Jump to content

La Liga


Baros

Recommended Posts

Odličan posao za sada radi Xavi. Bilo bi I ubedljivije da je bila bolja realizacija Barse, i da posle četvrtog gola nisu oborili tempo i spustili gas. Dobro i Karlo je vratio na 4 pozadi i nije toliko da riskira. Vidi se Xavijev pečat, razlika u odnosu na Kumana nebo i zemlja. Ok ispostovala ga je uprava sa pojačanjima. Dobro deluje trojka napred, pogotovu dobro se kapiraju i saradjaju Tores i Auba. Ipak meni je glavni utisak Pedri, definitivno je novi Xaviniesta. Sa neverovatnom lakoćom igra, kontroliše loptu i tempo utakmice, odigrava  pasove. 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

I do tog 29. minuta moglo da bude 1:1. Otvorena utakmica od starta bila. Videlo se da ce biti golova, a bogami videlo se i da Barselona dobija.

56 minutes ago, Bugl Khan said:

Ovo je baš iživljavanje. Jović je u Realu izgleda baš zadnja opcija. 

Tesko da je on bilo kakva opcija vise :lol_2:

 

Nesto je gadno naljutio Carla, verovatno zalaganjem, moguce i treninzima. Iskreno i mene bi :classic_biggrin:

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Za Barsu navijam odmalena, Rivaldo kad je igrao mi je bio omiljeni igrac. Ali nikad tikete ne igram navijacki. Odigram ovo danas.. 

 

Svaka cast Barsi, razbucali su ih, bio sam ubedjen u pobedu i sva sredca singlirao sam oba meca pa sam uzeo neke pare, ali ovo je bilo neverovatno.

20220320_231100-min.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ne navijam ni za jedan klub, ovo gledam nepristrasno, nebitno ko pobedi.

Ubi ih Barsa, srecan Real treba biti sto je samo 4 komada zavrsilo u njihovoj mrezi.

Nije cudno da se Cavi uspesno bavi trenerskim poslom, ima fudbal u glavi oduvek.

Link to comment
Share on other sites

Real Madrid je jedna tužnaaa ekipa, najgori Real u proteklih nekoliko godina. Samo bogu da zahvale za titulu koju će osvojiti, ovakav raspad svih konkurenata u jednoj sezoni će se retko ponoviti. Imaju sreće pa se njihov pad pogodio u trenutku ogromnog pada cele lige, pa to neće rezultatski osetiti kroz gubitak par titula. Sporo i bezidejno do bola, bez kreacije, na individualni kvalitet. Dočekasmo da i Real gura štopera na beka, to može samo Anćeloti, čovek nije trener za Real uz svo dužno poštovanje.

Link to comment
Share on other sites

Razlog za onakav rezultat je potpuno promasena formacija Carla od samog starta. Pokusao je nekih 4-4-2 gdje niko nije znao sta tacno treba igrat pa su tako Vini i Rodrygo malo glumili tu prednju dvojku, pa malo Modric i Fede i tako u krug. U drugom poluvremenu je izveo jos vece ludilo kad vadi Danija i Kroosa, a uvodi Camavingu i Mariana sto vec besmislenu formaciju dodatno unistava iz cega dolazi totalna katastrofa. Dani jeste katastrofalan dobar dio sezone ali je ipak prirodno bek. Licno igracima ovdje nista ne zamjeram kad niko od njih nije znao sta tacno treba igrati. Sa normalnih 4-3-3 koju je igrao citavu sezonu ovakvo nesto se ne bi nikad dogodilo jer Barcelona, koliko god da je sinoc superiorno izgledala, nije bolja ekipa od Reala. Istu glupost je napravio u prvom dijelu sezone protiv Espanyola u gostima i tamo je samo sreca spasila ekipu da ne dozivi puno gori poraz od 2:1. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Inace, primjecujem da je u igri Seville najveci problem neki tip balansirane igre. Da bi u tom segmentu bili bolji, morace da dovedu nekoliko kvalitetnijih igraca veznog reda.  Najveci kvalitet im je u odbrani pa u napadu. Jeste da su primili tri gola za poluvrijeme ali opet je tu najveci problem vezni red koji nije mogao nikako da uspostavi kontrolu i sve je bilo "svaljeno" u sesnaestercu Seville a tesko da postoji stoperski tandem koji to moze da izdrzi. Tesko je kada vezni red barem pola vremena od trajanja poluvremena ne moze da prebaci igru barem na sredinu terena ili jos bolje da poveze napadace u nekoliko situacija. Igra Seville se uglavnom svodila na uspostavljanje jakog tempa od pocetka utakmice, gdje se iz odbrambene linije salje duga lopta naprijed ka Martialu i ostalim igracima u napadu ili pokusaji Navasa da brzim prodorom po strani iskreira napade. Mozda imam pogresan utisak, ali rekao bih da im vezni red ne odradjuje ono sto bi inace trebalo. 

 

A Realu je bilo bitno da u drugom poluvremenu uspostavi igru u veznom redu i odatle su onda mogli konstantno da vrse pritisak na gol Seville.

 

Cadiz pobijedio Barcu u gostima, odigrali su bas dobru utakmicu. A Barca je trenutno u nekom padu forme u odnosu na period oko i za vrijeme El Clasica. Morace Xavi da smisli neku izmjenu u sastavu za prvih jedanaest protiv Sociedada jer je ocigledno doslo do zamora pojedinih igraca koji su igrali skoro sve utakmice od kako je Xavi tu, kao sto su Alba i Busquets. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Modrić u 37. godini potpisao novi dvogodišnji ugovor s Realom. U biti radi se o 1+1 ugovoru, tj. ako u sezoni 2022/2023 sezoni skupi x nastupa, ugovor se automatski produljuje i na sezonu 2023/2024. Nakon toga bira funkciju u Realu. Luka je, kako se kaže, prešao igricu.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...