Jump to content

FK Crvena zvezda 2019/20


estrellaroja

Recommended Posts

Neće biti publike to je jasno. E sada nastavak prvenstva pre juna je teško izvodljiv, a većina liga ima desetak kola do kraja plus kup. Mislim da će zbog toga da se ostavi period jun, jul, avgust za završetak liga, pošto neće moći sve da počnu u istom terminu, a kvalifikacije za evropska takmičenja u septembru, ali bog zna u kom formatu. 

Biće mnogo problema oko kalendara, pošto treba uklopiti kasne početke liga/evro kupova da Ligom nacija i baražom za EP, a opet sve lige treba da se završe po kalendaru do polovine maja sledeće godine zbog EP. 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Vredni mrav said:

To bi znacilo da nova sezona počinje u oktobru. Šta će da rade klubovi koji završe sezonu krajem juna, a ne igraju završnicu evro takmicenja? Da gledaju fudbal na TV i treniraju 3 meseca dok ne počne nova sezona?

 

Čemu insistiranje da se LŠ završi u punom formatu i sa publikom? I šta ćemo ako se korona vrati na jesen? 

 

Ne znam da li te razumem, ali zašto bi sva takmičenja morala da čekaju kraj Lige šampiona? Kvalifikacije za Ligu šampiona 2020/21 mogu da počnu čim se saznaju šampioni svih država. Mogu da krenu pre kraja Lige šampiona 2020, jer ostali su klubovi iz Engleske, Španije, Nemačke, Italije i Francuske. Te države ne učestvuju u kvalifikacijama uopšte.

 

Pritom, sezone mogu da se završe i krenu nove za dve nedelje. Ovo će biti veći odmor nego što igrači imaju između dve sezone. Savezi mogu dati plan kada da se napravi neka pauza u sred sezone od tipa 2 nedelje. U Srbiji to ionako nije problem pošto zimska pauza traje 75 dana.

 

Sezona 2020/2021. biće izuzetno čudna i neke stvari će čak morati u hodu da se rešavaju i donose promene. To takođe nije problem u Srbiji pošto se maltene na sred sezone određuje broj registrovanih stranaca u timu. Tek od sezone 2021/22 može da se očekuje sistem iz 2018/19.

Link to comment
Share on other sites

Zato sam i pitao kada će prelazni rok? Ne može se sa novim igračima igrati stara sezona u LŠ.

 

A ne može se krenuti u novu evro sezonu bez prava na prelazni rok. To što si napisao je skroz nelogično.

 

Dakle kraj sezone u svim ligama, kraj evro takmicenja, prelazni rok i početak nove sezone na svim nivoima. Ovo jedino ima smisla ovim redosledom.

 

Nema prepreka da se sa fudbalom nastavi bez publike u junu i kalendar može biti nešto gušći, sve može da se završi do kraja jula i da se udje odmah u novu sezonu. Problem je što se po svaku cenu traži način da se igra sa publikom zbog para. Zato se i govori o LŠ u avgustu.

Edited by Vredni mrav
Link to comment
Share on other sites

Pa otvoriš prelazni rok sutradan po završetku lige, ne vidim u čemu je problem. Drugo, kao što sam već rekao, ne može da se očekuje da sve bude isto i idealno, pritom ko god da je pričao iz klubova rekao je da će biti novčanih problema, samim tim ni prelazni rok nije prioritet. Igračima kojima je ovo poslednja sezona ugovora oni ističu 30.6. do tada su morala biti završena takmičenja i biće i ove godine ako se krene do sredine maja. Ako se ne završi Liga šampiona do tada, to ne utiče na 98% evropskih klubova. Nije kao da će Borac dovesti igrača iz Atalante. A klubovi koju igraju Ligu šampiona verovatno će biti spremni da malo žrtvuju početak naredne sezone kad već imaju šanse da budu prvaci Evrope.

 

Važnija je bezbednost i sigurnost takmičenja, regularnost i da se krunišu šampioni koji su uložili veliki trud ove sezone, kao i da pod bezbednim uslovima i u što ranijem terminu krene sledeća. Da li će Terza imati vremena da dovede novog Van La Paru, ili Vudvord da pljune 60 miliona za zadnjeg veznog iz Šahtjora iskreno boli me kurac, a trebalo bi svakoga da boli.

 

Može da se produži prelazni rok do kraja oktobra na kraju krajeva. Evo, mi smo prvu zvaničnu utakmicu prošle godine odigrali 9. jula, a Van La Para je potpisao 1. septembra, posle već obezbeđenog plasmana u LŠ. Na mene prelazni rok ne bi ni uticao u kreiranju kalendara. Samo produžiš krajnji datum i to je to. Generalno, na Zvezdu neće uticati ova situacija ništa više nego što će na bilo koji drugi klub. Za mene je i ovo smanjivanje plata bilo presmešno, pošto ne znam da li bi klub zaradio 100k evra do kraja sezone. Terzić je i sam rekao da su nam svi prihodi od prodaje i Evrope, a to smo već završili, od marta do maja nije moglo ništa da se prihoduje na taj način, tako da je igračima previše smanjena plata. To što duduci imaju stotine hiljada godišnje je njegov problem i njegovo maslo koje nema nikakve veze sa koronom, nego virusom po imenu Zvezdan Terzić. Igrači se nisu bunili jer bi bili satanizovani preko medijskih pudlica, ali neosporiva je istina da nije bilo razloga za smanjenje plate većeg od 10-20% ( ili još manje, srazmerno sa ovih 7 otkazanih utakmica). Može se reći i da je ovo bio jedini način da klub prihoduje u ovom periodu.

Edited by Ikac
Link to comment
Share on other sites

Stvarno ne bi bilo normalno da počnu lige za sezonu 20/21, a da se još uvek igraju evro takmičenja iz sezone 19/20. To pre svega nije regularno, da neki timovi odrade prelazni rok, a neki ne. Čak nije ni izvodljivo, niti bi najjači timovi pristali na tako nešto. Siguran sam da se o tome i ne razmišlja. 

 

Jedino u šta sam siguran jeste da gde god je to moguće treba što pre nastaviti fudbal bez publike, a kada se stvore uslovi dozvoliti i publiku.

 

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Vredni mrav said:

Problem je što se po svaku cenu traži način da se igra sa publikom zbog para. Zato se i govori o LŠ u avgustu.

Neće biti publike, kada god odluče da nastave sa LŠ i LE. Ovo što si napisao nije istina. 

Problem kod LŠ i LE je veći nego kod šampionata, zato što zahteva putovanje između država, a mere su od države do države različite. Neće biti moguće u svim državama početi šampionat u isto vreme, a završetak šamlionata je možda čak i važniji od završetaka LE i LŠ. Zbog toga je sve pomereno na najdalji mogući datum, a to je u ovom slučaju avgust.

Kada smo već kod publike, mnogo veći problem sa aspekta novca su TV prava nego posete na stadionima. Zbot TV prava, ukoliko se ne završe šampionati, uključujući i LE i LŠ, šteta može biti nekoliko stotina miliona evra.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Vredni mrav said:

Granice će biti otvorene već u junu.

To su samo pretpostavke, možda hoće, možda neće. Niko sa sigurnošću ne može da tvrdi šta će se desiti. Čak i ako se otvore, pitanje je kako će se virus tek tada ponašati.

Mi smo imali dva meča koji su napravili haos jedan u Liverpulu, drugi u Milanu. Poslednje što treba UEFA je da se desi još neko žarište, pošto više neće moći da se kriju iza "neznanja". Zbog toga će se čekati zadnji mogući momenat da se završe šampionati, bez publike naravno, i da se napravi kalendar za narednu sezonu, što će biti mnogo komplikovanije.

Link to comment
Share on other sites

Eto ga, drugo kolo polovina avgusta, plejof do 30. septembra. Znači produžiće prelazni rok do 2/3. oktobra i kraj. Kvalifikacije u prvom kolu kreće  28. jula do tad ćemo imati šampione svih takmičenja. I dalje ne vidim zašto se pravila velika frka oko ovoga.

 

Kad je reč o prelaznom roku Zvezde, cela ova situacija verovatno će uticati tako što nećemo imati ponude ni za koga osim Gavrića i Nikolića. Mislim da nama ni Monći ne bi mogao da odradi ovaj rok. Možemo samo da se nadamo da će Sanogo ličiti na nešto, inače će biti ozbiljnih problema u veznom redu.

Link to comment
Share on other sites

@donjuan ti mecevi su bili sa publikom, zato je nastao problem. Bez publike nema tog rizika.

 

Pomeranje kvalifikacija je bio jedini izbor. Ono sto je dobro sto se LŠ inače igra svake treće sedmice i što ima prostora da se evro sezona sabije do 15 decembra, taj ligaški deo.

 

Lige ce dakle početi u avgustu, sto znaci da mi mozemo da igramo i plej of za 19/20. 

 

Nadam se da sem napadaca niko nije na prodaju i da cemo juriti kakav takav kontinuitet. Ne treba nam mnogo pojacanja, samo jedno krilo. Ja sam na Sanoga i zaboravio, ako od njega ima leba ne treba nam ni centralni vezni. Mozda samo levi bek.

Edited by Vredni mrav
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Vredni mrav said:

Lige ce dakle početi u avgustu, sto znaci da mi mozemo da igramo i plej of za 19/20. 

Opet su to pretpostavke, a pitanje je da će biti moguće da se nastave u zvim državama.

Evo Holandija je zabranila sve eventove do septembra, u prevodu, ništa od nastavka lige.

Tako da je i ovaj avgust dosta optimistički postavljen. Negde će moći, negde ne.

Engleska, Italija, Španija, Francuska, sve je to znak pitanja.

Ne bih da zvučim suviše pesimistički, ali daleko je ovo od završnice. Što je najgore, možda baš sredinom maja ili u junu krene novi talas epidemije. 

Edited by Don Laki Juan
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, John Dies at the End said:

Još uvek mi u ušima odzvanja stativa Bendera i Darkove reči kod drugog gola ( kada je komentarisao izjednačujući gol) : " Pazi golmane gol" 😴

 

 

Ta stativa mi je žestoka trauma iz detinjstva....Bio je prenos na televiziji i sve je lepo počelo, napadamo 1-0 za nas poluvreme, i onda slobodnjak, pa onda i 1-2 i ja poludim ugasim tv i odem da se smirim, i palim tv nekih desetak minuta kasnije. E sada imao sam televizor Grunding i daljinski je bio, pa malo veći, morao da se drži sa dve ruke, a kao i svi lampaši trebalo mu je par sekundi da se pojavi slika. Elem, palim tv, čekam da se upali i trenutak kada je došla slika - Stojanović na zemlji lopta ga preskače i ide ga praznom golu, ja u šoku pokušavam da nađem dugme za gašenje tv-a, i ne mogu da ga pogodim od šoka, i kao da gledam egzekuciju i onda stativa i ne samo stativa, Efenberg je bio na metar od stative i po svim zakonima fizike je trebalo da lopta dođe do njega, ali udara u stativu i pravi čudan odbitak na sasvim drugu stranu......Jebote, sreća da sam bio mlad, inače da sam tada bio u ovim godinama, to bi verovatno bio zadnji meč koji gledam sa ovog sveta :).

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Uhhhh... Gledao uzivo, ali kao u nekoj magli sve. Secam se da je drugar do mene poceo da se hvata za srce kada je Bender pogodio stativu, mislio sam da ce da umre. Onih par minuta posle izjednacenja kao vecnost. Efemberg je non stop špartao... Posle lomatanje po onom kanalu da se nekako izadje na teren, čupanje trave.... Ljudi se smeju, placu, ljube zemlju, kidaju mrezu, golove... 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, John Dies at the End said:

Još uvek mi u ušima odzvanja stativa Bendera i Darkove reči kod drugog gola ( kada je komentarisao izjednačujući gol) : " Pazi golmane gol" 😴

 

 

 

12 godina, sa ćaletom i njegovim drugarima na stadionu. Jbt, nikada tu emociju neću zaboraviti. Ta stativa Volfarta...mi na zapadu, više ka jugu, lopta lobuje malog Diku i ide ka golu...ceo stadion NE NE NEEE i što reče Don Juan, da se tako odbije od stative i ne dođe na nogu Efenbergu koji ima prazan gol ispred sebe.

 

Dragišin centaršut posle i Pančev koji ne stiže do lopte (skoro sam proavlio na snimku da kamera zumira Dragišu koji viče Pančevu uklizaj pička mu materina :lol_2:) i onaj gol...znam samo da sam terao ćaleta da siđemo na teren posle, da uzmem busen za uspomenu...nije hteo :thumbdown:

 

Može ova mafijaška prćija od kluba, što danas on jeste, da se ugasi odmah danas, tu emociju protiv Bajerna i onu mesec i kusur posle u Bariju nam niko i nikada neće uzeti. 

 

btw..jesenas u Minhenu na Alijans areni, neki srbenda iza mene je imao majicu sa isprintanom slikom Aumana kako mu lopta ulazi u gol posle Sinišinog centaršuta :lol_2:

  • Like 6
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Utakmicu sam gledao u fucking Divuljama (kod Splita), na odsluženju redovnog vojnog roka. Kada je parabola Augentaulera ušla iza leđa Aumana, od tzv. TV-sale nije ostalo ništa, osim televizora. Sećam se da sam posle utakmice satima čekao na telefonskoj govornici da se čujem sa svojima. Od silnog uzbuđenja i adrenalina, nisam oka sklopio do ujutru i bio sam ubeđen da konačno osvajamo "ušatog".

 

Takođe, sećam se razgovara sa nekim lokalnim Dalmošom prilikom "izlaska u grad", par dana posle utakmice: "Anti gospe, kad je Volfart pogodija stativu, popizdija sam..."

Iskulirao sam ga i pripalio cigaretu upaljačem koji je sa jedne strane imao Zvezdin grb,  a sa druge 4 slova "S" (poslali mi moji, jbg. takva su bila vremena). Posle me je jedan drugi domorodac (očigledno dobronamerni) posavetovao da sklonim upaljač, što sam i učinio.

 

Beše li sve to u ovom životu ili u nekom od prethodnih, pitam se danas. 🙂

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, NMX said:

 

12 godina, sa ćaletom i njegovim drugarima na stadionu. Jbt, nikada tu emociju neću zaboraviti. Ta stativa Volfarta...mi na zapadu, više ka jugu, lopta lobuje malog Diku i ide ka golu...ceo stadion NE NE NEEE i što reče Don Juan, da se tako odbije od stative i ne dođe na nogu Efenbergu koji ima prazan gol ispred sebe.

 

 

Мени су након Волфартове стативе отказале ноге, једноставно сам клекнуо. Шта ми се десило у медицинском смислу ни данас ми није јасно. Наравно шпартао сам послије меча по терену као газела.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, NMX said:

 

12 godina, sa ćaletom i njegovim drugarima na stadionu. Jbt, nikada tu emociju neću zaboraviti. Ta stativa Volfarta...mi na zapadu, više ka jugu, lopta lobuje malog Diku i ide ka golu...ceo stadion NE NE NEEE i što reče Don Juan, da se tako odbije od stative i ne dođe na nogu Efenbergu koji ima prazan gol ispred sebe.

 

Dragišin centaršut posle i Pančev koji ne stiže do lopte (skoro sam proavlio na snimku da kamera zumira Dragišu koji viče Pančevu uklizaj pička mu materina :lol_2:) i onaj gol...znam samo da sam terao ćaleta da siđemo na teren posle, da uzmem busen za uspomenu...nije hteo :thumbdown:

 

Može ova mafijaška prćija od kluba, što danas on jeste, da se ugasi odmah danas, tu emociju protiv Bajerna i onu mesec i kusur posle u Bariju nam niko i nikada neće uzeti. 

 

btw..jesenas u Minhenu na Alijans areni, neki srbenda iza mene je imao majicu sa isprintanom slikom Aumana kako mu lopta ulazi u gol posle Sinišinog centaršuta :lol_2:

Sve 5, druze, samo ne mogu da skapiram ovo u vezi gasenja kluba.

Kulovi, mafijasi i pudlice kojecije gaze po Zvezdi dugo, ali ne moze ona da se gasi nikad! Veca je od svih tih gadova.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...