Jump to content

La Liga


Baros

Recommended Posts

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

Barcelona je izgledala kao United, mozda malo bolje. Mislim da grese jer drze Aubameyanga na klupi, , odlican u tandemu sa Dembeleom, mada koliko vidim prica se da se spremaju da ga prodaju. Ako predje u Chelsea, to bi moglo kod njih da preokrene igru na bolje.

Link to comment
Share on other sites

Slazem se da ne bi trebalo nikako pustiti Aubu jer se odmah uklopio u tim a i svojom igrom je mnogo doprinosio igri. Memphis vec uveliko dogovara svoj transfer u Juve tako da bi bili u velikom problemu ako bi samo Lewandowaki ostao od napadaca.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Radoznalko said:

U Almeriji iz keca u dvojku. Dve značajne prednosti Reala u odnosu na Barselonu: trener i uigranost tima, a donekle i vezni red. Vjerovatno će to biti dovoljno za Real da odbrani titulu.

 

Real je kvalitetniji od Barce na poziciji golmana, u odbrani i u veznom redom. Barcelona ima prednost u napadu i to mahom zbog vece sirine. Vidjet cemo kako ce Carlo iskoristiti roster ove godine, nikad nije bio poznat kao ligaski trener sto potvrdjuje i podatak da ima tek 5 ligaskih titula u trenerskoj karijeri (ali isto tako 5 titula u 5 razlicitih liga petice). 

Link to comment
Share on other sites

Na 0:0 Cunha propusta veliku priliku i nakon 60 sekundi Atletiko prima gol (nakon velike greske u odbrani). Na 0:1 opet Cunha pogadja precku,a odbijanac Carrasco salje u nebranjenu mrezu,ali golman Viljareala fenomenalno uspeva da vrati svoju poziciju i skine loptu na gol liniji..

No,ovo ne potire tvoju tvrdnju da je Zuta podmornica odigrala odlicnu utakmicu.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Slazem se da Pique nije vise za ozbiljnog fudbala u Barci. Busquets tu i tamo moze da prodje ako se prilagodi igra i ostali da igraju kako treba. Cesto se zanemaruje cinjenica da mnogi igraci ne obavljaju ni blizu ulogu koju treba, prije svega defanzivno i uopste u pozicionom smisli tako da Bisquets cesto bude previse sam izlozen, pokusava da pokriva i njihove greske i onda se sve svali na njega da on jedino ne igra kako treba.

 

Ali kada se analizira individualno, mora se pomenuti postavljanje Sergi Roberta u startnih jedanaest. Ja sada kada bih htio da objasnim sta je njegova najbolja karakteristika kao fudbalera, stvarno ne bih znao sta da kazem. Da je bar u odbrani dobar i da mu je to glavna odlika u pozitivnom smislu pa bi se mozda i moglo razumjeti zbog cega igra. Ali on bukvualno igra sve, konstantno trci a skoro nikad ga nema tamo gdje treba da bude a i kada se nadje u poziciji da centrira to je obavezno centarsut kao nekoga ko nije nikada igrao fudbal. Konstantno se igra bazira preko njega, i protiv Intera a i protiv Reala (mada drugo poluvrijeme nisam gledao). A i kada se otvori prostor po desnoj strani onda nema ideje da se sprovede jednostavna akcija vec se sve upropasti katastrofalnim centarsutom ili nekim sablonskim vracanjem lopte unazad. Roberto je produzio ugovor i svi su shvatili da je to uradjeno da se popuni tim a i tu je dugo vec pa moze da bude jedna od opcija povremeno. Ali on postade glavni igrac po prikazanoj igri Barce, vecina napada krece od njega.

 

Barca ima ogroman problem sto se tice koncepta igre. Igraci ne djeluju uopste smireno i potpuno neiskusno pristupaju utakmicama. Od pocetka utakmice je prisutna neka nestrpljivost. Golovi se primaju iz nekih cesto sporih akcija protivnika a igraci Barce kao da ne znaju sta da rade ili kako da se pozicioniraju.

 

Recimo protiv Bayerna su odigrali odlicno prvo poluvrijeme ali gol je primljen odmah na startu drugog poluvremena i onda nastaje apsolutni raspad igre i sablonsko guranje lopte na bekove i otuda se zapocinju akcije sto obicno ide u prilog u protivniku jer se tako mogu bez problema braniti i drzati protivnika daleko od svog gola. Onda slijedi gol Sanea tako sto mu se igraci Barce sklanjaju, kao da bjeze od njega.

 

Ima tu jos da se navodi propusta u ofanzivnom smislu, gdje precijenjeni Dembele cesto gubi loptu bez ikakvog razloga i jednostavne akcije ne sprovodi kako bi trebalo vec ulazi i driblinge i gubi kontrolu nad loptom bez intervencije protovnika. Dembeleu je pas igra i sut na gol bas na niskom nivou. Cesto treba da uposli napadaca koji ima ispred sebe ogroman prostor ali 90% akcija se upropasti jer on nije u stanju da kontrolisano uputi asistenciju. Oni njegovi sutevi na gol su posebna prica, koliko to samo visoko ide preko gola.

 

Barca mora da ima vezni red koji ce dominirati njenom igrom. Ali sada je slucaj da se igra bazira na nedefinisanim igracima koji igraju na bocnim bekovskim pozicijama.

Edited by OgX
Ispravka gresaka u tekstu.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sergi Roberto kapiten. Bas onako pravi profil da usmjeri ekipu na terenu i da ukaze sta treba ko da radi u toku utakmice. A on sam ne zna gdje treba da bude.

 

Ovo nije realno sta on radi, bas dok ovo pisem. Nigdje pozicione igre kao desnog beka vec samo trci za loptom bez ikakvog smisla, nikako da bude tamo gdje treba.

Link to comment
Share on other sites

Fede Valverde, kakva zver od igraca. Sacuvace Don Carlu diplomu😀 

 

Kakva nova generacija veznjaka pocevsi od Fedea koji je malo stariji ali tu su Bellingham, Musiala, Pedri, Tchouameni, Camavinga, Tonali, Wirtz, Foden itd itd. 

 

Nadam se da ce Zidane Iqbal i Mainoo uskoro biti u toj prici, treba ETH da im da sansu.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...