Jump to content

(Ne)sportski komentatori


zoe Bg

Recommended Posts

 

Quote

Starting in 1990, in conjunction with the expansion of ATP purview as the new men's tour operator, the ranking criteria were replaced with a 'best of' system modeled after competitive downhill skiing.[4] This 'best of' system originally used 14 events but expanded to 18 in 2000.[4]

 

Quote

the new ATP Tour in 1990 introduced the ‘Best of 14’ ranking system, where a player’s best 14 results from the previous 52 weeks counted towards his ranking.

“I believe the genesis of this system may have come from the Swiss player Heinz Gunthardt and his familiarity with downhill skiing, where only a certain number of best runs ‘counted’.”

 

Quote

In 2000, to further encourage participation at the Grand Slams and the ATP’s premier series of nine tournaments (now known as ATP World Tour Masters 1000s), the ranking system began to count 18 events for most players. All 13 results at the majors and ATP World Tour Masters 1000s would count, as would a player’s best five performances at the five International Series events [now ATP World Tour 250s and 500s].

https://www.atptour.com/en/news/heritage-1973-atp-rankings-celebration-part-ii

 

Edited by wwww
Link to comment
Share on other sites

poceli u 7. Viskovic se odmah na pocetku izvinio jer su umorni, kaze da se on oseca kao da ima dzetleg.

Ali Govedarica vec u prvih 10-15min "briljira".

Da cujes kad krece da prica o Novakovom igranju mastersa ove godine. :ajme:

Kao da je drogiran.

 

Govedarica priznao da se "zapetljao u nekim svojim mislima i pokusajima pojasnjenja"  kad je pricao o mastersima :lol_2: "pa to vise ni na sta nije licilo".

Dobija pozitivno brojanje za priznanje greske. :thumbsup:

Edited by wwww
Link to comment
Share on other sites

imai su sad par solidnih komentara povodom Novaka i vakcinacije (uz par gresaka u koracima).

Recimo, Viskovic je podsetio na cuvenu Novakovu izjavu da on ne veruje u operacije, a ovamo se kljuka raznoraznim lekovima da izdrzi bol, pa je na kraju ipak otisao na operaciju od 7min i posle 7 dana mogao da izadje na teren.

Viskovic objasnio da postoji velika verovatnoca da i ostali slemovi urade isto kao AO, tj. da uslov za igranje bude vakcinacija, sto ce znaciti da Novak (ako se ne vakcinise) stavlja tacku na osvajanje GSova (i svoju karijeru). Pa ako tako resi - to mu je sto mu je. Visko kaze da ce on, naravno, postovati njegovu odluku, ali onda nema posle da se zali (ovo poslednje je moj komentar).

Govedarica je rekao da mnogo ljudi gleda sta novak radi pa onda u skladu s tim odlucuju da li ced da se vakcinisu ili ne (nesto bas ne verujem, ovde kod nas na forumu imamo samo jednog kolegu forumasa koji je to izjavio, od svih Novakovih navijaca), ali je dodao da onda taj narod treba da zna da ce u slucaju zaraze Novak imati najbolji moguci medicinski tretman, a oni ce zavrsiti u Batajnici. Sto je potpuna istina.

 

Viskovic rece da je sad 6.12. poslednji rok za vakcinaciju da bi se ucestvovalo na AO.

Link to comment
Share on other sites

Viskovic sad tvrdi da Srbija u DC ide na Spaniju ili Rusiju u QF ako pobedi u grupi (u Insbruku). Sto je netacno.

Pobednici grupa u Insbruku (C i F) igraju medjusobni mec u Insbruku u utorak, a pobednici madridskig grupa (A s Spanijom i Rusijom i B s Kanadom) igraju protiv 2 najbolje drugoplasirane ekipe u sredu i cetvrtak u Madridu.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...