Jump to content

FK Crvena zvezda 2019/20


estrellaroja

Recommended Posts

 
Pojedini forumasi pravdaju poraze od Totenhema recima "ovo je nasa realnost", jer zaboga, oni imaju mnogo vise para. Medjutim, ekipa slicna nasoj je igrala egal sa njima.
Moja poenta je da smo igrali katastrofalno obe utakmice, pogotovo prvu. Desava se to kad skines gace pre nego sto je mec i poceo.
Pa ja ne znam da iko tvrdi da smo odigrali odlično obe utakmice protiv Totenhema. Ali ništa ne dokazuje to što je ekipa "slična" našoj odigrala egal utakmicu s njima. Realnost je da naš najbolji igrač nije bio dobar ni za klupu te ekipe.
Da bi cirkus bio veći mi tu ekipu dobijemo i imamo realne šanse da budemo ispred nje, a ona se ovde diže dok se mi spuštamo. Mislim sizofreno je malo.
Link to comment
Share on other sites

Cinjenica je da nas najbolji igrac Marin,pre njega Ben i naravno Katai Magico  ,mozda i najbolji igraci u zadnjih 10 godina kod nas,nisu bili standardni u Oliju...tako da realno su kvalitetniji od nas,ali nije to neka nedostizna razlika.

Sto smo uostalom i videli ne tako davno.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Шизофрено је једино причати о  спорту а правдати скидање гаћа. Потпуно исто као када се правдао Грофов фијаско.

Само прије годину дана добили смо освајача ЛШ те године, алооо! Ни тада нико није помислио да смо бољи од Ливерпула нити смо играли ултра нападачки, али момци су били борбени, концентрисани, јако близу играча и најважније нису скинули гаће са дунстерским бункером пуштајућипротивника да игра шта хоће.

Нико нормалан се није ложио да ћемо добити  Тотенхем макар био у лошијој форми ове сезоне, а дефинитивно јесте. Мени нису чак проблем ни високи порази да се види напредак у приступу, игри, да смо добили неког играча.  Не само да нисмо учили од прошле године него смо назадовали, посебно у тој основи свега или физичкој спреми што нас онемогућава да одиграмо у кост са противником, да му дишемо за врат. Посебна прича је поред рекордног буџета тај даунгрејд у селекцији разним "појачањима" из прелазних рокова, или са последње утакмице смехотресне најаве изненађења у виду распалог Јованчића.

Ово што ми играмо се не да објаснити јер никакав систем не постоји. Свака наредна утакмица је неки нови претумбани тим или како онај бурегџија са Арене рече, ротирајући систем. Као да нам се тим за наредно коло извлачи на жријебу. Ми још не мељемо ни полупрофесионалне екипе из СЛ, зато је тек демагогија читати читаве анализе о противницима противника и ко је за коју плату одакле отишао од играча.

Наши проблеми су најосновнији могући...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Smesne price

 

Stvarno se ne bih bunio kad nas pune po Evropi i kad igramo bunker i sve

 

Ali ovaj tim ni u jsl ne moze da odigra dominantan mec i nalozeno bar jedno jebeno poluvreme

 

Natovarili smo jednu Trepcu, to nam je vrhunac sezone haha da ne spominjem blamiranje protiv Indjije, svaki derbi u kojem izgledamo kao drugoligaski klub i sl

 

Dakle, kad pocnemo bar po nasim livadama da igramo fudbal protiv ekipa koje su i igracki i finansijski tri klase ispod nas onda mozemo da povlacimo tu paralelu i u Evropi

 

Link to comment
Share on other sites

Da je Pavkov dao gol mozda bi mec drugacije isao. Ali bez obzira na to moramo ipak drugacije igrati. Ne mozes pustati Totenhem da ti lagano dodje do 16. Dal mi ne mozemo da trcimo sta li je problem ne znam al mi njih uopste ne napadamo. Nas igrac se povlaci pred njihovim, stoje po 2-3 metra od njih. Ne moze se tako igrati i nadati se rezultatu. Nadam se rekonstrukciji igrackog kadra na zimu jer mnogo je tu viska. I da ubacimo Erakovica pre svih pa i Gavrica. Nikolic je vec trebao dobijati sansu. Jovancica prodati ako moze bilo gdje a Kanjasa brata vratiti PAOKU 😁. Njegos, Vulic i Nikolic uz Jovicica sasvim ok na toj poziciji. 

Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, x|o said:

 

Inace, Sheffield United je potrosio 50 miliona evra na pojacanja za ovu sezonu, ako ne i vise. Ovog ljeta su cak 4 puta obarali klupski rekord za transfere! Samo za mladog reprezentativca Francuske Mousseta i McBourniea su dali preko 30 miliona evra.

 

Pored silnih ulaganja, doveli su i iskusne igrace koji su bili slobodni (Jagielka, Besic, Morrison...). Dakle, cak je i taj Sheff Utd, po finansijskoj moci, druga dimenzija za Zvezdu i sve ostale ex-Yu klubove.

 

Furas suplju pricu. Izvrtanje stvari nece promijeniti realnost.

 

Hajde da proverimo ko to fura pranu priču.

 

1. Jedini aspekt koji ti vidiš je očigledno finansijski aspekt, a prema tom aspektu Totenhem je potrošio 150 miliona na pojačanja, pa opet izgubiše od ekipe koja je potrošila 50? Kako je to moguće? Koliko ja vidim razlika između njih je veća nego razlika između Šefilda i Zvezde. Toliko o tome da je nečija priča glupa!

 

2. Kao drugo Oli Mekbrni nike nije ni igrao, pošto ne igra novac već igrači, sav teret utakmice su izneli igrači nivoa Šempionšipa - Bašam, Baldok, O Konel, Stivens, MekGoldrik, Norvud, Flek, Lundstram... Kako bi te razotkrio valja istaći da su navedeni igrači i po fudbalskim i po vrednosnim parametrima na nivou Zvezdinih igrača, mnogi su pre Junajteda igrali i treću/četvrtu ligu. Znači nije sve u šoldima!

 

3. Zaboravljaš na činjenicu da taj Šefild ne može dovoditi random strance zbog toga što svi stranci moraju dobiti radnu dozvolu, što dovodi do toga da se domaći igrači iz Britanije preplaćuju. Navedeno je veoma ograničavajući faktor obzirom da se oni za te solidne igrače bore sa još 40ak timova i to dovodi do podizanja cene. Nasuprot njima Zvezda može dovesti koga hoće i kad hoće, što ostavlja mnoooooooooogo prostora za menevar i izbor kvalitetnih igrača je mnooooooogo već. Naravno ti ovo nisi uzeo u razmatranje, pošto nemaš pojma o engleskom fudbalu.

 

4. Nisu samo novci u pitanju, Zvezda ima mnogo veće resurse, mnogo veću bazu iz koje pronalazi igrače za omladinsku školu. To nije zanemariv faktor, Šefild od ovih ala iz PL ne može da dođe do kvalitetnih omladinaca i da ih razvije. I nije tu u pita ju samo OŠ već je se tu radi i o broju navijača, podršci u društvu, a u našem slučaji i o podršci države. Kompletna jedna armija navijača i država stoje iza naše Zvezde.

 

5. Sad malo da se bacimo na fudbalske aspekte. Taj Šefild je rastavio Totenhem, trebali su pobediti tu utakmicu, u sred Londona, a mi smo trevali primiti 7 komada. Mi nismo u stanju loptu kroz pas izneti čoveče, kao da amateri igraju fudbal, a ovi momci su udavili Totenhem i nadigrali ga, dok smo mi primili 9 komada za 180 minuta. Znači radi se o dva totalno različita performanse dve ekipe. Hoces mi reci da je Muse, koji je jedino ozbiljno pojačanje Šefilda, u stanju da napravi toliku razliku? Ne bih rekao!

Edited by Liska Manjina
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, x|o said:

 

Pa, njemacka 2.Bundesliga i engleski Championship su za klasu jace lige od ovog domaceg raspada u kojem se Zvezda takmici.

 

Takvim rezonovanjem mozemo reci i da je Hoffenheim "gazio" Bundesligase sa igracima s kojima su igrali u drugoj ligi (Carlos Eduardo, Luiz Gustavo, Demba Ba, Ibisevic, itd...), a zapravo se radilo o vrhunskom timu u koji je ulozeno. To sto su oni igrali u drugoj ligi i sto su bez iskustva u najvisem rangu ne znaci nista, jer i ovi nizi rangovi u Njemackoj i Engleskoj su "napakovani" veoma kvalitetnim igracima.

Ovako izgleda čovek kada ostane bez argumenata, onda se prelazi u spinovanje, relativizaciji i priču bez ikakve osnove, te povrh svega podmetanje. Ajde ti meni reci kakva je sličnost između Hofenhajma koji je šugar dedi klub i Šefild Junajteda? Hoćeš reći da se i Šefild superiornim finansijama ugurao u PL? Zaista ne vidim sličnost između tih ekipa osim da su nekad igrale drugu ligu.

 

Hoćeš da kažeš da će Bašam, Lundstram i MekGoldrik napraviti karijere kao Eduardo i Demba Ba? 

Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, East_Stirling said:

 

Ok.

A imas li podatak koliko je ulozeno u Olimpijakos? Posto su igrali ravnopravno sa Totenhemom i cak bili blizi pobedi, a ni liga im nije nesto posebno jaka.

Onaj isti tim koji smo dobili 3-1 i koji je trenutno iza nas u grupi? Pa verovatno imaju manji budžet nego mi.

Premier liga je kvalitetnije takmičenje od LŠ. Tek od osmine finala LŠ dobija na kvalitetu kada se koncentiše kvalitet. Kako je Šefild igrao nereseno sa Spursima, možda govori i podatak da su trenutno peti u Premier ligi. Dakle igraju više nego dobro ove sezone. Neka poredenja sa nama nemaju blage veze, i verovatno potiče od činjenice da ih prave ljudi koji nemaju dovoljno znanja o Premier ligi. Spursi su miljama daleko od nas po kvalitetu, Šefild takođe....

  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, Liska Manjina said:

Šta radi Rodić? Čist penal za Javor nije svirao

 

Simić se okliznuo i sam pao 🙂 klasika

Nije bio penal. Ne treba jos i mi da dajemo materijal Panticu i ostalima za komentare. Gol vidjen , mi ne umemo da iskoristimo sanse.

Edited by VLADIMIR PERIC VALTER
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...