Jump to content

FK Crvena zvezda 2019/20


estrellaroja

Recommended Posts

Na primeru Kruzeira se vidi ono što će nas snaći nakon što Terza sjaše sa čela kluba. Par stvari:

 

1. Povećani su ugovori u prvom timu igračima u poznim godinama koji nigde ne bi dobili te pare. Ma, ne bi dobili ni one koje su već imali u Kruzeiru. Napravljen je dug prema menadžerskim agencijama i fondovima od ukupno 10.000.000 evra.

2. Dok je kuća gorela, funkcioneri i direktori su bežali. Pre svih potpredsednik Itair Mašado koji je naneo mnogo štete klubu.

3. Smenjen je posle sedam utakmica. Mnogi su mislili da je „izbušen“ od strane veteranskog klana u svlačionici.

4. Ekipa je bila prepuna iskusnih, preplaćenih i nemotivisanih igrača. Onih koji su se zasitili svega. Pojačanja su bila slična.

5. Osim štopera Kake (20 godina), Kruzeiro nije imao mladog igrača sa ozbiljnom minutažom. Željnog dokazivanja, veće plate i na kraju transfera.

6. Ukupna dugovanja koja Kruziero mora da izmiri u narednoj godini iznose 69.000.000 evra, a dugovanja koja mogu da se otegnu na rok duži od godinu dana su 67.000.000 evra. Sa debelo skresanim prihodima, preplaćenim igračkim kadrom sa bogatim ugovorima i omčom dugova oko vrata, dvostruki prvak Južne Amerike će biti u mnogo teškoj situaciji da se iščupa.

 

Da ponovimo, do ponora ih je dovelo rukovodstvo kluba koje zaslužno za dve uzastopne titule prvaka Brazila, dva Kupa i par titula Mineira. Isto tako će se nama desiti i od silne love od nagrada/ulaznica/transfera ostaćemo u većoj dubiozi nego koju je zatekao Dr Zvezdan.

Link to comment
Share on other sites

Necemo jer mi imamo rezultate plus omladinsku skolu gdje uvijek mozes nekog prodati 😁. Treba imati u vidu da tek sada nadolaze klinci a Markos je pisao da imamo bas dobre klince u mladjim godistima, a ide pravilo o dva igraca do 21 god sto znaci da ce uvijek biti par talenata u izlogu. Mi smo i ovaj prelazni rok prodali koliko smo i potrosili. 

Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, red_white said:

Necemo jer mi imamo rezultate plus omladinsku skolu gdje uvijek mozes nekog prodati 😁. Treba imati u vidu da tek sada nadolaze klinci a Markos je pisao da imamo bas dobre klince u mladjim godistima, a ide pravilo o dva igraca do 21 god sto znaci da ce uvijek biti par talenata u izlogu. Mi smo i ovaj prelazni rok prodali koliko smo i potrosili. 

Nećemo, jer iz LLSL ne možemo ispasti, ali ti garantujem da će biti finansijski kolaps. To ti ja garantujem! Pa imamo mi talentovane klince, ali i ti klinci imaju ugovore i treba im se isplaćivati plata, a para neće biti. Tako da će pola njih pobeći glavom bez obzira! Ali opet, nisu problem klinci već matori/istrošeni igrači + menadžerske patke koje niko neće i koji nigde ne bi imali takav ugovor kakav imaju u Zvezdi, a lista je velika - Milunović, Gobeljić, Rodić, Kanjas, Ivanić, Jovančić, Žander, Jovičić, Simić, VLP, Vukanović, Pavkov, Boaći. Ajde Boaćija nekako da i izbacimo, pošto ga verovatno možemo utrapiti negde na Istok!

 

Svi ovi igrači imaju enooormne plate za naše uslove i takvu platu ne mogu dobiti nigde osim u Zvezdi, a učinak na terenu im je ravan nuli. Čim prvi put izvisimo za LŠ primanja navedenih igrača će početi da guše klub i da nas uvode u veeliku finansijsku dubiozu. Nećemo moći da se oslobodimo njihovih ugovora, pošto niko nije lud da ode u drugi klub i tamo igra za 2-3 puta manju platu. Ja ti kažem da se za plate navedenih igrača izdvaja preko 7 miliona eura, a gde su tek plate ostatka/korisnog dela ekipe + trener. Sve zajedno dođe se do basnoslovne cifre od oko 15-20 miliona koja će za jednu sezonu finansijski destabilizovati FKCZ, a uz sve to će na videlo izaći finansijske malverzacije Doktora sa izvođačima i podizvođačima i razne enormne provizije za konsultantske usluge.

 

Ovo što pišem, ja ne pišem iz obesti ili napamet. Nama glavu iznad vode drže uspesi u Evropi i novac od UEFE, a kada toga nestane najebali smo. Naravno niko neće odgovarati za takvo stanje u klubu, a debili će i dalje pevati pesme i diviti se Doktoru, jer za ime boga tad smo bili bolji od komšija. Izgleda da je to jedino merilo koje zanima plaćene mandrile!

 

edit: Zaboravio sam da pomenem igrače na pozajmicama sa značajnim ugovorima - Jirka i Meleg.

Edited by Liska Manjina
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, Don Laki Juan said:

Ako nije otputovao sam, nije bio jutros među putnicima.

https://www.mozzartsport.com/fudbal/vesti/enigma-boaci-naknadno-dopisan/344729

 

Quote

Šef stručnog štaba Vladan Milojević na put je poveo 20 fudbalera. Na spisku se nalaze: Milan Borjan, Zoran Popović, Marko Gobeljić, Nemanja Milunović, Radovan Pankov, Miloš Degenek, Santana Žander, Milan Rodić, Miloš Vulić, Hoze Alberto Kanjas, Njegoš Petrović, Mirko Ivanić, Veljko Simić, Mateo Garsija, Radživ van La Para, Aleksa Vukanović, Marko Marin, Milan Pavkov, Tomane i Ričmond Boaći.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...