Jump to content

TV i internet


lekoviti

Recommended Posts

Neka bude ovde za početak jedna objedinjena tema, sa eventualnim odgovarajućim potforumom će lako biti preseljena.

 

O kablovskoj i svim drugim vrstama televizije, o internetu i internet provajderima, TV kanalima i svim pripadajućim srodnim temema.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

TV, sa svim tim nikad vecim brojem kanala je nista drugo do bombardovanje nebitnim i polubitnim informacijama. Cast malobrojnim izuzecima. 

 

Amusing ourselves to death - Postman sees television's entertainment value as a present-day "soma", the fictitious pleasure drug in Brave New World, by means of which the citizens' rights are exchanged for consumers' entertainment. 

Tv sa osam miliona kanala je jos jedna iluzija "nikad vecih sloboda" 

 

Izvini na ovakvom "upadu", ali sto bi K. Vonegat rekao - Tako mu je to.

 

Link to comment
Share on other sites

Apsolutno sam saglasan sa napisanim, ali ta interesantna priča pripada nekom drugom potforumu, recimo "Društvo", gde bismo mogli detaljno o filozofiji masmedija.

 

Ovde neka se razgovara o tehničkim aspektima TV-a i interneta.

 

Ako želiš otvori novu temu na odgovarajućem mestu, a molba za moderaciju je da tvoj post prebaci na novi topik a ovaj post da obriše. Ili, kao alternativa, neka obriše oba posta, ako nema nove teme.

 

Hvala svima na razumevanju. 🙂

 

Edited by lekoviti
Link to comment
Share on other sites

Sa drugog foruma prenosim informaciju o povećanju brzina interneta...

 

Quote

Evo najnovije informacije, sad sam zvao 19900:

Nove brzine u starim paketima su:

duo net silver 50/4
duo net gold 100/8
duo net gold extra 150/10
duo net premium 200/12

trio silver 75/5
trio gold 150/10
trio gold extra 200/12
trio premium 300/15

E sad jos jedna novina - a to je da mi je agent cc rekao da su i nove brzine promotivne i da traju do 15. avgusta.
Za sada tu informaciju imaju, ne znaju da li ce nove brzine i posle avgusta ostati korisnicima.

 

Link to comment
Share on other sites

Kad smo kod SBB-a, ja sam danas dobio neki dodatni racun na 90.68 dinara, pise nekakvo mesecno odrzavanje za mart, s tim da su svi prethodni racuni uredno izmireni, pa samim tim i za mart i april, tako da nemam pojma sta je ovo? Da li neko drugi zna? Ako ne saznam do utorka otici cu do njih tad.

Link to comment
Share on other sites

Ima li pravo internet provajder da cenzuriše sadržaj po svojoj volji. Konkretno, koristim kablovsku na dve kokacije, na jednoj SBB na drugoj Kopernikus. KAd pokušam da na Kopernikus mreži pogledam preko EON servisa nešto sa NovaS TV, kažu, ne može.
Može im se. 

Link to comment
Share on other sites

Tema je odlična i šteta što nema više postova.

 

Ne znam ko od vas ima SBB i da li imate EON FULL paket?  Da li je on stvarno samo 4000 dinara? I da li ste zadovoljni tim paketom?

 

Ja trenutno imam TRIO GOLD i razmišljam da pređem na EON FULL jer je mala razlika u ceni.

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Džudi said:

Tema je odlična i šteta što nema više postova.

 

Ne znam ko od vas ima SBB i da li imate EON FULL paket?  Da li je on stvarno samo 4000 dinara? I da li ste zadovoljni tim paketom?

 

Ja trenutno imam TRIO GOLD i razmišljam da pređem na EON FULL jer je mala razlika u ceni.

 

Pogledah njihos sajt, više i ne vidim ponudu tih Gold paketa, verovatno ćemo u nekom momentu biti prebačeni automatski na najpribližniji, po ponudi i ceni, EON paket. I ja koristim Trio Gold, EON aplikaciju koristim kao besplatnu aplikaciju, više nisam siguran šta je uključeno u paket, šta je opcija, šta je besplatno, ako tako nešto postoji.

Napisao sam već negde, užasno me nervira što internet provajderi mogu da cenzurišu sadržaj, konkretno, ako se povežem kna EON preko Telekoma ne mogu da gledam Novu S. Verovatno ima i drugih primera.

 

Link to comment
Share on other sites

Zvala sam SBB.  Nema više tih TRIO GOLD i ostalih paketa. Telekom i MTS - ne znam da li je to isti provajder, cenzurišu sadržaj SBB-a, i jako, jako su loši. Sestra i zet su kod tog provajdera, nisu imali TV i internet mesec dana.

 

Da, punih mesec dana. Zatim nemaju sve sportske kanale, a oni obožavaju sport...etc..da ne nabrajam dalje sve nedostatke Telekoma-MTS provajdera..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja imam box paket nekoliko godina. Izbor kanala im je slab, arena sport osim lige sampiona nista i teresatno nema na 5 kanala. Tv slabo gledam, od regionalnih samo Al Jazeera Balkan.

Pre toga sam bio na radijus vektoru, mnogo bolji kanali ali usluga katastrofalna. 

Link to comment
Share on other sites

Vec godinu dana koristim IPTV, prakticno gledas ceo svet.

Prvo sam gledao preko Smart TV-a, koristi se SmartIPTV aplikacija, jednom se nesto plati cini mi se 5-6 eura. Malo je sporo menjanje kanala inace slika sasvim ok.

Drugi nacin je preko Android kutija, razne aplikacije su prisutne, licno koristim najvise IPTV.

Treci nacin je preko PC-ija, npr ProgDVB aplikacija ili kupiti IPTV box.

Tu je kao standard ukrajinski MAG 254. Posjedujem taj mali uredjaj, malo sam koristio, ali mi se nije dopao, dosta je spor, pregrijava se, slika je odlicna.

Preporucio bih Dreamlink T2 sa ugradjenom WI-FI karticom, dakle ne sa USB WI-FI.

Dreamlink je najbolje sto sam imao priliku da pogledam. Licno koristim laptop prikljucen na tv, ne samo za iptv, nego i za sve ostalo, yuotube, Netflix itd.

Provajdera ima mnogo, sto se duze pretplatis, sve je jeftinije, ali obicno platim za 3 meseca, jer kod njih se nikada ne zna do kada ce da traju.

Link to comment
Share on other sites

Imam Supernovin Super sve plus paket, koja uključuje net 120/15, TV sa preko 260 TV i radio kanala (TV je očitao preko 330) i fiksni telefon sa neograničenim minutima ka Telekomu i 150 minuta ka svim ostalim. Prilično sam zadovoljan kvalitetom usluge, imam sve sportske kanale, HBO paket i brz net što mi je bilo najvažnije.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Sada imam EON Full,  brzina neta je odlična, TV kanali su ok, video klub i filmovi su super, mada nisam još gledala neki film ( samo sam listala naslove ).

 

Zadovoljna sam i sa cenom, mislila sam da će biti veća, ali nije..3990, a ranije sam plaćala 3750 ili 3800...tako da je ovo minimalno povećanje i ništa ne znači.  

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Celo popodne nemam TV signal SBBa, interimam ali nešto otežano, neke sajtove ne mogu da vidim. Pozvao sam 19900, uključuje se odmah automat, izdelamuje gde je sve došlo došlo do prekida signala, veći deo Beograda.

 

Da li je počela voda da ulazi u kablove?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tek jutros smo rešili problem, morao je da se resetuje dekoder ali i nešto da se uradi u SBBu, uz malo duže čekanje, javio se ljubazni operater i vrlo brzo je signal vraćen.

Ranije se dešavalo da nema interneta pa reset rutera reši problem, nije bilo ovakvih prekida TV signala, nadam se da neće ni ubuduće.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Par pitanja, pa ukoliko neko može da pomogne, bio bih mu zahvalan.

 

Nameravam da pređem na SBB odnosno EON, pošto kod mene u kraju nisu razvučeni kablovi za SBB. Trebala bi mi preporuka za neki tv box koji, po mogućstvu, provereno radi sa EONom. Da li je xiaomi box dovoljno dobar, da ne secka i slično? Drugo pitanje se odnosi na korišćenje EONa preko drugih provajdera interneta (konkretno Beotel), da li to funkcioniše kako treba? Pamtim neke priče, doduše od pre godinu i više, kako ne radi dobro sa drugim provajderima? Hvala

Link to comment
Share on other sites

On 1/3/2020 at 1:22 AM, freethrow said:

Drugo pitanje se odnosi na korišćenje EONa preko drugih provajdera interneta (konkretno Beotel), da li to funkcioniše kako treba?

 

Odgovor na prvo pitanje ne znam. A što se tiče ovog pitanja, ne znam čiji je Beotel...od toga zavisi da li ćeš imati Novu S i N1Info.

 

Jedan moj drug koristi Poštanet i od nedavno nema ova dva TV kanala. Nemaju ni sestra ni zet-oni koriste MTS kao provajdera.

 

E, sada savet i pitanje- da li živiš u kući ili u stanu?

 

Ukoliko živiš u kući, možda treba da kontaktiraš sa komšijama koje bi takođe htele da pređu u SBB, i da svi zajedno tražite da SBB pronađe tehničke mogućnosti i da pređete kod njih.

 

Isto važi i za zgradu. Razgovor sa komšijama, pa otkazivanje usluge Beotelu..

 

U novijim zgradama ( moja je stara nepune 4 godine ) postoje dve razvodne kutije, Jedna je za MTS a druga za SBB, tako da svaki stanar može da izabere provajdera.   

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...