Jump to content

Ostali srpski košarkaški klubovi


Edvard

Recommended Posts

Nisam našao zgodno mesto da pišem o nekim igračima Mege, a nisam hteo ni da kvarim topike Zvezde i Partizana, pa reko da imamo jednu temu za ostale klubove iz Srbije.

Edit: Promače mi ova tema 

Izvinjavam se moderaciji, pa možete tamo da prebacite ovaj sledeći post, a ovu moju nesrećnu temu da nestanete.

Edited by Edvard
Link to comment
Share on other sites

Kakva god da je struktura i ekonomija kluba, u koju ne želim da se upuštam, moram da priznam da mi je pozitivno što postoji klub koji promoviše i rehabilituje domaće i neameričke igrače. A zaista se tu nađe dosta zanimljivih klinaca, poput gomile Francuza, pa extra-talentovanog Gruzijca, i ovih naših Zapadnih Balkanaca izbosne, Slovenije, hrvatske i Crne Gore. 

Trenutno je najtalentovanija ekipa u Srbiji, na duži period od 4-5 godina (što nije ni u najluđim u planovima Zalizanog) potencijal jednog stabilnog evroligaša. 

Dalibor Ilić me najviše podseća na Iljasovu, sa slabijim šutem. Raspon ruku nenormalan, skočnost, explozivnost, hrabrost i  stamenost. Velika je stvar što je dobio priliku da igra sa velikom minutažom, jer je već fizički dorastao iskusnijim igračima i šteta bi bilo da mora da se izbori za minutažu u Zvezdi i Partizanu koji imaju stalni pritisak rezultata. Ovako će ga Miško za kraći period pripremiti da uskoči u neki  EL tim možda već oko nove godine, tj. nabiće mu statistiku :). 

Očekujem da će Sani da se vrati u Megu, pošto je raskinuo sa Partizanom, a još je mlad igrač '98. Po meni, ozbiljan fail Trinkijerija je što nije uspeo da ostvari bolju saradnju sa tim igračem. Ima A.A. svojih kvaliteta, ali najveći problem mu je očigledno u psihi. No, nije sve izgubljeno. 

Mišković je moderna, 'čista' četvorka. Kako njega i Ilića isforsirati u istom timu kad su ista pozicija. Ilić može ponekad da se spusti na krilo, da ne bi Nikoli 'krao' minutažu na 4, pa obojica da imaju 25-30 minuta. 

Atić mi je isto vrlo zanimljiv igrač, ima sve uslove za brzu i 'mušku' košarku. On već ima 22,5 godine, mogao bi da proba u Partizanu da odigra jednu sezonu, pošto je u Zvezdi njegova pozicija pretrpana a u KKP samo je Zagorac trojka. Ima dobro oko, veliki broj asistencija, dobar je na preuzimanjima protivničkog centra jer ima 'seljačka' leđa.

Možemo mi Mišku svašta da zakeramo, ali ume da iskopa neke mlade uvek (radu mu fun'cije u glavu).

Evo ovi Ašćerić i Janjić, nikad čuo za njih pre Mege. 

A mogao bi i Gegića da uzme sl. sezone, ne znam da li je 'njegov' igrač, možda mu omekša malo ruku?!?

 

Link to comment
Share on other sites

KK I came to play iz Novog Sada koji nastupa u letnjoj ligi Vojvodine (Bačka grupa B) ima nekoliko poznatih imena u sastavu. (Dragan Ćeranić, Jovo Stanojević, Goran Ikonić, Branko Cvetković, Dušan Domović Bulut i bivši junior Zvezde Marko Stajkovski). 

Edited by serbianhoops
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...