni. 

Link to comment
Share on other sites

Sve ono sto je vazilo pre 2 meseca za nas tim, vazi i nazad.

 

Odbrana katastrofa. Stoperi su nam toliko spori da bekovi konstantno moraju da cuvaju njihove igrace, pa se zato desi jedno 10x da izvesni Svrljuga stoji sam na desnoj strani na 20 metara od gola. Milunovic nema kvalitet za ovaj nivo fudbala, spor, glup, netaktican, nije ni Babic mnogo bolji, al ovaj je stalno ispadao. Bekovi ne postoje u napadu, Gobeljic nije mogao pas da da, Rodic kad trci kao da ima tegove vezane oko nogu, bukvalno kao da u mestu trci. U njihovu odbranu, oni ispred sebe nemaju nikog, jer mi igramo sa tri ofanzivna vezna, i prakticno bez krila. 

 

Jovicic je odigrao korektno jer je imao prostora ispred sebe pa nije previse gresio, cak je bio bolji od Jovancica koji menja Zuleta u seljacizmu. Ok je bio na terenu, cak su njih dvojica bili i najmanji problem, iako u teoriji ne bi trebali nikako zajedno da igraju.

 

Od Marina mora da prestane da se pravi Pirlo, i da se od njega trazi da dolazi na centar terena da bi nesto kreirao. On je igrac koji je najopasniji na 20 metara ispred gola, kad ispred sebe ima jednog igraca ili postavljenu odbranu koju moze da razbije pasom. On kada se vraca po loptu, potpuno se gubi funkcija Ivanica i Bena koji su bezopasni bez lopte. Ne bi bio problem da Marin radi to sto radi da mi na krilu npr imamo Radonjica i Srnica koji mogu da se ubacuju iz drugog plana i koji ne zahtevaju previse lopte osim kad treba da igraju 1 na 1 licem sa igracem. A i to nam je problem, nemamo krilo, stvarno nemamo igraca koji licem moze da predje bilo koga (sem Marina koji to radi na sredini terena, jer ono, niko ne zna zasto). Treba probati sa Jevtovicem ili Vukanovicem, mozda i sa obojicom, bicemo slabiji tehnicki, ali cemo biti opasniji, siri, i nepredvidiviji za branjenje. Boaci standardno.

 

Milojevic je za ova 2 meseca uvideo ukupno 1 stvar, da Marin i Ivanic treba nacelno da promene uloge (iako kazem, igramo sa 3 ofanzivna vezna, pa je manje vise nebitno ko stoji levo, ko desno, ko u sredini, sirinu nemamo). 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ništa nije promenjeno od igre iz prolećnog dela sezone. Bekovi ne znaju, nema širine.

 

Čak i Marin deluje slabije, stvarno mogao bi neku loptu da vrati iz prve ili druge. Ben kad igra ovako, mora biti zamenjen ranije, a ne u 85. minutu. Boaći/Pavkov izmena nejasna, ako ćemo da bunarimo i nabacujemo, nek igraju obojica onda.

 

Ivanić ovo što igra ne vredi ni 130k, a kamoli 1,3 miliona. Mislili smo da će biti bolje da se Marin prebaci levo, a on u sredinu, ali ni to danas nije funcionisalo. Sudaraju se. Možda bi bilo nešto od toga da imamo bolje bekove, ali Rodić i dalje ne igra kako može, a Gobeljić je jednostavno Gobeljić i pojma nema. Nisam Žuletov fan, ali on jeste malo bolji od Gobeljića i ne vidim kako će za njegovu prodaju pomoći to što greje klupu lošijem igraču.

 

Ne znam zašto Milojević protiv ovakvih ekipa ne sme da spusti Ivanića, ili ranije Ebisilija, na centralnog veznog pored Jovančića. Taj njegov strah me iritira.

 

Stvorili smo jednu pravu šansu za 95. minuta i to ne na postavljenu odbranu, nego iz kontre posle njihove najbolje šanse kada je ponovo Borjan spasao gol. To je smešno, protiv ekipe koja je prošle godine savladana sa 5:0 ukupno i više nema ni tog špica što je izbacio Apoel. Ne možemo uvaliti gol ekipi u kojoj je starter Jovan Čađenović, vedeta Teleoptika i Borca.

 

Mada ovo ne čudi. Za razliku od prošle godine kada smo prolećni deo dizali formu, sada izlazimo iz slabog proleća finiširanog najgorom utakmicom cele prošle sezone. Potrebno je više od nekoliko nedelja priprema da se to ispravi. Nadam se samo da ćemo stići do trećeg kola.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Razlika u kvalitetu je jasna, ali mnogo je problema u igri, iako se radi o prvom takmicarskom mecu.

Protivnik nedorastao, a opet stvorio dve jake sanse, uz nasu kontrolu sredine koja je opadala kako je mec odmicao, po meni -losa stvar uvek i bez obzira na segment sezone.

Def slaba igra iako je bilo par akcija koje su obecavale, Ivanic po meni nedovoljno na ti sa loptom i pri kreiranju akcija, Marin uz svu klasu ne treba da bude bas sve i svja, Ben danas poprilicno neodredjen.

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Константин said:

 

Првих 45' за оно што смо гледали пола године напредак без обзира што је Судува одрон од екипе. Видјели смо напокон и понеки притисак на њихову штоперску линију, Марин мијења и стране и позиције, има кретње прикључују се бекови везњацима а имали смо и неке шансе. Бакула и Гобеља су баш играчи задатка када играмо против јачих, када требају сами, баш се види да не знају.

Само недостаје неки гол, ваљда ћемо га метнути.

 

Ако је првих 20' допринијело да кажемо 1П божепомози како је било пола године, 2П је протекло нажалост по старом. Притисак ништа, транзиција пала, а рекао бих да физички не стојимо као прошле године у ово вријеме (Иванић иде у контру, ови се сви вратили код нас прикључак ухватили 0). Чини ми се да је Маркос већ поменуо, недостају нам крила па сада позајмница Јирке још дебилније изгледа. Када се игра са једним шпицом а немаш класична крила, морају сви да се нуде као Марин, да мијењају позиције. То је основни предуслов да шпиц уђе у неку шансу, ушао је Павков и био невидљив и није био апгрејд Боаћију који још ван праве форме. Дакле кад немаш крила да пробијају и подигну ширину и ритама а немаш све везњаке који играју брзо до ноге онда је очекивано да се патимо против Наде Топчагић и Бибије Керле. Јованчић овјерава превише, Иванић има периоде кад буде невидљив, за Бакулу и Гобељу већ рекох само спец. задаци када играмо против јачих пошто о фудбалу баш мало знају. И даље се бојим да ће нам 2 висока и не пуно брза у одбрани  доћи главе против јаче екипе.

Ништа, пратимо даље...

Link to comment
Share on other sites

Da na kratko prekinem apstinenciju dok mi ne istekne ban na drugom mestu.

 

Imamo nekoliko sistemskih problema koje Milojevic ne vidi ili ne zeli da resava, zato je velika steta sto nije prihvatio jednu od mnogobrojnih "ponuda" koje je imao i otisao proletos.

 

1. Za igru sa dva lazna krila neophodna su dva brza beka koji znaju da centriraju. Nasi su bekovi spori i ne znaju da centriraju. Gobeljicevi centarsutevi su, istina, dobri za razgaljivanje publike u cirkusu ali nisu za profesionalni fudbal.

 

2. Upali smo u tesku zabludu oko Jovancica koju niko nece da prizna a opasno nam je razjebao manevar. Lik je jedan od onih igraca koji je primetan na terenu jer se svuda gura a nista ne zna i totalno je lisen kreacije. Njegov ucinak se svodi na par umisljenih atraktivnih poteza na sredini koji su u sustini gubljenje vremena ali je zato spor, odraz mu ne postoji pa i pored visine ne moze nijedan vazdusni duel da dobije, sut ima gori od rahiticne, paraplegicne babe u invalidskim kolicima, pas mu je u najboljem slucaju mediokritetan, kasni s odlukama po pola sata jer razmislja brzinom paramecijuma koji je udario glavom u mitohondriju i ostetio taj jedan neuron koji ima. Zamena Krsticica Jovancicem je najveci udar na ovaj tim i kvalitet igre.

 

3. Imamo najsporiju ekipu u istoriji fudbala. Ima tu igraca koji znaju da igraju ali su kretnje toliko spore i neuskladjene zbog sporosti i takticke nepismenosti pojedinih igraca da nam je svaka akcija u kojoj ucestvuje vise od tri igraca retkost u rangu prolaska Halejeve komete. Rekao bih da je misaona imenica ali misao nije nesto sto stanuje u glavama vecine ovih igraca.

 

4. Trenerove reakcije su, realno, za podsmeh. Znam da je glupo da neki forumas kojem fudbal nije profesija kritikuje profesionalnog trenera ali moram reci da samo slepac veceras nije video da nas Ben i Jovancic ubijaju u pojam celu jebenu utakmicu a Milojevic menja Jovicica i Boacija igracima slicnih karakteristika, jer je negde u glavi zacrtao da igrac X mora da igra na poziciji Y i nema tu dalje sta da se misli. Da su usli Vukanovic i Kanjas umesto Jovancica i Bena kreacija nam nimalo ne bi pala jer bismo ostali sa Marinom i Ivanicem a imali bismo svezije igrace drugacijih karakteristika koji bi mogli da promene ritam. Da i ne govorim o tome da je umesto ove dvojice uveo igraca koji ima par treninga s timom i onog balvana od Pavkova kojem se i ne igra jer je glavom vec u nekom drugom klubu i setkao se po Kini, dok su drugi igraci trenirali i spremali se za ovaj mec.

 

5. Iz prethodnog opisanog razloga, trenerovih budalastina, uspeli smo u poslednje pola godine ili tako nekako da se otarasimo skoro svih igraca koji su brzi ili znaju s loptom. Zato su nam danas na klupi uglavnom sedeli neupotrebljivi igraci, dvojica kojima smo jasno i glasno rekli da zelimo da ih se otarasimo, jedan koji je tek dosao u klub i Simic Veljko, kojeg vodimo verovatno da ima ko da gura autobus ako ostanemo bez goriva izmedju hotela i stadiona. Svaki put kad je neki nas igrac imao livadu ispred sebe na 25 metara od gola zamislio sam Ebesilija na mestu tih igraca i doslo mi je da placem. Taj poriv za plakanjem se pojacao nakon pokusaja suteva na gol Jovicica, Jovancica, Ivanica, Bena i Marina, koji su ili bili slabasni ili su zavrsavali u susednoj Letoniji.

 

Proci cemo mi ove jer su jos gori od nas ali ovoliko skup tim jednostavno ne sme ovako bedno da igra. Ako Kanjas i Tomane nisu Pirlo i Suarez licno, a nisu, prvi jaci protivnik ce nas izbaciti, zato treba da gledamo u pasulj da zreb nastavi da nas mazi kao u ova prva dva kola, ako mislimo da nesto gledamo dok ne pocne SP u kosarci i Evroliga. Naravno, postoji jednostavnija varijanta, da neko objasni Milojevicu da ovo sto igramo nije nikakva izdaja "gardista" i kurcobolja vec formacija neadekvatna karakteristikama igraca, ali svi znamo da se to nece desiti.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...