Jump to content

FK Crvena zvezda 2019/20


estrellaroja

Recommended Posts

Ovde ljudi vode ratove, jedni "pljuju" domace igrace, drugi strane, a sustina da osim 3 4 pojedinaca ostali nemaju kvalitet za 11 Zvezde. Dva tri slabija bi mozda mogli da se islepuju uz ostale dobre, ali ovde je kontra situacija. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Liska Manjina said:

Ajmo krenuti redom! Prošlo je vreme nerada i falšanja, vreme je da se ozbiljno odradi posao i da se ova ekipa dodatno pojača.

 

Nama je pod hitno potreban veznjak koji je jak na lopti. Ta priča da mi tražimo fizički spremnog veznjaka koji zna sa loptom je toliko prazna da nemam reči! Igrače takvih karakteristika teško pronalazi Real a kamo li mi i naš jadan skauting. Ako ne znamo odraditi skauting, onda barem znamo vratiti ono što je valjalo. Da, pogodili ste, mislim na Nenada Krstičića! AEK je zainteresovan za Garsiju, tražiti im Krleta u trampi uz njihovu kakvu-takvu doplatu, po mogućnosti. Kada čovek dođe ponuditi mu dugogodišnji ugovor pošto on treba da bude okosnica ovog tima. To je igrač koji oplemenjuje celi vezni red, ako već igramo sa tri veznjaka u sredini onda dajte da svi znaju igrati bar malo fudbala. Garantujem vam da bi vezni red Sanogo-Krle-Nikolić razbio komšije, pa čak i Jovičić-Krle-Nikolić.

 

Opet da ponovim Velja Nikolić je naš fizički najspremniji igrač, bez obzira što nije preterano snažan, on to nadoknadi svojim radijusom kretanja. Dečko je em pismen na lopti, em je naučen da se kreće između linija, em ima fantastičan pas i pregled igre. Naši vezni igrači ne znaju kako izaći iz senke igrača (kad protivnik napada igrača sa loptom, igrač umesto da izađe iz njegove senke, kretnjom ka nazad ili ka napred, ostaje nepomičan). Nikolić je za te stvari majstor, nudi se za dupli pas, bira brza i jednostavna rešenja. Od veznog reda sve polazi, on je žila kucavica celog tima. Kada imate tri plemenita veznjaka koja su prisutna u svim delovima terena, onda je mnogo lakše igrati fudbal.

 

Nadam se da će Bane Ivanović doći, kao što se najavljuje. To bi sigurno značilo odlazak Degeneka, obzirom da samo za njega ima ozbiljnog interesovanja, a i njemu je sve ovo malo dokurčilo. Uz Baneta nam treba jedan kršten štoper, pokušati pronaći dobro rešenje. Možda Rade Dugalić obzirom da mu ugovor ističe ove godine, on ima kvalitet za Zvezdu. Ako ne uspemo, onda gurati Erakovića i Babića, sigurno da će im Banetovo iskustvo mnogo značiti.

 

Što se tiče ofanzivnog dela, svi znamo da nam špic treba. Prijović je strašna opcija, ali prvo proveriti u kakvom je stanju, obzirom da se majmunisao 4 meseca. Ako mu kurac puca za fudbalom nakon arapskih miliona, preskočiti ga pod obavezno. Samo nam još treba bela verzija Boaćija koja će biti masno plaćena, a konstantno povređen uz česte izlete na prestoničke splavove. Ben i Gavrić bi trebali ostati, imaju kvalitet, ali svakako upitati za zdravlje Miralema Sulejmanija. Ne znam kakvi su njemu prioriteti, sumnjam da je toliko navijački ostrašćen pa da nas zbog toga odbije. Svakako imamo mnogo više za ponuditi od komšija, a i u boljoj smo poziciji što se tiče Evrope. Rezerva Prijoviću može biti jedan od "rasne terojke" koji pretekne iz čistke uz malog Babića na koga treba ozbiljno računati.

 

Samo moje razmišljanje, ići na provereno, bez egzotičnih i LLSL kombinacija. Primarne mete, ako neko ne bude dostupan onda tražiti alternativu.

 

Brate, sve si ti ovo lepo napisao, ali sta je od toga uopste realno, da li je bilo sta realno? 

 

Eno na Mocartu najavljuju moguca pojacanja, opet neki levati, Spiridonovic, neki anonimus iz Arisa i neki poluraspali Brazilac iz Portugala. Mislim da su oni mnogo izvesniji od Baneta i Prijovica, a svakako izvesniji od ostanka Gavrica i Velje Nikolica za koje smatram da ih je dr Terzic vec negde zavaljao.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Venger said:

 

Brate, sve si ti ovo lepo napisao, ali sta je od toga uopste realno, da li je bilo sta realno? 

 

Eno na Mocartu najavljuju moguca pojacanja, opet neki levati, Spiridonovic, neki anonimus iz Arisa i neki poluraspali Brazilac iz Portugala. Mislim da su oni mnogo izvesniji od Baneta i Prijovica, a svakako izvesniji od ostanka Gavrica i Velje Nikolica za koje smatram da ih je dr Terzic vec negde zavaljao.

Sanjarenje! Vredi pokušati 😄

 

Inače, Anderson Silva je daleko od poluraspalog napadaca.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Liska Manjina said:

Sanjarenje! Vredi pokušati 😄

 

Inače, Anderson Silva je daleko od poluraspalog napadaca.

 

Ne znam, nisam ga gledao, ali vidim da je ove sezone u portugalskoj ligi dao 7 golova. Kao i da je rezerva u tom timu gde igra.

 

U toj istoj ligi je onaj slepac Tomane dao 12, i bio treci ili cetvrti strelac lige, tako da mi ne uliva poverenje.

Edited by Venger
Link to comment
Share on other sites

On 6/11/2020 at 10:46 AM, Del Piero said:

Ja ne mogu da shvatim da on stavlja Ivanica na krilo, bolje ga stavi na gol nego na krilo.

 

Ja ne mogu da shvatim da ga stavljaju na teren uopšte. Koliko je samo burek tekstova propalo odmah na sledećoj utakmici, mora da je neki rekord.

 

On 6/11/2020 at 1:04 PM, mister-no said:

Apsolutno je negledljivo od trenutka kada jedna ekipa povede. Nebitno je koja ekipa je u pitanju verovatno bi se i naši ponašali isto.
Mora se to uvesti po hitnom postupku..

 

Igrači su duduci i klošari, oni kao da ne vole fudbal. Nivo fudbala je ekipa iz kraja se skupi, pa samo njima zanimljivo, samo što meni deluje da ni igračima nije zanimljivo dok igraju, verovatno zato im je i draže da leže i troše vreme. Jedino rešenje koje može da se uvede je štopanje vremena po ugledu na rukomet: ostane 40 minuta poluvreme iz kadeta, za svaku ozbiljniju stvar zaustaviš vreme: bakljade, koškanje igrača i razdvajanje, sudar glavama pa ulazak medicinski ekipa itd. Na taj način nema problema ni da se VAR lepo implementira.

Link to comment
Share on other sites

Tomane Tondela je mozda fudbalski posmen igrac,nije dunster,ali jednostavno njegov sveukupni kvalitet je nedostatan..ja bar ne vidim sta nam donosi u igri..cak i kad igra u paru sa drugim spicem..mislim da nije igrac koji pravi razliku niti je kalibar za Zvezdu.
 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Obrukao se Deki, baš me razočarao.. Nije problem izgubiti ali da ne napraviš šansu iz igre..U principu, ovako da odigraš samo rezultat može da te opere.
Igrali smo protiv tima kome samo 5 timova nije dalo gol. Vodojaža i Velšani u jednoj utakmici, Mačva i Inđija u dve, i mi u tri utakmice.

Link to comment
Share on other sites

osnovno razocarenje nije to kako smo igrali i gde smo u odnosu na partizan. to je neki serpa - lonac odnos.

tuga je kakav tim ,klub, igru imamo, a kako je sve to trebalo izgledati da je neko i malo normalan i moralan upravljao sredstvima koja su se slila u klub poslednje dve i po godine.

jezivo.

 

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Što se tiče one kontre posle neuspele ofsajd zamke, mislim, da je Boaći uradio sve kako treba. Čini mi se, da Boaći nije imao više snage i znao je to, pa se odlučio da centrira iz prve. Kad se centrira, obavezno se uvek gleda, da se prebaci prvi suparnički igrač, i u ovoj situaciji to nije bilo lako, ali je Boaći uspeo. Proturio je tu loptu pored prvog igrača a tu iza je prostor, kojeg bi Vukanović morao da napadne.

Da bi se dogodila druga opcija, da Vukanović poveče svog čuvara i da Boaći zavrne Benu, koji je pristizao pozadi, e to je već komplikovano, mora da se razmišlja, poznaje suigrače i da se takve stvari trenira na treninzima.

Znači ništa.

A kad se onako zamislim, ko sve ne valja u tom timu i kako svi do poslednjeg izgledaju na terenu, prosto odbijam da poverujem, da niko ništa ne zna. Naš voljeni klub je postao okolina, koja iz svakog pojedinca izvlači ono najlošije, umesto da bude obratno. Ja ne znam, šta je to ali nekako je u neku ruku i logično, kad pomisliš, da nikome u klubu i nije važno, kako treniramo, kako igramo, kako se radi sa omladinom, itd. Pa ni rezultati nisu bitni, jer eto, može i titula da se sredi bez da se cimaju. Kad je bio Milojević (za kojega i sada tvrdim, da je imao sreće ko niko nikad u Zvezdi i nije mi se svidelo kako postavlja igru) barem je izgledalo, da mari za eto neke fudbalske stvari, pa ga je i sreća pomazila. Sada baš nema nikoga u klubu, ko bi gledao na klub kao sportski klub koji ima za cilj, da ostvaruje neke sportske rezultate, to je na poslednjem mestu. I zbog toga je celokupno stanje takvo kakvo jeste. Oni, koji bi možda i mogli da promene nešto, ili uopšte ne pomišljaju, da dođu blizu Zvezde ili brzo (zbog kojekakvih razloga) napuste klub, a ovi koji ostaju - ili su kvalitetni balvani, ili jednostavno plaćenici i odrađuju kolko tolko do nekog transfera negde u neku zdraviju okolinu. Zbog toga svega i nemam neku iluziju, da će se dolaskom nekih novih imena, kojima se licitira, bilo šta promeniti na bolje. Pre će da bude, da će se kritike nastaviti, samo će se imena menjati.

Pojačanje bi recimo bilo, da se vrati Robi sa Pikseta u mečku i da usput pokupe i nekog Vidića recimo.

Ali... neće da može.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Sto se Sadika tice, da jedan ili pet ili deset dobra poteza donose transfer od osam cifara i igranje u najjacim klubovima, Barsa i Real bi imali roster od po 10 000 igraca. Toliko o njemu.

 

Sto se nas tice, ja sam se bukvalno ugasio, ne zbog poraza vec zbog toga sto mi nismo licili ni na sta... po ko zna koji put vec.

 

I taj Alkosan je apsolutno u pravu. Neverovatno mi je da neko kome je trener bio Jose Mourinho moze onako glup da ispadne, da ne ume da uradi nista dobro, pocevsi od startne postave, preko taktike, pa sve do izmena. Uzasno. A tek formacija i pozicije nekih igraca... majko moja...

 

Sto se gore pomenutog Natha tice, svaka cast, zaista skolovan igrac.

Edited by Laki John Terry
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...